64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
    köszike:D
  • rooney8
    Mind1, csináltam egy rendszer visszaállítást és most jó ;)
  • fery02
    Nem tudom. :/
  • rooney8
    Igen, xp-t. Meg még annyi, hogy pár napja mindig kiírja a gép, hogy nem talált vírusirtót a gépen... Pedig van. Ennek sincs köze hozzá? :)
  • fery02
    Teljesen nem befolyásolja szvsz. Nem tudom, hogy miért lehet, gondolom Windows-t használsz.
  • rooney8
    Ja még annyi, hogy nemrég föltettem a dosbox-ot, de azóta már letöröltem... Lehet ez kavart be?
  • rooney8
    Üdv!

Amikor parancssorba be akarok írni valamit (pl. ipconfig/all), akkor mindig azt írja ki, hogy: "A megadott nevet (ping) a rendszer nem ismeri fel
    belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.

És akármit írok be mindig ezt írja ki... Mi a hiba? :S
  • Lacee86
    Jaja, pl. a HD4650 és 4670-ről olvastam egy csomó jót, h 20-24 e Ft-os árukhoz képest mennyire erősek.
  • Bandi 18
    Még a 7600GT-nél is jobb, szóval igen megéri lecserélni.

(Ha újonnan veszed akkor persze nem :D mert már sokkal jobbak vannak a piacon)
    hellósztok szerintetek megéri nvidia 7600 gsemet 1 ati x1650xt-re lecserélni?
  • destroyer91
    HY all! Nekem olyan gondom lenne,hogy karácsonykor vettem egy új gépet,mükszik is rendesen de van vele egy kis problémám.Néha internetezés közbe dob egy kékhalált,de olyan gyorsan,hogy elolvasni se lehet és már bootol is ujra a gép...van amikor 1 hétig nem fordul elő,de valamikor egymás után többször is,és eddig csak netezés közben történt (mozillát használok). Gép adatok: AMD X2 6000+ ,2 GB Kingmax memó, Nviodia Geforce 9400gt 512 GDDR3, 160 GB Samsung HDD Winxp Sp 3 telepitve
  • tmisi
    Ja faxa gép az. Én kíváncsi vagyok egy Crysis benchmark eredményre.
  • sector512
    Jaja én csak high-end kategóriában gondolkozom :D
  • Lacee86
    Jó a géped! Nekem is van vhol egy régi Sokol, majd rákötöm a PC-re. :)
  • sector512
    Memóriák kizárva, sajna szerintem is a proci lesz :( Táptól ilyet nem csinál meg az szinte új.
  • [HUN]FaTaL
    Lehet memória, proci.
  • sector512
    Sziasztok!

Van egy p4-esem, tegnap játék közben egyszer csak újraindult a gép és utána a monitoron nem volt kép, csak azt írta hogy NO VIDEO INPUT. Volt itthon egy másik alaplapom is, tök új, beleraktam azt és ugyanaz a helyzet, akkor is ha az integrált video-ba dugom a monitort és akkor is ha a video kártyába. A vezeték jó, mert ha rádugom a notira ott egyből felismeri a jelet és mutatja a képet. Próbáltam már mindent de nem tudom elképzelni se hogy mi okozhatja.

Valakinek esetleg valami ötlet? :)

Köszi
  • [HUN]FaTaL
    De a mostanid is kétmagos.
  • [HUN]FaTaL
    Vegyél egy E6600at.
  • masssza
    Van egy ilyen lap: Asrock 4CoreDual-VSTA most van benne Pentium D 820 3.2Ghz proci kellene bele valami kétmagos a hivatalos oldal a E4300-4700 és E6300-6700 irja melyik a tuti használható.
  • [HUN]FaTaL
    Az csíp le valószínűleg. Nincs olyan lap ami 768MB-t kezelne.
  • [HUN]FaTaL
    Award BIOSnál passz, utolsó award biosos lapom még egy korai p3as abit lap volt :D
  • [HUN]FaTaL
    Nem. Ha nem AHCI hanem IDE van beállítva a BIOSban (többnyire AMI bios tudja ezt) akkor IDE vinyókan látva felismeri még a win2k is :)

Eddigi ASUS lapjaim támogatták (P4P800SE, P5B)
  • baca01
    Sziasztok!
    A páromnak van egy Fujitsu Siemens Amilo Li1705 típusú laptopja Celeron M520 1,6Ghz processzorral, 512MB DDR2 Samsung Rammal, VIA Chrome9 HC IGP video vezérlővel, és egy 80GB whinchesterrel.
    Elég lassúcska kis gépezet, de amire neki kell arra pont elég.
    Az én Eee Pc 1000H gépemből kivettem az 1gigás 667Mhz DDR2 Apacer ramot, mivel bővítettem 2giga Geil-el, és arra gondoltam hogy ezt az 1gigát beleoperálom a FUSI-ba az 512 helyett.
    A műtét sikeres volt, de az 1GB helyett csak 768MB-ot lát a gép a Windowsban és a BIOS-ban egyaránt. (BIOS-t frissítettem a legújabb verzióra).

