64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Lacee86
    Ja hát igen, ez kimaradt. De elég egyértelmű úgy gondolom.
  • [HUN]FaTaL
    Külön partícióra kell rakni őket...
  • miki10
    a windows xp-t raktam fel előbb, de amikor a vistát raktam fel akkor a windows(xp) mappát el helyezte egy windows.old mappába és az lehet hogy az a baj?
  • Lacee86
    Sztem rossz sorrendben raktad fel őket. Először az xp-t kell, utána a Vistát. Ha először raksz Vistát (vagyis az újabbat), akkor úgy rémlik, ha utána xp-t is raksz fel, azt nem fogod tudni használni.
  • ricska
    Oké..köszi a gyors választ!
  • Bandi 18
    Max akkor ha túl sok feszt adsz a memónak, rakd be nyugodtan.
  • ricska
    Sziasztok!
    Az utóbbi időben a gépem elég furcsán kezdett el viselkedni..minden játéknál lefagyott, de úgy, hogy a képernyőn nem láttam semmit, szürke volt. Memóriaproblémára gondoltam, és szerintem igazam is lett. 2×512 MB memória van a gépben és a Memtest mind a két modulnál hibákat észlelt..kérdezem én..ez lehetséges hogy mind a 2 hibás? Nem a gép lőtte őket ki valahogy? Mert ma szereztem memóriát de félek ha berakom azokat is elcseszi.
  • miki10
    sziasztok!!!
    a gépemen rajta van a xp és a vista és be kapcsoláskor nem hozza be azt hogy melyik windowt kivánom betölteni, mindig a vistát tölti be.

nem tudjátok hogyan lehet betöltéskor operácipos rendszert választani?
  • Sly9119
    Kerestem a BiOSba , de nem találtam semmit se, elég béna bios van ezen a hpn nem találtam semmit hogy le tudjak tiltani valamit is.Manuálisan kéne kapcsolni, de ugy nem kapcsol :( még a led szine se változik át, lehet hogy a kapcsolo romlott el??-de akkor a gép mértnem ismeri fel a HW-t:?...elszált , veszek ujat -_- ...de miből...
  • Lobsterman
    Hi. Remélem tud valaki segíteni. Ma jött meg a megrendelt új alaplapom()Giga MA770-UD3. Be is szereltem, de egy érdekes probléma akadt. Az eddig tökéletesen működő Logitech vezetéknélküli billentyűzetem most az új alaplappal azt csinálja hogy a connect gombját benyomva mindig 1 bill lenyomását beveszi, és utána semmit amíg újra meg nem nyomom a connectet. Az elemek jók benne, driver hiba nem lehet, mert már a windows installerben is ezt csinálta(biosban eleinte jó volt de most pár átdugdosás óta már ott sem jó). Ötlet hogy mit lehet ezzel kezdeni? Vegyek új bill-t? :P
  • Bandi 18
    Biosban nem lehet letiltani? Mert ha ott sem akkor valszeg elszállt...Manuálisan sem kapcsol be?
  • Sly9119
    Semmit, ott se látja [már-_- :( ]
  • Bandi 18
    Eszközkezelőkben mit ír rá?
  • Sly9119
    Igen fenn, ugy volt hogy müködött, kikapcsoltam a gépet, másnap reggel be és pirosan világít az állapotjelző led kék helyett...ujrarkam a Drivert , nemjó, ujra a wint nem jó, valószinüleg elszált?:S
  • Bandi 18
    Plusz a virtuális memória területet tedd át másik partícióra. Az XP sajnos most már a frissítések miatt igényli a 15 giga helyet :S
  • [HUN]FaTaL
    Kapcsold ki a rendszervisszaállítást, avval is elég sok helyet meg lehet spórolni.
  • gruber trans
    probálgattam mindenhogy de nem jo sehogy sem!
    amugy csa függölegesen lehet betenni a jumpert vagy azta bigyot???
  • csn tamás
    a particio 9,7 Gb.
  • gruber trans
    (maxtor ATA) amugy lacee: probálgassam a jumpert amig nem lesz jo mert igy ahogy volt nem is indult el a gép!!
  • [HUN]FaTaL
    Meg a jumpert beállítani ha IDE.
  • Lacee86
    Egy adatkábelt (IDE vagy SATA, attól függ milyen a vinyó), meg egy tápkábelt az áramellátáshoz.
  • gruber trans
    Üdv ha a vinyomat bele akarom rakni egy másik gépbe mit kell rádugni(pontosan)??
  • vicktory
    Sziasztok az lenne a problémám hogy feltelepítettem a settlers VI játékot
    és mikor elindítom kikapcsol a monitorom hang van de sötét a képernyőm
    valószínüleg a képernyő frissítése rosszul van beállítva a játékban.Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám beállítani helyesen hogy be kapcsoljon a monitorom?Segítségeteket nagyon meg köszönném!!
    Help!

