64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
nem akarlak elkeseriteni de ez a gép kb 10 ezret ér, vagy max 15öt többet semmiképp -
A gép maga ha Celeron van benne akkor kb 28, pentiummal 30, Hangcucc az attol függ mennyi idős és milyen típus pontosan, moncsi mondjuk 7e. cakk pakk 45-50. -
adjust28 #42239 Intel pentium 4
ASUS P4P800 SE
1024mb DDR
GF 6800GT(256mb)
ViewSonic e95 19"CRT
Logitech 5.1
Samsung HD(160,7200rpm)
40GB-os 7200rpm
hid billentyűzet
kb ennyi
-
valaki segitsen lécci, bekapcsolom a gépet utána behozza azt a képet hogy gigabyte de nem megy tovább? mi lehet a baj? -
Ide beírod és már mondjuk is :) -
adjust28 #42236 Sziasztk!
Olyan kérdésem lenne, valszeg rossz helyre is irok, hogy gépemet eladnám de nem tudom mi mennyit ér, mennyit kapnék érte most. Van ilyen forum, és ha igen hol találom meg? köszi -
Speedy86 #42235 én ezt nem értem
"tehát van egy komplett xp lemez tartalmával bíró adatom egy memóriakártyán melyen win98 alapu dos cucc van."
Most mi van rajta és mit akarsz?:D -
Speedy86 #42234 Valamilyen szinten hardware és softwer is de felteszem itt. Laptopnál mikor összecsukom akkor készenlétbe megy. De sajnos nekem egér van rádugva a gépre és mikor megmozgatom felébred a készenlétböl. Ezt valahol ki lehet kapcsolni? Az eszközkezelőbe az egér tulajdonságainál van egy olyan hogy felébresztheti a gépet készenlétböl de sajnos azt nem lehet kipipálni. Ötletek? -
Mondjuk everestben valami újabban, CPUid is kiírja meg a rendszertulajdonságoknál is megjelenik (jobb egér a sajátgépen tulajdonságok) -
Sziasztok! Nagyon gyors segítségre lenne szükségem! Nem tudjátok hogy az xp hogy bootol? tehát van egy komplett xp lemez tartalmával bíró adatom egy memóriakártyán melyen win98 alapu dos cucc van. Konzol alól hogy tudom elinditani az xp telepitését? ugye a setup exe nem fut dos módban. Szükségem lenne annak a filenak a nevére ami elinditja az egész folyamatot. ami kidobja hogy a cdről való inditáshoz kérem nyomjon le egy billentyüt vagy vmi hasonló! HELP!! plz :D -
strebacom #42231 Nem hiszem, mert bármelyikbe teszek ramot akkor is ez van. -
Puhos #42230 Alaplap memóriafoglalat? -
strebacom #42229 Sziasztok nagy segitségre lenne szükségem, nem olyanrég lefagyott a "nagy" gépem....és azóta nem indul, illetve próbálna indulni szegény de mindig leáll szóval még bios load elején,cseréltem ramot, tápot,vga-t hangk-t kivettem, de semmi,winyót, dvd-t lehúztam, de semmi, most meghalt az Asusp5e, vagy a q9450 szart be, ja érdekes dolog, hogy ha nincs benne ram akkor elindul, és csipog is hogy ramhiány, mihelyt teszek belle ramot csak ujra és ujra indulgat....mi lehet a baj...elöre is nagyon köszi a válaszokat!!!! 
-
Janoooo #42228 Azt hol tudom megnézni pontosan? -
Dean Winchester #42227 egy kérdésem lenne.
mi lehet a baja a gépemnek? ha videómegosztón nézem a videókat akkor néha ujraindul a gépem :(
ez mitől lehet? -
Csabi015 #42226 Hello, bocs hogy most írok de nem voltam gép közelben, persze próbáltam fejhallgatóval is, próbáltam az asztali dvd 5.1 es rendszerével is de akkor is csak a jobboldal szólt, próbáltam már más hangkártya driverrel is , másik windowssal is semmi egyéb öteltem nincs mint hogy a hangkártya nem jó, valami Jumperral nem lehet mono-ra állítani? -
Annyit még árulj el hogy milyen frekvencián megy a proci? -
Janoooo #42224 Köszi.
