64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Ryleh
    Kulonbozo laptopokon eloforduolo gondom van.
    amikor tok egyszeru,hivatalos (semmi warez) dolgokat letoltenek WinXP alatt ,a gep automatikusan restartol.
    probaltam tobb laptopon,tobb bongeszo alatt is.
    pl egy nyomi skype klienst is linux alatt huzok le,es viszem at xp re...LOL,de ez van
    ez valami virus,ami ezt eloidezi?
    amugy pl egy hotfiles,rapidos oldalrol meg siman tolthetek.....

koszonom a helpet.

• Buscemi
    Sziasztok!
    VGA problémám van. Geforce 9500GT van a gépemben kb 3éve. A drivert pár hónapja frissítettem, az általam játszott FPS játékoknál a képernyő a játék bármilyen szintű grafikai beállítása esetén becsíkozódik. A csíkok szabálytalan formájúak, néha vízszintesek néha függőlegesek néha átlósak és a méretük is változó. Csak be-be villannak pár másodpercenként. A stalker és a codmw2 játékoknál ez még elviselhető szinten maradt, nem zavart nagyon de a crysis2-nél már elég brutál. Ha esetleg tudtok valami tippet adni, hogy mi lehet ez akkor megköszönném.
    Üdv
  • Ironman2
    Help pls:
    Multiplayerban mit jelent ha valakinek N/A a pingje,és nem lát engem? Hogyan lehet azt megoldani hogy lásson?
  • amdopteron
    az is csak kettő lát
  • Puhos
    A CPU-Z is csak 2 magot lát?
  • amdopteron
    már közben rájöttem:)
    Most az a helyzet hogy van ez az alaplap Gigabyte ma770ud3 rev 2.0
    na már most a proci pedig amd athlon 630 x4 proc és az everest 2 magot lát már lefrissítetem Fg.re a biost de ugyan úgy van mit kell állítani vagy mit csináljak mert minden faxa csak két magot lát a rendszer... 64bites window 7
  • Puhos
    Tessék
  • amdopteron
    halli szeretnék egy biost frissíteni valaki tudna segíteni hogy tegyem?
    gigabyte ma770 ud3 hogy kezdjek hozzá letöltötem már a biost csak nem om mit csin tovább
  • pxxl
    "hogy hű, most kikapcsolom a bill-t, oké, akkor én is"
  • kemszi2
    üdv.csináltam egy pendrive-t winfos telepítésre.mit kell csinálnom vele,hogy újra használható legyen?formáztam.gépen működik is ,de fejegység azt írja no usb unit...
  • greg benz
    A vicc az, hogy egy időben én még a mostani konfiggal is el tudtam gta-zgatni, el is jutottam kb 35%-ig:) Pedig akkor még csak 2gb ramom volt, nem 4 mint most.
    Na mindegy, asszem alszok még párat erre a dologra, meg megkérdezek még pár embert.
    Köszi
  • Lacee86
    Nos sztem ha mindenféle patch-t felpakolsz, el tudsz játszogatni élvezhetően a GTA-val. Még én is el tudtam vmelyest, pedig hát az én procim nagyon kaki hozzá.
  • fery02
    Köszönöm!
  • Mike
    üdv, a következő a gondom:

van 2 gépem
    ugyanaz az alaplap
    más billenytűzet
    helyi hálón van mindkettő

néha-néha kikapcsol az usb billenytűzet, úgy mintha az az usb port lekapcsolna
    az egér is usb-s azzal nem történik semmi
    eleinte azt gondoltam, van ez így, kicsit halódik már az alaplapi usb csati (csatik)

DE

az tűnt fel, hogy mindkét gépen ugyanakkor! megy el az usb-s billentyűzet (de csak az!), mintha megdumálnák, hogy hű, most kikapcsolom a bill-t, oké, akkor én is

létezik szerintetek ilyen vírus?

az a baj, hogy elég random furdul elő, nem tudom mikor számíthatok újra rá, lehet, hogy csak 1 hét múlva, vagy többször egy nap, össze-vissza
  • Puhos
    Szia!
    Első kérdés: szerintem az op rendszernek mindegy, hogy milyen cd-ről telepedik.
    Második kérdés: szerintem alap beállítás elég jó, magyar nyelvű, ha az nem felel meg be lehet állítani.
  • greg benz
    Hát igen, sajnos a gta esetében minden apró változtatás rögtön zabál. Bár a forgalmat tuti nem raknám túl magasra mert engem idegesít, ha annyi autó van, hogy nem lehet közlekedni:)
  • Lacee86
    Az a baj, pl. a közlekedés intenzitását ha feltolod, h élethűbb legyen, már öli a processzort... :/

