64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    PCI slot-ot válaszd. Ha valami nem működne a változások után simán bios reset.
  • rothenberger
    INIT DISPLAY FUNCTION-ban ez a három választás van:
    1(PCI SLOT)
    VGA on PCI slot will be initialized
    2(ONBOARD)
    Onboard VGA will be initialized
    3(PEG)<-ez van alapból
  • baca01
    Valszeg az lesz de akkor már egyszerűbb ha a ramot is átrakom egy másik gépbe a winyóval egyetemben és abban letesztelem mindkettőt! Köszi :)
  • Bandi 18
    Erről könnyen meggyőződhetsz. Fittass egy memtest86-ot dos alól a vinyót meg egy másik gépben próbáld ki valami diagnosztikai proggal. Szerintem is ezek közül lesz valamelyik a ludas.
  • Bandi 18
    If more than one display device are installed on the system this item selects the primary display>
    (PCI SLOT)

Ennél van még más is amit választani tudsz?
  • csoola
    sziasztok! segitséget szeretnék kérni, van egy HP LaserJet 1015-ös nyomtatonk, az vele a bajom, hogy eddig szépen nyomtatott, most meg középen a papiron semmi, a széle a régi nyomtatopatronnal halvány, az ujjal jo, viszont azon kivül, hog a lap közepére nem nyomtat, szorja kicsit a tonert meg csikokat huz
    felráztam a tonert, de ujratöltött van benne, szoval olyan szalagot amit ki kell huzni nem találtam
    ruhával megtörölgettem a felvevöhengert, visszatettem, felráztam a patront, de akkor is megvan a leirt hiba, több ötletem pedig nincs
    a nyomtatonak van baja, vagy az uj patron rossz? ugy tudom az ujratöltöttek nagy százalékban rosszak, de ez is 7000 pénz körül volt :S
    ha tudtok segitsetek, ma nagy szükség lenne rá mert anyám könyvelne és nem tudja a nyomtatványokat kinyomtatni
    köszi elöre is
  • rothenberger
    Ennyit találtam a BIOS-ban:
    ADVANCED BIOS FEATURES>
    -INIT DISPLAY FUNCTION>
    If more than one display device are installed on the system this item selects the primary display>
    (PCI SLOT)
    VGA on PCI slot will be initialized
    (ONBOARD)
    Onboard VGA will be initialized
    (PEG)
    -VGA share memory size
    (64M)
    Share 64 Mb memory for onboard graphics usage
    (128M)
    (256M)
    A fentinél alapból PEG-en van,az alsónál meg 64-en.
    Az integrált perifériák között viszont nics opció a VGA hoz.Azt nem értem,mikor berakom a kártyát,elősször a gép ki-be kapcsol kétszer egymás után,de aztán semmi.Pörög minden.
  • baca01
    Sziasztok!
    Adott egy asztali konfiguráció Celeron 2,4Ghz processzorral, Asus P4P800 SE alaplappal, 512Mb DDR400 rammal, Ati 9550 128Mb VGA és 80Gb Samsung winchesterrel. Win XP SP3 van a gépen.
    Az a gond, hogy nem töltődik be a windows, bejön a windows logó a töltőcsíkkal pár másodpercre majd mielőtt bejön az üdvözlőképernyő újraindul a gép. Csökkentett módban sem indul el és az utolsó helyes beállításokkal sem működik.
    Egyszer már volt ilyen kb 2 hete akkor nagy nehezen újratelepítettem, de az is macerás volt mert a windows telepítése közben is hibákat írt ki hogy nem tud betöltődni ez meg az, de egyszer csak sikerült. És pár nappal ezelőtt megint elromlott...
    Szerintetek mi lehet a gond, én a memóriára tippelek vagy lehet a winchester?!
  • Panzeradler #40993
    Köszi megprobálom
  • Rolikusz19
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,van egy (többek között) régebbi típusú gépem,amiben a videó kártya,alaplap és a proci egybe van beépítve (integrálva?) . Viszont nincs meg a telepítő lemezem,és szeretném felrakni a drivereket,a típusa : FSB Prescott 800 / AS Rock Dual Channel / Dual Core CPU DDR400 . Tud valaki segíteni? Eddig kevés sikerrel keresem neten a szükséges drivereket.

Előre is köszi a segítséget!!!
  • Bandi 18
    Egy adatmentő szoftverrel mondjuk get data backel visszanyered az adataidat majd leformázod. Meg futtass valami vinyó diagnosztikai progit hátha maga a vinyó is döglődik. (HD tunenál az error scan mondjuk).
  • Bandi 18
    Próbáld meg azt hogy mielőtt betennéd kapcsold ki biosban az integrált VGA-t, vagy rakd autora nem tudom milyen lehetőség van de ez a 2 szokott lenni. De a lap leírásában csak annyi van hogy beteszed és megy. Nem lehet hogy maga a VGA a ludas és hibás?
  • Bandi 18
    Csökkentett módba úgy tudsz átlépni hogy mielőtt elkezd tölteni a win F8-at nyomkodsz kijön egy lista és ott kell kiválasztani a csökkentett módot és így a win csökkentett módban indul el.
  • Panzeradler #40988
    Sziasztok!
    Most tettem újra az XP-t(eddig Vista volt). Van 1 vinyó 3részre osztva C-re--->XP D-n adatok E-n adatok(ezért nem formáztam le azt a partíciót)és E-t nem akarja beolvasni azt írja h sérült vagy nem olvasható mit tudok csinálni?
  • SP szan
    Hali!

