64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Zoli007
    BIOSban lehet állítani, hogy mit tegyen a gép, ha visszakapja az áramot.
  • GáborG
    szerintem hardver, hasonló gondom volt pár napja egy géppel ahogy felnyomtam az áramot elindult, de az mondjuk be sem töltött.
    nálam megoldás lett hogy a csatikat lehuztam és vissza rendesen, ha nem jó akkor hardveres probéma,nekem bejött.
  • vizoo
    Köszi a válaszokat. Közben felmerült még1 kérdés. Egy kedves ismerősöm mesélte ma, hogy fucsaságok történnek a gépével. Ha 1 napnál hosszabb időre megy el otthonról, akkor le szokta kapcsolni a hosszabbítót, amibe a gépe van dugva. Namármost. Amikor hazaér, és visszakapcsolja a hosszabbítót, akkor a gépe magától elindul. Ugyan ez a jelenség van, ha áramszünet után visszajön az áram. Magától bekapcsol a gép. Mi lehet ennek az oka? Lehetséges, hogy valamilyen hardverhiba okozza ezt is? (pl. a tápegység?)
  • smv
    Jóestét! :)

A problémám a következő lenne. Vettem egy SpeedLink USB kontrollert (xbox 360 style), és van pár dolog amit nem vágok:

1) GTA-zni nem lehet vele rendesen mert ha a jobb oldali dzsojt balra tolom akkor néz fel, ha fel akkor néz jobbra, ha jobbra akkor néz le stb. Tehát olyan mintha 90 fokkal el lenne forgatva. Erre van valami megoldás? Dettó ugyanez halo2-ben is.

2) Hiába írja a vezérlőpultban, hogy van játékvezérlő, és hiába ismeri fel az NFS stb, de a Harry Potter 5 mégis azt mondja, hogy nincs vezérlő. Ez mitől lehet? Driver telepítve.

A hozzá kapott cd-n csak egy driver volt, semmi program.
    Köszi!
  • Bandi 18
    Még azt megnézném hogy nem a táp volt-e az oka az elfüstölésnek.
  • GáborG
    Átrakod a winyot (vagy belerakod az új alaplapot), a windows felismeri az új hardver, és ugyanugy menni fog!
  • vizoo
    Sziasztok!

Van egy nagy gondom, amihez segítségre lenne szükségem.
    A minap hazaérve azt tapasztaltam, hogy az alaplapom elfüstölt. A szó legszorosabb értelmében!! Be akartam indítani, de csak 2-3 másodpercig ment, aztán leállt. Az alaplap szó szerint lángolt (kis láng, inkább lángocska) és füstölt. Mint később kiderült leégett rajta valami kis szar. Nah, mind1 a gond nem is ez.

Az első kérdésem az, hogy mekkora esélye van annak, hogy esetleg más hardver is meghibásodott emiatt?
    Második kérdésem pedig az, hogy van-e rá mód, hogy az új alaplap beszerelésekor ne kelljen újratelepítenem a rendszert (levelezés, programok, miegymás... Macerás lenne és hosszú)? Az alaplap 99%, hogy típusra meg fog egyezni a régivel. (a gépen win vista van)

a válaszokat előre is köszi.
  • eightmiles
    Hello,

valaki tudna segiteni ebben légyszi?:

Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

Ezt irja ki az Event Viewer, és nem tudok mit kezdeni vele... A gép folyton leáll vagy újrakapcsol, és néha vissza sem tudom kapcsolni.
    Előre is köszi.
  • Falconer
    Hali srácok, nagyon SÜRGŐS lenne pls!!!

Hogyan lehet megoldani, hogy Powerpoint/Openoffice úgy mentse a prezentációt, hogy a képeket amiket beleraktam integrálja?

Tehát ne csak linkelje egy adott mappából, hanem mentse el a PPT fájlba, mint például a slideok hátterét. Mert így ha áviszem egy másik gépre, akkor nem jelennek meg a képek.
    (csak akkor, ha többi mappát is átviszem, és ugyanolyan könyvtárszerkezetet csinálok, de ez nem megoldás)

Előre is kösz!
  • KILLER2
    Alapba benne van.
  • miki10
    Sziasztok!

