64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • sirMorton
    Sziasztok!

Nemrég vettem egy dobozos intel Core 2 e7300-as procit és most kezdtem tesztelgetni.
    A masszív 100%-os teljesítmény mellett olyan 63-64 fokig melegedett az 1-es mag, a 2-es kb 7 fokkal alatta.
    Szerintetek normális értékek ezek?
  • Kongy
    Hello

Nemrég vettem új VGA-t az új gépembe, és egyszerűen az utóbbi napokban kicsit elkezdett zörgő hangot adni, mintha lenne benne valami. Nem hinném, hogy poros, mert nemrég vettem, és ennyi idő alatt nem koszolódik le... Játékok ugyanolyan jól mennek, géppel sincs gond. Tisztítsam ki a VGA-t?
  • Bandi 18
    Ugyanúgy jó bele a DDR400 is, de ha 333-as kell mindenképpen akkor mondjuk Vaterán vagy PH apróban biztosan találsz.
  • rooney8
    Ááááá... Már itt szarozok vele. Újrahúzom az xp-t azt jóvan. Igaz, hogy 3 napba 2x raktam újra az xp-t, de nem para :D Most már 1el több vagy kevesebb nem számít :P
  • trex14
    nem a korom a 14 nem is nagyon értek ezekhez mondták hogy így futott akkor az a gyerek hülye...de nem is ez a lényeg hanem hogy a többi játék miért nem indul el? minden játék annyit ír ki hogy "a windows hibát észlelt ezért leált, a kellemetlenségért elnézését kérjük". Ez miért van? az viszont idegesített hogy a crysis meg fut amikor azt mondják hogy annak a játéknak van a legnagyobb gépigénye.
  • norbi56
    Nekem P4 2.6 GHZ 2GB 400-as RAM 7600GT PREMIUM DDR3 ZALMAN ezzel ment LOW-on 1024-ben.
  • csoola
    a partition magic egyszerübbnek bizonyult nekem, köszi, egyböl látta és pillanatok alatt meg is formázta, király!
    köszi mindkettötöknek a segitséget!
  • csoola
    ha a nickedben a korod szerepel elhiszem hogy ilyen baromságokat találsz ki :)
  • norbi56
    krájzsi hájgon milyen felbontáson 640x480?LOL
  • trex14
    Hi

Lenne egy kérdésem. Van egy Agp-s Msi 7600gt 512 mb-s videókártyám egy amd 2600+ 1,5gb ddr rammal mind ez egy msi alaplaon. Crysis fut high grafikán úgy hogy csak néha szaggat be de az teljesen jó mert tényleg maga a játék folyamatos. De pl ha a NFS Pro Streettel szeretnék játszani az kidob, a Colin Mcrae Rally Dirt az meg hibaüzenet ír ki egyből bezárás. Ez miért van? Valaki tudna segíteni?
  • ferihegedus
    Hi!

Ha valaki nem ide tartózónak véli attól bocsánat, DE
    Égető szükségem lenne PC2700 DDR-333 RAM-ra egy kiöregedőfélben lévő gépbe. Akinek esetleg van és megszabadulna tőle, vagy tudja hol lehet szerezni az legyen szives írjon ide, vagy a [email protected] mailre.

Köszi
  • rooney8
    Hy!