Kis segítségre lenne szükségem. Elég érdekes helyzetbe kerültem. Adott egy PC. Rubachem-es portalanító hajtógázzal kifújattam belőle a port, mert már csupa mocsok volt. Visszaraktam a gépre a borítást, ezután nem működött a Power és a Reset gomb. Egy kis idő elteltével a Power gombra nagy nehezen már bekapcsolt. Ezután a windows bejött, de nem működött semmi USB-s hardwer, illetve a reset gomb sem. Power gomb benyomására sem indul újra a gép. Szétszedtem, kiszedtem az alaplap USB csatlakozókat, 8 vékony kis vezetéket, csak én hülye nem néztem h hogy voltak bekötve, gondoltam majd az alaplapi könyvből lesve visszarakom őket. Ahha...csak az a baj, hogy az alaplapi könyvben kissé más nevek vannak a kábelekhez írva, mint ami valójában a kábelen van... pl ien hogy 1-D 1+D 2-D 2+D nincs a könyvben, viszont ez van írva 4 kábelre. Így nemtom hogy a bekötést jól dugtam-e vissza az alaplapra. Ezután már bekapcsolt a gép is, USB-s eszközök is működtek, de egy idő után a processzor teljesítmény lezuhan 0%ra, minden processz 0%!! A reset nem működik, ctr+alt+del -re megnyílik ugyan a task manager, de onnan sem indul újra...
    Ha valaki esetleg tudna segíteni, megköszönném!
  • terencehIII
    És ezt hogy tudom beállítani mert driver cseréhez bekéne lépni a windows ba nem ?

Csökkentett módban állítsd át a frekvenciát. Vagy ha újabb drivert tettél fel akkor rakd vissza a régit és ez nagy valószínűséggel megoldja a problémád.
  • rothenberger
    Úgy is megköszönném,ha valaki leírja mit is kell pontosan csinálnom,ha új videókártyát kell betennem,úgy hogy idáig az integrált volt.Eléggé szívja az agyam,hogy itt fekszik egy új kártya,de csak papírnehezéknek tudom használni.
  • Bandi 18
    Csökkentett módban állítsd át a frekvenciát. Vagy ha újabb drivert tettél fel akkor rakd vissza a régit és ez nagy valószínűséggel megoldja a problémád.
  • terencehIII
    üdv
    lenne egy olyan gondom hogy ha bekapcsolom a a gépet elkezd tölteni a windows aztán a monitor kikapcsol de hallom a hanfalba hogy betölt a windows de a monitor mindig elmegy ,ha valaki tud segítsen
  • bajgunar
    Látjátok a képen azokat a hibákat, ott az uton meg a fákban.
    Olyan kockát vannak.
    Az mitől lehet?
    Túlmelegedés, VGA probléma, VGA memória szar, driver hiba?
    Mitől jöhet elő?
    PLS help!!
    http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/20081108215448ScreenShot0002.jpg
  • Bandi 18
    Próbálkoztál már a gyártó oldaláról leszedni másik drivert?
  • brianmaste
    Sziasztok!
    Most volt egy nagy Windows Reinstallom és az lenne a baj hogy teszem fel a hangkártya drivert és egyszerűen nem akarja feltenni.Tettem arról a CD-ről is amit az alaplaphoz adtak arról se jó és töltöttem le drivert de úgy se jó.Egyszerűen nem ismeri fel így a windows a hangkártyámat.Ha valaki tud tippet szívesen fogadom,köszi előre is.
  • Gyocsika
    Valaki nem tudja véletlen a megoldást?
    Köszi
  • rothenberger
    Üdvözlet.Van nekem egy olyan gondom hogy:Gigabyte GA-VM900M alaplap,Gigabyte-ATI Radeon HD3650 512Mb videókártya,meg egy Thermaltake TR2-500W-os táp,namost én a fennt említett videókártyával szeretném lecserélni az integráltat.Problem:Beteszem a videókártyát a slotba(pcie x16),elindítanám a gépet,ventik felpörögnek,megy szépen minden,csak az a rövid kis sípolás marad el valahol,ami jelezné hogy elindult és kezd bootolni,meg a monitor se kapcsol be.Próbáltam atdugni az integráltra is,hátha még mindig az müszik,de semmi.A régi illesztőprogramot hiába szedem le,az újat meg nem tudom előre telepíteni.Ha valaki tudna adni pár ötletet,megköszönném.
  • DJ GamerGirL
    Lefuttattam, nem írt ki hibát.
    Amúgy új a winchester.
  • SkylineGTR
    hi!

