64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    Mivel kötötted a gépre?
  • Pistike 007
    Üdv!
    Egy JVC HDD-s kamerát szeretnék a gépehez csatlakoztatni úgy, hogy lehessen használni webcamnak is és hogy ilyen "figyelőprogrammal", nevezetesebben a Active Webcam nevű prgival is tudjam használni.
    A gond csak az hogy a progi nem ismeri fel. Mit kéne feltennem a gépre hogy lássa? A fájlátvitellel nincs gond, csak a kameráról a gépre történő élőkép-közvetítéssel.
    Thx!
  • lac coo
    Nem tom, hogy HW probléma-e, de hátha ....

mi okozhatja azt, hogy semmiféle ftp szerverre nem tudok csatlakozni a gépemmel ? Nem frissit a vírusírtó, nem frissítenek a játékok stb, torrent sem kapcsolódik hálózathoz ...
    Ugyanakkor linkről, Rapidról tökéletesen tudok letölteni !
  • FollowWings
    Sziasztok! egy Ubuntu linuxot akartam rábodni a gépemre, ugy hogy a már fentlévő xp-s particiót kettéosztom, aztán valahogyan az ubuntu el***-ta a gépem, mikor ujrainditottam, ugyanugy egy partició maradt de teljesen üres lett, elvileg 80 gigám oda van, "hiba a rendszer indításako" ezt kapom boot-olásnál, aztán próbálkoztam a windows Pe nevezetű csoda-boot lemezzel, és a rajta lévő HDD rescue progik közül mind megtalálta az elveszettnek vélt file-okat, felismerte az elveszettnek vélt wincseszteremet, de mikor vissza akarom "állitani" (recovery) akkor azt irja, ha ugyanarra a lemezre akarom amelyik megsérült az adatvesztéssel járhat, és mivel laptopról van szó, nincs másik wincseszterem! Nem formáztam, csak az NTFS-em sérült! kérek szépen valakitől valami segítséget, hogy állitsam vissza a lemezem teljes anyagát, anélkül hogy átkéne pakolni "rescue"-val másik HDD-re (vennem kéne akkor egy külsö HDD-t...) Segitsetek pls, minél előbb, nagyon nagyon fontos. email-om: [email protected]
  • vasko22
    Köszi
  • Bandi 18
    Fix 2400. GLS hozza
  • vasko22
    Bizonyos ár után ingyenes hozzák vagy van egy fix áruk?
  • Bandi 18
    Én most rendeltem iponról 3 gépet is 2 nap alatt kihozták :D És nagyon jó áraik vannak szerintem
  • vasko22
    Melyik számítástechnikai webáruházban érdemes alkatrészeket rendelni?
  • Bandi 18
    Hello

Az mitől lehet szerintetek hogy ha menet közben kihúzom az UTP kábelt a gépből akkor az lefagy. Zsír új a gép 2 hetes. Még csak most tűnt fel ez a probléma

Alaplap egy GIGABYTE GA-EP35-DS4, integrált hálókari természetesen.
  • lpmaskmancick
    lenne egy problémám:
    van egy ION iTTUSB USB-s lemezjátszóm, amivel hanglemezeket lehet digitalizálni, na szal az lenne problémám: hogy amikor digitalizálok lemezt, akkor az Audacity-ben, amivel felveszem, abban egy idő után csak fehér zajt vesz fel, szerintem szoftverhiba lehet a háttérben, mer lemezjátszó erősítőre rákötve simán szépen szól, tehát nem a tűvel vagy a az elektronikával van a baj, Goldwave-vel is próbáltam abba is ez történik. Szerintetek megpróbáljam más hangszerkesztő progikkal is?
  • Met
    próbáld ki a KM Playert, nem kell telepíteni szóval nem kavar be semminek
  • kirol
    Tuti az, mert sima Media Player-ben meg jó az 5.1.

ÁÁÁ!
  • kirol
    Tudna valaki segíteni. HD videót szeretnék lejátszani, eddig ment is, de most az 5.1 nem akar menni, a beszédhang így alig hallható.

