64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • rumkola
    a vga nem tudja, nem a DX....
    :D
  • rumkola
    telepítsd újra a visztát is
    :PP
  • miki10
    sziasztok!!
    hogy tudnák két számitogép közt lan hálózatot ki allakita?
    és hogy mit kell venni hozzá?
  • lamerrichard
    Hello.

Szeritetek ez jó RAM:
    GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT
    22k-ért??
  • rooney8
    Üdv!

Eddig 2 op. rendszer volt a gépemen (xp és vista), de most az xp-m bedöglött, újratelepítettem és most amikor bekapcsolom a gépet, akkor nincs boot menü (választás, hogy xp-t vagy vista-t tölse be). Mit csináljak, hogy visszahozzam? :S
  • Sly9119
    sziasztok, nekem volna egy olyan problémám, hogy a laptopomon eddig rendesen ment a WiFi , de most a kék led helyett egy piros ég, ami azt jelenti hogy ki van kapcsolva, és manuálisan kell a gépen bekapcsolni, külsőleg, driver-frissítéssel probálkoztam, de semmi eredménye, mi lehet a baj?Hp Pavilion Dv6000 [dv6134eu] UTPn müködik a net.Van valami program amivel a windowsba betudom kpcsolni a WiFit ?Broadcom os wifi van benne. előre is köszönöm
  • zamballa82
    Sziasztok kenne egy kérdésem hoztátok.

Van egy 9950BE pocim + GA750SLI-DS4 alapom + 2X2Gb memo + 9800GT 1Gb VGA

Telepi tetem a Gears os Wart a maga 10 gb + futót csak simán az everest + Windoz kezelö + winamp + wow fulban.

és lefagyott a gép.

Ez elfogatható ekkora beterhelésnél vagy nem???
  • tmisi
    Hopp. Akkor a DX7-ben lett továbbfejlesztve. :D
  • [HUN]FaTaL
    DX6
  • tmisi
    Az érdekes mert T&L a DX7 óta van. :S
  • imilee
    Hali! Van egy Toshiba Satellite Pro L300-as notebook-om. "Hardware Transform & Lighting Nincs támogatva" ezt irja ki az everest Ultimate. Felraktam a legujabb drivert, meg a Direct x 9.0c-t is. de semmi.Mit lehet ilyenkor csinálni? Légyszi segítsetek. Előre is köszi.

• Lacee86
    Kicsit jobban kéne vigyázni egy 150-200 ezres cuccra...
  • [HUN]FaTaL
    Az alaplapcsere egy notebook esetében többe kerül mint egy új notebbok. Szerintem sajnos másikat kell venned :/
  • Bandi 18
    Hardver hiba. Nekem is a Samsung olvasóm egy idő után nem olvasott dvd-t. De nézd meg eszközkezelőkben hogy minek ismerte fel.

De a legtisztább még mindig az ha kipróbálod más gépben, mert akkor máshol lehetne a hibát keresni...
  • Bandi 18
    Amit kiír :D, hogy túlmelegszik a CPU, későn kapcsol fel a hűtő, vagy nem jól fekszik fel a borda. Boltba vissza gari.
  • kiki888
    Üdv.
    kellene 1 kis segitség, 1 barátom kért meg.
    adott egy asus laptop
    alapjáraton a proci hőmérséklet rendben van, viszont játék alatt olyan gond van: idézem: "játék alatt proci tulmelegedés miatt a gép ujraindul, aztán bejön egy kép, ahol kiirja, hogy cpu overtemperature error és leáll ismét--> kb 15 perc mulva jo"
    szerintetek mi lehet a gond?
    köszi a segitséget előre is
  • Malganis
    De az milyen hiba h csk cd-t olvas és dvd-t nem??
    tipus (Sony NEC Optiarc Inc. ad-7173a) Lehetséges h driver kell??
  • Blackrav3n
    Azóta napi átlag 15 órát ment kb, gondolom akkor a cukor már megtette hatását :( Milyen kisebb alkatrészek okozhatják a hibát? Azokat nem lehet cserélni? Az alaplapcsere mennyibe kerül kb. ha lehet egyáltalán egy ennyi idős (2,5 év) gépben cserélni?
  • Bandi 18
    Éppen ezért mondtam hogy nézd meg más gépben is mert lehet hogy hibás.
  • Malganis
    Ha a kisebb alkatrészekből nem törölgetted ki akkor ott lehet a probléma.
    A colában levő cukor a felhevült csippekkel nem tesz jót. Én a helyedben nem próbálkoznék a működtetésével ha a laptopmonitort még használni szeretnéd vidd inkább szervízbe.
  • Blackrav3n
    Üdv!