Kérdésem hogy a VIA integrált videovezérlője csíp le a ramból 256MB-ot és ezért ír ki a gép mindenhol 768MB-ot, vagy mindössze ennyit kezel a gép?

Előre is köszi.
  • Bandi 18
    Ja értem mit mondasz :), és ezt az IDE emu-t minden lap támogatja ?
  • Bandi 18
    De ha Sata vinyón van a win, akkor ahhoz SP2 kell hogy telepítőlemez nélkül felismerje a saját partícionálója nem ?

Az hogy a Bios felismeri tiszta sor :)
  • [HUN]FaTaL
    Miért ne látna vinyót. IDE emulcióban (BIOS) az összes SATA vinyát látja még a win2k is. SP nélkülivel lett partícionálva azért maradt a többi üresen.
  • Bandi 18
    SP2 nélkül fel sem ment volna neki a win mert nem látna vinyót, és mivel írta hogy kezdő így gondolom a floppy-s megoldást nem használta :), és meglett a maradék 58gb, nincs partícionálva.
  • hellsbells
    Köszönöm a segítséget!
  • [HUN]FaTaL
    Minimum SP1es XP-t telepíts vagy utólag a lemezkezelőben partícionáld meg a maradék részt. Az SP nélküli XP sajnos nem tudja a 48bites LBA-t.
  • david18
    másik dugót már bróbáltam másik kábellal.Másik gépet meg csak majd később tudom.Akkor ezt jól besz*ptam.Netn vettem.nem tudtam h gáz a maxtor.
  • Bandi 18
    Ott létrehozol egy partíciót, és formázod ennyi. Egyesíteni Partition Magic-el tudod asszem, ilyent nem csináltam sosem mert win telepítéskor felosztom és ennyi.
  • dawydbu
    Hello!

Egy kis segítség kéne! Van egy SpeedLink Blue Lighning Racing Wheel SL-6680-as nem ffb-s kormányom. Működött évekig, aztán egyszercsak nem... Windowsban konfigurálom 4 gombos, 2 tengelyű-nek, ahogy kell, majd a speciálisnál összezavarodik, és a kurzor (nem az egéré, hanem a kormányé ugyebár) pattog össze-vissza megállás nélkül. Ha nyomok egy alaphelyzetet, akkor a pattogás megáll, de enyhén balra és feléfelé áll a kurzor remegve.

Így még részben játszható is Deadzone-k beállításával, de nagyjából 1 perc játék után a kormány szoftveresen kiakad, megjegyzi a balrát és a gázt és mintha nyomva tartanám, úgy marad, ellenkormányzásra sem reagál...

Nincs ötlete valakinek, ezt hogyan lehetne kiküszöbölni? (Már szétkaptam egyszer a felső (kormány) részét, abban látszólag nem volt hiba, viszont a testet nem tudom szétszedni, nincs elég hosszú csavarhúzóm (lehet, hogy venni kéne, no :D)

Köszi előlre is!
  • hellsbells
    igen látom
    58.3 GB nem lefoglalt
    lehet ezt egyesíteni?
    és ha igen hogyan?
  • Bandi 18
    Sajátgépen jobb egér----kezelés----majd ott lemezkezelés és kiderül hogy mennyi az annyi, és hol veszik el a tárhely. (XP-nél van így remélem az van fenn neked :) ).
  • hellsbells
    eddig meg volt osztva 100-100 GB-ra.
    vista és xp volt rajta
    most formázáskor csak 130GB-ot lát.
  • hellsbells
    samsung 200gb
    s ata vinyó
  • Bandi 18
    Milyen vinyó, milyen gép.
  • Bandi 18
    Maxtort és használtan :O bátor ember vagy :D. Próbáld ki másik csatlakozóra dugni a lapon (mondjuk a feketébe), másik sata kábelel, vagy másik tápdugóra rátenni. Ha ezután sem jó akkor próba másik gépben és ha ott is ezt csinálja vágd hozzá ahhoz akitől vetted :D
  • hellsbells
    Sziasztok!
    Kezdő vagyok.
    Azt szeretném kérdezni:
    Van egy 200GB-os vinyóm, miért csak 130 Gb-ot lát a Win XP telepítéskor?
    Friss telepítés után is csak 130 GB helyem lesz.
    A többi hol van?
    Hogy lehet ezt megoldani?
    Köszi elöre is!