Feri: nem tudom, mivel lenne másabb újraírhatóról telepíteni. :) Csak ne legyen hibás a lemez, és kész. :)
    Ami a vírusirtót illeti, én Avastot nem ismerem, az Avirát viszont igen, és az is ingyenes, és sztem jó.
  • fery02
    Sziasztok!
    Két aprócska kérdésem lenne. XP-t kellene telepítenem haver gépére, de már évek óta nincsen rendes írható CD-m, csak egy újraírható. Érdemes újraírhatóról Win-t telepíteni?
    Meg még ingyenes vírusírtónak gondoltam felrakok egy Avastot rá, amihez semmi közöm nem volt eddig még. Tudni kell valamit róla? Valami egyéb beállítások vagy ilyesmire gondolok.
  • greg benz
    Hát fullfull az fel sem merül, kellene a paksi atomerőmű kb. :D
    Nincsenek nagy igényeim. Viszonylag szép grafikával, ne agyonbutítva akadásmentesen fusson, kb. ennyi
  • Lacee86
    Hát a kártya biztos elég neki, proci... azt nemtom. Nagyon mondogatják, h a 4 magos kell neki. Mik az igények, úgy értem milyen grafikai beállítások?
  • greg benz
    Hát nem igazán. Olyan sokat mondjuk nem is játszok, csak néha rámjön. Mondjuk nagy álmom, hogy a gta iv végre rendesen elfusson:D Ezzel a procival meg kártyával kivitelezhető lenne?
  • Lacee86
    Sztem ezzel elleszel egy darabig, ha nem vagy ilyen nagyon durva igényű hardcore játékos. :)
  • greg benz
    Arra nem lesz már probléma, nemrég vettem egy cooler master hyper tx3-mast:D Mivel a mostani procim valamiért eléggé melegedett a gyári hűtőjével -,-
  • greg benz
    Na ez még talán nem is olyan elmebeteg árú, bár a kártyával együtt már így is 35 rugó lesz:D De ha elviszi valamilyen szinten az új játékokat és nem kell vele foglalkoznom egy ideig akkor én elégedett vagyok.
  • Lacee86
    Hm, hűtő nincs hozzá, most látom. Akkor az még külön költség sajnos.
  • Lacee86
    Iponon úgy látom ez az egy szem típus van, amit támogat a lapod. Nem mondom, nem egy új technológia, de ha nincs most több pénzed, sztem ennyiért megéri, a mostaninál biztosan jóval erősebb, és sztem ez már tud is mit kezdeni egy 5750-nel.
  • greg benz
    Hmm..ettől féltem:S Mi a "következő" (tehát a lehető legolcsóbb, nem valami rohadtul drága) proci ami elvinné már ezt a kártyát normálisan? Na meg gondolom itt az is kérdés, hogy az alaplapom kezelné-e:D
    Beírom azt is ha segít: Gigabyte GA-M61SME-S2L v2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
  • Lacee86
    Sztem kevéske lesz hozzá a proci. Esetleg ha tuningolsz, de valszeg még úgyis. Nekem prociból picit gyengébb van, mint neked, meg videokariból is eggyel gyengébb, mint amit te kinéztél, és sajnos a legtöbb játék a procim miatt hal meg, míg a videokarim nyaral...
  • greg benz
    Akkor ezen a vonalon tovább menve, mert úgyis érett már egy új videokártya.
    A procim a következő:DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+

És ezt a kártyát néztem ki anno. (vagy ha csak a memória méretében térnek el akkor inkább már ezt, jobban megéri)
    Kérdésem leginkább az, hogy "elbírná" ezt a kártyát a proci, ki tudná rendesen használni? Nem igazán értek a dolgoknak ehhez a részéhez (se:D), szóval megköszönném ha segítenétek kiválasztani az ideális kártyát.
  • greg benz
    Nagyon fasza
  • Lacee86
    Esélyes. :(
  • greg benz
    Sziasztok!

Gondok voltak a videokártyám hűtésével,úgy tűnt, hogy megoldódott a probléma egy új (pontosabban másik) hűtő felszerelésével,ami igaz is volt,de gondolt egyet és leállította a ventit,azóta nem volt hajlandó újra elindítani. Persze nem járattam így a gépet, de valamiért lehet mégis sikerült túlmelegednie, vagy én nem tudom..mindenesetre kékséget áraszt. El lehet dobni, jól gondolom?

