64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
VBaluka #44401 az előző táp valami huntkey LW-sokszám volt, 400w-os, de 4 évig semmi baja nem volt. gondolom eljött az ideje....:D
amúgy én most már sokkal inkábbb valami alaplapi hibára gyanakszom. de amíg a BIOS bejön addig nem lehet túl nagy gáz nem?:)
létezik az hogy csak 1 valami apró cuccot vág tönkre a táp 1 alaplapon? -
Nem ugrik a gari, persze csak akkor ha nincs leragasztva a gép oldala. Csak előbb húzd ki a konektorból és utána szedd ki az elemet. -
lac556 #44399 elég ha alaplapbol kiveszem az elemet pár percre
gari nem ugrik bios reset nél? -
Csacsa79 #44398 még annyit hozzátennék, hogy kb 2 hónapja lett a gép cserélve, a régivel ilyen gond nem volt. -
Csacsa79 #44397 Help meee :)
A következő a történetem:
amikor áramtalanítom fullra a rendszert (elosztó kikapcs) :) visszakapcs után nincs netem, routeren lévő kijelzők szerint sincs.
Ez úgy oldódik meg hogy a router és a gépem közti kábelt párszor kihúzom, visszadugom és már jó is.
Valami tipp hogy mi lehet az ok?? -
Próbáld meg a BIOS-t resetelni a jumperrel, meg a kábeleket megmozgatni. Ha ez sem segít gariba vissza. -
lac556 #44395 Segitség!
az otthoni asztali gépem meghalt mikor bekapcsolom még a bios ig se jutok el mert az elso képernyő után megáll, lefagy(ien gigabyíte- s series) mi lehet a baj?billentyűzetre nem reagál bár amikor bekapcsolom a numluck+caps lock scroll lock felvillan de ennyi..
gondolom öcsém keze lehet a dologba de mit csinálhatott? lemágnesezte? szétszedtem a gépet és minden a helyén van
lehet garanciális probléma? még csak 3honapos a gép
tippek ötletek? -
tmisi #44394 És az előző tápod milyen volt? Mert lehet az vágta majdnem gallyra a vinyót. -
VBaluka #44393 megtörtént, az eredmény sajnos ugyanaz. amúgy köszi a segítséget, várom a további ötleteket is
-
Próbáld meg a kábeleket megmozgatni,átkötni egy másikra, másik táp dugóra dugni. -
VBaluka #44391 Asus 45ga -
Na az úgy valóban fura... ÉS milyen tápot vettél? márkára? -
VBaluka #44389 sentinel volt rajta, semmi baját nem mutatta. amúgy kipróbáltam egy régi 2GB-s vinyómmal, és az is kattant ugyanúgy.... -
Ha kattan akkor vinyó. De egy másik gépben ha tudod ellenőrizd le egy HD Sentinellel vagy HDTume error scan részével -
VBaluka #44387 Sziasztok!
Volna egy olyan problémám, hogy van egy abit nf7 alaplapos athlon 3000+, 1gb ram, integrált radeon 9600 128Mb, 160GB-s vinyós gépem, amiben a táp nem rég megadta magát, gonoltam ilyet már láttam, új táp megvétele, beszerelés, lemezellenőriztetés Sentinellel, hiba semmi, mélyfomázás, Új ixpé, és most megint azt csinálja, mint amit egy ideig előtte is, hogy amikor indulna a windóz, akkor kattanás és ujraindul az egész hóbelemnac, és kezdi előlről,és eljut a windózindításhoz és végtelen ciklusban csinálja....sztetek mi a gáz? a vinyó szállt el vagy az alaplapon valami? kb 2 napig bírta az új xp felrakását követően. a gépben még van 2 dvd író, és slussz. a táp 450w-os szóval azzal elméletileg mennie kéne. Kérlek segítsetek!Köszi Balu -
Nem tudom h milyen szinten értesz ilyesmihez, de gyanítom h nem ez a szakmád. Jó ötletnek tűnik, de én a helyedben azért vigyáznék, és vmi hozzáértő ismerősre bíznám (ha van ilyen), azért egy laptop nem 2 fillér... -
BPistiv #44385
Ez lenne a hangszóró! (remélem látszódik!) -
BPistiv #44384 Sziasztok!
