<b>!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérõ topic</b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rooney8
Ok, köszi (netezésre kell)

Mert az foglalt :) (másik géppel van összekötve)

Tényleg, akkor az alaplapin legyen összekötve a két gép, vagy pedig amit majd venni fogok (igazából netmegosztásra van összekötve a két gép, nem pedig adatok másolására :) )?

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Lacee86
De miért, az alaplapi miért nem jó?

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

[HUN]FaTaL
Attól függ mire? Internetre bõven megfelel az 1000ft-os 100megabites is. Ha két gép között szeretnél gyorsan másolni akkor nézz gigabitest, de annak sincs valami hatalmas ára. (~2-3k)

http://goo.gl/gd6Zi5

rooney8
Üdv!

Hálózati kártyát tervezek venni, de nem tudom, hogy milyet vegyek... Jó az 1000Ft-os, vagy valami minõségit vegyek? :D

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Bandi 18
Nekem is volt dolgom egy dell-el múlt héten. Hát valami katasztrófa, fõleg hogy nem megy fel rá az XP, csak Vista driverek vannak hozzá... :S

Elvileg adtak hozzá egy dvd-t amin a driverek vannak. Próbáld meg arról felrakni õket.

Saját vélemény: A Dell nem éri meg az árát, mert ennyi pénzért egy sokkal jobb Toshibat is lehet venni. Haverom is Dell-t akart le is beszéltem, és meg van elégedve a Toshibaval is... Kért rá gari kiegészítést így arra is 4év van, és sokkal gyorsabb.

ÁjjLe BoBBi
dell inspiron 1525 és kb egy hetes vista van rajta.
amit a dell honlapon találtam hozzá, mindent leszedtem és felraktam.

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Op. rendszer újratelepítés? Laptop márkája?

ÁjjLe BoBBi
Hát komolyan mondom ez a laptop a sírba visz! Eddig hibátlanul mûködött, annyi baja volt hogy manuális kikapcsolást igényelt. Most meg bekapcsolom, bejelentkezik szépen, üdvözöljük képernyõ meg hasonlók, de utána csak egy full fekete képernyõt kapok egérrel. Ha az egeret mozgatom az látszik, ctrl+alt+del-re feljön a feladatkezelõ, ha rádugok valamit alul felugrik hogy új hardvereszköz, de emellett teljes sötétség.
Vajon mi lehet már megint a baja?

atenza
Nekem egy Pioneer 216D-nem akar mûködni, a probléma oka pedig gondolom az h sata csatlakozós...
Az alaplapom, asus a8n-sli tudja kezelni a sata-t, most is sata2es winyó van benne, de valamiért nem akar mûködni az író.
Amint csatlakzotatom, a usb-s billentyûzetet boot-alatt kikapcsolja, win-be meg ha vmilyen dvd-t v cd-t szeretnék beolvasni vele, akkor lefagyasztja a rendszert. Everest meg az eszközkezelõ is látja redndesen, de valami oknál fogva nem mûködik...
Bios-t frissítettem, így se jó. Kipróbáltam egy újabb alaplappal, azzal mûködik tökéletesen...
Van valami megoldás a problémára? Próbáltam Biosban állítgatni, de nem hozott eredményt :S

Lacee86
Hát amint látom, 4 GB ramod miatt 64 bites rendszer jobb neked. Nemtom, most az van-e, de 64 bitesbõl jobb a Vista. 32 bitesbõl viszont egyértemûen az XP, ez igaz.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

milk4
Szerintem törlöm a Vistát és felteszem az XP-t...Mert állandóan baj van ezzer a f**sal

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

milk4
Ja és Windows Vista Ultimate SP1-em van.

milk4
Help!Csak IE-ben van net!!!MSN,Xfire,Operában nincs.
IPv4-ben megy a net IPv6 helyett,lehet hogy ez a probléma?Mit csináljak?

Nem egy nagy összeg itt pl. csak 2070 Ft. Persze határ a csillagos ég.
Azt hogy megoldja-e a problémádat nem tudom.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

köszönöm!
és ezzel biztos mûködne? Mert nem hinném, hogy olcsó lenne egy ilyen.
a gépen állítva valamit, nem lehetne megoldani? neten is találtam ilyen problémákat, de nem nagyon tudtak ezzel a problémával mit kezdeni.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Az USB hub egy elosztó, amit be kell dugni a gépeden egy USB ajzatba amibõl csinál pl. 4-et. A Te esetedben (ha tényleg az a baj) olyat kell keresni aminek saját tápellátása van.

Pl. ilyet:

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Ezt írják, hogy ilyet kellene venni: USB hub saját energiaforrással, táppal. Az milyen?

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Hello
Van egy kormányom. Ha bedugom a gépbe, akkor azt írja, hogy unknown device. (USB-n). Ha viszont egy USB hosszabítóval rádugom a gépre, a front panel connectorba, akkor jó, felismeri. Viszont így sem tökéletes, 2-3 percenként lekapcsol, majd be kapcsol. Azt olvastam, hogy kevés az áram az USB-n, és egy USB HUB megoldaná. De mi az az USB hub? Egy PCI-be dugható kártya, amin USB csatlakozók vannak? Vagy egy USB portba dugható szerkezet, ami pl. 4 usb csatit csinál az egybõl? És ezzel miért mûködne? Több áramot vesz fel?

