64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • w77d
    vizipipa? XD
  • LOKIUT
    Nem,neem. Úgy tudom külső hatásra (egy darab izzó szén:).
  • Shifter
    mostantól csak folyékony nitrogénnel szabad használni :D
  • w77d
    hát ha a CPU termelt neki ilyen hőt, akkor már régen gond van ott....
  • rvn
    megolvadt? ezt valami külső hatásra avgy a gép hőjétől?
  • LOKIUT
    Üdv mindenkinek!
    Olyan kérdésem lenne, ha tud valaki segíeni, hogy egy laptop külső, a touchpad melletti részén egy sérülés, elég csúnyán megolvadt a borítás.
    Az érdekelne hogy van e budapesten olyan megbízható cég aki ilyesmivel, esetleg kimondottan ilyesfajta problémák megoldásával foglalkozik.
    A gép egyébként zavartalanul működik.
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • Blackrav3n
    Üdv! Van egy lassan 2 éves laptopom, (Acer travelmate széria) és mostanában a ctrlt csak akkor érzékeli, ha használat előtt nagyon erősen lenyomom, vagy fél órát csapkodom. Néha sehogy sem működik. Ha egyszer érzékeli, akkor ha arrébb viszem a gépet, vagy néha csak úgy magától is ismét működésképtelen lesz, újból lehet szenvedni. Már kivettem a gombot a helyéről, nincs alatta semmi, és vagy mind a kettő ctrl működik, vagy egyik sem. Hogy lehetne ezt megszüntetni?
  • Shongi
    Nem nincs integrált vga és nincs +tápcsatlakozója a VGAnak sem.
  • n3whous3
    arra te ne alapozz, hogy elméletileg ez meg ez, mert nekem az előző lapom ugyanezt művelte.
  • lac556
    nemrég vettem egy uj gépet amihez van eggy ilyen 5.in1 kártyaleolvaso sd mc kártya stb..namost irtam a boltnak ahol vettem h kéne driver vagy vmi de még nem kaptam választ. szétszedtem de nem találtam semmi márkajelzést ötletek honan találhatnék drivert? hozzá
    jah és elvileg az alaplap se 100as mert alaplapra integrált 5.1 audio cucc van nah most az előlapi kivezetés(mikrofon fejjhalgato) semmi sem megy
    hátul bedugom a hangszoromat a zöldbe semmi hang nincs de ha szürkébe dugom akor van hang(5.1 hangrendszert még nem is proábltam)ami az alaplap hang driver szerint az 5.1 középsugárzojának van Meg a hangfalamnak is zöld a csatlakozoja
  • w77d
    jó, de már régóta használom így és eddig soha nem volt baj...
  • w77d
    háhá :D
    a lelkét is kitaposom amíg lehet :D
  • Bandi 18
    Elvileg automatikusan kapcsolja.
  • n3whous3
    Csak mert először arra ráillene dugni a monitort és átkapcsolni PCI-E módba és aztán a normál vga.
  • n3whous3
    Integrált vga van a gépben?
  • MR ME
    háhá :D
    nem kéne széthajtani a gépet :D
  • tmisi
    Nem bírta a tuningot. Vagy legalábbis akkor nem sikerült neki bebootolni magasabb órajelen. Látom 4GHz-en hajtod...
  • w77d
    Sziasztok! Ma reggel a gépem első bekapcsoláskor csak hosszan sípolt semmi mást nem csinált. Második indításkor a képernyőn egy overclocking failed felirat jelent meg, ezután belépve a biosba, majd kilépve tökéletesen ment a gép... mi lehetett??
  • Bandi 18
    Kimaradt, a VGA-ra ia rádugtad a plusz tápcsatit?
  • Bandi 18
    És a tápnak mi a márkája?
  • Shongi
    Rá persze, mint mondtam nem hülye vagyok, csak nem gyakran rakok össze gépet.
  • Solten
    Rádugtad az alaplapra a 24 pines és a 4 pines tápcsatlakozót?