Windows vistára honnan tudom letölteni a directX 10-ET?
  • lordm
    Hello
    Van egy APC BACK-UPS CS 350 típusu szünetmentesem és amikor elmegy az áram akkor egész jol birja, viszont ammikor ujra van áram akkor lekapcsol az egész. Többször is kiprobáltam hogy lehúztam áramról és amikor visszadugtam akkor lekapcsolt.
    Egy dana 300W (switching power supply)LC-B300ATX táp van a gépben
    Mért van ez ? meg mit lehet neki csinálni?
    Légyszi segítsetek!
  • harlond
    ja és van hogy megnyilik egy másik ablak is ezzel a felirattal:

A javítócsomagot nem lehet megnyitni. Ellenőrizze, hogy a javítócsomag létezik-e és van-e hozzáférési engedélye, vagy forduljon az alkalmazás forgalmazójához, és ellenőrizze hogy a csomag érvényes Windows Installer javítócsomag-e.

Rendszergazdaként vagyok bejelentkezve, és a CD benn van a meghajtóban... mit kéne csinálnom??
  • harlond
    Kicsit eltünk és nem kaptam rá rendes választ... Az a nagy bajom van hogy ha elakarom inditani az OFFICE akármelyik programját, kijön hogy intalálni akarja majd egy hibaüzenettel kidob:

Ha nem szurná be a képet

Eredeti office mielőtt megkérdezitek, illetve eddig minden gond nélkül ment. Törölni sem tudom mert akkor is ugyanez a baj és javitani sem...

ELőre is köszi a helpet!!!
  • swabo
    Helósztok!! Ezen a gépemen routeren keresztül jön a net, és mindig megszakad, majd ha kihúzom meg visszadugom ujra, megint lesz kapcsolat. fogalmam sincs mi lehet a baja, eddig nem nagyon zavart mert kihuztam meg visszadugtam, de ha multiba játszok egy játékkal elég idegesítő tud lenni:S ha bármi ötletetek lenne írjátok le plz!

előre is kösz
  • rvn
    Hali. A videokártya és játékok kapcsoalata, erről a témáról nem tud nekem adni valaki 1 cikket? megköszönném.
  • Bandi 18
    Ez inkább a hardver hozzáadása lesz, de driver mindenképpen kell hozzá szerintem.

Tipp: Nézd meg Everestben a hálókarid chipjének az azonosítóját és arra keress rá a neten talán több szerencsével jársz.
  • Bandi 18
    Szerintem vegyél VGA-t majd később egy procit. Mert a procid hiába nem hajtja ki attól a változás érezhetőbb lesz, és egy VGA nem csak a látványon dob hanem a sebességen is.
  • fery02
    Sziasztok! Olyan gondom volna, hogy nem nagyon tudok jelenleg mit kezdeni ezzel a szöveggel:
    "Open "Control Panel" -> "Networks", and choose the "Add Adapter" button.
    The Add Noetwork Adapter dialog box appears. Select "<other> Requires
    disk from manufacturer" in the list of Network Adapters, and then press
    <Enter>."

Nem tudom, hogy a leírás szerint, az én magyar Windows XP-mben hová kellene kilyukadnom. Azt értem, hogy a Vezérlőpultban, a Hálózati kapcsolatoknál...

Vagy nekem az is jó, ha inkább az internetről le tudnék szedni egy újabb LAN/Network drivert az MS9147C alaplapomhoz. Mert találni találok, csak hol fizetős, hol pedig nem akar letöltődni. Mint például itt találtam ezt: 823xlan.zip - csak nem akar letöltődni. :S
  • KILLER2
    Tudtok nekem mondani lehetőleg ingyenes programot, amivel tudnám mérni a winchestereim sebességét? Az egyik elég lassúnak tűnik és kíváncsi vagyok, hogy mennyivel van lemaradva a másiktól.
  • SkylineGTR
    hi,

szerintetek inkább procit vagy egy vga-t vegyek. én inkább proci felé hajlok 2 okból is.
    1: asszem, szerintem, a procitól gyorsabbak a játékok, míg a vga-tól csak szebbek. és nekem szaggatás mentes kéne, nem ultra high graf.
    2: ha veszek mondjuk egy 4850et karit, a gépen nem bírja jól kihajtani, szóval nem lesz sokkal jobb különbség. vélemény, ötlet, javaslat?
  • csgery
    Sziasztok!

Akadt egy "kis" problémám a Messengerrel...:S

Volt nekem a gépen egy 8.0-s verzió... közben leszedtem egy 8.5 öst, de ahhoz valéamilyen Win Installer kellett, így nemrakta fel...
    Ma felraktam egy SP3 at (xp), és utána megpróbáltam felrakni a 9.0-s verziót... na ez először nem akart elindulni mert állítólag nem volt rendesen konfigurálva. Utána le is töröltem (Vezértlőpultban), és azt mondja ( a 8.5 és a 9.0)-s verziónál is, hogy van egy újabb verziós, én nem lehet feltelepíteni...
    msiexec / unreg féle akármivel is próbálkoztam, szal nemtudom mibaja...
    egy 1603-as hiabkódot is nyög...

