<b>!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérõ topic</b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
Ám,,Az mi a facért van,hogy egyszercsak el kezd fogyni a hely a C:-rõl?:D

Egyszer arra lettem figyelmes,h nem tölt be egy weboldalt(má nem tom melyik volt),mondom megnézem mennyi hely van a C:-n. 0kb..Mi a f*sz?Elõtte volt rajta 19GB.

Átmásoltam 47MB-t a másik meghajtóra és figyletem.Frissitettem kb 2 mpenként a C:-t,és mindig lement belõle 2mb.Picit vártam(3-4mp-5mb hopp.

Azért irok mert most is ez van és nem az elsõ eset(kb 4.) és nem tom miért van.Nem is találtam ekkora méretû mappát.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

hogy tudom a ramom idõzítését változtatni? vagy hogyan kell?:D

megoldva
sziasztok

winchester formázva op. rendszer újrarakva aztan meg nincs bootolható partíció gondolom nem árt partíciós táblát létrehozni de nem talalom hogy hol lehet

segítsetek pls
kössz
qtab986
Elolvastam 2x ezt az ismertetõt az Ati Tray Tools-ról. Csak az enyém (v1.3.6.1067) kicsit más. Ilyet ablakot vagy panelt vagy mit nem találtam. Ilyet se, ilyen feszültségállítás fület. És így se lehet nálam feszültséget állítani. Nem tudom, de sehol se találtam a feszültséget. De letölthetõ ez a beállítás. Azt írja:Csak az ATT beállításai az alábbi 3D profilokkal, valamint monitorozással, bármely ATI Radeon VGA-hoz, miközben az üzemmódok váltását ráhagyjuk az ATI bios-ára és driverére Ha letöltöm nem fogom elrontani a videó kártyámat? Ati Radeon 9600 XT 128 MB. És hova kell bemásolni ezt? Pont az ATI Tray Tools könyvtárba vagy valamelyik alkönyvtárba?

Lacee86
Hali! Nem probléma, inkább csak kérdés: a dual channel az pontosan mit csinál? Nekem eredetileg 1 giga ramom volt, vettem még1-et, és dual channeles alaplapom van, tehát úgy raktam be, ahogy a könyvben írták, h az 1. és a 3. modulba. Az everest így több pontot adott a ram sebességre, de a ramok órajelei ugyebár 667-en maradtak ugyanúgy. A másik dolog, h ha én szeretném még rammal bõvíteni a gépem, akkor ha csak 1 gigát teszek még hozzá, akkor lesz 2 modul dual channelben, 1 meg csak magányosan, vagy ez a dual channel megszûnik, hacsak nem 3 hanem 4 gigára bõvítek?

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Narancs
Már írtuk korábban, hogy azzal lap-memó párossal sokan szopnak, pláne ha 4 modul van. Legjobb ha veszel 2*2gigát (bár ha nem használsz 64bites OS-t akkor tök felesleges, úgyis csak hármat fog tudni kezelni), a régi meg elpasszolod Hardveraprón

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Páronként azonosak legyenek külömben nem fognak dualban menni!
Kisjimy
Rendben! Akkor bemegyek a szakboltba becseréltetem a kakis ramot! Így 4 modul lesz benne! Tegnap kisült hogy az egyik memória kakis! Azért emlegettem itt csak 3gb ramot!

Ne egybõl 1066-ra rakd!
Alacsonyabb frekin kezd, és léptetsd.
Ha instabil akkor jöhet egy lépték fesz! És ezt igy tovább!
Kisjimy
Ha csak két modult hagyok bent ami detto azonos, úgy még nem próbáltam emelni a feszt de én biztos vagyok benn hogy nem lenne jó! Sztem itt az a tuti amikor minden auto-n van, bekapcsolom a gépet és felismeri hogy 1066-os a ramok. Ennyi :S

Kisjimy
Esetleg nem lehet hogy a kétoldalas ramok gagyik? Mármint az hogy kétoldalas és nem egy :S

Kisjimy
amint a frekit felteszem 1066-ra! és úgy mentm a BIOS-t leáll a gép, visszakapcsol de nem kapok képet és nincs pitty! :S

Igy is próbáltad emelni a frekit + feszt??
Csak 2 modul legyen benne!
3 modul nem a legjobb megoldás!
Kisjimy
Kivettem az árvát! Tehát csak a dual channelbe lévõ csont azonos ramok voltak! Úgy is 800mhz! :S

Kisjimy
Na kérem szépen! BIOS frissítve lett! A gépbe most dual channelbe van kötve az egyoldalas ramok! Pluszba a DIMM A2-be van kötve egy 1 db 2 oldalas régebbi de kingston 1066-os ram! Legfrissebb BIOS-al indítva azt írja hogy DD2 800 dual channel asymmetric mode! :S Tipp ötlet?

