64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Villám0 #43481 http://drivers.softpedia.com/progDownload/Mercury-KPC-6225V-4661-Download-15259.html, ezt találtam ,és nem tudtok lenovo R61e-hez w-lan drivert? -
Villám0 #43480 http://drivers.softpedia.com/progDownload/Mercury-KPC-6225V-4661-Download-15259.html -
Matyesz56 #43479 Valaki megtudja légyszíves mondani, hogy tudok grafikus NFO-t csinálni? -
rumkola #43478 ez nem vírus hanem trójai ill. spyware -
Ja csökkentett módba hajkurássz inkább vírust :) -
Tedd fel az AVG free-t az le is szedi :D -
császtok
találtam pár trojait a gépen és lefuttattam a nodot:
nah oké hogy jelzi hogy virus..leokézom...utána ujra rá keresek a virusra és megint megtalálja??...akkor ez msot mien virusirto???észleli megtalálja és ott hagyja??:S -
Került hozzám egy Mercury KPC-6225V webcamera, de hiába kutattam hozzá a neten dirvert, sehol nem találtam azon a csodálatos hivatalos oldalon is csak kint van a link, hogy tőccsél paraszt, de ha rányomok akkor jön a haha ez a file nincs szerveren. Valaki nem tud hozzá valahol drivert? -
hello nem tudjátok, hogy mitől van az (szalagavatóra csinálok filmet az osztályról) hogy a film elején lévő zene full jól hangzik de a következő az már recseg vagy nemtudom... megnéztem a két zene minőségét is ugyanaz... ötlet? előre is köszi -
állíts át valamit valahol talán biosba de nem tom már nekem is volt ilyen bajom de nekem akkor a leállítás gombra indította magát újra (billentyűzeten) ezt biosban könnyen lehet orvosolni de a tiédre nem tudom a megoldást -
Nem, semmi teendőt nem ír frissítés előtt. Mint mondtam pendriveom sajna nincs használható, de megpróbáltam floppyról és a lap lemezéről is, ami elvileg tartalmazza az alap BIOSt, de semmi :(
Amikor bekapcsolom, olvassa kicsit a lemezt (villog a meghajtó), de aztán annyi. -
Aham, és ha van rajtva valami BIOS akkor sem? Plusz a pendrive-ot bootolhatová kéne tenni. Ja és a manual nem ír semmi olyasmit hogy a lapon ehhez vagy a BIOS frissítéshez egy jumpert át kell állítani? -
Az a baj, hogy elvileg ugyanennek kéne mennie CDről és floppyról is, nem csak pendriverol. Csak sajnos ez nem csinál semmit. Elvileg kéne így is képet adnia, de akármit dugok rá, ez nem csinál semmit :( -
Íme a megoldás a lpod ezt tudja:
CrashFree BIOS 3
Simply restore corrupted BIOS data from USB flash disk
The ASUS CrashFree BIOS 3 allows users to restore corrupted BIOS data from a USB flash disk containing the BIOS file. This utility saves users the cost and hassle of buying a replacement BIOS chip.
Vagyis feltolod egy USB flashre a BIOS és utána nem tudom ennyit írnak :D jobban utána kell olvasni de nincs veszve semmi.
-
Ja, ez a baj :(
Bár találtam már neten hirdetést, ahol elvileg vállalnának ilyen lapot, csak nem tudom, hogy mennyire maradna működőképes a lap, miután szétforrasztják az egészet, besztatják a sérült biosát és visszaforrasztják. Meg aztán marhára messze van tőlem a hely :(
#43462: Az a helyzet, hogy először frissítettem és nem voltam túl tapasztalt :( Meg a másik, hogy az egyetlen pendriveom egy noname szar (már formázni sem lehet, a gép, amiben a lap volt pl lefagyott, akárhányszor megpróbáltam bármit is csinálni a pendrive-al) és abban még annyira sem bízok, mint a winfosban, floppy meg nem volt a képben lemezre meg azért nem akartam BIOSt írni.
