64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Alblink
    Hi,most lattam hoyg vannak hdd-vel elatott hd-lejatszok,amik ismernek mindenfele formatumot pl: ez
    Pc-rol erre atlehetne masolni hd rip.. stb forumatumu filmeket,es hd-tv-re rakotve lajatszani ugyanolyan szep minosegbe?
  • Puhos
    Csá!

Először is próbálj meg valakitől kölcsönkérni egy tápot /valami komolyabbat/ és azzal kipróbálni. A noname tápokkal az a baj, hogy a rájuk írt teljesítmény az nem valós adatokat tükrözi. Tehát a gépedben lévő tápegység lehet, hogy csak 300w. teljesítményre képes, és szerintem ez kevés egy ilyen kártyának. De a kártyán kívül vannak egyéb fogyasztók is a gépben, tehát szerintem a tápcserével kezd. Én amikor a 7600GT-t lecseréltem 9600GT-re akkor vettem egy ilyen tápegységet. Semmi bajom nincs.
  • miki10
    sziasztok!

hogy lehet windows vista ultimate-en el inditani a windows areo-t?
  • Nufy
    nem vagyok szerelő, csak amikor én vettem nemrég gépet, akkor bennem is felmerült a 9800GT változat, hogy majd olyan videókarit veszek, csak aztán fórumokba utánna kérdeztem, és mindenki lebeszélt róla, és mindenki szidta, ezért gondolom, hogy szar. amúgy nekem is egy 7600GT-m volt ezelött és le a kalappal elötte, nagoyn jó kari volt, de a mostani 3870-is nagyon jó, szerintem beszélj valamelyik haveroddal, és kérd kölcsön az ő kariját ami nem a 9-es seriabol van és nézd meg, hogy azzal csinálja-e.
    ui.: lehet, hogy csak mi bonyolítjuk túl és elég lenne, egy egyszerű driver frissítés. 8-)
  • Japep
    Köszi!
  • Puhos
    Te szerelő vagy? Egy konfigba annyi minden okozhat hibát. Táp, alaplap, memória, csatlakozó! Szerintem nem egyből a kártyát kell kiáltani bűnösnek, gondolom csak azért mert Nvidia. Nekem is Nvidia-s kártyám van, és az ez előtti is az volt, és semmi gondom nem volt vele, pedig mind a kettőt újonnan vettem! Egyébként a 41460# hsz. írt konfig egy olyan táppal van ellátva ami a házzal együtt került 7.000 Ft-ba, ettől nem kell csodát várni, hogy egy 9800GT-nek jó lesz.
  • Bandi 18
    54 az rendben van.
  • Bandi 18
    Nufy a szívemből szóltál :D. Pont most akartam írni én is hogy milyen fura hogy egy nap alatt 2 vélhetően hibás 9800GT... Meg a töménytelen rossz vinyó.
  • Nufy
    Az a baj, hogy kb csak ma voltam ezen a fórumon, és két olyan emberrel találkoztam akinek 9800-asa van és mindkettőnek hasonló problémájuk van
    Jótanács: a "gagyi" hibás seriájú 9800-asotok amég tudjátok cseréljétek le vagy egy 4850-re vagy egy 4870-re és meglátjátok semmi problémátok nem lesz
    ui.: nagyon sok helyen offolják a 9-es seriaju nVidiákat, ATI-T VEGYETEK!!!!!
  • Ari18
    Akkor is sok volt érte.
  • Bandi 18
    Akkor ez bizony ram hiba... gariba vissza és csere.
  • Terawatt
    a 140k ba benne van a procin a vga-n és az alaplapon kivül 3gb ram és a ház is.. jaés a 4850 44k huf volt ha jól emléxem..
  • Ari18
    140k-ba egy 4850 is belefért volna egy p45-ös lappal.
  • Gorkyus
    Okésa. csak mondtam:D
  • Terawatt
    gorkyus én nemkaptam ilyen üzit..-.- és most kezdek beleszarni az egészbe mert úgy felidegesitett farcry 2öt inditom menüböl alt tabozok és mgfagy ez a szar. visszaviszem oda ahol vettem szórakozzanak ök vele én innentől leszarom csak müködjön hamár 140ezer forintot fizettem a gépért!
  • Gorkyus
    Terrawatt nekem is hasonló gondjaim vannak. Nekem azt tanácsolták táp csere.
    Te nem kapsz olyan üzit restart után hogy a videokártya nem kap elég energiát csatlakoztassa a kiegészitő tápkábeleket vagy hasonló??
    Lehet nálad is a táp gyenge.........
    Ha nálam egyáltalán az a gond:D
  • Terawatt
    húha bandee kellene némi segítség hol kelll megnéznem? mire menjek rá? ( magyar everestem van )
  • Terawatt
    na megnézem a menüből minodjárt letöltötte. mert menüig eljutok és mihest indul a játék kész vége... de minden játékkal ezt csinálja. a crysistól kezdve az összes akár régebbi játékoknál is
  • Terawatt
    bandee én megnézném de megfagy a játék:D mihest indul vagy bekockásodik és mikor alt tabozok nemnagyon reagál és csak resizni tudok
  • Japep
    A GPU nekem 54 'C-os...az sok?
  • Bandi 18
    A VGA túlmelegedése vagy VGAram hiba okoz ilyet. Nézd meg egy everest ultimateben a GPU hőmérsékletét játék közben ha az magas akkor túlmelegszik, ha nem melegszik túl akkor ramhiba és gariba csere.
  • Terawatt
    Sziasztok össze rakattam egy gépet péntekre készi s lett. leírom a konfigom és utánna a problémát:
    alaplap: gigabyte ep43-ds3
    processzor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
    videókártya: NVIDIA GeForce 9800 GT
    a problémám pedig az hogy mindegyik játéknál azt csinálja hogy elmosódnak az irások aztán elmosódik minden.és mintha textúra hibás lenne..ez azért furcsa mert teljesen új a gép vadi új cuccokból lett össze rakatva.. és nemtudom mi a problémája..
  • Japep
    Hát itt már tényleg gond van, szerintem a jövőhét folyamán be is viszem a kártyámat...unatkoztam, behoztam a startlapjátékokról egy játékot és már annál is előjött... :(
  • Gorkyus
    Hát nem rosz a 7600 GT nemis az a lényeg:)
    Meg voltam/vagyok vele elégedve.
    Csak pl a S.T.A.L.K.E.R Clear Sky min beálításokal futot rendesen a 9800 GT vel meg maxon semmi baja:)
    Beleértve a többi gamet is. És azért nem mindegy:)
    Nah majd privit küldöm az eredményről.

