64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    van milyen gépet vegyek topic
    de azt is írd le, hogy mire akarod használni
  • Orionk
    köszi
  • Zoli007
    Sorry. Akkor i386
  • kispalko
    Vagyis milyen gépek vegyek 120000-ból
  • kispalko
    Valaki össze tudna nekem állítani egy gépet
    120000-ig. Köszönöm szépen
  • Orionk
    Ha megnézed, akkor csak x86 64 et lehet választani. Olyan nincs, hogy csak x86.

A procim meg 32 bites.
  • Zoli007
    x86
  • Orionk
    Sziasztok!

Egy linux-ot akartam letölteni, és az oldalon ezek közül kell választanom, i386, x86 64, ppc.
    Ezek mit jelentenek?: i386, x86 64, ppc .

Én annyit tudok csak, hogy proci fajták, de hogy milyenek azt nem!

Nekem ilyen procim van: AMD Sempron, 1733Mhz (10.5 x 165) 2500+
    Akkor ez alapján nekem a fenti 3 tipus közül melyiket kell választanom?

Előre is köszi szépen!
    Üdv.,
  • Titan
    Skacok!

Olyan problémám van, hogy egy samsung vigyó 2. particiója eltűnt! A windows látja a mehajtót, de megnyitni már nem lehet! Néztem get data back-kel és a fájlok meg vannak csak azt nem tudom, hogyan lehetne vissza állítani, hogy a windows is lássa azt a particiót?!
    Tudtok ajánlani valami progit?

Köszönöm!
  • Blasta
    Sziasztok!

Egy kérdéssel/kéréssel fordulok hozzátok!

Az itthoni hálózatot szerettem volna belőni, de valamiért nem megy, pedig elvileg nem nagy kunszt, mégsem működik. Leírom a részleteket, és aki tudna tippeket, ötletet adni, annak előre is köszönöm szépen!!!

- Adott egy kábelnet, amit egy wi-fi routerrel osztok meg az itthoni 2 számítógép között
    - Az első gép egy notebook, ami wi-fi-n kapja a netet a routertől
    - A második gép egy asztali PC, ami kábellel van rákötve a routerre
    - Mindkét gépre olajozottan érkezik az internet (dinamikus IP címeik vannak, a router mac address alapján szűri a belépő számítógépeket és engedi át magán csakis az én két gépem)
    - Beléptettem mindkét gépet egy azonos nevű munkacsoportba és megosztottam 1-1 mappát
    - A PC látja a notebook-ot, de mikor rákattintanék, azt írja, hogy nincs jogom hozzá és tárgyaljak a rendszergazdával :D (mindkét gépen rendszergazda jogokkal bírok)
    - A notebook mégcsak nem is látja a munkacsoportba beléptetett asztali PC-t

A lényeg amúgy egyedül annyi lenne, hogy a PC-n levő megosztott mappát láthassam a notebook-kal, ennyi. Ja és XP profról van szó

Tudna valaki segíteni?
  • Solten
    Van rá sansz...

• Zoli007
    Kétszer. Először és utoljára
  • AlieN911
    Hali!

egy Chifi 450W elbirna 2db 2900XT-t? Körités aláirásomnál van!
  • DJviolin
    Szia!

Nagyon köszi a segítséget.

Tehát azt mondod, hogy az alaplaptól jövő legelső dugaljzat az valójában Slave, és a vezeték legutolsó dugasza a Master? Én eddig azt hittem, hogy fordítva van. Amíg nem volt új vinyóm, addig a régi egymagában mindig az alaplaphoz közelebbi dugaljzaton volt. Viszont a BIOS-ban a Windowsos régi vinyó a Master, és az új vinyó a Slave rendesen. Régi vinyó Masterre jumperelve, új vinyón pedig nincs jumper. Újra összedugtam a régi beállítások szerint, most valamiért működik. Akkor lehet megpróbálom úgy is, ahogy mondtad.
  • tmisi
    Mindkettőt állítsd Cable Select-re, és a 20-ast windowsost tedd a kábel végére (master), középre meg a 40-eset (slave). Valamint nyomj egy BIOS default-ot, és a boot sorrendben legelöl legyen a Windowsos vinyó.
    De lehet hogy a 40 gigás vinyóval nem oké valami, és a windows anyázik rá.
  • DJviolin
    Sziasztok!

