64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Molnibalage
    A zsír új alaplapom?
  • The Protector
    Ok köszi.Vmiben más lessz tőle az xp?Vmit változtat vagy csak apróbb simítások?
  • LoDMaSt
    Felrakhatod, nekem simán felment, nemsok esélye van, h pont nálad kopogtatnának :)
  • The Protector
    Vki értelmes választ erre?
  • broman191
    Valószínüleg a gyorsabban másoló gépek USB 2.0-sak a tiéd pedig 1.0-s. :)
  • Molnibalage
    Valamiért nem múködik rendesen az USB port írási sebessége. Mindne más gépen gyorsan másolhatóak adatok fel/le az mp3 playereimen, de az én gépemen csak lassan. A gyors alatt kb. 10 sec / 20 mega adatot értek a lassú alatt 10 mega / 1,5 perc. Miért lehet ez? Én kifogytam az ötletekből...
  • Met
    A BSH az főleg kopoghat :)
  • The Protector
    Hy.warez xp-re felrakhatom az sp3-at.Nem lessz tőle baja az xp-nek vagy esetleg kopogtat a BSH?
  • Rohamsisak
    Azzal is próbálkoztam win. reinstall után hogy kártyát kivettem az alaplapból, kipucoltam , visszatettem , minden érintkezik rendesen, foglalatban benne van, szoval egyszerűen nem értem mi lehet. Pls help.
  • Rohamsisak
    Sziasztok. Nekem olyan problémám van hogy, már régebben is csinált olyat a gépem hogy játékok alatt elsötétült a kép, kidobott asztalra és megjelent alul a kis sárga ikon hogy a "videoeszköz nem válaszolt majd utána helyreállt", néha meg totál lefagyott a gép, kékhalál meg minden. Régebben ez csak egy játék (world in conflict) alatt fordult elő de nem zavart annyira mert ritkán volt ilyen és ahogy olvastam a játék fórumán másnál is volt ez a hiba. Viszont mostanában már akármivel játszottam mindig ez van, és a mai napon szintén lefagyott játék közben, majd restart és azóta mindenféle csíkos a képernyő, még a bios képernyőn is ilyen mindenféle krix krax karakterek vannak, és ráadásul hiába windows reinstall meg 100féle driver, egyszerűen az eszközkezelő látja a kártyát, de a képernyő beállításoknál mindenhol az van írva hogy "nincs adat", mintha nem is lenne fenn driver, pedig feltelepül simán... Egyszerűen nem értem. Nem jelenik meg a képernyő beállításoknál semmi a kártyáról, nem lehet a felbontást sem állítani rendesen mert nem is jelenik meg pl. az 1680X1050 ami a monitor natívja, ez pedig csak addig szokott így lenni amíg nincs fenn driver. A kártya egy geforce 8800gtx, asus p5b alaplap. Légyszi adjatok valami tanácsot hogy mit kezdjek vele mert már marhára elegem van. Köszi előre is.
  • Hunter of Deer
    hi all!
    hatha itt hamarabb kapok valaszt.
    valaki megtudna mondani hogy meddig lehet biztonsagosan huzni a procim?
    illetve hogy gyari hutovel meddig birhatja.
    konfigom alairasban.

igazabol a videokarim miatt akarom huzni hogy jobban kitudjam hasznalni.
    elore is thx.
    esetleg mondhattok konkret ertekeket is hogy mit mire kell allitani.
  • broman191
    Hali

Ha veszek egy SATA2-es vinyót, de csak SATA1-et kap, akkor ugye menni fog rendesen csak SATA1 módban? :)
  • Japep
    Köszi, remélem nekem is a vásárolt értékben cserélik.

De jó lenne valahol utána olvasni, mert lehet, hogy ez a kötelességük, csak mondjuk átakarnak majd verni... :)
  • Japep
    Pl WinRar-ral.
    Jobb klikk > Hozzáadás az archívumhoz... > Kötetnagyság byte-ban > DVD+R: 4481 mb > OK
    Majd ő feldarabolja.
  • SzocsA
    mivel lehet darabolni iso fájlt?
    total commanderrel lehet csak az a baj hogy 700 mb a max méret kb olyan kéne amit DVD méretre lehet darabolni!?!?!?!
  • Bandi 18
    De az "infós szlengben" 20k az 20 kbyte/sec-et jelent :).
  • BaliBoy
    Nem fogod, hogy mértékegység nélkül írtam?
  • Bandi 18
    Ha van rá lehetőséged akkor azt a VGA-t próbáld ki másik gépben, hátha az kezdi megadni magát.
  • fery02
    Nekem van most egy 1 éves k750i-m, és sokat tudó osztálytársam azt mondja, hogy ha bevinném T-mobilhoz felsorolva, hogy mik a bajai (néha fagy, recseg a hangszórója, nem mindíg akar fényképezni), akkor előfordulhat, hogy kicserélik az egészet, vagy adnak helyette egy k800i-t, ami most már annyit ér, mint egy éve a k750i-m. Meglepődtem mikor mondta, de lehet van benne valami.
  • rumkola
    Igen, 20K az 20 kilobyte-ot jelent.
  • daeemoon
    Közben a BIOSnak utánanéztem, már nem kérdés.
  • Japep
    Hello!