  • Shongi
    Asus P5QL Pro
  • MR ME
    milyen alaplap?
  • Shongi
    Rádugtam, csak éppen lehet nem elég neki ez:D
  • Shifter
    :D az én gépemnek semmi baja nem volt (idáig) mert 1x ide írtam hogy nem megy 2 sec után kikapcsol sokan tápot mondtak de cseréltem nem ment sípolt minden ha kiszedtem minden jónak tűnt aztán Pepsi Twist mondta hogy szedjem szét a gépet meg rakjam össze (á mondom ez biztos hülye, de azért 1 próbát megér) és olyan gyurcsók úr effect volt :D szétszedtem összeraktam és ment... hihhetetlen...
  • MR ME
    sztem ő is, én nagyon arra gyanakszom h a + tápcsatit nem dugta rá, énis ezzel szoptam a p4 után amikor megjött a gépem annó :D
  • Shifter
    akkor tápcsere aztán próbáld meg nincs ott kéznél 1 tartalék táp?
  • Shifter
    ok én még az őskorban tartok :D
  • Shongi
    Azt már megnéztem, sípol ha valamit nem rakok bele (próbáltam már ram-ot meg vid. karit is).
    Amúgy az lehet a probléma amit már több helyen is írtak, hogy a tápom nem ATX 2.0-ás és ezért nem ad elég energiát az E8400-nak, csak sehol nem találok infot a tápomról, hogy erről megbizonyosodhassak.
  • Bandi 18
    És mit jumperoljon :). Manapság nem kell semmit csinálni főleg a Sata miatt. Vagy rossz a lap, vagy a procit rakta be rosszul, a lap rosszul van betéve letestel, vagy egyszerűen az a táp nem elég neki (Ha valami gagyi márka).
  • Shifter
    vedd ki a ramokat ha sípol akkor az alaplap jó, próbálj meg ujra jumperolni
  • MR ME
    rádugtad a proci 12V-os csatiját? olyankor szokott ilyet csinállni ha nem dugod rá
  • tmisi
    Miért nem rakattad össze bolttal? Mert látom teljes gépet rendeltél (én pl. vinyó, dvd, ház nélkül rendeltem, az más volt).
    Így látatlanban nehéz ügy. Alaplap hibára tippelek.
  • Shongi
    Sziasztok!
    Lenne egy kis problámám. Ma jött meg az új gép, darabokban, itthon kellet összerakjam.
    Namost miután jó pár óra alatt mindent beleraktam, bekötöttem, stb bekapcsolás után elindul minden (ventilátorok, hdd, dvd mind szól), de kép nem jön be. Átnéztem már mindent ami csak eszembe jutott, kipróbáltam más monitorral, más vid. karival, 1RAM-al, 2-vel 4-el, de mindíg ugyan az történik. Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet a gond, nem vagyok profi gép összerakó, de az alaplap könyvéből csináltam mindent szóval nem értem mi lehet a baj...
    A gép: Intel E8400, Asus P5QL alaplap, 4Gb Ram, Samsung 500Gb-s vinyó, Ati HD 4670, Nec DvD író, 420W-os táp.
  • rvn
    És létezik olyan 800 as 1 gigás ram aminek csak az egyik oldalán vannak bankok? És ha igen mennyni? Biso frissítésst megprób?
  • Bandi 18
    Igen azok a memory bankok, amúgy ez egy jó kérdés hogy minek van annyi slot ha nem megy, de ezt írták az oldalon. Működtesd 3-al max ezt tudod csinálni.
  • rvn
    Mi ez pontosan h 4 el nem fog elidnulni? Hogy is van ez? Akkor minek van rá 4 slot? mind a 4 en mind2 odlalán vannak fekete modulok. azok lennének a memory bankok?
  • Bandi 18
    Persze semmi gond, eléggé félreérthető a leírásuk valóban :)
  • balint1111
    értem bocs de beismerem tévedtem:D