Újra felraktam:

CoreAVC Pro 1.1.0.5
    MatroskaSplitter
    ac3filter_1_45b

De most se szól 5.1 -ben. :(

Pedig ha csak a *.ac3-at nyitom meg, vagyis a hangot, akkor 5.1-ben szól. Valamit a Media Player classik cseszne el?
  • Yoda001
    amúgy még jó hogy nod nem szedte le, főleg ha 2.0**** verziót használtál, ha a tanácsolt Trojan removerrel és spyware doctorral sem megy, érdemes még kipróbálni a-squared-et, és counterspy-t
  • davidka003
    "Valaki adjon gyorsan egy spyware programot"

Menj fel xxx oldalakra és kapni fogsz egy csomót.
    Trojan remover-t próbáld ki.
  • Yoda001
    google -> spyware doctor
  • Máté94
    HELP!
    Valaki adjon gyorsan egy spyware programot mert benyalt valamit és nem tudja a nod eltávolítani!!!!
  • sadi57
    nah akkor. egyik sem nagyobb még csak 60°C-nál, a legújabb vga driver van fent, a 3. pontnál most tegyem újra a gépet és a legfrisseb cuccokat rakjam fel hozzá? mer a procihoz nemtom kell-e valami frissítés bár nemhiszem, és directx9c-m van, és alkatrészekről meg annyit hogy a kb 4 cm átmérőjű alaplap hűtő halt be de attól még csak 45°C-os
  • Csaba
    Köszi szépen a segítséget, majd még próbálgatok-ezt azt, hátha megszűnik a probléma.
  • reaper4
  • Banyapapa
    akkor marad egy hd vizsgalo progi.

Fogalmam nincs miért csinalja,de!
    Anno jorégen,összeraktak egy gépet nekem asus p4s800d alaplappal,maxtor vinyoval,és ugyazt csinálta nekemis.
    hosszabb telepitést igénylö cuccoknál egyszerüen lefagyott a gép.
    Vissza let adva a srácnak (mivel akkor volt elsönek pc-m,semmitse értettem hozzá),nézze át,1 hétig nála volt,szolt nála teljesen jol megy.
    visszakaptam,ugyanaz
    enyhén ideg lettem,gépet atomjaira téptem szét,srácot meg,mákja,de nem találtam.
    De egyszer elkapom neki annyi,elvágom kicsi torkát az hotfix,bár volt ez köbö:5-6 éve
  • Csaba
    Háát, mondjuk a régi Maxtorom elég régi (2001-es), de semmi baja nincs, teljesen normálisan működtek a régi gépemben, csak külön IDE csatornán.
    A Samsung az alig több, mint 1 éves, azzal sem volt még gondom.
  • Csaba
    Hát, a táp az új, Chieftec 400wattos, és az IDE kábel is új.
    Jumperelést próbáltam már mindenhogy, a Samsung a master (azon van a rendszer), a Maxtor a slave, de már próbáltam cable selecten is, de eddig nem történt változás. És mondom, az esetek nagy részében semmi bajom nincs, csak néha, ami eléggé bosszantó...
  • The Norberto
    nekem is volt hasonló gond csak ekem mindig ujraindult a winyód mijen idős ha már van 4-5 éves akkor lehet annyi neki:)
    Nem ad fura hangot indításnál vagy nem kattog néha??
    sokszor dugdostad akábelét??
    És a jumperek hogy vanakk egyik master a másik slave?? mert abból is lehet gond:)
  • Banyapapa
    na
    milyen táp?
    jumperelve jol vannak-e a vinyok (master,és slave).
    1 kábelen nem kellene rakoncátlankodniuk,max az IDE kábelböl veszel ujat,aztis kiprobálhatod,behalhat azis ha ha törve van cseppet.

