64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    Akkor biztosan az lesz amit The Norberto írt hogy kevés a paszta.
  • Drakmort
    Apám egyik munkatársa, aki gépeket szokott eladni, ő rakta össze és vette meg bele a cuccokat, nekünk ÁFA nélkül, azt hiszem boltban. Most csörögtem, hogy nézzék meg azokat, amiket itt írtatok. A csávó korrekt, azt nem hiszem, hogy átvert volna vagy ilyesmi. Most is ezzel foglalkoznak, mivel a gép meg már ki van fizetve.
  • Bandi 18
    Hát próbáld ki másik gépben is a karit de elég valószínű hogy a VGA memóriahibás akkor szokott csíkozni a kép
  • EK1TEP
    Valaki!!!

• Bandi 18
    És számtechboltban vetted vagy multinál?
  • Drakmort
    Nem én raktam össze, készen kaptam meg. Lehet, hogy az van amit írtál nem tudom.
  • The Norberto
    Te raktad ösze a masinát?? lehet hogy nem jó a contakt a proci és a hűtő közö va raj hűtőzsír nekem ez volt a gond amit adtak nem vool elég:)
  • Drakmort
    Hát tápot nem tudom pontosan, azt tudom, hogy 550 w-os(jelenleg nincs nálam a gép ergo nem tudom megnézni), kártyát írtam, proci Intel Core 2 Q6600, memória 2 GB.
  • Bandi 18
    Alaplap gyártó oldalára felmész és chipset drivert keresel.
  • Bandi 18
    Lehet hogy a VGA pont nem zúg de egy rosszul felrakott CPU hűtő is okozhatja
  • Bandi 18
    Én is a CPU túlmelegedésére szavazok, vagy valami nem kap rendesen áramot. Le tudnád írni a konfigod ? Tápot is ha lehet :)
  • Zack92
    Sziasztok, ehhez keresnék 1 drivert: Chipset : nVidia nForce2 Ultra 400
    Aki tudna segíteni nagyon megköszönném.
    Üdv.
    Z.
  • Drakmort
    Nos a gép zsírúj, tehát a legfrissebb driverek vannak fenn. Túlmelegedés meg azért nem hiszem, hogy van mert nem zúgnak VGA-n a ventik és mikor hozzáérek egyáltalán nem meleg meg különben is ilyen jól szellőző házban van meg két bazi nagy venti van a kártyán. Szóval nem tudom. Ahogy írtam, próbáltam más kártyával is és ugyanez jött elő. Pedig elvileg GAMER pc lenne, hisz olyan a config.
  • The Norberto
    Ennek több oka is lehet nekem is volt ijen Vista+Crysis Windows frisítés és már megy vagy lehet hogy mivel csak magas grafon csinálja hogy túlmelegszik a VGA-d vagy aprocid és akkor automatikusan ujraindul nehogy elfüstöljön lehet a probléma az is hogy a játék nem komállja a Videókarid Driveét ijen gondom is volt akkr frisítsd a Drivert:)

Ergo ha egy DX 10 es Gamet futatc XP-n akkor nem DX10 be megy hanem 9.0c-be é ennek megfelelően visza vesz a szépségből az nem gond:)
  • Drakmort
    Hello!

Egy elég nagy problémám van egy új géppel. A pontos paramétereit most nem írom le, mert szerintem nem lényeges a gond szempontjából. Majd kéritek úgyis ha mégis kell. Tehát azt csinálja, hogy ha elindítok egy játékot akkor egy ideig működik és utána hirtelen újraindítja magát a gép. A kártya egy Asus EAH3870 X2. Az érdekes az, hogy csak akkor csinálja ezt ha egy játékot max vagy max-hoz közeli grafikai beállításokkal futtatok. Például a kártyához mellékelt Company of Heroes-nál is ez van. Ha leveszek kicsire mindent, akkor fut, ha maxra veszem a beállítást újraindítja magát. Pedig a gép meglehetősen erős, simán bírnia kellene a max beálításokat. Aztán próbáltam a The Witcher-rel is. Ott is ugyanez történik. Pedig az aztán igazán nem gépigényes játék. Próbáltam másik Nvidia gyártmányú kártyával és ugyanez történt. Megkérdeztem pár nagyokost és azt mondták, hogy talán amiatt van, mert XP alatt próbáltam és ezeknek a kártyáknak már Vista kellene a Direct X 10 miatt. A vicc az, hogy pl a Witcher nem is DX 10-es játék. Lehet, hogy aztán nem ettől függ nem vagyok nagy hardver szakértő. Ezért is kérdezem itt. Nektek mi a véleményetek erről? Mit kellene csinálni vele, hogy működjön?
  • TomBond #38187
    Nem tudja valaki, hogy van-e olyan képernyőkímélő, ami ugyan azt tudja mint a windows-os "3D szöveg" (idő kiírása meg össze-vissza mozgatása) csak lehet beilleszteni egy általam kiválasztott képet mögé? Egy XP-s céges gépre kéne, és kiraknám a háttérbe a cég logóját.
  • Bandi 18
    Nem azt nem jelentheti szerintem. VGA-val minden rendben van?
  • EK1TEP
    Valaki erre?

...a boot kép meg ami lefut gépinduláskor mind ilyen csíkos,kockás!...
  • petyeka
    Új! Visszamaradt áru :D Ha jó lesz, nekem már megérte!
    Szal azt mondod, ha így sípol az jelentheti azt is, hogy nem érintkezik a winyó kábel? :S
  • simos
    Hi All!

Segítségre volna szükségem:
    Szellemképes a monitorom! (19" 940N LCD)
    Ha kihúztok mindent a gépből akkor is!
    Ha másik gépre dugom akkor jó!!

Mi lehet a probléma?