Van valami elképzelésetek, hogy mi lehet a probléma? Gépet újra rakni nemakarom, mert már unom minden 3. nap újrarakni :/
  • csabamester89f
    sziasztok! nem tudom jó helyen járok-e de lenne egy kérdésem: a laptopommal van egy kis baj, konkréten bakapcsolom, és van hogy 10 mp mulva van hogy 10 perc mulva kiad egy rövid magas hangot és kikapcsol. mi baja lehet?
  • kaposi1
    Köszi de én kimondottan arra a progira vadászok.
  • kishoze01
    Ethersoft.Easy.Video.to.3GP.Converter.1.3.26 nekem ez van meg ha ez is érdekel akkor irj.
  • kaposi1
    Sziasztok!

Nagy szükségem lenne erre a progira.
    A teljes versiora!!!
    De elég lenne a crack-je is.
    Elnézést hogy itt kérem de tudom hogy nagy guruk vannak köztetek ezen a fórumon.
    Előre is köszi ha valaki segíteni tud.
  • kishoze01
    Ha nem tudod átkonvertálni és sehogy sem sikerül akkor probáld meg a vlc media playerrel lejátszani. Ez nem kér semmi kodeket és elég sokmindent lejátszik.
  • kriszwells
    :) jó de mit csináljak vele? foglalja a helyet :P

nah mind azért kösz
  • Bandi 18
    Szerintem ne add el :). Cakk-pakk monitorral együtt max 15.000.
  • kriszwells
    Soltek KT 400 alaplap
    AMD Athlon(tm)XP 2400+ cpu
    2*256Mb ram
    GIGABITY GO-W1608A dvd
    LG HL-DT-ST RW/DVD GCC-4520B cd/dvd combo
    nVidia Geforce FX5200 videókártya

ennyi, meg egy Samsung Syncmaster 765 Mb monitor ára kb?

tudom nem sok de mégis? thx
  • Bandi 18
    Írd le a konfigot és mi kiszámoljuk :P
  • kriszwells
    Hi! Láttam mások is írtak már konfigurációt, hogy jó-e.

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy valaki nem tudo olyan oldalt, ahova beírom a régi gépem konfigját és megadja kb mennyit ér?

Cserélném egy jobbra, de nem tudom mennyiért lehetne eladni, mennyit számítsak be az újba! (tudom nem sokat, d emégis:)) KÖSZ!
  • Fido4life
    Super Converter, Unlead Studio
  • kulabácsi
    divx-be konvizd, de h mivel azt most meg nem mondom neked :)
  • Balazs15
    hi all

Nagyon fontos kérdésem van nagyon sürgösen mert 500 ember elött kel levetitenem a videot...nah tehát van egy 7 perces videom mpeg formátumban..1.32 giga...ez ki lett probálva de amin le lesz játszva szerencsétlen laptopon akad a video elcsuszik midne baja van...gonolom ncisn is kodek a laptopon és vmien oknál fogva nem tudnak kodeket tenni a gépre..avi video fájloakt semmi baja sincs..át is konvertáltam avi ba de 70% megált a konvertálás hogy nicsn több hely a meghajton 6 PERCES VIDEO 70 gigás lett..^^ hogy tudnám tökéletes minöségbe átkonvertálni minimum 4.7 gigára...hogy szaros laptopnak ne legyen kodek problémája..avin kivül??mi az amivel lehetne konvertálni...sürget az idö...
    kösz a válaszokat
  • ricsaka
    Hi! Vettem egy Icon7 Z500-as gameing egeret. minden szép és jó csak egy gondom van. Felrakom a szoftvert és mikor megnyitnám az egér beállítást nincsenek betűk, tehán semmit nem jelez ki, beadja az ablakot de nincs semmi írás, beállítani be tudnám csak nem láto mit xD

Ha vki tudja, hogy mi a gubanc és hogy tudom megoldani megmentené az életemet.

A válaszokat előre is köszönöm!
  • tigerbácsi
    nekem is volt ilyen hibám, én felhívtam a szolgáltatót, onnan kijött egy muksi s az csinálta meg ingyen a kapcsolatot! szerintem ezt a vodkafon is megcsinálja!
  • Fido4life
    valaki légyszives segítsen
  • Bandi 18
    A specification menüpont alatt volt:
    30.5cm x 23.4 cm
  • lac556
    BOCS megtaláltam 30.5*23.4 cm