olyan problémám van, hogy újraraktam a windowst és azóta furcsa egy két játék. az egyik ilyen nagyon gyors nem tudok mozogni mert meghalok egyből, egy másik régi játék pedig min grafon szaggat. mi lehet az oka?
  • Bandi 18
    Akkor előfordulhat hogy pont a kicserélt cucc a hibás vagyis a vinyó. Rakd be a működő gépedbe és futtass le rajta egy HDTune error scan-t.
  • DJ GamerGirL
    Hát sajnos még se jó. :(
    1. Elemet ki->be, működik, átállítok vmit a biosba, ugyanazt csinálja, megint nincs kép újraindítás után.
    2. Elem ki->be, bootol magától, csak natúr Vista telepítés, bejön szépen, megformáztam a wincsit, újraindítás után megint: nincs kép...
    2 hete szopok már 4 gépemmel, egyiknek ez a baja, a másiknak amaz...
    Az az érdekes, hogy eddig semmi baja nem volt ennek a gépnek (#40959), semmi nem lett benne kicserélve a wincsin kívül, azon meg op. rendszer nincs.

Létezik olyan, hogy az alaplapba az elem kifingik csak úgy? :o
    Vagy mi lehet a probléma? Már elegem van, komolyan mondom...
  • bpeti72
    tudtok erre valamit? köszi
  • Bandi 18
    Egy közepes kétmagos proci és egy közepes VGA elég neki szerintem.
  • Bandi 18
    Na akkor valószínűleg így üzemel jól csak eddig nem vetted észre :D. Sok szerencsét hozzá XD
  • DJ GamerGirL
    Na, összeragasztottuk a procihűtőt. Az egész ki lett szedve, majd visszatéve, ugyanaz, a piros és narancssárga led ég az alaplapon. Az elem is ki lett szedve, visszarakva. Viszont működik. Mindjárt elkezdem telepíteni, remélem nem lesz baja. :)
  • Orionk
    SZevasztok! Segítenétek nekem lécci?

Milyen erősségű számítógép kell hardverileg, hogy birja olvasni a HD minőségű filmeket hibátlanul, akadás mentesen?

Köszönöm szépen
  • Gyocsika
    Hali!

A napokban elkezdett az LG dvd írom hülyéskedni. Kicsit utána néztem egy két fórumon, azt olvastam h nem hardware hiba.
    Szóval ha akarok írni a DVD és beállítom 8x-ra akkor nem 8-10 perc alatt írja meg , hanem 25-30 perc, a puffer is állandóan ingadozik 30-98% között. A gép pedig belassul.

Valami olyasmit olvastam , hogy eszközkezelőben az IDE portoknál PIO modót kell visszaállítani, de sehogy sem sikerül.
    VAgy ha nem ez a gond,akkor mi lehet?

Előre is köszi!!!!
  • PrisonMan
    Mi ez az "EnableBigLba"? Kitörölhetem vagy megtartsam?
    Működik minden rendesen, ez a fájlt vagy valami mehet?
  • shrike7973
    Hali!
    Hogyan tudnám rávenni az Epson DX5000 es nyomtatómat arra, hogy ha egyszer van 4 szín, magenta sárga és kékes, + külön fekete, és ha épp kifogy egy szín, pl a sárga, akkor azért ne üzenetet irjon ki amikor egy sima fekete dokumentumot nyomtatnék hogy nincs sárga, hanem tényleg nyomtassa is ki.. mert gondolom full fekete dokumentum kinyomtatásához nem szükséges a sárga.. és ez így idegesítő.. kössz.
  • DJ GamerGirL
    Plusz táp nincs a vkarin.
    Szerintem a biosnak sincsen baja.

Eddig, úgy emlékszem, bekapcsolt állapotba sárga helyett zöldet világított és pirosat nem, nem tudom, ez most akkor hogy is van...

A procihűtő el van törve, anno palmatex-szel lett összeragasztva, de valahogy most szétjött, de egyébként meg megy, azért szétszedem, meg visszaragasztom, lehet, hogy tényleg az a gond (legalábbis remélem).
  • Bandi 18
    Mind2nek égnie kell: Egyik a készenléti 5V, másik meg azt mutatja hogy a gép be van kapcsolva (hogy milyen színűnek kell lennie arról nem írt semmit). Szerintem vedd ki a procit és tedd vissza megint hátha ott van valami gond. Vagy egy bios resetet is csinálj. A VGA-ra (ha kell ) rákötötted a plusz tápot?
  • Bandi 18
    És régebben nem nézted hogy világít-e? Amúgy a user manualban láttam hogy egyik led a készenléti 5V ami érzékeli hogy áram alatt van a másik meg a VCC amit nem sikerült kiderítenem micsoda :)
  • DJ GamerGirL
    De mondom, eddig semmi baja nem volt, most, hogy szét lett szedve+újra összerakva, nem indul, pedig tuti, h jól van összedugdosva. :(