• hunbasser
    egyébként egy abit nf7-es alaplapja van,ha esetleg valakinek ilyen alaplapja lenne még,az kérem nézzen már be a setupba,hogy mit lehet állítgatni. anno talán nekem akkor volt ilyen,mikor egy sima service pack nélküli xp-t raktam fel még a 160-as vinyómra és azért nem akart indulni,mert az nem támogatta a 160 gigás vinyót és valamit ki kellett kapcsolnom a setupban,de már nem emlékszem mi volt. én erre gyanakszom.
  • hunbasser
    sziasztok!

barátnőmnek újratelepítettem a gépét,de olyan szar xp telepítőt kaptam,hogy eleve be sem bootolta a telepítőt,xp-ből kellett elindítani a telepítést,és miután felmásolta a fájlokat,csak az újraindítás után sikerült a telepítést megkezdeni,de meg sem kérdezte a telepítő,hogy melyik meghajtóra akarom,vagy valami,a H meghajtóra tette egyből,ami a másodlagos meghajtón van. na mind1 mondom,akkor ami volt a c-n rendszer,azt leformázom,hisz úgyis a H-n van a szűz xp,leformázni nem tudtam a c meghajtót,így kézzel kitöröltem amit tudtam,még a rejtett fájlokat is,hogy legyen sok helye,aztán meg kiderült,hogy mivel az indítófájlokat akkor is az elsődleges meghajtóra rakja,így azokat kitöröltem sajnos,amit akkor még nem tudtam,és hiába másoltam fel az ntldr-t meg a boot.ini-t,nem lett jó.aztán mivel már az xp telepítőt sem tudtam elindítani,ezért elhoztam a másik winchesterét és itthon felraktam az xp-t,flottul ment meg minden,de hazavitte és bootoláskor mindig újraindul neki. mitől lehet ez? elvileg hardverhiba nem lehet,hisz előtte egy működő rendszere volt neki,de sajnos az újratelepítés már szükséges volt,tehát ram,alaplap,proci,ilyesmi elvileg jó neki. drivereket direkt nem raktam fel,mondom majd azt ő felrakja,telefonos segítséggel max vagy valami,de mondom,az a windows,ami nálam még jól működött,nála már nem bootol be,még az xp-s bootképernyő sem jön be,hanem előtte újraindul neki mindig. gyanítom,hogy a boot setupban kéne valamit állítani. egy 80-as pata western digital vinyóra raktam neki az xp-t és a másik vinyót nem dugta be (a másodlagost). mit lehet tenni? gondolom az nem baj,hogy amiket a windows feltelepít alapból drivereket,azok az én hardvereimhez rakta fel,és nem az övéihez,mivel volt már olyan,hogy elvittem egy vinyómat haveromhoz,és nála is bebootolt a vinyóm.
  • SzocsA
    hol lehet beállítani a helyesírási eszköztárat? vagyis a szótárból hogy lehet elvenni hozzáadott szavakat?
  • Mark007
    Eszembe se jutott..azthittem, hogy a legfrissebb van fent. De hülye vagyok..Köszi! :)
  • Zoli007
    Próbáld meg frissíteni a CoreAVCt.
  • Mark007
    Sziasztok!
    Filmmel lenne egy kis gondom. Néhány 720p-es filmet nem akar lejátszani rendesen a Media player classic homecinema. Coreavc-t használok hozzá, általában viszi a filmeket, de van egy két kivétel amikor ILYEN lesz a kép.

Mellette a VLC lejátsza rendesen, de sajnos az nem használja a CoreAVC-t, így akad.

Mi lehet a hiba?
  • KILLER2
    Üdv mindenkinek! Van egy elég nagy gondom. Adott egy Fujitsu S. Amilo Pi3540 laptop, ami nem ad képet, nem csinál semmit. Ha bekapcsolom, hallhatóan felpörgeti a HDDt, ha teszek be lemezt, szépen olvasgatja, de kb 1 perc után magától kikapcsol. Képet se a saját képén, se VGA kábellel nem sikerült elővarázsolnom belőle. Egy GeForce 9300M GS videokártya van benne. Szétkaptam és szépen csak oda van forrasztva a GPU. Esetleg szervizben tudják cserélni, ha ez lenne a gondja? (nem garanciás már) Vagy bármi egyéb tipp, hogy mi baja lehet, hogyan tudnám leellenőrizni? Elvileg minden előjel nélkül egyszer csak kikapcsolt, azóta ezt csinálja.
  • syberia2
    igen, plusz win7 telepitésekor...:S Máshol nem láttam