Az a problémám, hogy most raktam újra az xp-t. És az eszközkezelőbe ilyenkor csomó eszköz mellett sárga felkiálltó jel van. Ez ugye az, hogy nincs driver föltelepítve. Nos az történt, hogy a hangkártyának az eszközkezelőbe akartam fölrakni a driverét és nem pedig a setup.exe-vel ami a cd-jén volt. És most az van, hogy kiírja, hogy "Realtek..." és egy sárga felkiálltó jel (eddig csak azt írta. hogy "Hangeszköz"). Mondom oké, akkor lefuttatom a setup.exe-t. De itt meg a telepítés végén hibát ír ki. Akkor próbáltam feladatkezelőbe a driver eltávolítás/újratelepítés/visszaállítást, de egyikre sem reagál semmit (csökkentett módba is próbáltam). Most akkor mit csináljak?
  • csoola
    köszi mindkettö választ, elöször akkor a progi nélkül probálom meg, aztán ha nem juto ksemmire akkor menni fog azzal is, köszi a tippet, ha elöttem lesz már szerintem igy boldogulok!
  • Bandi 18
    Könnyebben is meg lehet csinálni. 42389-ben leírtam.
  • Csabesz6
    Mégvalami
    USB1 vezérlő VIA VT83C572 PCI-USB Controller
    Ilyen USB-m van, és nem ismeri fel a szgép a nokia 5310-est, pcSuite fent van.
    Ismeretlen eszközt ír ki amikor rádugom.Ez volt a 6280-assal is.Édesanyám viszonylag új, semmi extra irodai gépei felismerik.
    Ez is felismer mindent, ezt a telefon kivéve(meg a 6280-ast ugye).
    Lehet hogy egyszerűen már túl elavult?
    Ismeretlen eszközt ír.
  • Csabesz6
    Akkor ebben egyet értünk:).
    Csak kíváncsi lettem volna.
  • fery02
    Tuningolni már azt a gépet nem sok értelme van szerintem. Meg ha csak sejted ezeket, akkor inkább el se kezd. Nem biztos, hogy jó sülne ki belőle.
  • mike0013
    szedd le a partition magic nevű programot, telepítsd fel, indítsd el és ott valószínű lesz egy "unallocated" vagy "unformatted" szürke rész, ami ~30 giga... arra jobb egér és create a new partition, ott állítsd be a dolgokat, majd a progiban a bal alsó sarokban Apply és már csinálja is:)
  • Csabesz6
    csumi
    biosban mi ez a két dolog?
    -AGP Vcore
    -CPU Clock Ratio
    Nagyjából sejtem, igazából az a kérdésem, hogy szabad-é ezeket növelni, s ha igen mennyire?
    Elég régi gépem van, 1.7 celeron, 256 ram, geforce fx5700
    Jó lenne kicsit gyorsítani rajta, már ha lehet ezekkel, ésszerű határokon belül(gyk. nem "gyullad ki" itt nekem)
    Thx.
  • csoola
    sziasztok, sürgösen kellene nekem help!
    leformáztam és ujratelepitettem egy ismerösömnél a gépet, ugy, hogy két particiora osztottam a 40 gb-os vinyot, egy 10-esre meg a maradékra, ugy szoktam itt a sajátomat is, hogy 10 gb-ot leformázok aztán arra el is kezd települni a windows, majd amikor kész, a maradékot már windows alol megcsinálom
    most, ahogy kész lett, meg akartam formázni a maradék 2x gb-os particiot, erre a sajátgépben látom, hogy csask a 10 gb-os van, mintha egy akkora vinyo lenne és pont
    hogyan tudnám megcsinálni, hogy a másik részt is lássa, és leformázhassam, hogy jo legyen? kellena gép és holnap vissza kellene mennem összehozni...
    nagyon megköszönném ha valaki tudna segiteni, ha kicsit tagolatlan akkor megpprobálom könnyebben elmagyarázni de szerintem érthetö
    köszi mindenkinek
  • Zetorg
    sajátgép/eszközök/mappa beállításai/nézet/rejtett fájlok és mappák megjelenítése
  • miki10
    Sziasztok!
    egy rejtett mappát hogy tudok ujra láthatóvá tenni?
  • n3whous3
    vegyél másikat
  • n3whous3
    óbazmeg, az adja a tápot a procinak, előbb mondtam, miért húznád ki?
  • Bandi 18
    A tápok meg a többi alkatrész márcsak ilyen :). Kérj kölcsön egy tápot és próbáld meg azzal.
  • Shifter
    nekem nincs ilyen átalakítóm :D csak a tápból ilyen jön ki és megy az alapba olyan a vége csak illusztráció :D na mindeggy de ha kihúzom akkor megy... de akkor ezekszerint a proci nem megy :D

vagy most mivan? és ha cserélem a tápot és akkor sem fog menni mi lehet? amúgy kizártnak tartom a tápot mivel idáig ment csak levettem az oldalát párszor belefújtam és kész de most nem értem miért nem megy...
  • tigeroo
    helló!

