64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Kisjimy
    Sziasztok!

Egy komoly gondom akadt a számítógépemmel! Eddig szinte minden problémát tudtam orvosolni de ennél elakadtam! A gép hardverspecifikáció az aláírásomban olvasható! A probléma definiálása:
    Bekapcsoláskor (hideg indítás) felpörög minden ahogy kell, azonban a szokásos 1db csippanás elmarad és nem kapok képet! A monitor led-e zölden villog! Ezt azóta csinálja amióta a ramokat ellenőriztem fizikailag hogy mindegyik modul jók-e! A ramok azonos márkájúak, azonos FSB! Egyedüli különbség hogy dual channelbe lévő modulok kétoldalúak, a másik 2 modul nem! Működésükkel nem volt eddig gond! Mivel nem kapok képet gondoltam vga kártya hiba! Kiszedtem megtisztítottam ventije jó, biztonság kedvéért ellenőriztettem hogy garis-e! Az! Kábeleket megmozgattam nem ad képet. VGA-t megmozgattam nem ad képet! Ami gyanus hogy kiszedtem a ramokat! Egyesével megint ellenőriztem nem kapok képet! Visszatettem az összeset és beindult! Na mondom ez érdekes! Használtam a gépet fél óráig. telepíteni akartam win-t. Betettem a cd-t boot, karakteres felületen kernel és driver fájlok betöltése közben megáll a gép! Mondom mi ez! Kényszer rávitt hogy restart computer! Erre megint mi van? Nem kapok képet! Nem értem!

A másik probléma az, hogy amint hardver változás történik a BIOS mindig rinyál hogy overclocking failed plz re-configure setup! Ekkor a cpu-mat felismeri ugyan de 2.4ghz órajelünek! Restart-ot követően rendesen megy! Ezt sem tudom miért van!

Tipp! Ötlet? Miért nem kapok képet? Köszönöm előre is
  • John Cena
    oksa 6-os verziót leszedtem nem 6.11 -eset és egyenlőre fasza kösszi!!
  • KaszaN
    Windows px professional sp3, intel Core 2 Quad (valami 6000izé nememlékszem),3GB RAM, Geforce 8600gt és a legújabb driver van fönt ami a kártyához kell.
  • tmisi
    Gépedet írd le lécci + milyen videókártya drivert használsz!
  • KaszaN
    Sziasztok
    Lenne egy problémám. Elmondom. Megpróbálom tömören. Régebben feltettem az Assassin's Creed nevű játékot ami igen faszán futott maxon. Most ugyanaz a játék alig fut el legalacsonyabb grafikai beállításokon. Nemláttam más választás újratelepítettem az op rendszert. De semmivelsem lett jobb. a játékok ugyanolyan lassúak. Mit tegyek? Segítsetek lécci.
  • John Cena
    oksa THX!!!
  • n3whous3
    Lehet a legújabb java-val ütközik valamilyen modul a chat oldalán és szimplán abban van a hiba. Töröld és rakj fel egy kicsit régebbi JRE-t.
  • John Cena
    Valaki help!!!
  • Bandi 18
    Előbbi eszmefuttatáshoz :D. (KB 30 üzenettel lejjebb)

Az árakat valóban nem néztem csak a teljesítményt, és tudom hogy a GEIL király márka :).

@manhunt1992: Ari18-nak teljes mértékben igaza van a táppal kapcsolatban 350-es is elbírná és amiket linkelt azok JÓ tápok.
  • Bandi 18
    Az hogy csak úgy indul be a gép hogy kihúzod majd visszadugod a tápkábelt táp hibára utal. Már ha a 220-as dugót érted ez alatt. Írj egy konfigot.
  • Fido4life
    Üdv ! Az a problémám hogy az LG StudioWorks 563N kategóriájú monitorom fényereje nagyon kicsi. Maxra van kihúzva mégis youtube-os videónál vagy néhány játéknál alig látni valamit. Drivert hozzá nem találtam így letöltöttem a PowerStrip nevű programot, ám azzal se volt sikeres. Van egy gyanúm hogy nem is a monitor hanem a videókártya okozza ezt a gubancot (RADEON LE family) viszont ha ahozz feltelepítem a drivert csökkentett módban indul el a gép, SP3nak köszönhetően. Tudnátok adni valami tanácsot ?
  • Hydroceph
    Hali, valaki meg tudná mondani, hogy miért indul ujra gépem, vagy kapok kék halált, esetleg all le ugy a gépem h csak tapkabel kihuzasa segit, amikor beteszek egy CD-t a DVD romomba?
    kb 2 napja csinalja, DVDrol azota feltettem 5 jatekot, néztem filmet stb, csak CDnél csinalja!