Sziasztok:)
  • Nufy
    Nincs mit
    ui.: Nagyon jó az a 7600GT videókari nekem az volt előző gépembe, és nagoyn meg voltam vele elégedve, de azért a mostani 3870-es se rossz. 8-)
  • Gorkyus
    Rendben:)
    Kb 2 nap amég meghozzák:)
    Addig viszatettem a 7600 GT-t.
    Nem teszem ki felesleges kockázatoknak a másik VGA-t:D
    Nah mégegyszer köszi mindenkinek.
  • Nufy
    akár megoldja akár nem légyszives írj privát üzenetet, hogy jó lett-e vagy sem, mivel érdekel majd. köszi
  • Gorkyus
    Na akk megrendelem. Remélem megoldja a problémát:)
  • Nufy
    amit ari18 ajánlott az nem olyan rossz igaz én ugyan ebből a márkából a 400-ast ajánlanám és inkább a ventillátorosat, mivel a másikba ha lerakódik a por nem lesz valami hosszú életű, igaz ha sűrűn takarítod semmi gondja nem lesz.
    400W-os
  • Gorkyus
    Szereti az tény........... folyton azt irta hogy a videokártya nem kap elég energiát csatlakoztassa a kiegészitő tápkábelt...........
    Ami már rég volt:D
  • Gorkyus
    Pff........ akk FSP lessz csak nem 350 es hanem 400 as.
    Aztán reméljük segít.
  • Nufy
    én erről az oldalrón neked csak ezt a kettőt merném nyugodt szívvel ajánlatni: 350W vagy pedig 400W
    ha már egyszer veszel szánj rá többet, mivel a 9800 azért szereti az áramot.
  • Ari18
    NEHOGY meg vedd,ez b úgyan olyan szar mint a Codegen,linkeltem egy minőségi tápot.Olcsóbban.Pont ezt hoztam fel példának szar márkák közt.Itt kezdődik a minőség.
  • Gorkyus
    Táp

erre a tápra gondoltam........
    Valami vélemény róla?
    Holnap valszeg meg is veszem.
    Ha jó
  • Nufy
    helyes. amúgy a táp cserét én is támogatom annak ellenére, hogy nekem jó tapasztalataim vannak a codegennel, ami nem nagy márka. ez az egy olyan lehetőség amit megúszol 10 alatt. de érdemesebb lenne akár bevinni abba a szervízbe a géped ahol a videókarid vettek.
  • Gorkyus
    Tudoma foglalatok.............. énis jártam így...... alaplap mellé kelet egy proci is rögtön.........
    Mert amin DDR2es foglalat volt olyan nem volt régi s478 as proci foglalattal. max csak 775 ben ami let is a 2Gh Intlem.

De amire kell a gép arra bőven jó:)
    És ha megúszom egy tápcserével ami kb 7 E akkor próba szerencse:)
  • Ari18
    Procit a prime95-el lehet tesztelni,de tuti nem az a ludas.
  • Ari18
    Biztos,nyugodtan vidd vissza és mond el nekik a problémád.És ne hagyd magad hülyének nézni.
  • Nufy
    simán csak alaplapot, vagy procit nem tudsz úgy cserélni, hogy a másikat ne keljen cserélni, mivel mások a foglalatok sajnos. 8-(
    én mikor cseréltem a gépem, egy két magos rendszerre, akkor kellett vennem egy alaplaot, mivel a régi alaplapomba nem ment bele az új procim, mivel már más volt a foglalata. és mivel cseréltem alaplapot a régi ddr1-es memóriáim is kellett cserélni, mivel azok nem mentek bele az új alaplapba, és a videókarimmal is hasonló volt a helyzet, azt is cserélnem kellett, mivel olyant nem akartam venni amin agp és pcie van, mivel az az integrált videókártyás alaplapok szintjén van, tehát nem ajánlom senkinek. sajnos ha a táppal nem lesz jó, akkor komplet gépet kell cserélned, hogy működjön
  • Japep
    Köszi.
    Ezt biztos? Nem fognak hülyének nézni? :D
    És akkor a procimmal sem lehet baj? Nem kell külön pl játék közben letesztelni?