<b>!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérõ topic</b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pxxl
pedig ez drájver probléma

All hail the double x!

matyi0323
Átállítottad dualra a memoriakezelést?😄

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a végeredmény 😊

Na ide még nem raktam be😊
Sziasztok.
3870x2-m van és megannyi driver telepítés,op telepítés után sem hajlandó a 2. mag megnyikkanni.
Hibaüzenet vista,win7 error 43,xp:Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
Tudna vki segíteni hogyan oldjam meg?
Törölt felhasználó
nem vagyok láma de nem találtam semmi olyat a biosban ami akadályozná a 4 giga ramot,de mostmár mind1 bentvan a gép a szervizben😊
Törölt felhasználó
64 bites windows vistám van(abbol is az ultimate verzió)
Nem akarom bántani, de amennyire láma, lehet, hogy nem is alappal van gondja. Bootoláskor/biosban lehet nem is nézte, hogy mit ír ki a gép.

Normálisan kifejtett problémát nem is írt le, tõmondatokból meg nehéz megfejteni, hogy mi a gond, csak annyit írt, hogy gáz van a memóriákkal.

Szétnézhetnél biosban is, esetleg állíthatnál egy bios resetet, hátha.

Bandi 18
Az XP. De neki a lap nem kezeli le.(Benõnek vagy mi a neve 😄)

Keress rá a gugliban a pontos hibaüzenetre.

Tehát akkor nem kezelte le normálisan a 4 giga ramot.

gabo91
Win betöltése elõt mindig újraindul a gép. Mi lehet a gond?
Helyzet a következõ.
Tegnap vettem egy hitachi 1Tb-os(sata) vinyot. Bekötöttem a meglévõ samsung 400gigás (sata) mellé. Amint betöltené a vindows-ot újraindul a gép... Lehúztam egyiket úgy sem jó, lehúztam másikat úgysem jó. A Régi vinyo amin op rendszer van az is újraindul még akkor is ha csak az van rádugva. Szétkaptam mindent. Kivettem Procit, gombelemet, régi vinyot rádugtam és xp telepítõ dvd-t boot-oltattam vele. Hol hibát ír ki hol elindult. Aztán utána ezt új vinyomnál is eljátszotta, feltettem vin7-et rá. Gondoltam minden okés rádugom a régit is. Erre minden meghal... két órát megint sakkoztam vele. Végül procit kivettem viszatettem és most régi vinyoval megy gép (kül nem is tudnák írni)

Most mitõl lehet ez? Nem birja egymást a két vinyó?
ciftec 400W-os tápom van.
Volt mikor rávolt dugva 160-as samsung
400gb-os sata samsung
500gb-os sata samsung
és nem volt gond...

Még anyit. Kikapcsoltam hogy ne induljon újra a gép ha hibát észlel így kiírta hogy ilyesmi a gondja:
1773 d:xpsp\base\boot\setup\arcdisp.c

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

belisz
Ez szerintem nem igaz....ezelõtt 32bit-es XP-m volt 4GB RAM-al és hiba nélkül ment,elsõre beindult. Az viszont igaz,hogy (nálam) 3,25GB-t ismert fel.

MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240

Bandi 18
Nem akarom belerakni. Simán megáll mellette.

pxxl
és hogy rakod bele a notiba? csak mert kb 2x olyan vastag <#idiota>

All hail the double x!

Bandi 18
Hellosztok. Lehet buta kérdés. Szóval adott egy noti vinyó nélkül ami IDE csatis. Nos hogy lehetne megoldani azt hogy egy asztali IDE-s vagy Sata-s vinyót felismerje, de ne usb-n hanem a noti szalagkábelén.

matyi0323
Szegény Benõ😄 látom kedvelitek itt 😄DD
De igen valószínû, hogy a 32 bites xp is beleszólhat.
Esetleg próbálj ki 64 bitest agy win 7-et 😊

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Gondolkodtam, hogy mi lehet még a problémád a ramjaiddal...
Azt ugye tudod, hogy a 32 bites oprendszerek nem kezelik a 4 GB memóriát.

egy kis szösszenet:
"Második egy érdekes ''paradoxon'', melyrõl egyre többet lehet olvasgatni a fórumokon. 4GB memóriával szerelt konfigurációkban a Windows (emlékezzünk: a 32 bites XP-rõl van szó) kevesebbnek látja a valósnál, esetenként csak 3,5 vagy éppen 3 gigának."
http://logout.hu/cikk/a_windows_xp_32_bit_memoriakezelese/teljes.html

Lövésem sincs, hogy milyen vasad, és OP rendszered van, de kicsit guglizzál a memória kazeléssel kapcsolatban.

Met
Persze, de ez minden szervizben így van<#idiota>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Vki erre?
Törölt felhasználó
xD
De fogadok holnap úgyis ki találják hogy én tettem tönkre😊
belisz
Hála a magasságos atyaúristennek!! <#worship><#taps>

MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240

<#idiota>

pxxl
végre <#hehe><#hehe>

All hail the double x!

Törölt felhasználó
ezt már vagy 3 napja kiprobáltam,a lap a szar csácsá vissza gariba......
Hello!