Utánanézek és lehet veszek 1et, hátha jobb lesz. -
Ezek közül válassz szerintem, bár a gyárival sem szabadna olyan magasnak lennie:
CoolerMaster Hyper TX2
ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO -
Egy jobb minőségű 450-es táppal a mai konfigok legyen az akármilyen nagy elhajtható, ha nincs össze-vissza tuningolva. Ez a 800W-os dolog hülyeség annyit nem is képes leadni :) max 500-600w-ot. PH-n is olvasható. HTPC-nek core2-es gép mellé javasolták a külső 96w!!!-os külső tápot. Persze nem codegent kell venni hanem mondjuk FSP-t vagy Chieftecet -
Janoooo #42221 A gép oldala le van véve!!! És így alapban 50fokos, játék közben meg 65fokos.
Nem húzom a gépet, szerintem is fölösleges!!!
Tudtok ajánlani valami jó hüttőt rá?
De ami most van rajta (Titan TTC-NK34TZ) az is már Phenom -ra is írják.
Siófok mellett lakom. -
"A procim meg rendesen melegszik. Alapban amit a boltban raktak rá, azzal 65-70 fokos volt. Vettem rá másik hüttőt (ők ajánlották), azzal is 60 körül volt. Aztán 1 haver ajánlott másikat. Most 50 fokos alapban. játék közben felmegy 65 -re, de most így elvagyok vele."
A ház oldala fent van? Nézd meg az én konfigomat. Nem egy atomerőmű, de a csendességen van a lényeg. A ház oldalát levéve a leghangsoabb dolog benne messza a vinyó kattogása. Minden elnyom. Alap hűtővel a proci 40 fokos sincs. Gyakorlatilag szobahőmérsékletnél alig magasabb van a gépház környéknén. Valami nagy gebasz van ott. Vagy húzod a gépet? Minek?
---
"A másik a Táp volt. Először adtak 350W -ost. Az 1 nap alatt elszállt. Utána tettek bele 450W -ost, azzal majdnem 1 évig elvoltam, de inkább kicseréltem mielött valami baj lenne."
Nem tudom, hogy ki adott neked ilyen kis tápot, de én fejbeverném vele, ha már ilyen szart adott. Nekem az ősrégi AMD3400, 1 GB RAM, két vinyó, 1 DVD, és 6600GT kártya mellé kellett 350W...
---
"Legalább is én kifogtam. Többet nem is megyek oda!"
Ha pesti vagy akkor tudok mondani egy jó helyet. Soha semmi gond nem volt velük, egyáltalán nem drágák, jól megközelíthetőek és 3-5 év garit adnak szinte mindenre. -
Janoooo #42219 Majd figyelem h 64bites Vista legyen. Majd ha már muszáj lesz, csak akkor rakom fel.
A procim nincs húzva! -
Janoooo #42218 kicsit lejjebb ott a gépem leírása
Proci: AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition
Proci hüttő: Titan TTC-NK34TZ -
Az XP is lát 4 gigát, ez nem az XP korlátja hanem a 32 bites rendszeré, szóval ha vistaból is 32 biteset tennél fel akkor sem látná a 4 gigát. És az az alap 50 fok egy kicsit sok. MIlyen procid van nincs húzva? -
A kell kimaradt
-
Valóban vigyázni. Főleg ha az ember bizonytalan abban amit kérni akar. Éppen a héten járt úgy egy ismerősöm hogy routert akart venni megkért hogy majd állítsam be neki, odamegyek nagy örvendezve mutatja hogy nézd milyen jó és még olcsó is volt, aztán koppant nagyot mert a boltos switchet adott neki router helyett és ezért volt olcsó. Szóval inkább valami olyan ismerőssel kell menni gépet venni aki vágja a témát mert hamar átverik az embert... -
Janoooo #42214 Én 1 éve vettem a gépemet, azóta szenvedek vele, h fagyogat. Először csak 1 GB ram volt benne, mert nem tudtak beszerezni 2x2 GB- ot, szóval utólag rakták bele. De a boltban is meglepődtek, h az XP -ben csak 3 GB -ot lát, azt hitték h valami gond van a géppel. És csak hetek múlva derült ki h az XP max 3 GB -ot lát.
El ne kiabáljam, de mióta kivettem, azóta nem fagyott le.
Majd ha kevés lesz a 2GB ram, majd akkor felrakom az Vistat.
A procim meg rendesen melegszik. Alapban amit a boltban raktak rá, azzal 65-70 fokos volt. Vettem rá másik hüttőt (ők ajánlották), azzal is 60 körül volt. Aztán 1 haver ajánlott másikat. Most 50 fokos alapban. játék közben felmegy 65 -re, de most így elvagyok vele.