Lenne egy kérdésem.
    Ha valami tönkremegy, de garanciás, akkor ugye kötelesek kicserélni azt.
    A kérdésem az lenne, hogy ha pl 40ezerért vásároltam egy terméket, és tönkrement, de ma "csak" 20ezret ér, és már nem elérhető ugyanolyan termék, akkor milyen értékűnek kell lennie az újnak, amit adnak?
    20e, vagy 40e?
    Kicsit bonyolultan írtam... :D

Van ilyen témával foglalkozó EU-s oldal is (a vásárlással és a jogainkkal, mint vásárló), de azt én nem találtam meg.

Előre is köszönöm a választ!
  • daeemoon
    Sziasztok!

Tudtok nekem mondani valami programot, amivel be tudom állítani a laptopom procijának frekvenciáját, vagy a ventillátor sebességét?
    Fujitsu Siemens Amilo Pro V2030 0.5J Intel Celeron M procival. A BIOS-om 1.0 ás(ha van jobb, és tudtok róla, ne halgassátok el :) )
    Minden választ köszönök!
    Üdv.: Szilárd
  • BaliBoy
    Nem tudom ismerős-e neked a k mint kilo vagyis ezres szorzó...
  • snowkid16
    EVEREST-tel megnéztem, és semmi baja nincs, átlagos. Spyware-m sincs már néztem.
  • Bandi 18
    Nézd meg mondjuk újabb everesttel hogy nem melegszik-e valami, és futtass le egy vírus/spyware ellenőrzést. Spywareterminatort ajánlom figyelmedbe nagyon jó és free progi.
  • snowkid16
    Hi! Van egy olyan hiba, hogy bármelyik játékkal játszok, legyen az WoW vagy NFS PS, Crysis, állóhelyzetben is beszaggat a játék! Eddig ment minden, nem tudom mióta toszakszik. Kérlek segítsetek!
    nvidia 9600GT
    AMD athlon64 X2 6000+
    2x1GB RAM
    Legfrisseb driver van fent.
    Köszi előre is!
  • rumkola
    szerintem igen, de esetleg lehet táp hiba is
  • nagyi87
    köszi, nézegetem....
  • rumkola
    eurocase 550 alsó kategóriás táp, szerintem nem bírja már a terhelést (cpu+vga load egyszerre)
  • rumkola
    hát ha eddig 20K-val lehetett rá másolni, akkor nagyon nem stimmelt vele valami...
    :))
  • nagyi87
    ez most kinek szolt?:P
  • Bandi 18
    Alaplap vagy proci, még a memóriát azért letesztelném a helyedben, de elég alaplap szaga van a dolognak.
  • BaliBoy
    Üdv.

Egy elég érdekes problémával találkoztam és szeretném kikérni a véleményeteket. Van egy USB2-es 16 gigás Kingston pendrive-om. Eddig klappolt vele minden 20k-val lehetett rá másolni. Most viszont egyáltalán még egy 5 megás file-t sem tudok rá felmásolni. A hiba az, hogy elkezdené másolni de a %-ék nullán áll. A pendrive-on meg a led villog, tehát úgy néz ki mintha dolgozna, de semmi. Aztán kis idő múlva megszakítja a kapcsolatot a pendrive-al.
    Namármost a pendrive-ot kipróbáltam a laptopomon ott minden kóser a PD-vel. Az asztali gépre meg rádugtam egy másik PD-t és arra viszont szépen másolt a gépem. Egy haveromnak ugyan ilyen típusú pendrive-ja van és azzal is ezt csinálta.
    Ja és lefele szépen tudok róla másolni.
    Tehát szerintem valahol a windows-ban lehet a hiba, de ilyet újratelepítés nélkül hogy lehet javítani?
  • nagyi87
    ha alt+tabozok akor is abbahadja azt a hangot..
  • nagyi87
    bocs h ideirok ezzel de a többi tápos téma le van zárva!
    van nekem egy Eurocase 550W-os táp!Asus maximus formulára, 2gb 1066mhz ramra, gainward 9800gtx+ 512mb és egy q6600 proci alapfeszen és alap mhz-n!a procit 4napja tettem bele!
    jáccok a gta4-el és egy idö után elkezd kercegö hangot kiadni, de ha manübe lépek elcsendesül vagy halkabb lesz, ha kilépek a játékbol egyböl csendben van!
    szerintetek mi lehet a probléma?
    kezd elromolni?nem ad le annyit amennyit kéne?
    de csak a gta4nél csinálja!
  • Ability
    ... és a megoldás: hdat2 program. PH-n találtam 3 másik embert, akinek ilyen gondja van, vagy volt. Ezzel a programmal vissza lehet állítani az eredeti méretet. Tehát nem is én rontottam el az egészet (ez valami gyári hiba lehet, ami másoknál is előjött), és nem is a vinyó volt rossz. Vagyis rossz volt valahol, de működőképes és meg lehet oldani. Ezt meg azért írtam le, mert ha valaki majd a topikban rákeres erre, akkor hátha megtalálja a megoldást.
  • joeperry
    Sziasztok!

Némi segítség kéne, mert tanácstalan vagyok. Tesóm gépén tegnap óta süket a monitor, mikor bekapcsolom, szépen felpörögnek a ventik, látszólag elindul a gép, semmi sípszó vagy hasonló, de egyszerűen nem kap jelet a monitor. Próbáltam már a saját videókártyámmal, monitorommal, de azokkal se javult a helyzet. Viszont az én gépemmel mindkét kártya és monitor szuperál. Mi a franc történhetett? Meghalt volna az alaplap?
  • Jaffa 2843
    jah azt ismerem
  • Bandi 18
    Ha memóriát akarsz tesztelni arra ott van a memtest86. Dos alól érdemesebb futtatni vagyis kirakod floppyra és arról bootolsz.