A munkahelyi gépem nem látja a pendrive-om. Érdekes mert 5 perce még látta. Sajátgépben látom csak, de ha meg akarom niytni, asszondja formázzam :(

Mi a lehet vele?
  • LoDMaSt
    Drivere fennvan?
  • Sly9119
    Sziasztok, megint én, ujra raktam a windowst, de a WiFi eszközömeg ami a gépembe van beépítve, nem találja, lehetséges hogy tönkrement ??2 éves laptop.HP dv6134eu vegyek bele ujat?
  • gurubefree
    Csak azert mert sok mindent muveszet hozza talalni.
  • allock #44894
    mert most csak xp-k vannak raktáron :D
    végülis teljesen mind1 csak kell nekem egy 64bites
  • gurubefree
    Lehet azt kulon HDD-re is rakni. A rendszerkezeloben pedig be tudod allitani hogy ne lassak egymast a HDD-k attol fuggoen melyiket hasznalod. Ha lehet egy hulye kerdesem akkor gyorsan fel is teszem ... miert pont az XP64 ???
  • allock #44892
    szóval a már meglévő windows mellé kéne rakni
    végülis van hely :D
  • tmisi
    Ha egymás utáni partícióra teszed őket, akkor biztos megy, lehet választani a kettő közül majd. Külön vinyóra tételnél nem lehet, mivel boot vinyónak csak az egyiket állíthatod be a BIOS-ból (magyarul mindig ott kellene kapcsolgatni).
  • allock #44890
    hi

van 2 vinyóm, egy 320as meg egy 160as.
    A 320as az most nem lényeg, azon van az xp sp3, játékok, progik. Viszont a 160as-ra szeretnék 64bites xp-t telepíteni.
    Kérdésem az lenne hogy nem fog e összeakadni a két oprendszer?
    Amikor elindítom a gépet lehet majd választani melyik rendszer fusson?
  • gurubefree
    Jo lenne tudni mekkora a particio amin ax XP van.
  • csn tamás
    üdv! xp van a gépen. köszi a választ előre is...
  • gurubefree
    Mond azt hogy VISTA van a gepen ...... Ha igen akkor mondom mit kell csinalni , ha nem akkor egy kicsit gondolkodok es utana mondom mit kell csinalni.
  • csn tamás
    sziasztok! egy kis segítséget kérnék "takarításhoz". a C meghajton elég kevés a helyem, s a ccleaner segítségével töröltem a felesleges ideiglenes dolgokat de igy is kevés a helyem. ja a merevlemez ketté van particionálva. s az intézőben lévő programok törlése funkcioval is eltávolítottam pár felesleges programot s még kevesebb lett a helyem C meghajton! ezt nem értem miért? segítséget kérnék mivel lehetni minden feleleges dolgot törölni! köszönöm
  • rooney8
    Majnem... Vista cd be, javítás, újraindítás és láss csodát működik :D Megin előbb írtam, mint hogy cselekedtem volna
  • [HUN]FaTaL
    crosslink utp kábelt
  • [HUN]FaTaL
    És szted a VGA a directx featureire épül, vagy nem?
  • rumkola
    a vga nem tudja, nem a DX....
    :D