64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Shifter
    biztos hogy a táp... nekem is ez volt hogy az éjszaka közepén bekapcsolt aztán leállt meg napközbe is fogja magát azt 1x csak leáll... tápcsere --> azóta no problem
  • [HUN]FaTaL
    Táp.
  • Dobronski
    Nem hinném mert a játék 2 részén tapasztaltam.És nem is megterhelő lenne neki
  • tommyqa
    Közben nyomtam egy load default settings-et a BIOS-ban, de nem változott semmi. Ugyanannyin fut a proci. Valószínűleg akkor az lesz a baja, hogy nem támogatja. Lehet, nézek egy másik lapot, ezt már úgyis le akartam cserélni, mert van a gépben 2 giga ram, és a szekrényben figyel még 2. Csak ennek az alaplapnak igaz, hogy négy memóriafoglalata van, de ebből 2 ddr1-es, 2 ddr2-es. Erre sajnos már csak akkor jöttem rá, mikor megvettem a ramokat. :) Bár itt lejjebb, olvastam, hogy 32 bites windows amúgy sem kezelné a 4 gb ramot.

Köszönöm a segítségeket!
  • tommyqa
    Köszönöm!
  • Bandi 18
    Külföldi fórumon vagy a Supportnal kell érdeklődni.
  • tommyqa
    Igen :)

Csak a szemem nem szúrta ki. Viszont az enyém nincs is benne. Akkor az azt jelenti, hogy nem is támogatja egyáltalán? És ha így van, akkor sem lehet vele semmit kezdeni, csak azt, hogy veszek egy másik lapot?
  • Shifter
    táp
  • Bandi 18
    Asrock oldalán bal oldalt ott van hogy CPU support list :)

Íme
  • tommyqa
    Az visszaállít mindent az eredeti állapotba gondolom. Gondot nem okozhat? Elméletileg nem, ugye?
  • tommyqa
    Az alaplapom kezeli a kétmagos procikat, viszont azt nem találtam, hogy kifejezetten az E6550-est támogatja-e. Biztos le van írva valahol, csak béna vagyok. Még az asrock hivatalos weboldalán is, ha beírom a típust (775dual VSTA), ott is kiírja, hogy nincs találat.
  • Dobronski
    Ujraindul....és a másik idegesítő dolog az amikor éjszaka bekapcsol a gép....
  • Dobronski
    Omfg ez nagyon idegesítő!
    Kitöröltem azt a 2 fájlt,vírusírtás is volt de még mindig szar.
    C:\DOCUME~1\DJ\LOCALS~1\Temp\WERa0b4.dir00\Mini011109-01.dmp
    C:\DOCUME~1\DJ\LOCALS~1\Temp\WERa0b4.dir00\sysdata.xml
  • [HUN]FaTaL
    Ha a BIOS sem lát 4GB-t akkor a 64bithez kell valamit enabledre tenni a biosban (de már nem emlékszem a nevére) és akkor működni fog. De 32bites OS alatt sehogy sem fogja látni a 4GB ramot.
  • nvidiaracer
    Hello

Az lenne a problémám h van egy windows amiben van egy virtuális windows ami időkzönként magától újra indul
  • Qwerty4
    üdv

nagyon idegesíto problémám van, a billentyűzetemmel van gond...kérdojel
    év végén a régi billentyűzetem egyes gombjai nem reagáltak, hiába kattingattam, nemrég vettem ujat és ugyanazt csinálja csak más gombokkal...
    mi okozza ezt...win driver hiba...esetleg virus...kérdöjel...

a magyar és egéb angolon kívüli nyelvekkel is g**cizik, notpadben is hozza az unicode szöveget savenél, mint anno a kínaival.

így jött össze az írás, még a backspace sem műxik...

help44444
  • Bandi 18
    Mindent be kell kötni különben nem fog működni.
  • Japep
    Azt még nem néztem, de mindjárt megnézem...

Az oprendszer már jelezte, hogy nem kap elég erőforrást a kártya, ezért lecsökkentette a teljesítményét... :S
  • Bandi 18
    Hát rá van írva a tápra :). Amúgy a Bios felismeri a 4 gigát?
  • Japep
    Köszi!
    GeForce 9800GTX+
    A tápot nem igazán vágom... :S
  • Bandi 18
    A 4gigát azért nem látja mert 32 bites oprendszered van. VGA milyen márka, és a tápod?
  • Japep
    Hello!
    Ma megjött a videó-kártyám és a memóriám.
    Az baj, hogy a kártyán 2 erőforrás-bemenet van (azt hiszem, ez az), de a gépben csak egy kábel? Azt tudom, hogy lehet bővíteni, de baj, ha nem?