az a bajom hogy van egy szar itegrált hangkártyám meg egy kurva régi hangfalam. nah, a hangfalam szeret recsegni ha felveszem a hangerőt. ezt megtudtam eddig oldani hogy a windows hangerő résznél a hanghullámot minimálisra veszem le (hangerő akkor lehet nagy de mégsem recseg...)

de most felraktam a winampot (eddig wmp-t használtam) és minden trekk váltáskor,winampon belüli hangerő állításkor a hanghullámot visszarakja "magasra"....és elkezd recsegni. ez azért zavaró, mert pl leveszem a winamp hangját már recseg. utána megint a windows hangerőrészén kell állítgatni. ezt miért csinálja?
  • MR ME
    ilyen átalakítót meddig kerestem de sehol nem vót má :|
    am ez adja a procinak a feszt szal ez kötelező h be legyen dugva
  • kishoze01
    de most hogy ezt igy leirtad szerintem 95% hogy táp baj lessz. Kérj kölcsön egyet valakitől és nézzétek meg.
  • Bandi 18
    Azt ne húzd le az a +4 pin már az "új" lapoknál kötelező. Ha a tpodon alapból nincs ilyen akkor tényleg megérett a cserére :)
  • n3whous3
    Ez a proci táp.
  • Shifter
    hát most nicns +tápom de ha az alaplapból kihúzom a 4-es izét (nem tom mi a neve de ilyen kapcsol van az oldalán és 4zet alakú kis dugó amibe 4 izé megy :D ilyen mint a képen csak a bal oldali) na most ha ezt lehúzom akkor megy forog minden egész sokáig de nem csinál semmit csak fekete a kép...

nos akkor ez biztos a táp?
  • kishoze01
    Szerintem cseréld ki a tápot és úgy nézd meg már csak azért mert az előző gépem pont ezt csinálta és a táp volt a sz.r.
  • Shifter
    Hali!

Van 1 orbitális nagy bajom...

Nos annyi lenne hogy a gépem bekapcsolom majd 5 sec mulva minden szó nélkül leáll majd kb 5 sec mulva ujra indul és ez megy...

PLZ HELP

ja és ha kihúzom a tápot belőle és vissza dugom akkor magától bekapcsol... ehh HELP
  • Pepsi Twist
    sztem nincs... vannak 1es régi alaplapok amihez nincs driver...
  • Laars
    valaminek csak lennie kell.
  • Pepsi Twist
    lehet nincs is hozzá driver...
  • Laars
    néztem én már mmindenféle oldalt de a bioszán kívül semmit sem találtam.ezért kérek segítséget hátha valakinek van további ötlete.
  • dieselG
    Végső elkeseredésemben fordulok ide, minden tudományom elfogyott......

Miért nem látni semmit a videón? Hang, az van. Csak a működését jelző "csíkok" vannak körbe. Bezzeg mikor ugyanazt a kábelt (euroscart-rca) átkötöm a tvmre, van kép ahogy egy képmagnótól elvárható...

A kártya egy Pixelview BT878P+ rev. 9F . A képen látható programon kívül próbáltam virtualdubbal is, ott is ugyanaz az eredmény. Mindez egy teljesen új xp install a rendszerpartíció formázásával, vga kártya csere (nvidia->ati) után, még mindig az istennek se akarja rendes színekben nyomatni a vhs felvételeket. Próbáltam koax kábellel is, az eredmény ugyanaz.

Bocs, csak ki vagyok akadva, ha esetleg nem voltam érthető valahol.

Köszi a segítségeteket előre is.
  • n3whous3
    majd veszek vmilyen hangkártyát később, remélem az 5.1 azért működni fog, ha a 2.1 verzió nem is. MeglátjukÖ