Előre is Kösz a segítséget !!!
  • Solten
    Futtatás -> regedit

Keresd meg: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node
    Változtasd erre: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\aWow6432Node
    tehát egy "a" betűt elé..

Ezután Installáld újra az asus update-ot.
  • Met
    ezzel se megy, biosinfo.dll-t hiányol
  • Solten
    Új? OMFG.. Na ezt is megértem hogy valaki 2008 közepén 754-es lapot vegyen... :D

Valami nincs rendben a kábelekkel szvsz. Nézd meg hogy a tápkábeleket mindenre rádugtad, IDE/Sata csati rendben van-e stb.
  • petyeka
    Hali!
    A szakemberek segíségét szeretném kérni!
    Vettem egy ECS 760GX-M 754-es új alaplapot, hozzá egy AMD AThlon 64 3700+ procit és egy Kingmax DDR400-as vadiúj memóriát!
    Összeraktam, de nem műkszik! A pc folyamatos egyenletes sípoló hangot ad. Tuttomal ez memória hiba, de a memó tuti jó, mert mint mondtam új és amugy másik memóval is kipróbáltam és azzal is ugyan ez volt a helyzet, holott másik gépben jó volt!
    Mi lehet a gond? Érinkezési hiba vagy mi? Az alaplapon mindent úgy hagytam, nem nyúltam jumperekhez vagy ilyesmi.
    A dologban az a fura, hogy az előző gépem is csinált ilyet, de az 3-4 bekapcsolás után megjavult.
    Kérlek titeket, ha valaki tud valami értelmes megoldást, vagy volt hasonló helyzetben írjon minnél előbb!
    Üdv. Petyeka
  • Solten
    A Honlapjukon van újabb verzió a telepítő cd-n lévőnél.. Próba.
  • Met
    hogy erre nem gondoltam
  • Solten
    Jó kérdés. Asus alaplappal indítsd el ;) :D
  • EK1TEP
    Hali!

Kéne egy kis segítség!
    Ma délután úgy 2 óra körül gépeztem msn-eztem és hát úgygondoltam stalkerezek eggyet ígyhát el is indítottam THQ logónál eléggé színes volt a kép rózsaszín szemcsész mint amikor túl melegszik a kártya és ezután kék képernyő fehér sszöveggel(angol) és a gép újraindult és ez fogadott:

Ez után be se jött a windows csak fekete kép és újraindult...újraraktam a vistat de nem változott semmi ja és a boot kép meg ami lefut gépinduláskor mind ilyen csíkos,kockás!
    Azt észrevettem hogyha nincs fent VGA driver akkor bejön a windows de amúgy nem!
    Gépem: AMD 4800+,4GB RAM,8800GTS 320Mb

A segítséget előre is kössz!
    Ja és most is driver nélkül vok nagyon zavaró mert nem natív a felbontás és a Hz se oké :S
  • levelamester
    Napot all! Annyi lenne a kérdésem lényege hogy gond-e az, hogy néha a GPU hőmérséklete az Everest szerint felszökik akár 80 fokra? Semmi probléma nem történik, egyszerűen csaak melegszik, se idegen pixelek, se csipogás, se újraindulás, se semmi! Köszönöm előre is a válaszotokat...
    (Vidkari 8800 GS Hűtő: Hűtő linkje)

:)

Levelamester
  • Met
    Az miért van, hogy ha elindítom a driver cd-ról az asus update telepítőt kiírja, hogy no asus motherboard? :)
  • Jagumo
    na köszi az óriási segytséget hogy egész 1 ember próbált meg nekem segítni (neki kösz) , de megoidottam egyedül...
  • Bandi 18
    Hát egy memtest dos alatt nem ártana külön-külön vagy egyben, vagy esetleg a ram kap elég feszt és ezért csinálja, haver gépe is ezt csinálta kb 2 hét volt mire kiderítettük azóta nincs semmi baja:D Mondjuk az Geil memcsi volt.
  • BIZ0906
    Na ez egy jókérdés :S
  • nothes
    Üdv!
    Meglehet láma kérdés, de van nekem egy D-link dir-100-as routerem és szeretném frissíteni a firmware verziót. Nos odáig eljutottam, hogy leszedtem a cuccot, de nem igazán tudok mit kezdeni vele:) Hogy kell az ilyesmit installálni? .bix kiterjesztésű a fájl

Köhi előre is!
  • Pemack
    nem a drivert, hanem a kábelt :D
  • Pemack
    Vettem egy usb kábelt, hogy össze tudjam kötni a laptopot és az asztali gépet. Az asztalin WinXP, a laptopon Vista van. Telepítettem a programot, amit kaptam a kábelhez. A vista minden gond nélkül felismeri a kábelt, az XP pedig azt írja ki, hogy nem lett telepítve és nem fog működni. Kerestem drivereket, de nem találtam semmi hasznosat. Adatoakt szeretné átmásolni az asztaliról a laptopra, és az asztali dvd írója ráadásul elromlott, a fél gigás pendrive meg nem elég, hogy több gb adatot vigyek át. Tudtok valamit javasolni, hogy az XP is felismerje a drivert?
  • rooney8
    És ha az mondom h kitérdekel? :D Nagyobb bajok is lehetnek belőle?
  • Nex
    Hali

Azt szeretnem megkerdezni h mennyi egy passziv hutesu vidokartya uzemi homersekleke. (GeForce 7600GS)
  • BIZ0906
    Driverekből legújabbakat esetleg memoriákat kivenni és csak egyikkel elindítani túl sok a tényező mitől jön elő esetleg azt kéne kideriteni ez msot pepecselős de meg kell nézni próbálni :|
  • rooney8
    Asus P5K, C2D E4700, 2Gb Kingmax DDR2 800MHz, GeForce 8600GT