<b>!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérõ topic</b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oh, megvan!! 32bit-es. köszi mégegyszer.
A gépem ezt az ablakot dobalja ki Az xxx cimen található utasitás az xxx memóriacimre hivatkozott.Amemóriaterületen nem végezhetö el a következö müvelet,read. tudja e valaki h mit jelent köszi elöre
Laci, ne viccelj, mert tényleg hülye vagyok, DJKonya meg tényleg eléggé buzi ilyen nick képpel! :-) Köszi szépen a segítséget Lacee és LoDMaSt!
Lacee86
Örülök h van önkritikád. ;-) Csak viccelek ám, pár éve még én se tudtam volna. Szóval: Everest, azon belül Operációs rendszer, azon belül ismét Op. rendszer, és ott felülrõl a 4. sor ha minden igaz.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

LoDMaSt
sajátgép > tulajdonságok > rendszer típusa?

@ Hellomarci

letöltöttem az everestet, de erre vonatkozó információt, hogy 32 vagy 64 bites a vista, sajnos nem találtam. Tényleg ennyire bonyolult megtudni, hogy melyik van??? vagy csak az ilyen hülyéknek, mint én:). Légyszives valaki árulja már el, hogy hol tudom ezt megnézni!
Lacee86
Csak vicceltem, nem kell komolyan venni. :)

MR ME
szercsizi a barcsinõjét nem kell ezért báncsizni

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

DJKonya
Szerintem az nem tartozik senkire hogy milyen logóm van.
Köszi amúgy a segítséget.

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

Lacee86
Sztem a procit 9-10, a videokarit 5-6 körül. Ja és én a helyedben azonnal nick képet cserélnék, ez egy fiúnak kicsit ciki sztem. :)

Bandi 18
Már írtuk hogy everest. Abban mindent megtalálsz...<#wave>

találtam egy oldalt, ahonnan le tudom szedni az alaplaphoz a drivert, de honnan tudjam, hogy 32 vagy 64 bit-es kell nekem? ezt hol tudom megnézni?
DJKonya
Helló
NE haragudjatok lehet hogy nem ide kéne írnom de úgyemlékeztem hogy van ilyen topic aztán mégse találtam.
Na arról van szó hogy kicsit fejleszteni szeretném a gépemet és az a most benne lévõ AMD Athlon 6000+ procit és a Gainward GeForce 8600GT 256MB videókártyát szeretném eladni. Mind a kettõ 2 évnél fiatalabb szerintetek mennyiért lehet elpasszolni?

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

Lacee86
Integrált VGA-nak nincs is saját memóriája?? Ezt nem is tudtam... Egyébként kicsit ehhez kapcsolódóan lenne egy hülye kérdésem: van arra mód, h a VGA Ramjához (ami nem integrált) a gép memóriájából még rendeljek? Vagy ez hülyeség? :) DDR2-es a gép memóriája is meg a VGA-jé is, nemtom h ez számít-e vmit.

Bandi 18
Tápvétel elõtt azért a rendszert is húzd újra nehogy hiába vegyél akármit is.

Kihúztam a bill-t dobtam egy újrát és ott volt ugyan az a hiba. Bill bedug egér ki újraindít és nincs ott a hiba. Bedugtam az egeret egy másik usb helyre és most sincs ott a hiba. Alaplapom bekattant volna? Bár még tesztelgetem és vírust is keresek aztán kiderül mi okozta a problémát. Remélem nem kell új táp de ha muszáj akkor kénytelen vagyok venni.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Thx remélem tényleg csak a bill a hiba forrása :) magyarán inkább PS2 mint USB ugye?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

MR ME
már írták lentebb is, h van benne pci-express szal lehet

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Bandi 18
Ez az USB billentyûzet miatt van, kb ennyit találtam róla. :S Próbálj meg vírust keresni szerintem ott lesz a baj.

