64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • kulabácsi
    itt tedd fel a kérdésed
  • bauer15
    hali aki otthon van a számítógépekben:)
    és a mai játékokhoz tartozó elárokkal az lenne sízves segíteni pár tipp kéne egy géet kéne "összerakni" 150000 Ft körüli összegből
    ha rossz helyre írtam bocs
    de attol még jöhet a segítség
    kösz előre is.
  • kulabácsi
    AMD Athlon XP Processors
    AMD Athlon Processors
    AMD Duron Processors
    200/266/333/400 MHz System Data Bus

szvsz cseréld le a lapot is
  • Petyus1994
    Hali!Gépfejlesztést tervezek és azt szeretném kérdezni hogy ehez az alaplaphoz:Asus A7N8X-X, milyen processzor tipusok kompatiblisek?
  • Prince23
    Hát igen,
    de ez nem megy így se
    meg az a helyzet, ha régebbi verzióra kéne frissitsem a biost
  • Solten
    41229-ben leírtam, de nehéz eset vagy...

Ha még mindig nem menne, kapd kezecskédbe a lapod funny manualját, külön fejezet van benne hogy frissíts ötféleképpen BIOS-t...
  • Prince23
    És hogy kell feltenni? mert kicsomagoltam, és az ikon féleségre rá kattintottam, és semmit sem csinál:(
  • Solten
    Tedd fel a 0903-at, az 1204 több mint valószínű beta...
  • Prince23
    BIOS beállításaim:

1. MAIN
    HDD SMART Monitoring : DISABLED

ADVANCED
    JUMPFREE CONF.:
    Ai Tunning: AUTO

CPU CONF.:
    Hyper Transport Freq.: AUTO
    AMD Virtulization: ENABLED
    AMD LIVE: DISABLED
    AMD Cool Quiet: DISABLED

POWER:
    ACPI SUSPEND type: S1 & S3

APM Conf.:
    Restore on AC Powerloss : POWER-OFF
    Power Button : INSTANT-OFF
    Power on by PCI/PCIE devices: DISABLED
    External modem : DISABLED
    RTC Alarm: DISABLED
    HPET Support: ENABLED

BOOT SETTINGS CONF.:
    Case open warning: ENABLED
    Quick boot: ENABLED
    Boot up floppy seek: Disabled
    Typemate Rate Settings: Disabled
    OS select for DRAM: NON-032
    Full screen Logo: Enabled

elég láma heléyzet de na

• Prince23
    Erről is tudok, de nem jövök ki belőle... beütöttem gugliba, és ide vezetett, s már letudtam tölteni a biosokat
  • DJ GamerGirL
    Nekem ugyanilyet csinált 8600 GTS-em. Drivert próbáld leszedni és újra felrakni.
  • Győri Devi
    8600 Gt ilyen képet produkál. Szerintetek mi lehet a gond, Kari nincs húzva és nem is melegedik. Minden játéknál ilyen,windowsban jó

• Solten
    Google? Asus support ember! Az asus update egy fosch, fel kell menni a support oldalra. A legfrissebb bios a lapodhoz a 0903

asus support...

Aztán a letöltött file-t megkeresed az asus updete-al manuálisan és flasheli...
  • Prince23
    No megnéztema versiont a bios informationban az asus update által
    a verzió:

1204-es

és most végre találtam biost, googliba beírtam a pontos alaplapomat és biost utána. és letöltöttem ezeket a verziókat:

0701
    0801
    1102
    1201
    0603

ezekkel mit kell csinálni? ki csomagolom, de semmi
  • Prince23
    A verziót nem tudom, de szeptember 18-i 2008-as
    Asus M2n-Sli
  • Solten
    konkrétan milyen lapod van és hányas verziójú bios van rajta?
  • Prince23
    Asus update meg nem müködik, de tegnap ezt megcsináltam, de semmi...érted? :(
    nem a proci miatt van akkor ez?
  • Solten
    Próbáld ki amit ír.. Belépsz a biosba: load default settings. Aztán frissíts biost.
  • Prince23
    ASUS

most kapcsoltam be a gépet, mondom rá nézek már az sg-re, és előtte ezt az üzenetet írta:

***System BOOT fail***
    your system last boot fail or POST interrupted.
    pls enter setup to load default and reboot again.

load to default meg volt... de ezt nem hiszem el, h tényleg a BIOS miatt mükodik így a gépem, h 30-40 perc múlva kikapcsol:(
    Tényleg van ilyen?
    vagy az új processzor miatt van ez?
  • Puhos
    Csá!

Itt olvass utána!
  • kiki888
    sziasztok
    légyszi segítsetek
    óránként elszáll a gépem ezzel az üzenettel (kék képernyő)

kernel_data_inpage_error

please help
    thx
  • gurubefree
    Milyen lap ??
  • Prince23
    Sziasztok
    Kérlek segítsetek!
    Ezt a hibaüzit találom 25 percenként inditás előtt.

H/W Monitor Status Abnormal***
    pls enter the setup to check Voltage, Fan Speed or temperature status.

ma volt BIOS frissítés. És kb 25-30 perc után kikapcsol a gép magától, és a fennt leírt problémát írja ki a gép elindításakor.