A másik a Táp volt. Először adtak 350W -ost. Az 1 nap alatt elszállt. Utána tettek bele 450W -ost, azzal majdnem 1 évig elvoltam, de inkább kicseréltem mielött valami baj lenne.
Ezt csak azért írtam le, mert a számtech boltosok sem mindenhol értenek a gépekhez!
Legalább is én kifogtam. Többet nem is megyek oda!
Alaposan utána kell nézni mindennek mielött az ember vesz valamit. -
SkylineGTR #42213 Hi all. szeretnék egy asztali dvd lejátszót, amivel a mozis avis filmeket kiírom és lejátszom. úgye akkor nekem olyan kell ami divx-es igaz? na tudtok ajánlani vmi jót? úgy 16ig kéne árban. -
Kingston 4giga kit:10.500
Kingston 2giga sima: 5300
Kingstone 2giga kit: 5700
Tényleg nem akasztott le semmit :P
Tudom hogy nem éri meg nem kit-et venni, csak ha te azt mondod hogy 2 giga akkor az kitben 2x1 giga, én simán megemlítettem volna neki...
-
Nézd meg az árakat és alaplapokat. Semmi értelme nem dual channel-est venni. Nem akasztott le semmivel sem többet. -
Ez hülyeség hogy ma már csak dualba adják a ramokat :), max a bolt ahol vetted akasztott le rólad többet. -
dzsozefo #42209 google a barátom, elnézést!
Akinek ilyen, vagy hasonló gondja lenne! itt -
dzsozefo #42208 Új alaplapon van amin nincs " com " port... viszont a tvtuneremhez adtak egy infra szemet ami com porton keresztül kommunikál a távkapcsolójával. Ötlet? Létezik átalakitó? köszi -
Nem is gyengén. Nálam is ez volt, mert én nem tudtam, hogy 4GB-ot veszek! A boltos kérdezte, hogy RAM? Mennyi? 2GB, mondtam én. Én azt hittem summa kérdezni. Csak azt felejetettem el, hogy ma már cska dual channelben adják, így ő a cella méretét kérdezte... Csak XP telepítés után vettem észre, hogy mi a dörgés. Azt hittem a WIN hülye. Számla csekkol. Bazz, tényleg 4-et vettem. Azt hittam annyiért csak kettőt adnak. Durva.. Nálam is volt fagyás azért csekkoltam le. Bátyusnak is fagyott rendesen. Azóta 2GB van a gépében, mert lusta felrkani az XP64-et. -
essaa #42206 sziasztok! lenne egy kérdésem!
vennék mostanában egy laptop+ dsl net happy(vmi iesmi a neve) csomagot a tékomnál. a hozzá járó net egy másik géphez kéne, nekem voda vagy pannon mobilnet kell.össze lehet pakolni a tékomos laptoppal a pannonos vagy vodás mobilnetet?lécci írjátok meg köszkösz! -
Janoooo #42205 Köszi.
Azt tudom, h csak 3 GB -ot ismer fel, de azt nem gondoltam, h ez be is zavar annyira h fagyhat is.
Megpróbálom kiszedni az 1iket és meglátom.
Mégegyszer, köszi. -
Barátom. 4GB RAM van bent. Az XP 4GB-tal nem stabil. Nem kezel annyi rendesen. Kapj ki egy cellát agy XP64 install kell neked. -
Szerintem szervíz. Valami elszállt benne szerintem. -
Janoooo #42202 Hali!
Olyan gondom van, állandóan lefagy a gépem. Bármit csinálok (játék, filmnézés, dvd írás, csak simán netezek, vagy ha nem csinálok semmit akkor is), gondol 1et és lefagy. Van olyan h naponta 10x-15x lefagy. Már 3x újraraktam a Windows XP -t, de így is.
Ilyen gépem van:
Ház: Mercury KM84
Táp: CHIEFTEC CFT-750-14C 750W
Alaplap: MSI K9N SLI Platinum
Proci: AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition
Proci hüttő: Titan TTC-NK34TZ
Videókártya: Gigabyte GeForce 8800 GTS 640MB
Ram: Kingmax 2x2GB 800Mhz
DVD Író: PLEXTOR PX-820SA
Winyó: Samsung 500 GB
Monitor: LG L226WTQ-SF
Hangfal: Logitech X-530
Egér: LOGITECH G9 Laser Mouse
Billentyűzet: GENIUS KB-21e
Légyszi segítsetek. Már nagyon idegesít, h állandóan lefagy.
Előre is köszi.