Adott egy Windowst tartalmazó 20 gigás vinyó, ami Masteren van, és adott egy 40 gigás új "Samsung SP0411N" vinyó, amelyet az ábra szerint Slave-re állítottam, de nem indult el a gép. Ezután levettem a jumpert, hogy a rendszer lőjje be magának, és működött is egy ideig, sikerült is le formattálnom NTFS fájlrendszerűre. Hanem egyszer csak lefagyott a gép. Semmi sem mozgott. Gép újraindít, és következő Windows indításnál már nem töltődött be a rendszer, hanem kiírta, hogy a valamilyen ntfs fájl nem tölthető be, javítsa ki a rendszert. Win telepítő cd berak, lefuttatom a javítást, semmi. Amikor a Windowsnak kellene betöltődnie, a rendszer újraindul. Végül lehúzom tejesen az új vinyót, elindítom a gépet, és mint látható, működik. Azonban én szeretném használni az új vinyümat is. :( Kérlek segítsetek!
  • reaper4
    az everest már csak ilyen :)
  • Met
    Everest segít mindkettőtöknek
  • marsu
    Sziasztok.

A cpu hőmérsékletét hol lehet megnézni???
  • xyviktor
    Sziasztok!
    Vásároltam egy új laptopot. Az lenne a problémám hogy nincs rajta hang. ÉS nincs telepítőlemez a hangkártyához. Ez egy amilo laptop. A hangkártya típusát nem tudom sajnos. Kérlek segítsetek!
  • cargame
    hy!!
    Azt szeretnem kerdezni h hol tudom megnezni a gepem adatait a vezerlopulton kivul!!
  • rocker01
    hello
    nemtom hogy ezt hol kellene megkérdezni,de itt teszem:D
    na szal
    ugye vannak olyan asztali dvd lejátszók, amik tudnak pen drive-ról lejátszani filmet. ezek külső, usb-s winchesterről is tudnak filmet lejátszani?
  • Banyapapa
    outpost ikonra ráklikkelsz kétszer (ami az ora mellet van),fennt beállitás-beépülö modulok,és ott hirdetésblokolás leállitása
  • Bandi 18
    Hát az új vinyót mindenképpen előtte partíciónálni kell. De azt xp alól is megteheted hogy át lehet-e vinni azt nem tudom, de illik újrarakni :)
  • ffxi
    Hy népek!

Jelenlegi 80as vinyóm

Nos ez helyett lesz másik vinyóm, 300as. Az a kérdésem, hogy így cakk-pakk át tudom vhogy "teleportálni" Anélkül, hogy megint particiónálni és újra kelljen rakni a 2 win-t az új vinyóra. Naon praktikus lenne nekem, ha vki tudna megoldás rá. Köszi előre!
  • stingfan
    Hol kell leszedni a blokkolást, nekm két tippem volt, a mozillába vagy a programban, de sehoo sem találtam ilyet
  • Klemice
    csak akkor jön elő a probléma ha a kábelt a gépbe dugom, pl mp3masról zaj nélkül veszi a hangot, vagy ez nem mérvadó?
  • Solten
    Kábelre tippelek.
  • Klemice
    nem tudom hova forduljak a problémával, hátha itt tud segíteni valaki
    össze akarom kötni a gépet egy LCD tv-vel valamint egy hifivel
    a videó jel még várat magára gondoltam nekiugrom gyorsan az audiónak
    adott egy philips hifi aux bemenettel, aux kábel ami tökéletesen működik (kipróbáltam nincs vele baj) és adott egy gigabyte KNF8 ultra alaplap
    működik a bedugott hangfal zaj nélkül, ám amikor a hifit dugom be az rettenetesen zúg, zajos (3.5-ös jack-elosztóval ugyanez a hatás csak akkor már a hangfal is zúg)
    mi lehet a probléma?
    előre is köszönöm
  • kiki888
    köszi Bandi
    kicsit visszaállítottam 1200 MHz-re,és terhelve: megy az AVG; az AVG scan,a PC Wizard 2008; és netezek, szal terhelve 55 fokon megy 1,2 GHz-n