és az asus.com-on kerestem biost frissítéseket, de nem találok vagy nem veszem észre. a lényeg, h egy régebbi verziójú Bios kéne, 2007-es, de nem találok a neten sehol sem :(
  • mathe
    Ja és a lap MSI K8N SLI, másfél éves, neten nem találtam róla semmi olyat hogy valami típus hiba lenne...
  • mathe
    Sziasztok!
    Az lenne a problémám, hogy túlmelegszik a chipset az alaplapon és e miatt fagy a gépem folyamatosan. A bios max 40-45 fokot ír a rendszer hőmérsékletnek, de én megmértem egy multiméterrel a chipseten lévő hűtőbordát, mert kézzel nézve is sütött...vagy 70-75 fokot mértem... most eldöntöttem a gépet, ráraktam a chipsetre a házban lévő hűtőventillátort, így most nem fagy... Ja és biztos hogy a túlmelegedéstől fagyott, nem egyéb cuccoktól, mert kipróbáltam úgy hogy winyót meg mindent lehúztam róla, és még úgy is a bioszban kifagytam.:S Meg mondom, most "jó" így ventillálva. A kérdésem az lenne, hogy az alaplapon kívül okozhatja e vajon más a chipset melegedését, mittomén, pl a processzor, a táp, vagy esetleg a vga, de azt nem hinném, mert akkor a képpel is lenne valami gond szerintem. Ja és a ram hiba is kizárva, mert 2 db van nekem benne, kipróbáltam egyenként, de úgy is melegedett... Át néztem az alaplapot, nem látok rajta semmi elváltozást... Valami ötlet??
  • amdopteron
    Valaki nem tudja hogy mio p550 pda.m on hogy tudnék rendszert frissíteni vagy ha tud vki egy olyan megoldást olyan gondom van ,hogy van az igo fent volt a 2006 letöröltem nincs rajta felraktam a 2008at..és az uninstal rajta van de kiveszema kártyát annak elvileg el kellene tünni de nem tünnik el de mostmár még a 2006os se tudom felrakni mert írja hogy töröljem le....elszöör vki vmi ötlet...vagy egy rendszer frissíteni nehéz ezen?hol tanálok hozzá rendszert ha van és magyart meg leírást:::S:S:)ha vki megmodaná megköszöném
  • DJ GamerGirL
    Igen, Vistan külön engedélyezni kell a rendszergazdi fiókot. :D
    Szerintem ebből win reinstall lesz... :S :(
  • Bandi 18
    Jaj bocsi most látom Vista van a gépeden.... Én ezt XP alatt használtam.
  • Bandi 18
    Nem semmit. Nekem minden win telepítéskor alapból van egy rendszergazdai és egy saját nevű felhasználói fiókom csökkentett módban.
  • DJ GamerGirL
    Gondolom ehhez előbb engedélyezted a rendszergazdai fiókot. Na, én nem és csak egy felhasználói fiók van a gépemen.
  • Bandi 18
    Nekem a házam rudja mérni a hőfokot de erre adni nem lehet. Legjobb ha valami progival méred a hőmérsékletet. Tápra szerintem nem is tudnád hova tenni hogy közel reális értéket láss. Procinál VGA-naá max bordára bírod tenni, vinyónál meg közel a felülethez, de ezeknek mint van hőérzékelőjük szóval felesleges. Ezzel inkább a házventi prociventi fordulatát szabályozd.
  • newil
    Hello,pár napja vettem egy Scythe Kaze Master Ace 5,25-öst.A hőmérő diódákat nemtudom pontosan hova kellene tenni,mert ahol most vannak a kijelző állandó 25°C ír ki.Hova kellene tenni a videókártyán-a procin-a tápon és az - egyik vinyón a diódákat?(Képeknek nagyon örülnék,akár e-mailben is)Az számít,hogy melyik oldallal vannak csatlakozva a szabályzóhoz(jobbra néz vagy balra néz)?A sok hülye kérdésemre várok értelmes választ...köszi.
  • Bandi 18
    Nem gond az ha lája egymást. Havernak is két XP van fenn és mikor kérdeztem mért csak annyit mondott ha az egyik elromlik ott a másik. :D
  • gurubefree
    Nem ertem miert kell 2 XP a gepre de .....

Szoval a legegyszerubb ha ugy oldod meg hogy nem latja egymast a ket HDD .
    Az eszkozkezeloben egyszeruen meg tudod oldani.
  • gurubefree
    Pontosan .....
  • rooney8
    Nézd meg, hogy mit ír a formázásról a használati utasítás :)

Más. Én is szeretnék 2 op. rendszert felrakni gépemre. Egy XP és egy Vista. Csak simán előbb fölrakom az XP-t, aztán a Vista-t a másik vinyóra?
  • tillaloht
    Hello!
    Kérnék egy kis helpet vkitől. Van egy 2 Gb-os mp4-em, ami másfél éves, és meghülyült. van rajta kb 100 Mb adat, és mégis azt jelzi, hogy 1,6 Gb foglalt helye van, még úgy is, ha letöröltem róla mindent. Ezt miért csinálja? Eddig, ha tök csupasz volt, kiírta, hogy 2 Gb szabad hely van és tökéletesen működött. Tipp? Már mindent kipróbáltam, de továbbra is meg van őrülve. Nem tudom merjem e formázni, mert nemtom, hogy a gyári beállítások megmaradnak e rajta (az alapból rajta lévő lejátszók, felvevők, stb.) Előre is köszi a segítséget!
  • T0NI
    windows XP lenne mindkettő.
    Igen tudom, hogyx az XP képes kezelni ha két OPrendszer van a gépen, de hajlamos felborítani is mindent. A telepítés sorrendjén is sok múlik vagy tévedek?
  • gurubefree
    Milyen oprsz. lenne szo ??? Nem kell ott semmit mangerelni a gep fel fogja ajanlani ha talal 2 operacios rendszert a gepeden.
  • T0NI
    sziasztok!

A kérdésem a következő:
    A gépemben van két HDD, és azt szeretném, hogy mindkettőre legyen egy-egy windows telepítve, melyek közül bootoláskor én választom ki amelyikre éppen szükségem van.
    Boot managelést milyen programmal tudom megoldani? Esetleges buktatókra is hívjátok fel a figyelmem
    köszönöm!