64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    Ez nem feltétlenül BIOS hiba sőt :D, ez nem olyan mint a WIN hogy gyakorta új kell. Nézd meg hogy nem melegszik-e valami mert akkor szokott laggolni BIOS-ban.
  • Kisjimy
    Ja apropó! BIOS update lehet nem ártana nekem sem!
  • Kisjimy
    Na ez érdekes! Egy srác ott a fórumon azon sír hogy 1066-on nem stabil mert fagy! Nos nekem alapból fagy tehát nem windows futás közben fagy le vagy program futás közbe! Rendszer futás alatt még sosem fagyott le! Ha elindul akkor megy szépen! Mindig a gép indítás elején fagy! Ráadásul a BIOS ha csak 800-nak ismeri fel legalább legyen stabil! hajajajaj :(
  • Zsil
    Sziasztok!lenne egy kis gondom-azt gyanítom h bios-frissítés kell.alaplapom régi!MSI 6453 Mas (MS-6547E v 2.0 egyszerüen nem találok hozzá való biosfrissitést!Legegyszerűbb lehetőség érdekelne-windowson keresztül,ha lehetséges-mivel no flopy.Kéne egy kis utmutató h mit tegyek-esetleg egy link ahol az alaplaphoz paszolo bios frissitést találok--ha tudtok segítstek,mert nem nagyon vágom.ergo még nem csináltam-----a tünet amugy h szarozott a gép-new win xp-és ha biosba belépek-olyan mintha fagyna-billentyűzettel néha tudok lépkedni-néha nem--2éves a biosom--sajna régi alaplap-nem találok.segítségeteket előre is köszönöm!
  • Kisjimy
    Köszönöm átolvasom a linken található fórumot! Már az első hozzászólás alapján tudom mondani én is hogy a jelenlegi friss alaplap ami féléves lap, és alapból tudnia kéne kezelni 1066-on a ramokat, kiírja hogy ddr2 800-as ramokat lát! :)
  • Bandi 18
    Ezzel a P5-ös szériával rengetegen sz.ptak már itt a fórumozók közül. Legtöbben azzal hogy nem támogatta a lap azt hogy 4 slotban egyszerre legyen ram...
  • Narancs
    Gugli a barátod. Beírtam a hibádat, első találat ez a fórum: link

Mindenki szop azzal a rammal, két modul esetében fesz emelés megoldja a gondot, de ahogy olvasom négy modullal egyszerűen nem megy 1066-on.
  • Bandi 18
    Az is előfordulhat hogy kevés feszt adsz a ramoknak. Gyártó oldalán kell megnézni mennyit javasol hozzájuk. Plusz gondolom azzal tisztában vagy ha dual-channelbe rakod a ramokat akkor egyfajta színű slotba kell rakni az azonosakat. Ha single channelben akkor az A1 és a B1 slot a jók, másikak nem támogatják.

De ahogy lentebb is írta narancs legegyszerűbb az lenne ha szereznél egy kölcsön ramot ami tutira megy. És a vinyót is próbáljátok ki egy másik gépben.
  • Kisjimy
    Bocsi a #44031-ért!
  • Kisjimy
    Igen egyesével is meglett nézve és jó! Sőt arra is volt eset hogy a BIOS magát default-ra tette bizonyos esetekben de nem pontosan behatárolható "ahha az a modul a bűnös!". Beállítások szarok? Mint pl? mit nézzek meg?
  • Kisjimy
    Igen egyesével is meglett nézve és jó! Sőt arra is volt eset hogy a BIOS magát default-ra tette. Beállítások szarok? Mint pl? mit nézzek meg? Ram beállíát
  • Narancs
    Számomra világosan látszik, hogy szar a ramod, vagy szarul van beállítva.
    Helyedben megnézném egy modullal, biosban safe defaults beállításokkal hogyan viselkedik a gép, vagy kölcsön kérnék valakitől másik ramot, hogy azzal mit csinál.
    Ha egy modullal jó, akkor egyenként megnézheted, melyik modul a fos. Ha egyenként külön mindegyik jó, akkor a beállítások szarok.
  • Kisjimy
    Sziasztok!