Thx. Solten ajánlott egy Scart->RAC kábelt megpróbálom majd. Most telórol küldöm a hangot semmi zaj nincs remélem a barkácsolt kábel a hibás és az új jó lesz. :)

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

tommygear
vlc playerben mivel lehet korrigálni 1-2 mp-es feliratcsúszást?
pyrohun
Megtaláltad azt a kábelt, ami direkt csak azért van benne a notiban, hogy NE mûködjön rendesen :))))))))))))))) Sorry, vicc vót :(

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

[HUN]FaTaL
Persze, mono lesz, amennyiben a TV-re kötöd a hangot is. Másik kérdésedre passz.

ja és a TV-m monó hangot ad az azt jelenti, hogy a Scart kábelen is mono lesz?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Hogy tudom vagy milyen progival kiszûrni TV-rõl scart kábelen keresztül fel vett hang zaját úgy, hogy a minõség ne romoljon csak a zaj tünjün el végre? És milyen kábelt érdemes venni ami még ha egyáltalán van ilyen nem gyûjti össze az feszültséget vagy áramot Scart kábel olyan ami TV-bõl megy gépbe. Remélem értitek :) THX a segítséget!!!

tigerbácsi
ehhe félre értetted :-DDDD a windows commander s a total commander amik nem indulnak el :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

[HUN]FaTaL
Hát ha nem indul el a windows hogy indulna el a tcmd?:D

Rakd újra a winfost.

tigerbácsi
sziasztok Emberek!

volna egy olyan problémám, hogy sem a windows se a total commander nem indul el, hiába rakom bármelyiket is újra. s akárhonnan is szedem le. a képernyõ elsötétül, majd visszadob az asztalra :-( szóval szerintetek mi lehet a gond?

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Üdv! Van egy acer travelmate 4270es gépem, ami pár hónapja elég szépen beázott. Azóta nem volt az lcdnek háttérvilágítása, csak néha visszajött pár percre, külsõ monitorról ment a noti. Eszembe jutott valamelyik nap, hogy majd rákötöm külsõ áramforrásra, és jó lesz. Ennek neki is láttam ma, a monitor kábele mellett van egy kisebb csatlakozó, amiben csak egy piros és fekete vékony kábel van, azt hittem az adja az áramot a háttérvilágításhoz. Kihúztam az alaplapból, és bekapcsoltam a gépet, hogy biztos az-e, erre minden gond nélkül ment a noti, jó volt a háttérvilágítás, wifi, hang, hûtés, ment minden jól. ha visszadugom a kábelt, a háttérvilágítás újra elmegy. Ha nyomogatom vagy mozgatom egy kicsit a csatlakozónál mûködés közben, néha bevillan egy picit a képernyõ, de általában sötét. Na az a kérdésem, hogy mi lehet az a kábel? A bekapcsoló gomb és az akku között megy le az alaplap alá, itt a dvi és a lan csatlakozó található. Én ezek közül tippelek valamelyikre. Nem tudja valaki pontosan hogy mi az?
[HUN]FaTaL
Ja most nézem, hogy másik gépben megy. Hát akkor winreinstallnál jobb ötletem sajnos nincs. :/ Esetleg formázd meg a másik gépben.

Máté94
De a mondom a másik gép látja csak ez nem.:)
[HUN]FaTaL
Ja most nézem, hogy másik gépben megy. Hát akkor winreinstallnál jobb ötletem sajnos nincs. :/

[HUN]FaTaL
Akkor pendrive kuka.

Máté94
Hát itt se látszik semmi:(
[HUN]FaTaL
Vezérlõpult->Felügyeleti eszközök->Számítógépkezelés->Lemezkezelés
Control Panel->Administrative Tools->Computer management->Disk management

Máté94
És az hol van?:)
Máté94
xp
[HUN]FaTaL
Nekem creative driver okozott ilyet, de sokminden lehet sajna. :(

ÁjjLe BoBBi
valaki tudna segíteni?!

[HUN]FaTaL
lemezkezelõben formázd meg

Solten
Pista vagy XP particiokezelojevel.

Saor Alba

kifli
alaplap driverét frissítsd
hmm. köszönöm a választ. A helyzet az hogy ez a probléma csak akkor jelentkezik ha egy másik egeret csatlakoztatok. Eddig volt egy logitech mx518-as egerem, de az néha magától lakapcsol. Most vettem egy új egeret. Genius ergo 555. Szóval amikor ezt csatlakoztatom usb-re, akkor jelentkezik a fejhallgatónál ez a hiba. Tehát nem hiszem hogy a kábel lenne megtörve. Kipróbáltam minden usb- portot. Nem hiszem hogy azzallenen a gond. USB drivert hogyan frissítsek? Elméletileg xp-nél nincs szükség ilyenre. Az lehet megoldás hogy egy USB hub-ot használok külön tápról?

marsu
miért nem tudok Firefox-al bejelentkezni az SG-re?????
Máté94
Igen.
Igen.
Más USB-és eszközt felismer az elõlapi csatlakozó?
Rendesen be van kötve?

Máté94
Hogyan ha nem ismeri fel?:D
Solten
Probalkozz be egy formazassal...

Saor Alba

Máté94
HELP!
Csibusz
azt vágom xD Ha itthon lettem volna, simán megcsináltam volna, csak ugye most lesznek a gépírói szövegszerkesztõ vizsgáim, és az összes gépet lebutították az osztályba:)
Ergo: no telepítés, no MSN, meg minden xD
Irfanview. Lehet vele kivágni, méretet változtatni, forgatni, színeket babrálni, és ingyenes.