Bandi 18
Ez azt jelenti hogy ennyit vesz el a géped memóriájából a VGA mivel integrált. Amit veszel azon alapból van ram. Szal ja vehetsz bele nagyobbat is :D, de vigyázz nehogy úgy járj hogy megveszed az 1 GB ramos VGA-t örülsz mint állat és kiderül hogy azon csak GDDR2-es ram van és egy 512-es GDDR3-as simán alázza :)

http://www.emag.ro/sisteme_desktop/sistem-desktop-alpis-platinium-dual-core--pAlpisPlatiniumDualCore Fiuk ha van valakinek ijen gepe akor plz mongya le nekem hogy mekora video kartyat lehet bele teni leci (mg)
köszi az eddigi segítségeket! Aha, arra gondolok ami a gépen van. Sajnos nem tudom, hogy 32 vagy 64-eset tettem fel.
proway
hát srácok...kipróbáltam 500W-os FSP-vel (Blue Storm 2) de nem változott semmi csak a ciripelés halkabb lett, ugyanúgy laggol meg a start menü is meghülyül. egyéb ötlet? :(

MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerûen lenyûgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille

"Esemény típusa: Hiba
Esemény forrása: Service Control Manager
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 7026
Dátum: 2009.04.07.
Idõ: 13:49:54
Felhasználó: -
Számítógép: BIZ
Leírás:
A következõ boot- vagy rendszerindító illesztõprogram(ok) nem indult(ak) el:
i8042prt"

4hó 3 és 7 között vagy 50szer szerepel :S a leírás mit takarhat? Újrahúzás mególdhatja?

en arra gondoltam hogy ez a max vagy lehet nagyobbat is teni bele
gurubefree
Arra a VISTA-ra gondolsz ami mar a gepen van ??? Az alaplapot az Everest-el meg tudod nezni.
Amugy : Control Panel > System ( Computer > System Properties)

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Hello all ! plz segitsetek egy kicsit ! VGA Intel GMA950 max. 224 MB shared ez azt jelenti h csak max 224 es videot tudok bele teni a gpembe :D plz sos
Bandi 18
A vezérlõpultban a felügyeleti eszközöknél az eseménynaplót nézd meg inkább.

hol tudom, megnézni, hogy milyen alaplapom van? és azt honnan tudom megállapítani, hogy a vista 32 vagy 64 bites? (bocs, teljesen amatõr vagyok)
Hát everestben az üzemidõnél vagy egy kék halál bejegyzés :S

mivel hiányzó driverre hivatkozik, töltsd le a Realtek vagy az alaplap gyártód oldaláról és telepítsd fel.

Bandi 18
Dugj rá egy normális billentyûzetet.

Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám. Szeretném újrarakni a Windowst(már félig összeomlott), de nem akar összejönni. Ha a Sajátgépbõl futtatom a telepítõt azt írja ki h nem folytatható a telepítés, mert a gépen levõ Windows újabb... BIOS-ból pedig, nos az a helyzet h nem tudom megnyitni a BIOS-t mert vezeték nélküli billentyûzetem van és az csak a Windows felállása után aktíválódik. Kérlek ha valakinek van ötlete szóljon!
Sziasztok! Valami nem stimmel a gépemmel, néha csak úgy újraindítja magát, vagy ha hibernálni szeretném a gépet, kb 5 perc után kiírja, hogy nem lett rendesen leállítva a windows, normál mód indítás kiválasztása után ez az üzenet fogad:

This problem was caused by a missing driver for Realtek RTL8168/8111 Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (rtlh86.sys, rtlh64.sys), which was created by Realtek Semiconductor Corp.

Légyszives, ha tudtok, segítsetek! Köszi szépen.
Bandi 18
A rendszernaplóban nézd meg nincs-e bejegyzés hibáról. Amúgy elõfordulhat hogy valami vírus letolja készenlétibe amibõl nem tudod feléleszteni.

kifli
táphiba valszeg, faterék egyik irodai gépével is ez volt, miután átszereltem a tápomat semmi baja nem volt.
Bandi 18
Táp, vagy a házon a bekapcs gomb be van ragadva.