de ma mindenképp kifogom pucolni
  • Bandi 18
    58 kicsit sok de ha kipucolod szerintem lejjebb megy visszavenni sztem nem kell mert addig kibírja 58-on is szerintem de ha ez megnyugtat akkor vedd vissza kicsit.
  • kiki888
    na üdv újra itt vagyok,betegen:S
    a procihűtőt nem pucoltam ki,viszont egyenlőre szomorúan tapasztalom,h terhelve 58 fokos :( jah és 1,5 GHz-n
    talán visszavegyem kicsit?
  • Legend Killer
    Csak ezeknél és egy ideig mennek, aztán megáll, mutatja a képet, majd semmire se reagál, csak restart. köszi egyébként a választ. csak nem tudom miért csinálja ezt, ezér gondoltam, h drivert frissítek.
  • Bandi 18
    És ezt hogy érted hogy próbálkoztam 9600-al x1950-el meg 4600-al? A drivereknek verziószáma van ezek meg VGA-k. Amúgy drivert letörölni a driveclean nevű progival tudsz. Drivert meg a gyártó oldaláról tudsz leszedni értelemszerűen kiválasztod hogy milyen karid van és ahhoz szeded. Minden játéknál lefagy a rendszer vagy csak ezeknél? Nem melegszik túlságosan a géped?
  • Legend Killer
    hol tudom meg nézni milyen driverem van éppen és hol lehet azt letörölni, illetve, hogy kell drivert frissíteni? :D Ati Radeon 9 600-m van, próbálkoztam x 1950-t rátenni, meg HD 4 600-t asszem, de lefagy 3 játék folyton. mosmá 4. Scarface, GTA SA, GYU és cod2 is, bár utóbbi már ritkán fagy, Gyűrűk Ura most fagyott le először :D, Scarface meg néha fagy. Gépigény bőven megvan mindhez hozzá és a vicc az, hogy régen ezeket mind simán végig toltam fagyás nélkül, csak nosztalgiázok... szal nem értem.
  • kiki888
    talán a hűtőpucolás majd segít
    max majd beszerzek egy új hűtőt,de a legfontosabb.hogy menjen 1,5 GHz-n mert ha játszok,az AVG-n kívül más úgysem fut,az is csak háttérben
    holnap hazaérek suliból,megpucolom a hűtőt,feltolom az FSB-t óvatosan és nézem a hőmérsékletet

mégegyszer nagyon köszönök mindent,nagyon sokat segítettél
    még1x jó éjt
  • kiki888
    ah
    az everestben olvasom,h:"Mező Érték
    CPU FSB 100.44 MHz (eredeti: 166 MHz)"
    hát igen
    remélem működni fog
  • kiki888
    ja játékra használom sokat,főként arra
    majd megszerzem az everest ultimate-t
    kössz még1x
  • kiki888
    na a hűtőt pucolni fogom holnap,gondolkodok egy új procihűtőn,na már csak az FSB állítás maradt,amit holnap KEMÉNY PROCESSZOR-VENTILÁTOR TISZTÍTÁS után fogok elvégezni
    köszönök minden segítséget,sokat segítettél
    remélem holnap megint itt leszel a fórumon és tudok írni neked--->Bandi 18
    jó éjszakát,helló
  • Bandi 18
    Az úgy ok 53 "terhelve". Az újabb everestekben van benne nekem nem a home van fenn. De ha játékra nemigen használod és megpucolod a hűtőt akkor sztem jó lesz.