Ezt a jumperes bios visszaállítást meg majd meglesem hogy is néz ki. -
A gyári bios szerintem gyárilag el van mentve, és, szerintem ezt már minden lap támogatja. Ha jól emlékszem már a P4P800om is tudott volna ilyet. Ahogy tudott az is CDről biost frissíteni, mai napig nem értem miért win alól meg floppyval szaroznak az emberek, win alól szerintem nem biztonságos, floppy drive meg már az előző gépemben sem volt :D -
Igen valóban igazad van, de csak akkor ha támogatja a lap, amit a leírásban kell megnézni, plusz feltétele az még hogy valahol a régi bios el van mentve -
WorldTorrent #43464 A hibernalas-ra van valami megoldas?:D -
Hát jó kérdés. Boltban tuti nem állnak neki forrasztgatni :S. -
Nem igazán szokás windows alól biost frissíteni pl. itt kezdődnek a gondok. Miért nem pendriveról frissítettél? Egyébként modnom, hogy jumperral vissza lehet állítani az eredeti BIOSt,de nem tudom hogyan, mert még sosem csináltam ilyet. -
Akkor egyre jobban szeretem az ASUSt :) -
Nézelődtem a neten, de az nem csak akkor lehetséges, ha ki lehet szedni a bios chipet vagy leglaább külön van? A P5B Deluxe-on integrált a BIOS chip. -
Néhány lap támogatja is amit leírtál sőt a Gigabyte lapok Dual Biossal jönnek ki... -
Szerintem a "DualBIOS" az pont erre van kitalálva. -
Bocs, hogy ennyit postolok, kikerüljük egymást :)
Amit mondasz, nem hülyeség. Én is most, hogy elcsesztem, nem értem, hogy miért nincs valami másodlagos égetett biosa vagy legalább valami program, ami bármi is legyen a BIOS-al, vissza tudja azt tölteni egy lemezről vagy valami adathordozóról. Azt hittem, hogy nem gond egy ilyen BIOS hiba ennek a lapnak, mert ott virít a papírjain, a dobozán és a neten is, hogy crash free bios, mert visszatölti lemezről ha sérült. Hát ennyit ér :( -
n3whous3 #43456 hát akkor szervíz, ha arra a lapra lehet ilyet buzerálni :) -
n3whous3 #43455 nekem annak idején kb 2 seccel a frissítés után ment el az áram, na az volt még idegbaj majdnem :D -
Nem feltétlenül. Valahol a fórumban linkeltek egy írást hogy az is javítható de csak boltban, ami nem is hülyeség mivel ez törölhető elektronikusan és ha van hozzá eszközöd simán feltölthetsz rá egy biost. -
n3whous3 #43453 nem vidám, tudom -
n3whous3 #43452 kuka -
Mondom én :) Kár, hogy ez nem olyan vidám dolog. Rendesen beszoptam vele, hogy integrált a BIOS chip, mert így még valszeg iratni sem tudok :( -
n3whous3 #43450 CMOS-al csak a bios beállításokat reseteled, de itt a biosról beszélünk, amit előző állapotra nem fogsz visszaállítani
csodálom, hogy nem találtak ki még olyan lapot, amiben romba le van tárolva az alap bios, hogy aztán abból vissza lehessen állítani a biosba az eredetit, ha elkúrnád :C Vagy van ilyen? -
Volt CMOS reset. Nem vagyok szakértő, de szerintem jól csináltam. Táp le a lapról, elem ki, kis kék összekötő szar át a másik 2 tűre, aztán bekapcsonli akartam, de nem lehetett (visszakerült a táp és az elem is), nem csinált semmit. Visszatettem az összekötőt meg az elemet a helyére. Ha bekapcsolom, forog minde ventillátor (videokártyáé maxon), de nem reagál semmire. Bill, eégr látszólag nem kap áramot, ha mindent lehúzok a lapról és bekapcsolom, nem pittyeg, kép sincs. Pörögmek a ventik, de semmi más. Biztos, hogy ilyen egyszerű lenne ez? -
n3whous3 #43448 Nagyon értesz ám hozzá.
CMOS resetről beszélsz, amit minden hülye meg tud csinláni. BIOS ha frissítéskor elszállt, akkor kuka. -
Jumper resettel lehetséges, de ezt már inkább bízd hozzáértőkre, 1-2 ezer forintért megcsinálják. Mégiscsak olcsóbb mint új alaplapot vásárolni. -
WorldTorrent #43446 Windows-ba , Start-> es ott az a nagy gomb ami alapbol hibernalasra van allitva Vista-ban -
át kell állítani hogy... ja billentyűn nyomod meg a hibernálás gombot vagy a vindózba? -
Boltban meg tudják csinálni pár 1000 ft-ért. -
WorldTorrent #43443 VIsta-m van es amikor hibernalassal kapcsolom ki ujraindul a gep , regebben kekhalalozott tole de frissitettem a bios-t akkor ment par napig de mostmar mindig restartol ha azzal kapcsolom ki Alaplapom:
Gigabyte GA-EP43-DS3L -
Elég nagy problémám lenne. Kedvenc P5B Deluxe alaplapomon csináltam egy bios frissítést (akartam) winfos alól, de a kedves 7%nál megállt, de a biost már kitakarította. Most itt van az alaplap félholtan. Ha elméletben helyre lehet állítani a biosát lemezről, de ez az esetemben szart se ér, nem reagál semmire. Bios chip csere nem lehetséges, mivel integrálva van bele a cucc.
Lehet még segíteni ezen valahogy? Esetleg az ASUS cserélné vagy valami szervízben meg tudnák csinálni? Sajnos semmilyen papítom nincs már meg hozzá (kb 2 éves), csak az doboza.