Meg esetleg meg lehetne nezni,van-e a hibás sector vinyokon (hdtune progi ugy tudom jo ilyenre,max irnak mást rá)
  • Csaba
    Gépfejlesztés után vagyok. Az új alaplapomon (Asus p5k) 1 IDE csatlakozás van. Erre lett kötve 2db winyó (Samsung 250GB és a régi Maxtor 40GB). A gondom az, hogy néha, miközben próbálnék installálni valamit, egyszerűen megfagy a gépem. Csak a reset segít.
    A winyó ledje pár másodpercig egyfolytában világít, aztán pár másodpercig kialszik, megint világít,és ezt csinálja a végtelenségig, közben semmit sem másol.
    Ha kiiktattam a 40Gb-osat, akkor utána sikerült installálni a programot.
    A 2 winyó zavarja egymást? Amúgy sima másolásoknál (pl. total commanderben) semmi gond nem volt, és a legtöbb program simán telepíthető. Ezért nem értem, mi a gond?
    Aztán ma akartam töredezettségmentesíteni, és a régi Maxtort gond nélkül megcsinálta, de a Samsungnál ugyanúgy behalt, több programmal sem ment. Az sem segített, hogy ideiglenesen kiiktattam a régi Maxtort.
    Valaki látott már ilyet? Kábel gond lenne? De akkor hogy lehet, hogy az esetek 95%-ában gond nélkül megy a másolás?
    A régi gépemen külön volt a 2 winyó, és semmi gond nem volt velük.
    Létezik, hogy 1 kábelen néha nem szeretik egymást?
  • Zs0lt1
    ez bizony nem igaz :D
    pár szóval megfogalmazva konyhanyelven, a switch csak több gép összekapcsolására jó, a router pedig a netet is tudja kezelni. van benne tűzfalfunkció, NAT, cím és portszűrés, ill. közvetlenül képes csatlakozni a netre.
    ha bővebben érdekel, ITT meg van jól fogalmazva, igaz angolul.
  • Petko
    bullsh..
  • Pókmalac
    de én vmi oylat is olvastam h a switch képes óügye hálozatra de ha vki netezni akar ahoz már kell a switch egyik portjához egy router is:S és akkor má inkább routert vesz az m,eber ahol van net és akkor a switch felesleges
  • prei
    Sziasztok!
    Lenne egy nagy gondom.:)Bios-t akarok frissíteni,de a floppy meghajtóm nem jó szerezni nem tudtam másikat.Leszedtem egy bios frissítést a honlapjárol egyébként az alaplap pcchips m756lmr.És hallottam olyanról hogy a winyoról is valahogy lehet frissíteni egy .rom fájl lett a kicsomagolás után.Valaki tudna segíteni,hogy lehetnék túl rajta?
    Előre is köszi
  • Kontrakcio
    igazábol a switch és router között annyi a különbség h a routert lehet configolni a switchet nem...
  • Pókmalac
    mini switch az micsoda???Olyan mint a Router????:S
  • sadi57
    egyik sem nagyobb még csak 60°C-nál, a legújabb vga driver van fent, a 3. pontnál most tegyem újra a gépet és a legfrisseb cuccokat rakjam fel hozzá? mer a procihoz nemtom kell-e valami frissítés bár nemhiszem, és directx9c-m van, és alkatrészekről meg annyit hogy a kb 4 cm átmérőjű alaplap hűtő halt be de attól még csak 45°C-os
  • davidka003
    Elvileg biztonságos, de gagyi RAM-ot az is megölheti.
    Nekem a "Samsung" RAM-om 2V-tól meghalt 5 hónap alatt.
    Érdemes márkás RAM-ot venni. pl nekem a 850 MHz-et 1.85V-on 4-4-4-12-ben viszi.
  • trogerzsiger
    egyszerű van rajta két csavar, ott ahova bedugod a vezetéket(máshogy nem tudom elmondani:D) Lecsavarozod. lejön az a fém lap, és kész.
  • Barny
    Sima borda nelkuli ramjaim vannak es 850MHZ-en 5-5-5-15 mellett 2,0V-ra van szukseguk:S
    ez meg biztonsagos??
  • norbi56
    Win reinstall tavalyi drivert feltettem és így netezésre jó de semmi másra nem:(
  • norbi56
    lehet hogy nálam is ez a megpurcanás dolog van mert AGP-s kb 1,5 éves Galaxy 7600GT-m van p4-es 2.6-os procival ugye már mondtam és amit mondtál h WHQL drivert rakjak fel feltettem a legújabb WHQL-t ami hétfőn került fel az nvidia honlapjára de a gép így is csak 4 biten hajlandó menni(nem lehet át állítani nem ad ki más lehetőséget)és az nvidia vezérlőpult sem jön be lehet a videokari purcant meg?
  • tmisi
    Ja akkor bocs. :D

Balazs15: hát pedig annak bele kéne menni, a hátső rész eleve rövidebb, az nem gond. Passzol az, max rövidebb a csatlakozósor, nyilván nem volt szükség a többire.

sadi57:
    1. hőfok ellenőrzés pl. everest ultimate progival vagy a BIOS-ban
    Proci és VGA terhelésen 65 foknál ne legyen több
    2. VGA-driver csere (nagyon az a gyanús hogy hiányzik a hardveres gyorsítás)
    3. teljes újratelepítés friss driverekkel, directx9-cel
    4. valamelyik alkatrész kezd megpurcanni...