Esetleg az még segíthet!
Kisjimy
BIOS update? mert a legutolsó bios update-re ezt írja:

"Enhance compatibility with certain memory!"

Elvileg ha 1066-on megy egy memória, akkor annak alap beállításon (gárilag 1,8V-al) stabilan kellene mennie!
De mivel 1,9-en is instabil, 2. dolog lehet!
Az FSB és DRAM nincs összhangban, ezt finomhngolással lehetne beállítani (a CPU FSB-jéhez keresni egy olyan DRAM frekit, amin stabil 1,8V-on, esetleg 1,9-en)
Vagy át****tak, és nem 1066-os memóriát kaptál, hanem csak 800-ast, ha még garis a memória akkor kicseréltetni! Ebben az esetben nagyobb feszt kellene adni, de mivel nincs rajta hûtés ezért veszéjes!
Max adj neki 2V-ot és nézd meg hogy mit reagál rá a memtest!
Bandi 18
Igen de akkor meg fõleg kevés neki az 1.8. Én csak azt mondtam hogy 1.8 az alapfesz amin minden DDR2-es modul megy.

Kisjimy
Én annyit csináltam hogy a DRAM frequency-t átállítottam 1066-ra! feszt 1.9-re memtest behalt! :S Mást nem csináltam vele! Nem mertem, nem vagyok ebben gyakorlott!

Kisjimy
Köszi chipi hogy segítesz! Kérdéseidre a válasz:

Alaplap típusa: Asus P5QL Pro szerdán lett megvéve lecserélve a P5B-t.
AI tweaker-be minden auto-n van!

Memória értékek rendre:

DRAM timing control:
- 1st information: 5-5-5-18-3-52-6-3
- 2nd information: 8-3-5-4-6-4-6
- 3rd information: 14-5-1-6-6

Memory voltage: AUTO

Memória kingmax gyártó oldalán 1.8-2.1v fesz között mükszik!

Igen, de fesz drop miatt lehet hogy csak 1,65-öt kap, hiába van beállítva bios-ban 1,8-ra!
Bandi 18
PL a Geil ramot amit egy ismerõs gépébe raktam 2V-on kellett járatni ahhoz hogy normálisan mûködjön (ez is volt ráírva a ramra.)

Kisjimy:
Amúgy mi az alaplapod típusa??
Milyen idõzítésen mennek ha 800-on ismeri fel?és milyen amikor 1066-ra feltetted?? (CPU-z ben meg tudod nézni!)Csak mert ha megtaláltad azt a feszt amin stabilan megy a memória, akkor be kell állítani, egy jó idõzítést, mert gondolom most valami szörnyû idõzítést produkál!
Bandi 18
1,8-ig meget max ?:D Ne viccelj az a referencia fesz :D. 1,8-2,4-ig van a skála. Nézze meg hány Volt van rányomva a ram címkéjére :), vagy a gyártó mit ajánl.

Adj neki plusz feszültséget!
1,8ig elmehetsz max! 1-es léptékkel emelj, és tesztelj!
Kisjimy
Na igen! Én ott elakadtam hogy az alaplap 800-on ismer fel minden modult! Nagyon nem értem miért ugyanis új az alaplap alig féléves gyártmány! A ramok kingmaxok mind 1066-osok. Feltoltam õket 1066-ra és instabilak!

qtab986
Tud valaki segíteni, hogyan állítsam be az ATI Tray Tools-ban a túlhajtást fül alatt az értékeket? Szerintem most valamelyik fontos érték a normális alatt van mert van egy játék ami nagyon döcög. Olyan mint a diavetítés. Lényegében azt kéne tudni mik a normális értékek, hõmérsékletek, feszültségek, mik a minimumok és mik a maximumok.
connect3d Ati Radeon 9600 XT 128MB a videokártya.

Gyorsabbak az 1066-osak, de azok is alapon 800Mhz-ek!
Tehát ha veszel egy 800-ast akkor azt te is húzhatod 1200-ig (CSX CEC fan kit, vagy Corsain TwinX-eket, biztosan)
Az 1066-osokaz is csak 1200-1300-ig húzhatod maximum!
1066-ost kingtone, kingmax, samsung márkából érdemes venni, ha nem akarsz tuningolni!
Kisjimy
Sziasztok! Általános kérdésem lenne! Teljesítmény/sebesség/adatkommunikáció szempontjából látványosan van-e különbség a között hogy egy DDR2 memória 800mhz-en vagy 1066mhz-en ketyeg a gépben?

