64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • n3whous3
    Ezért kell beszerezni egy régi. de jó nyomtatót #Ð
  • Shifter
    a mi HP-nk a zsír újat nem veszi be hogy ha már 1x kivetted... belerakod nyomtat vele mint állat kiveszed hogy megnézzed mondjuk a fuvókákat visszarakod és azt mondja hogy nem jó...
  • n3whous3
    max megpróbálhatod valahol az eredetijeidet újratöltetni, de nem mindegyik nyomtató veszi már be azt se :C
  • szentpeterir
    Üdv! Van egy Epson DX4450-es nyomtatóm. Nem eredeti patronnal szeretném használni, de kiírja a csere után, h nem eredeti patront tettem be és nem tok vele nyomtatni..
    HELP ME!!PLZ!
  • n3whous3
    valami nagyobb/összetettebb hiba lehet, mert én is alapból csak arra a két cuccra gyanakodnék. Talán maga az alaplapja nem jó, de akkor az vagy szervíz, vagy "kuka"
  • kowimh
    Hali.Van egy igen érdekes gond a laptopommal.A típusa: FujitsuSiemens V2030 Amilo Pro.A gép lefagy, de úgy, hogy megáll az egér, a vinyó lekapcsol, a kép pedig ott marad, mintha Alt+PrtScr-el lefényképezték volna.Ezek után a kikapcsolás csak a power gomb hosszadalmas lenyomva tartásával lehetséges.Különösen USB, Torrent:-), régebbi 3d-s játék, és a vezeték nélküli hálózat használatakor fordul elő a baj.A gépben ki lett cserélve a vinyó és a memória, de mind2 hibáját kizártam.
    Minden segítséget,tippet előre is köszönök!
  • donoki
    hmm, ez lehetséges.. én is a ram-ra gyanakodtam először, de mások azt mondták, hogy semmit nem érek ha egyik slot-ból a másikba rakom!
    nah mind1, mindjárt kiróbálom
    1órán belül :
  • donoki
    hát ez már kb 2-3-4x meg volt egy hétvége alatt:D és többféle op rendszer volt fennt... xp 32bit sp1-től kezdve vista 64bit ig:D
  • norbi56
    EZ is olyan majd ilyet akarok venni:D
  • spaxZ
    üdv
    tesomnál az a probléma hogy sajátgépben ha a d meghajtóra kétszer balklikkelünk ugye megnyitás akkor ahelyett megnyilik a társítás ablak de ez csak azon van mi lehet a baj?

előre is köszi a helpet
  • [HUN]FaTaL
    Azt sehol, veszel mérőműszert és leméred a fogyasztást.
  • ÁjjLe BoBBi
    Azt hol/hogyan lehet megnézni hogy a tápom mennyire van kihasználva?
  • [HUN]FaTaL
    Nincs, csak 5.1esről hallottam még én is.
  • Lacee86
    Necsesszki, ilyen tényleg kétezik?! 7.1-ben nincs?
  • Shifter
    ja de ilyet még élőbe nem is láttam :D
  • n3whous3
    Töröld a beállítás file(oka)t, ha megtalálod őket. Talán az segít. Vagy írd át bennük az adatokat, ha lehetséges.
  • n3whous3
    végülis fasza dolog lehet.
  • vicktory
    Sziasztok az lenne a problémám h minap játszottam az AGE OF EMPIRES III-al
    és véltlenül a grafikai beállításoknál elállítottam a képernyő frissítést
    és most nincs kép kikapcsol a monitorom és nem tudom visszaállítani csak sötét képernyő van és hang ha elindítom,valaki tudna nekem segíteni hogyan lehetne vissza állítani?CSaökkentett módba meg próbáltam de úgy nem indúl a játék.Segítségeteket nagyon meg köszönném!!
  • dongo21
    hyall!Tegnap megprobáltam a biosba állítani a laptopom video kártyájának memoriáját,de nem lehet rámenni és igy nem tudom megváltoztatni!Biost kéne frissitenem ?
  • Shifter
    loool

nem is tudtam hogy ilyen létezik
  • Shifter
    5.1-es füles? az milyen?
  • Master Cheaf
    Hello! egy (számomra) felettébb szokatlan dologban kérnék segítséget. a pc-mben 2 winyó van mindkettő fel van osztva 2 felé, tehát 4 meghajtóm van. ezek közül amikor meg akartam nyitni az eggyiket (nem rendszert tartalmazó) adott egy hibaüzenetet amiben kb az volt h a windows nem találja a ctfmon.exe programot és felkínálta a program helyének megadásának lehetőségét. nah most én voltam akkora barom h elkezdtem keresgélni és mivel nem találtam semmit gondoltam kipróbálom mi van ha másik progit adok meg (internet explorer), az eredmény az lett h most ha duplán kattintok erre a meghajtóra azonnal megnyílik ez explorer. a meghajtót egyébként jobbklikk/megnyitással meg bírom nyitni viszont ez a dolog nagyon zavar. ja és időközben megtaláltam a filet is amit a rendszer nem talált. mit tudok tenni ilyenkor?
  • n3whous3
    Memória esetleg nem teljesen 100as. Vagy nemtom. Volt már tesómnál, hogy egyik slotban bajlódott a mem, másikban nem és a memtest még nem adott rá hibát.
  • Roy Manson
    hy, kéne egy kis help
    Van egy Saitek Cyborg 5.1es fülesem, de a hozzá kapott c-media driver nem igazán jó hozzá.
    Vagy csak nekem nem sikerült rendessen feltelepíteni, pedig mindenhogy próbálkoztam. Rossz a hang és az is túl hangos.
    Valakinek valami tanácsa vagy tippje, aki vett ugyanilyet és neki jó.
  • Lacee86
    Hát sztem próbálkozz Windows újrarakással. Nekem régen a Colin 2005 kezdte el csinálni, h 2-3 percenként beakadt 1 másodpercre, durván. Aztán újratettem a windowst és jó lett.
  • donoki
    de persze, a képakadás nem a húzás miatt van, mert már vissza raktam alapra, és előtte húzás nélkül is akadt..
  • donoki
    Hali!
    Lenne egy problémám:
    Pár napja vettem egy alaplapot ami MSI DKA790GX PLATINUM névre hallgat.
    Egy-két napig tesztelgettem, minden jó volt, aztán mentem volna játszani, minden jó, fps is jó, de aztán észre veszem, hogy meg akad a kép állandóan egy bizonyos ponton a pályán (pl Call of Duty 2-be, multiplayer-be ha egy adott helyen vagyok), próbálgattam másik pályát ott is be akad...
    Mondom feltelepítek valami másik játékot, hát Cod4-el kezdtem, eredmény: Ez is akad. Felraktam aztán a Serious Sam2-t, az is beakad itt-ott.