Na szóval lenne egy érdekes kérdésem! Szerintetek egy SonyEri... telefonnak a hangszóróját bele lehetne szerelni a laptopomba?? (Fuijitsu Siemens c 1020) Ugyanis köztudott, h jól szólnak és hangosak is! Kicsik is, ugyh több el is fér akárhol! És még az ára sem sok olyan 2eft körül vannak, sőt ha van itthon ami kuka teló, úgy meg ingyen is van! Szal szerintetek belelehetne szerelni??
Valakinek esetleg tapasztalata?
Szerintem jó ötlet, csak még nem merek belevágni kérdezés elött! Azt gondolom, h mkor beszerelném akr kéne rá egy kis ellenállás ugyanis a lp nagyobb feszről megy mint a teló! Szóval?!Szerintetek?! -
kishoze01 #44383 Hello. Nos a dolog az ugy néz ki hogy már csinálta korábban is. A gépet darabokra szedtem majd összeraktam win ujratelepítés és a gép két hétig normálisan működött. Tegnap előtt szolt a haver hogy megint ugyanolyan mint volt lelassul lefagy. Everest 4.6 os verziójával néztem a hőmérsékletet semmi nem melegszik túl. Az alaplap gyári driverei vannak fent a vga-nak a legújabb. Remélem igy már sikerül szűkiteni a kört hogy szoftveres vagy hardveres a hiba. -
zamballa82 #44382 "Sziasztok. A következőben kérném a segítségeteket: Adott egy gép asus-a8n sli deluxe alaplap; 2GB ram; 3000+ amd proci; 7300GT vga; 350 GB vinyó; a gond az hogy elég sűrű időközönként a gép totál lelassul és kb 3 perc után mükszik tovább vagy teljesen lefagy. Szerintetek mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm!!"
Ennél többet kel tudni a hibáról.
Ezt korában is csinálta?
Telepitetél újra mindent?
Lehet hardveres hiba de elsönek a szoftver részét takaritanám ki.
-
Nekem 6/1megás csomag van. Néha a letöltés 3-4 megabit csak (általában este a túlterheltségtől, de korábban soha nem volt ilyen gondolom sok új vonalat köthettek be), de pingproblémám az elmúlt 1 évben összesen 1 hétre volt, úgyhogy nincs okom panaszkodni. Meg nincs mire váltsak mert jobb mint a 4megás ADSL ugyanennyiért negyedakkora feltöltéssel. -
A MAC cím a modem macje sehova nem kell bemásolnod. Bemész az asztali gépedről a routeredbe és megnyomod a clone mac gombot (linksysnél nem tudom milyen a felület, nekem SMC van). -
Hello! A köv. probléma van: haveromnak ez az usb-s hordozható netje van (piros V betűs szolgáltató, bocsánat nem tudom a netfajta szakszerű nevét, de talán érthető). Szóval, haverom ezt eddig PC-n használta. Most kapott egy laptopot (Toshiba I300), és azon szeretné. Bedugja ezt az usb-s cuccot, a gép fel is ismeri. De aztán utána, mikor haver meg akarja nyitni, nem talál semmit a gép, kiírja h hiba és h tegyen be egy CD-t. A PC-vel továbbra is működik. Vajon mi lehet a probléma? Előre is köszi. -
Ezen a gépen lett konfigurálva a net, márha kellett rajta valamit konfigurálni, mert kábel netnél olyat hallottam, hogy csak "bedugod, és van net". Azért nem tudom, mert nem voltam itthon mikor bekötötték netet. Anyum volt itthon, ő meg csak annyit tud, hogy "valamit nyomkodtak a gépen". :P
A papírokon van amúgy egy MAC cím, ez nem tudom egyenlő-e a MacAddres címmel. Szóval csak ezt kell majd bemásolnom valahova és kész? Aztán azután is resetelnem kell a routert? Mert az már megtörtént már az elején.