Van egy acer travelmate laptopom, ami lassan egy hónapja le lett öntve kólával. Másnap mikor bekapcsoltam, nem volt a képernyőnek háttérvilágítása. Pár napig még néha visszajött és minden gond nélkül működött, a következő hétvégén végig volt a képernyőnek saját világítása, de aztán csak elment újból, és azóta csak nagyon ritkán jön vissza néhány másodpercre. Már nagyjából, kitörölgettem a belsejét, de nemigazán mertem az apróbb alkatrészeket piszkálni. A háttérvilágításon kívül minden működik rendesen, a gép külső monitorról megy. Az lcdvel vagy az alaplappal lehet a gond? Ha az alaplap hibás akkor lehet javítani vagy az egészet cserélni kell? Vagy nincs valami amit még érdemes lenne itthon megpróbálni?
  • Malganis
    Hy!
    de az a gáz h a dvd t nem olvassa csak a cdket beolvassa mi lehet a probléma??
  • Bandi 18
    Nem tudom mennyi ramot zabál, de alapjaiban a 64 bit lényege hogy felismeri a 4 gigánál több ramot. Szóval ha betolsz egy 32 bites oprendszer mellé pl 6 giga ramot akkor semmire sem mész vele mert max felismer belőle 3.5 gigát (attól függően hogy mekkora a VGA ramja).
  • zede
    ha vista 64-bit et szerenél akkor készülj hogy ha van régi hardvered pl webcamera nem fog müködni..és legalább 200gb vinyod legyen mert vagy 35-öt megesz a vista.és akülönbség a 32 és 64 bit között...hát sztem benne a nevébe:De a 4gb ram ddr2 800mhz kell a 64 biteshet 2 gb elég a 32-eshez..és még a 32 es jobb a driver ellátotsága
  • piamania
    köszi szépen.
  • balint1111
    Én is, mert így biztos behozza.
  • Bandi 18
    Én is úgy szoktam :D
  • balint1111
    Már a bekapcsolástól is lehet nyomogatni.
  • tmisi
    Mikor eltűnik a boot képernyő ás jönne a Windows logó, már lehet nyomogatni az F8-cat.
  • LoDMaSt
    F8
  • piamania
    Hi!
    Hogy tudom csökkentett módban elindítani a gépet?Melyik gombot kell megnyomni,hogy kiválasszam?köszi szépen.
  • tmisi
    Valami ilyesmire? :D
    XP on 7 Mhz 20MB RAM
  • [HUN]FaTaL
    64 mega ramra xp-t omg :/ volt szerencsém xphez 466cerkán 64 mega sd-vel, valami ritkaf*s volt, fel is raktam azonnal a win2k-t :D
  • Shifter
    indítás után 10 percig darál mire használható :D
  • Bandi 18
    Úgy tűnik gépfüggő. Én is raktam már XP-t kisebb gépre is elhiheted.
  • Shifter
    nekem 300MHz 2x32MB RAM-os gépre minden bökkenő nélkül felment
  • Bandi 18
    Van egy reset jumpert amit reset állásba kell rakni. Azt meg kell keresni a lap leírásában, de rá van gravírozva a lapra is.

A NEC nem olvas: Próbáld ki másik gépben ha ott sem akkor gari

Nem telepít XP-t: hibás olvasó nem szereti azt a cd-t. Haverom 700-as gépére sem megy fel az XP, és akkor talált valami buheráltat és azzal ment neki, de neki lefagyott csak.
  • Malganis
    Hogyha én is lehúzom a reset jumpert akkor nekem is segíthet a dolog??
    a élentiekben beszámoltam bővebben. Jah és merre vagy milyen jumprt keressek ami tuti a reset jumper? :S
    jólvan nekem nem segít senki:D
  • Bandi 18
    Amúgy ha az elem kivétel nem segít akkor beviszed boltba és kiszedik. Asszem a jelszót pont egy olyan ramban tárolja ami sosem felejt XD