Komoly haladó szakemberekhez szól a következő hozzászólásom! Pár hozzászólásommal arrébb levázoltam egy problémát azzal ami arról szólt hogy hiába hideg vagy melegindítású a gép nem ad képet, nem pittyen a gép és nem is megy tovább! Az akkori hozzászólásom óta egész végig szervizbe volt a gépem ahol elvileg az alaplapot hozták ki bűnösnek így cserélve lett! Jelenlegi specifikáció:

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

A gépet tegnap hoztam haza tökéletesen működött még WIN XP (32bitest) is telepítettem rá. Ma reggel bekapcsolom és azt tapasztalom hogy a kapok képet de a POST résznél megáll! Magyarán az inicializáció sem megy végig totálisan lefagy! Többszöri restart után sem megy tovább és különböző helyeken áll meg. Van mikor a merevlemez felismerésnél, van mikor a windows kezdő bootnál! Szétkaptam a gépet kivettem a memóriákat benn hagytam 2 modult és bumm!!!! Megint dettóra ugyanazt tapasztaltam mint az előző hozzászólásomban! Gép bekapcsol, nincs kép (monitor led zölden világit) nincs csippanás, gép semmire nem reagál! Ha 1gb modult teszek bele elindul! A szervizben memtest lefagyott! Kb 10 perce futtattam le én is és megállt nekem is! Teljesen lefagyott! A szervizbe azt mondták hogy ramokat tesztelték más gépbe és működött. Na akkor mit is lehet tudni sorban:

Alaplap---> csont új, 2. generációs Sztem ezzel nincs probléma, szépen össze lett rakva a ház! Ez is meghalt volna meg az előző is? Sztem alaplappal nincs gond

CPU: Elsőre felismeri tökéletesen!

RAM: Na sztem ez a bibis! továbbá néhány sajátos észrevétel! Az alaplap könyvébe megnéztem a QVL listát ahol nem szerepel az én memóriám chip kódja! A modulok jellemzői: 2 db 1gb 1 oldalas modulom van. Ezek a modulok alig 3 hónaposak! A másik 2db 1gb-os modul meg 2 oldalas azaz mindkét oldalán vannak chipek! Na most nem tudom hogy ez lehet-e gáz. A márkák azonosak, fsb szintén! A másik ami zavaró lehet az a memory remap funkció ENABLED állapota amiről a guide azt írja hogy enabled only when u install 64 bit OS. Standard értéke ENABLED és a 32 bites XP is szépen látta a 3gb-ot ahogy technikailag látnia kell! Továbbá próbálgattuk a modulokat különböző variánsokban berakni a gépbe és különbözőképp viselkedik. Pl. reggel bekapcs gép kaptam képet de csontra megfagyott. Kiszedtem majd ujra betettem ugyanugy őket kép sem volt. Tesom is elvégezte a műveletet kaptam képet de a memtest fagyott le! Szóval rejtély!

Kábelek: Nos lehet ez církuszol, a gép fagyása közben, meg amikor nem kaptam képet mozgattuk de nem történt változás!

VGA: mivel van olyan eset hogy nincs kép lehet a vga a bibis. Valahogy nem tudom elképzelni hogy ez lenne mert tegnap mikor még működött feltettem szépen a drivert is. szépen ment!

Hangkártya: Megy!

HDD: felpörögnek ahogy kell, SATA megy, másolás korrekt, hűtőjük megy.

TÁP: Hát alig 1 éves chieftec 450W-os tápom van! Talán ez is bibis lehet!

Monitor: Hibátlanul működik mint ahogy eddig is

Optical drivers: 1 db dvd pio dvd írom van! Nem tapasztaltam vele sem problémát!

Na kérem szépen ezen információk ismeretében kinek mi az ötlete mi lehet a baja a gépemnek?