Köszi előre is!
  • manhunt1992
    Megveszem.Köszi szépen a segítséget.
  • Ari18
    Akkor vedd meg a Gigabyte-ot.
  • manhunt1992
    már nagyon jó lenne ha újra működne a gépem!!!szeretnék játszani rajta
  • Ari18
    Gigabyte-al is jól jársz,gond nélkül bírná a gépedet.
  • manhunt1992
    de ha várok egy kicsit akkor megtudom venni talán
  • manhunt1992
    de az a felső határ
  • manhunt1992
    hááát max 10 ezer
  • Ari18
    Jó márka, de az FSP jobb :D
    Mennyid van tápra?
  • manhunt1992
    Chieftec az nagy márka
    csak nincs rá pénzem xD
  • Ari18
    Lejjebb linkeltem egyet.
    De itt van egy Chieftec és egy Gigabyte ( ami egy 400W-os FSP)
    mind a kettő tökéletes a gépedhez.
  • Ari18
    Ezt nézd meg a közepes felé le van írva a konfig és alul a hozzá tartozó mért fogyasztás.
  • manhunt1992
    akkor milyen tápot vegyek???mMert én már tanácstalan vagyok ebben a témában
  • Ari18
    Azzal nem kell foglalkozni,sokkal "éhesebb" gépek sem fogyasztanak 400W-nál többet.Szerintem azért is írnak rá annyit mivel egy Codegen,HKC,Mercury nevű "tápok" jó ha a felét leadják tartósan a ráírt teljesítményükhöz képest.
  • manhunt1992
    ha elég egy 350W-os tápegység akkor miért van ráírva a videókártya dobozára, hogy minimum 450W-os kell neki?
  • Ari18
    te meg miről beszélsz??? azt hittem ,hogy most akar új gépet venni és már csak a táp hiányzik belőle.Utána megbeszéltük,hogy már a többi régen megvan csak a tápja ment tönkre és akar egyet venni.
    Nem kéne beszólni egyből
    Látom,nagyon ott vagy a témában.Az nem 460W-os hanem csak 400-as,de mindegy.Amúgy meg simán elég ahhoz a konfighoz még egy 350W-os is.
    Ne szólogass be mert azt kurvára utálom
  • manhunt1992
    oké
  • n3whous3
    Van ilyen történet bőven mostanában :) Vedd elő a tápodat és a gyártónak küldd vissza, ha az is garanciát adott rá XD
  • manhunt1992
    és az milyen dolog, hogy van 3 év garancia a cuccokra, erre egyik pillanatról a másikra bezárt az üzlet?ÉS NINCS JOGUTÓD!!
    Ez azt jelenti, hogy a fogyasztóvédelem ilyenkor nem tud semmit csinálni
  • n3whous3
    Sőt írok a fogyasztóvédelemnek, ha nem tesznek valamit, ugyanis hülyének nézett az eladó ma a boltban és nem volt képes 5 percet szánni arra, hogy megmutassam, hogy ez bizony nem abból a Kingmax sorozatból van, amit cserélt nekem garanciásan.
  • n3whous3
    Kingmax ramokkal meg vigyázzatok. Átbaszták a fejemet egy boltban, most írtam levelet nekik egy pár "bizonyítékkal", hogy hamis az oem kingmax ramjuk (nanya csipesek, de a felirat meg minden a dobozos legújabb kingmax sorozatra utal, még a csipre ráfestett logó is kingmax...)

Garanciásan lett cserélve a modulom egy oem kingmaxra és ezt kaptam... Nem megy dual channelben, dobhatom ki a 2 giga plusz ramomat, amibe nemrég befektettem, mert 3 giga elég lenne egyelőre, de 4 gigára bővítettem, hogy dual channel legyen... Eddig ok volt, kifüstölés után meg mikor megkaptam ezt amiről beszéltem... Nem megy.
  • manhunt1992
    és nyár végén vettem a gépet
  • manhunt1992
    Mindenre volt 3 év garancia, erre bezárt a bolt!!!beszarás
  • manhunt1992
    nem tudom HKC 580W-os volt a tpegység
  • n3whous3
    ,,elég lesz,,
  • manhunt1992
    na most minek kell veszekedni???
  • n3whous3
    És ha már itt tartunk, 460 nem biztos, hogy lesz elég annak a gépnek.
  • manhunt1992
    köszi szépen a segítséget!!!csá csá
  • n3whous3
    Most te minek képzeled magad? Ő csak egy tápegységet akar venni, te meg gépújításról pofázol. Lehet, hogy te megteheted, hogy akkor újítasz gépet, amikor akarsz, de értelmes ember nem fog egy olyan gépet baszogatni.