Metwork
Ki lett cserélve egy gépben a vinyó és az alaplap, egy MSI 945GCM478-ra. Azóta reggelre mindíg be van kapcsolva a gép.
Kerestem a BIOS-ban wake on lan menüt de nem találtam.
Ez alaplap hiba vagy táp?

I will use google before asking stupid questions.

Be sem akar kapcsolni a tápot ki kell kapcsolnom a villogás meg szûnik és bekapcsolom a tápot majd a gépet és így megy. Már szétszedtem meg össze raktam de nem tudom mi lehet a baj :(

hát eddig még én sem :(
igen, a windows bejelentkezõ zenét még eddig mindig kibírta, tehát az OP rendszer az mindig betölt, bár egyszer volt olyan, hogy betöltés után feljött valamilyen buborék, nyilván valamilyen hanghatással és már le is fagyott. De alapvetõen mindent tudok csinálni a gépemen amihez nem kell hang.

MR ME
hát ilyenrõl még nem hallottam :D
és a windows bejelentkezõ zene az le van tiltva, vagy azt lejátsza és nem fagy? :D
esetleg próbálj meg egy régi drivert hátha, vagy egyszerûen szerezz 1-2 ezerért vhonnan egy hangkártyát és ne foglalkozz vele
bár hátha tud vki vmi okosabbat is mondani, de elég vicces a cucc :D

Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy lefagy a gépem amint valamilyen hangot meg kellene szólaltatnia (pl. játék, mp3)de úgy, hogy csak resettel tudom újraindítani. Pl. játék elindul, de amint jön egy hanghatás pl. focisjátéknál megszólal a bíró sípja, vagy mp3 lejátszásnál egy-két ütem után rögtön lefagy. Hangkártya nincs, az alaplapit használom Realtek AC97 Audio ALC655. A ramot és a videókáryát most cseréltem benne, feltettem az újabb drivereket. A régi Realtek driverrel volt fagyás játék közben, de csak egy bizonyos idõ után, volt, hogy 2 percig ment, de aztán újraindítás után akár órákat is. Az új driverrel viszont már a fenti jelenséget produkálja. Ha hardveresen letiltom, akkor semmi gond megy minden, játék stb. csak ugye minden hang nélkül. Hardveres ütközés nincs, úgy egyáltalán nem találtam semmilyen hibát, mégis fagy.
Konfig: MSI 865PE Neo-2PS, GeiL 2x512 RAM dualban, Leadtek Geforce 7600GT, Intel P4 2,8 MHz, FPS 500 Watt, Samsung 940BW
Megköszönném ha valaki tudna még valami ötletet, esetleg mit próbáljak még ki, vagy mi lehet a gond?

Bandi 18
És amikor újra bekapcsolod akkor nem tölt a win hanem egybõl benn van?

ntfs-ben van formázva
a 4 gigás pindrive-ot szinte azonnal felismeri

Hi. A gépem egyszer csak fogja magát és kikapcsol de a power led villog. Mi lehet a baj? Úgy villog mint itt mikor írunk a kulzor. Tipp valakinek?
Gép: MSI K9A Platinum, Kingston 2GB 800MHz RAM, AMD Athlon 64 4800+@3GHz, Sapphire Radeon HD 2600 XT 256MB, Chieftec 450W.
THX elõre is!

Bandi 18
Ja és egy pontos konfigot írj plz.

Bandi 18
Én tápra tippelek a 3-nál(Milyen tápod van?). A ramokat próbáltad egyesével?

szoszi skacok!
van egy - két gondom:
1. van egy giga ram a gépemben 3 részletben 2*256 +1*512 nah a gond az h csak 256ot ismer fel a gép egy ki-bekapcs után
2. a windosban nem tom visszaállítani a rejtett mappákat hiába állítom vissza nem alkalmazza
3. ez most jelentkezett elõször a videókártyám a bekapcsoláskor nem adott jelet 2 óra ki-be huzigálás után gyõztem és jó lett

ötlet??
Bandi 18
Hát szerintem az az 1TB marha sok neki. Nekem a 4 gigás pendriveomat is sokáig olvassa.

kifli
lehet nemismeri az ntfs partíciót? milyen filmformátum van rajta?