Segítségeket előre is köszönöm!
  • Narancs
    Hivatalos Microsoft leírás szerint azok az ideiglenes fájlok törölhetők, melyek több mint egy hete nem lettek módosítva.
  • amdopteron
    halo van nekem egy trenctach mini laptop vagy minek nevezem..linux van rajta nem tud enkem vmi oldalt adni ahol ilyen kis mini játékok vannak ilyenre csak memória kártát olvas...ez a kis szarság..ha vki tud vmi kissebb játékot 5 éves gyerknek kell megköszöném hallo
  • balcsi70
    Nekem annó azt mondta egy "Zseni" hogy nyugodtan lehet törölni a Temp mappát.(sőt néha nem árt kíűríteni).Na most mi akkor az igazság? Én már nem egyszer töröltem ki manuálisan és még sose volt belöle gondom.
    Magyarázatot kérek miért nem szabad törölni? Mi az ami használya a Temp könyvtárat?(vagyis ha hiányzik belöle a cucc akkor mi van?)És mitöl gyülik oda össze az a sok fájl? Elöbb utobb megtellik a könyvtár sok Gb-al nem?
  • tmisi
    Én meg az Unreal 1-gyel, de már P4-gyen is volt gyorsítás bug, megpöccintettem az előre gombot és már ugrott is 100m-t a csávó. Aztán feltettem a PIII-asomra, azon meg egyszer eltűnt a menü az XP miatt gondolom (anno W98-ban semmi baja nem volt). :D
  • tmisi
    Ne manuálisan töröld a TEMP-et, hanem használd ezt:

CCLEANER
  • Lacee86
    Én 1x a Pre 2-vel akartam játszani, de amint elindult, lefagyott az egész.
  • vicktory
    Nem találok olyat a Game Settings-be csak a felbontást lehet állítnai mindegyikbe :-(:-(
  • Narancs
    Temp könyvtár tartalmát csak úgy nem törölgetjük. Rendszer-visszaállítást javaslok, panda helyett meg rendes vírusírtót (Nod32 mondjuk).
  • Narancs
    Játék Setupjában lődd be a D3D supportot a "software rendering" helyett.
  • SzocsA
    nos amióta kitörőltem a temp könyvtár tartalmát 3 GB volt már!
    azóta ezt írja ki!
    és a windows betöltése után az asztalon lévő ikonok fehér üres izévé változnak és kb 2-5 percig nem lehet csinálni semmit a gép amúgy nem dolgozik!
    a startmenüt hiába nyomkodom nem ugrik fel! csak miután kiírta ezt!
    a keresőbe beírtam a nevét avengine.exe ez a pada antivírus!

fogalmam sincs mi lehet a gond!
  • vicktory
    Sziasztok az lenne problémám az hogy feltettem a gépemre a számomra nagyon szeretett öreg Age Of Empires I.és aII-őt de grafikája nagyon gyenge úgy látom nem használja a videó kártyát hanem csak a processzorra támaszkodik.Lehet h túl régi a játék vagy valami gubanc van vagy be kell állítani valamit a videókártya illesztőében?A régi celerocs SiS620-as 8Mb-os integrált videókártyás gépemen szebben nézett ki.Ha tudna nekem segíteni valaki valamiben h mi lehet a baj nagyon meg köszönném:D
  • Narancs
    Ebből számomra világosan kiderült, hogy vissza kell térned normál XP-re
  • Bandi 18
    Ma már nem olyan jó, de jobb mint a GS.
    Helló szerintetek megéri 7600 gs-t lecserélni 7800 gtx-re?
    olyan gémekel akarok játszani mint pl a Mirror edge
    Mindakwettő 256 mb ram
    Szerintetek jó az a kártya?
  • bojti
    Nemcsak a kamerával csinálja , ha több flash video van megnyitva a böngészőben akkor is . Valamint , ha órákra otthagyom a gépet , akkor is szintén lefagy , pedig ki van kapcsolva a képernyővédő is . Az xp-t most raktam újra nem rég , de már az előzön is fenn állt a gond . Ja , Diablo XP-m van , ezt ősz óta használom , azelőtt nem volt ilyen gomndom..
  • Narancs
    6 éve használok XP-t, buzerálok gépeket. Sosem fagyott le az XP, ha elbasztam valamit újraindulás vagy kékhalál volt a "jutalom". Ha csak a kamerával csinálja, akkor azzal lesz valami kaki, guglizd be a pontos típusát, hátha más is találkozott már a problémáddal.