Igen, minden más hang mûködik.
Apám ill. anyám gépénél állandón fel akar telepíteni valamit amikor egy pendrive-ot rádugok és addig nem hajlandó felismerni ameddig meg nem engedem neki, hogy telepítse azt.
XP SP3-nál.Érdekes....nálam gond nélkül megy.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Semmi probléma, meghallgatom más véleményét is.
Szóval: UAC-ot azonnal ki kell kapcsolni, ez tény,hogy elviselhetetlenné teszi a Vista-t ha be van kapcsolva.A sok hülye user miatt van benne.Túl biztonságosra akarták csinálni,ami sikerült is.UAC nélkül is.
2.500Ft/1GB ram árak mellett elég gyenge érv a memória zabálása hivatkozni.
Alapból azért használ relatív "sokat" a memóriából, mert betölti a gyakran használt programokat,hogy onnan gyorsabban töltse be neked, ha használni akarod.De ezt is ki lehet kapcsolni.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Frosty01
ja de akkor is haljon éhen aki kitalálta! :@
mert amit ma müvelt.... az türhetetlen :|

practitioner of the forbidden arts of death

Kisjimy
Bocsánat ha beleszólok! Vista jobb? Ezen vitatkoznék! Bluetooth-on keresztül adatátvitel mint mûvelet elvégzését mérd le xp-n és vistán! Vistán minden lófütyire rákérdez hogy biztos hogy akarod? Miért kell külön egyes mûveletek elvégzéséhez rendszeradmin jogot választani külön? Sztem a vistával lassabb dolgozni, abszolút nem áll kézre de szokás kérdése! Hiába van van vasad alá azért 500mb ramot megenni a semmire azért álljon meg a menet! Én a XP-m felállítom 120 rammal és minden szoftver telepítve, igaz automatikusan nem indul el semmi! Azért van különbség! Ami a vista oldalára szól az a hardver támogatottság és kezelés! Sry az OFFért!

reaper4
lol

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

a másik problémám meg a nettel van!
mikronetem van és most amikor volt az a nagy hóesés nemrég! akkor kiírta hogy gyenge a jel 1 vonal volt tudom hogy ha ilyen az idõ akkor szar!

másnap és azóta meg állandóan rossz a jel! 2 vonal néha kiírja hogy jó a jelerõssége de csak pár másodpercre!

az nem lehet a baj hogy ha kicsit elmozdult a parabola antenna!

kb 2 kmre van az átjátszó nem lehetne betenni közé valami erõsítõt? vagy
amit én is meg tudnék oldani!
Jobb mint az XP,ha van alá géped!!!

Kisjimy
Sziasztok! A #44029 hozzászólásomban részletezett probléma kezd megoldódni! Modulonként ellenõriztem és érdekes módon kiderült hogy az egyik modul hibás! #3 tesztnél 1438 error! Nos ha meg is javul a gép a modul kihajítást követõen, továbbra sem értem hogy az 1066 helyett miért csak 800mhz-en ismeri fel az összes modult? 1066-on egyik se stabil, fagy (nincs kép). Nem értem!

Bandi 18
És más hang van? PL winamp, vagy filmek hangja.

Igen, azt megtaláltam és a Bejelentkezés Windows-ba sorra rákattintottam, hangot is tallóztam hozzá, de nem hallatszik semmi.
start-beállítások-vezérlõpult-hang és audióeszközök-hangok

fotográfik kolomp edisön :D

Hol lehet beállítani azt a hangot, amikor a gép be- és kijelentkezik a Windowsba (-ból). Asus alaplapom van, ehhez kapcsolódik a hangkártya.
köszi!lecseréltem a kábeleket-boot nem mindig megbizható-de ha belép,ugy már stabil.mit tegyek?

Üdvözlet!

Frosty01
erre ma én is rájöttem, de ez még nem segít rajtam :|

Shifter
Vista Suxx

&#3232;_&#3232;

Frosty01
SEGÍTSÉG!

tegnap miután feltelepültek az utsó vista 64 frissítések, kikapcsoltam a gépet. ma ahogy hazaértem, és kapcsoltam volna be, látom h totál máshogy néz ki az egész, minden szanaszét elállítódva, totál máshogy, mintha másik gép lenne :@
miközben próbáltam kitalálni h mi a fax legyen most, letöröltem 1-2 dolgot a géprõl: pl nero essentials, és aztán késõbb jött az ihlet hogy legyen mondjuk rendszervisszaállítás hamar. na most vagyok csak igazán szarban. miután letöröltem, visszaállítottam, látom h megint ott van a programok között, de már nem tudom letörölni újra! lefuttattam CCleanert, ki is szedett 1-2 szemetet a registrybõl, de még mindig ott feszít a programok hozzáadása\eltávolítása ablakban. valaki tud ezekre valami megoldást? gondolom ha megint telepíteném a frissítéseket, megint elbaszódna! :|

balint1111
Nem az a lényeg hanem hogy tudjam hogy kell a ramot beállítani. Amúgy tervezek másikat venni.De elmondanád vagy adnál linket? Elõre is kösz.

Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5