Amúgy Jászapátin lakom. Mert ez a PR net ez nem dicsekvésre méltó? Vagy inkább ellenkezőleg? Csak mert az biztos, hogy sokkal jobb ez a 1,5 megás PR, mint az 1 megás ADSL-em. Pl feltöltése 3x gyorsabb.
-
a vinyó volt szar, vagyis valszeg bekaptam egy boot vírust!
de kössz a tippet a vinyóról, sokat segített!
thx :) -
kishoze01 #44376 Sziasztok. A következőben kérném a segítségeteket: Adott egy gép asus-a8n sli deluxe alaplap; 2GB ram; 3000+ amd proci; 7300GT vga; 350 GB vinyó; a gond az hogy elég sűrű időközönként a gép totál lelassul és kb 3 perc után mükszik tovább vagy teljesen lefagy. Szerintetek mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm!! -
thx -
VirtualDubMod -
milyen progival tudok sample videókat készíteni? pl egy MKV(HD) fájlból? -
molnar0921 #44372 Hello!
A gépemben van egy dvd író és egy vinyó egy kábelen, a másik kábelen pedig egy dvd olvasó. most a dvd olvasó mellé be akarok kötni még egy vinyót de hiába az első jumperen van a vinyón a dvd olvasón pedig a 2.-on vagy befagy az egész gép még a biosba se tudok belépni vagy pedig fel se ismeri.
Mi lehet a probléma??
Lécci segítsen valaki! -
rumkola #44371 minek a hw telepítése? ezt nem értem
beszereled bekapcsolod a gépet és kész, látnia kell
-
1. Kábelcsere.
Ha nem jó, akkor
2. Winreinstall
Ha úgy sem jó, akkor
3. vinyó kuka -
Szolgáltató. -
Csuky #44368 Császtok, lenne egy olyan kérdésem hogy, lett egy új gépem, és beleraktam a régi vinyomat (Samsung Sp 1654N 160gb) és észleli de azt írja hogy Hardver telepítése, rá kattintok hogy telepítse és azt írja ki hogy nem tudja telepíteni :S, ez miért van? :S vezetékekbe lenne a gubanc? (én úgy gondolom hogy ott nem ha egyszer felismerte :S ) mit lehet ilyenkor tenni? Válaszotokat előre is köszönöm csáó -
Mi az a PR net? :) -
Szerk.: Hol laksz hogy PR neted van?:D -
Itt is PR. Mac Addresshez van kötve az elérés. Amelyik gépen configurálva lett a net, avval a hálókarival/wifi adapterrel menj be a router konfigurációjába és klónozd bele a mac címet. Ezután indítsd újra a routert (előtte állítsd át ADSLről kábelre) és mennie kell. -
Inquisitor #44364 Öööö, na most egy ADSL meg egy kábeles netet totál máshogy kell szvsz beállítani. Vegyük például a MacAdress klónozását ... milyen MacAdress-hez van kötve az internet előfizetés? -
Sziasztok, eddig ADSL-es netem volt, most átváltottunk PR-es kábel netre. Kiválóan működik, csak az a bajom vele, hogy az eddigi routerre rákötve ( ami eddig az ADSL-nél jól működött) nem érem el vele a netet egyik gépről sem. A routert elvileg reset-eltem. Mivel nem igazán értek a router web-es konfigurációs felületéhez, ezért a CD-jéhez fordultam, aminek a segítségével egy növény is be tudja üzemelni a routert. Nekem mégis kiír ilyesmit:
Pedig a kábelek jól vannak bekötve. Tehát akkor marad a számomra kicsit bonyolult webes felület. Valaki esetleg bírna benne segíteni? :S
Tehát egy router üzembehelyezése lenne a probléma, net váltás után. -
Ha már win telepítéskor is kék halál az tuti memória. Szedd ki a ramokat és egy darabbal próbáld meg. A proci hőjét írd be és megmondom hogy sok-e vagy kevés :D. Amúgy a legegyszerűbb egy memória tesztelo mondjuk memtest86 dos alól futtatod és kibukik hogy melyik modul a rossz. Ha mind hibátlan lenne akkor marad a vinyó, amit egy HDTune-al tudsz megvizsgálni az error scan részével egy másik gépben mivel a tied nem indul.