Amúgy rendszervisszaállítás, vagy teljes gyalu segíthet. Mellesleg minek használsz ilyen szarokat, hogy avira meg pc tools? XP saját tűzfala bőven jó darab, vírusírtónak meg NOD32 vagy AVG, utóbbi ingyenes, nem kell kód után vadászni sem.
  • balcsi70
    Nos én is ESS-it használok,+SUPERAntiSpyware Professional+Malwarebytes' Anti-Malware+a-squared Anti-Malware. Itt soha nem jött be semmi,ha valami be akart jönni meggondolta magát aztán visszafordult. .Az előbbi hozzászólásomban nem az én gépemről volt szó,de amint írtam nem oldódott meg a probléma,úgyhogy ezt most úgy néz ki nem vírus okozza.(csak mi ???) az a nagy kérdés.
  • bojti
    Üdv !
    Mostanában ha negyed óránál tovább van bekapcsolva a kamerám lefagy a egész rendszer . Nem mozdul semmi 2 reset segít csak rajta . Második újraindításnál kiírja , hogy nem sikerült a Windows indítása , ami a szoftverekben vagy a hardverekben bekövetkezett változtatás okozhat . A védelmi szoftvereimet lecseréltem (avira , pc tools firewall) Nis-re , de a probléma most is fenn áll. Ezzel a problémával pár hónapja küzdök . Hasonló történik , ha egyszerre több flash videót nézek .Mi lehet a gond . Igaz a gép nem egy erőmű , öt éves , de most nincs 100000-em normális gépre . Kössz a válaszokat . Ja XP sp3 van fenn.
  • Bandi 18
    Nem NOD32-őt :D De ha bekapok valamit akkor a nod nem mindig viszi le. AVG-t használnék csak sok erőforrást igényel...
  • balint1111
    szia Te AVG 8-at használsz vírusírtónak?
  • Shifter
    monitoron valahol nincs valami jack kimenet?
  • Endiman
    Sziasztok!

Egy asus P5GD1 PRO alaplapom van, újratettem az xp-t és sehogysem tudom a hangot visszavarázsolni. A Lan-t felismerte. Az asus-com-ról letöltött hozzávaló hang-drivert nem ismeri fel, nem akarja feltelepíteni. Van ötlet? Esetleg beszart az alaplapon a hangkari?
  • Bircsike
    Sziasztok nekem egy Samsung T240HD monitorom van beépített TV-Tunerrel így TV is egyben. A kérdésem az lenne hogy most csak a monitor hangszórói szólnak ha TV-zek, de az nem a legjobb minőségű, szeretném valahogy rákötni a hangfalamra, hogy tudnám megcsinálni?
  • Adryen
    Sziasztok!

Tudna nekem segíteni vki?

A vezérlőpultból törölgettem a programokat, amik nem kellenek és újraindítottam a gépet. Megjelent a jobb alsó sarokban, hogy új hardver, rányomtam a telepítésre, pedig nem akartam telepíteni, kiírta, hogy nem sikerült és bejelöltem, hogy többé ne jelenjen meg az üzenet. Utána a TotComm-ből másolgattam és amikor felül akart írni vmit, csippant a gép, olyan hangot ad, mint amikor sokszor nyomom le a Shift-et egymás után (hangszóró nincs bekapcsolva).

Gondolom vmi hanggal kapcsolatos hardvert letöröltem, nem tudja vki, mi lehet az? Hogy tudom visszatenni???
  • balcsi70
    Na hát megcsínáltuk,talált is egy pár trójait ,kitöröltük,de a jelenség még mindég fennál.Ugyhogy ha valami tipp van még rá akkor szoljatok.
  • Lacee86
    Ja bocs, dvd isonál ingadozik. Annál viszont furcsa valóban.
  • Lacee86
    Sztem ha sok apró fájlt másol, akkor megy le a sebesség; ha meg egy nagyot, ami ráadásul még nem is töredezett, akkor meg nagy a sebesség. Nálam így van legalább is.