Ja, és az alaplapomon 4 memóriának van hely (2 sárga, 2 piros).
    Van 2 db 1 GB-os, és egy 2 GB-os. Akárhogy kombinálom, nem ismer fel a gép csak 3 GB-ot...ez miért lehet?
    (Próbáltam úgy, hogy az 1BG-osak a sárgákban, a 2GB-os a pirosban, és úgy is, hogy egy 1GB-os sárgában, egy pirosban és a 2GB-os sárgában...egyáltalán van jelentősége a színeknek?)

Előre is köszönöm!
  • n3whous3
    vagy túlmelegszik, vagy memória szar, vagy ...
  • Shifter
    meleg
  • istvan65
    Valaki tudja hogy miért indul újra magától a gépem!!!Főleg a játékoknál!!!
  • n3whous3
    most mondtam bazmeg, memória hiba :CCCCCCCC
  • [HUN]FaTaL
    Memóriahiba (nem vga) valószínűleg.
  • lovaszi
    ja :S. de az miért van hogy kifagy windows töltés közben? pedig windowst is újraraktam, és még mindig csinálja, újraindul mindig, csak néha tudom beölteni kb 10 ből 1 szer :S
  • Lacee86
    Nem lehet h nem kompatibilis a proci az alaplappal vagy ilyesmi?
  • n3whous3
    Memória hibás, valamelyik, nyomj egy memtestet, vagy vidd vissza egyből szervízbe a memóriákat. Esetleg vegyél ki 1-et, tesztelgess, ha gond van, vegyél ki másikat helyette, stb.

Ez a tipp. Nálam is volt hasonló, aztán még a win se indult el.
  • balint1111
    sziasztok lenne egy nagy problémám. Miért van az hogy a gépem egyszercsak megfagy de teljesen egér se semmi nem mozog és csak a reset segít rajta??
    A Gépem: Asrock 77565G, 160GB winyó, DVD író, Intel Celeron 2.8, Galaxy 7600GT.
  • Shifter
    bios rezet azt cső
  • n3whous3
    Kisebb mértékben átbaszták a fejed, mert a Sapphire minőségesebb, mint a Club 3D. Kötelezően először is sapphiret kellett volna adniuk cserébe és ha az nincs, akkor választhatnál másik típust....

Legalábbis én több jót hallottam Sapphireról + drágább is
  • n3whous3
    azt hogy érted?
  • lovaszi
    senki? :S amugy közben csináltam 3d mark-al tesztet és vga val nincs gond. de volt olyan hogy beöltötte a win-t csak szétvolt csúszva a kép
  • n3whous3
    Az elég érdekes. Kicsit lejjebb szokta venni a proci a sebességet intelnél is, ha nem dolgozik tudtommal, de ennyire azért nem.

Alaplapod meg lehet, hogy szar és azért nem ok valami.
  • Ari18
    Szerintem valamit nagyon elállítottál.Menjél be a biosba és csináld egy load default settings-et.
  • tommyqa
    Sziasztok!

Van egy Intel E6550 core 2 duo processzorom. Ennek eredetileg 2x 2,33 Ghz-en kellene futnia, ha jól tudom. Ehhez képest csak 931 Mhz fut. Ha a BIOS-ban feljebb húzom, akkor kb 1 órányi futás után lefagy a gép. De pl ha dvd-t írok, akkor még hamarabb is. Mást nem próbáltam, mert visszaállítottam. Több helyen olvastam, hogy van akinek 3 gigáig sikerült húznia, és még úgy is stabilan működött. Nekem elég lenne, ha a gyári teljesítményét tudná. Egyébként nem melegszik nagyon, azt néztem. A gépem: Asrock alaplap, 2x 1 GB 800 Mhz Kingston RAM, Gainward GF 7300 GT 256 mb videókari, E6550 proci.

Így most nagyon lassú a gépem, már a windows betöltésekor is, meg bármit indítok el, többet kell rá várni, mint az reális lenne. Pl: a firefox is kb 10 másodperc mire betölt, húgom sokkal gyengébb gépén kb 2-3 másodperc és már be is töltött.

Tudna valaki ebben segíteni? Mit tegyek?

Előre is köszönöm!
  • lovaszi
    Sziasztok!

Nemrég meghalt egy sapphire 4850 vdieókártyám bevittem szervízbe, most kicserélték egy club 3d 4850 re. Na most az a baj, hogy windows töltése közben újraindul a gép kb 10 ből egyszer sikerül elindítanom a windows máskor mindig kifagy meg újraindul. Mostmeg észrevettem, hogy töltésnél alul kis kék foltok felül emg sárga foltok voltak. Szerintetek ez a videókártya is hibát vagy mi lehet a gond?? Nagyon fontos lenni! előre is köszi
  • Dobronski
    Töröltem de ugyan az