Miért van az,hogy egyik pillanatról a másikra azt írja ki a gépem,hogy nincs fent hangkártya driver,amikor ez nem igaz,hiszen én nem töröltem le semmit,és azóta más se nyúlt hozzá a géphez.Igaz le se tudnák törölni.Valakinek valami ötlete?Eset Smart Securityt használok,nem talál semmi vírust.Tegnap is ugyanez volt a problémám,egy rendszervisszaállítás megoldotta a problémát.Valakinek van valami ötlete,hogy mi lehet a gond?
pxxl
és ez olyan sok variáció? kicsit gondokodna magától is rájönne.

All hail the double x!

[HUN]FaTaL
Sok variáció van. Ugyanis a két-két ram külön-külön az 1-es és a 3-as slotban mûködik. Ezért mondtam hogy próbálja ki a 2-est és a 4-est és akkor kiderül h a lap szar e.

http://goo.gl/gd6Zi5

Kezdem úgy érezni, hogy csak hülyét akar csinálni a népbõl.
Hiába tépjük a szánkat, nem fogja fel, amit írunk.

pxxl
most van 4 db ramja, 4 slot-al. sok variáció nincs. azt nem értem miért kell kb minden egyes variációt így szájba rágni. komolyan mondom számológépnél marajdunk inkább. <#idiota><#szomoru1>

All hail the double x!

[HUN]FaTaL
Próbáld ki még hogy a 2es és 4es slotba teszel ramot úgy elindul e. Mert ugye oda kerülne a 3. és a 4. RAM modul.

http://goo.gl/gd6Zi5

belisz
Ez is 1 remek példa.

pxxl
#48115 <#whatever>

All hail the double x!

belisz
"1hetes lap"...és ez ki a f*szt érdekel??Tudod vannak alapból hibás,szar cuccok. Ritkán,de vannak. Elmondták,hogy mit csinálj,de tovább kérdezgeted. <#shakehead>

Törölt felhasználó
1hetes lap😊
bios már frissítettem szart se ért😄
remek! 😊

Az is lehet, hogy valami hangszín variálás be van kapcsolva.
Az meg semmit nem jelent, hogy az alaplapod viszonylag új :/

matyi0323
Végülis audio manager-ben állítottam (mielõtt írtad volna😄DD ) 8 hangfalról 4-re aztán így most jó😄 de köszi azért mindenkinek a fáradozást 😄

BENCÕ: nem olvastam vissza a gondod bevallom, de az a baj, hogy nem látja a ramot a géped? Mert akkor szerintem alaplap lesz a bibi...
Nekem is az volt. Lehet korlátozva van a kapacitása vagy csak bios frissítés kell neki vagy csak lehet egy lendületes dobás a kuka felé.. 😊

Próbáld meg átállítani az 5.1-et másra. Vagy hangfal helyett dugj be egy fülest, és hallgasd meg azzal mit mûvel. Esetleg nézzél másik drivert.

pxxl
az enyém 6 óra! után adta meg magát. 😊

All hail the double x!

Törölt felhasználó
Az a meglévõ problémám hogy az a qurva alaplap vagy a táp nem viszi a ramotxD
matyi0323
Hm.. Ki-be dugtam én mindent😄D De semmit nem használt ugyan olyan. Próbáltam másik media lejátszóval is de ugyan az.
Olyan hangja van minden zenének, mintha kazettásmagnóról menne és (gondolom már hallottatok olyat )húzná a szalagot. Ilyen érdekes meg nem magyarázható hangon😄D
Ilyenkor mit lehet kezdeni? Alaplap 3-4 hónapja volt cserélve tehát még viszonylag új, elvileg akkor ( gondolom én ) még nem kellene semmi bajnak lennie.

Bandi 18
Eléggé érdekes kérdésem lenne 😄. Notebookba mind1 hogy milyen optikai meghajtót teszek? Természetesen notiba valót 😊.

A csatlakozókkal, és a kábellel minden rendben van?
Húzd ki-dugd be, mozgasd meg. (mármint a csatlakozásokat 😛)

Mostanában annyit szpemeltél már ide, hogy szerintem nem csak én vagyok az, aki nem egészen tudott követni 😄
Nem foglalnád össze, hogy igazából mi is a még meglévõ problémád?

matyi0323
Hali. Az lenne a problémám, hogy mindegy milyen zenét hallgatok, hangosabban, halkabban a hangszórók elkezdenek torzítani. 5.1-es siemens "hangrendszerem" van.+ még egy erõsítõ egy hangszóróval. De minden hangfal ezt csinálja, ha kikapcsolom az erõsítõt akkor is. Integrált hangkártyám van, de eddig még sose volt ilyen probléma pedig elég régóta megvan ez a cucc. Valami ötlet?
Mert így teljesen olyan a hangzás mintha a kishangszórókon is jönne a mély aztán így torzít..de mondom eddig még sosem volt ilyen!
Köszi.

Törölt felhasználó
1 hete lett véve de ha szar akkor inkább visszaviszem gariba....
Nem lehet, hogy az alaplapod a szar?

Törölt felhasználó
már kiprobáltam õket,az összes ram okés
Törölt felhasználó
ugyanolyanok a régiek és az újak is!!!
1 giga 800mhz csx cl4