A videokarim se régen vettem, téliszünet előtt pont!

Akkor még másik lapom volt: MSI K9NU NEO-V,

ÉS AZ A VICC, hogy azzal minden jó volt, csak az fps-em volt szar...
    Megkérdeztünk ezt-azt, azt mondták az alaplap ősrégi, nah vettünk egyet.. hát ezzel meg játékokba akad...

De ezt nem értem, akkor 3dmark-ba miért nem akad? pedig ott egy kicsit jobban meggyepálja a gépet mint egy cod2 féle game...

a gép configomat az aláírásomba találjátok..

Szerintem kevés a RAM vagy mi?:/
    De csak alaplapot cseréltünk, amiért akadna...
    De az előző lappal a procit nem is lehetett tuningolni, ezzel meg kb 300-400Mhz-t huztam feljebb tesztből, azt minden kafa...

Nah help pliz :o
  • Bandi 18
    Igen tudom nálam is így van, de mivel ez a probléma megoldódik azzal ha felrakod a VGA drivert, és mivel neki még kiabált ezért a cuccért arra következettem hogy nincs fenn neki. (néha át kell váltani a vezpltban a hangeszközt).

OFF: Nem rosszból de valami gondod van az itt tanácsot adó emberekkel? Mert megfigyeltem függetlenül attól hogy jó vagy rossz a válasz kijavítod. Ami persze rossz válasz esetén nem is baj sőt. De amikor valaki jót mond...
  • [HUN]FaTaL
    Pontosan ezt foglalta össze az előző két hsz-ében :D
  • n3whous3
    lehet, hogy vga-ján is van audio bus. Nekem ott a realtek, ugyanígy kiabál a gép, hogy kellene még hd audio busra driver (vga-nak, ati 2600 xt) és ha azt felrakom, akkor van ugye 2 hang leképző és a második lesz default és nem hallok semmit, amíg nem kapcsolom be, hogy a realtek legyen a hang.
  • Bandi 18
    Ja még annyi hogy a hangok és audioeszközök részénél a vezpultnak legyen kiválasztva a hangkarid.
  • Bandi 18
    A hangkarid driverjét tedd fel, majd a VGA drivert és megoldódik a probléma.
  • Matyesz56
    Sziasztok!

Segítsetek légyszi. Nem engedi feltelepíteni ezt, újratelepítés után:

Audio Device on High Definition Audio Bus

Nincs hangom ez miatt.

Mit lehetne csinálni?

Segítsetek légyszi.

Köszi előre is!
  • ricska
    Be van dugva...
    Na akkor holnap irány új táp
    Köszi a gyors választ
  • [HUN]FaTaL
    Első körben dugd be a videókártyába a plusz tápcsatit ha még nem tetted meg. Másodikban pedig cseréld le azt a tápot valami normálisra (FSP, Chieftec, Enermax stb.).
  • ricska
    Sziasztok!
    Nagyon nagy gonddal fordulok hozzátok! 10 perce lefagyott a gépem, nem akart válaszolni bármit is csináltam. Újraindítottam majd ez a szöveg fogadott: YOU HAVE NOT CONNECTED THE POWER CABLE TO YOUR VIDEO CARD. PLEASE REFER TO THE 'GETTING STARTED GUIDE'FOR PROPER INSTALLATION. na most én ebből azt szűrtem le hogy nem kap a videókari áramot és nézzek utána a felh. kézikönyvben. Szerintetek mi lehet a gond? Táp vagy videókari? Remélem hogy a táppal van a gond mert most vettem a videókarit. Hozzátenném még hogy a táppal már voltak gondok.
    A konfigom:
    Táp: Mercury 450W
    Videókari: ATI Radeon HD 3650 512MB
    Alaplap: ASUS A8V
    Proci: AMD Athlon 64, 3000+ (húzva van 2 GHz-re)
  • oneal1
    köszi!
  • Bandi 18
    Simán a zöldbe dugod és megy.
  • Shifter
    bedugod a left-be meg a rightba aztán kész :D
  • oneal1
    hali!

egy új alaplapom van, valami "jóféle" intergált 5,1 es hangkártyával.
    de nem ott van most a gép ahol van az 5,1 es szett.
    Tehát most sima 2 hangszóróval tudom valahogy működésre bírni a dolgot?
    köszi