64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Chakotay #55924 Jobb egér gomb és kat a meg nyitásra,vagy vírusirtót ki kapcsolni és úgy meg nyitni,vagy total commander-el meg nyitni,ha úgysem akkor futtatni a lemez ellenőrzést,de lehet hogy USB-röl nem megy csak úgy működik ha ki veszed a vinyót a házából(ha össze nem ragasztották) és közvetlen kötöd rá a gépre.Persze jó lenne tudni hogy mit használsz xp-ét,vagy win7-et az esetleges további lehetőségekhez. -
Chakotay #55923 Ez azért van mert meg halt a vinyó,bár általában még particionálni szokta magát hagyni,de úgy látszik ez totál kész,tehát kuka.Ha olyan fájlok voltak rajta amitől az életed múlhat,ha beviszed egy szám.tech boltba 10 ezer huf-ért speciális eszközzel ki mentik neked róla a fájlokat. -
Valószínűleg a file rendszer RAW-lett, valami adat vissza állító progit engedj rá. -
Csak java-t akarok felrakni a friss XP64-emre, ahogy tettem régen is.
Ezt vágja a képembe. Mi a péket lehet tenni?
-
Sziasztok! Van egy LG külső HDD-m, amire felpakoltam kb 2 hete egy mappát mintegy 120gigányi tartalommal.. most nyitnám meg ás azt mondja, hogy előtte formázni kell a lemezt, addig nem nyitja meg.. ha formázom akkor emg elvesznek az adatok.. mi a faszom ez?? -
Slayer256 #55919 Na bootoltam win xp lemezzel, ugyanúgy többet kellett várni mint a win xp sima indításánál. Ahol ki lehet választani a vincsiket, illetve partíciókat, ott megtalálta az én vinyómat is, de viszont ott ahol a rajta lévő partíciókat mutatná, kiírta h nem tud hozzáférni a lemezhez. -
Itsuki #55918 Sziasztok!
Nemrég vettem 1 tplink wr841nd routert. A problémám vele,hogy már lassan minden 10.percbe elmegy a net mind2 gépen amin megvan osztva. 15 megás invitel netem van... Ezelött SMC router volt,az legalább az 1ik gépen nem dobált le... mitöl lehet ez? valamit elrontottam? -
Üdv
Sajna van kis érdekesség a samsung P2470h monitorral amit tegnap vettem.
Kiírja hogy ANALOG, utána 1 másodpercig van kép, és utána feketeség (nem kapcsol ki)
Ha kikapcsolom-bekapcsolom akkor ugyanez.
Laptoppal ugyan ez a helyzet, annyi a különbség hogy ott nem kell DVI átalakítót használnom.
Érdekesség, hogy mikor hazahoztam egyből ezt csinálta, utána rádugtam laptopra, működött, visszadugtam asztalira ott is működött, de most már mindkettőn ezt csinálja hogy 1 mp után sötétség.
Egy külön dolog amit nem értek, hogy a monitorhoz kapott kábel egyik vége d-sub a másik fele dvi. gtx460-as VGA-mon van 2db dvi, a monitoron 1 db dvi... tehát a vgahoz kapott átalakítóval tudok próbálkozni, laptopon nem kell átalakító mert van d-sub de ott is ezt csinálja :S
Köszi előre is -
Petike125 #55916 Igen igen. Minden hibátlan! -
Vagyis akkor nem volt op.rendszer újrarakás, és miután beraktad az új procit, elindult a windows. Jól gondolom? -
Petike125 #55914 Biost kellett frissíteni. Pendriveról sajnos nem tudtam, de aztán az Asus Update nevű programmal sikerült windowsból. -
Chakotay #55913 Valószínűleg újra rakta az op.rendszert,vagy optimalizálta a BIOS-t.A Windows nem igen szereti ha egyszer fel telepíted és aztán cserélgeted a hardvereket.A Linuxnál ki veszed a vincsit,át rakod egy akár milyen gépbe,frissíti magát és már teker is.Ezt a példát követhetné a Microsoft is. -
Chakotay #55912 Na így márt mindjárt látszik hogy mi a wakker.Mint írtam particionáld újra és teljes formázás,ha lefagy akkor meg halt,ha minden kész és még sem megy,akkor ilyen hibával még én sem találkoztam(pedig volt már egy jó pár vincsi a repertoáromban),ha fel ismeri formázás után a Windows a vinyót akkor teszteld le pl a hdd santinel,vagy valami hasonló vinyó tesztelő programmal,ha azt írja ki hogy haldoklik akkor sajna kár szenvedni vele, kuka. -
hogy sikerült megoldanod, csakhogy mi is tanuljunk! Volt egyébként op.rendszer újrarakás? -
Slayer256 #55910 Megnéztem a vincsit más gépben is, ugyanezt produkálja (úgy is, h nincs vírusírtó feltelepítve). Majd most megpróbálom formázni, aztán majd kiderül :) -
Chakotay #55909 Menj rá egy oldalra amit kezdőlapnak szeretnél,aztán beállítások-aktuális oldalak használata gomb kattintás-oké gomb kattintás.Így mikor indítod a fox-ot mindig ez az oldal jelenik meg,akár a kereső is lehet.pl:http://www.google.hu/firefox -
Petike125 #55908 megoldva -
Chakotay #55907 3 Rugóért teljesen mindegy milyen fejhallgatót veszel,ha csak az a szempont hogy hangosan szóljon.Az ohn a fejhallgató hangszórójának a mágneses tekercsének az ellenállását jelöli és ez a szám minél nagyobb annál biztosabb hogy,nem serceg,nem recseg,nem sistereg,nem pattog vagyis szépen szól.A hang minőséget még befolyásolja a hz is.Az emberi fül 20000-20000 hz tartományban hal,(ami persze az öregedéssel romlik)de ettől független hogy az ezen felüli tartományt nem igen hallyuk ,de hangszóróknál mégis kihat a minőségre,vagy is javítja azt,persze ha a megfelelő hangkártyával,vagy erősítővel van párosítva.A nem igazán fejhallgatóra szakosodott gyártók,előszeretettel írogatnak,mesébe illő adatokat a fülesükre,és sajnos már a nevesebb gyártók is gyártanak olcsó silány minőségűeket,mint pl a Sennheiser is,de általában a hang erejükkel egyiknek sem igen szokott baj lenni. -
Petike125 #55906 intel E6300 procit cseréltem E6750re.
bootoláskor kapok egy hibaüzenetet:
Intel CPU uCode loading error
Press F1 to resume.
Utána a windows feláll, működik minden, ki tudom kapcsolni a gépet stb.
Mi a baj? Mit tudok csinálni, hogy ne jöjjön a hibaüzenet? -
hát én max 3ezret szánok rá, és ebben a boltban fogom venni: http://www.twokoko.hu/index.php?pg=termekek&kat_id=24&csoport=F%FClhallgat%F3
szóval ha esetleg innen tudnál ajánlani! Am nagyon fontos nekem hogy hangos legyen. -
Sztem az mellékes. Teszteket olvasgass, bár nemtom milyen komolyságút akarsz. Annyit mondhatok, h pl. Sennheiserrel olyan nagyon nem lehet melléfogni. -
hali!
Fülhallgatót szeretnék venni mp3 lejátszómhoz. Mit kell nézni rajta? Az ohm és a hz mennyire számít? Milyen az ideális ezeknek a számait tekintve?
köszi -
Sziasztok! Újraraktam a gépet, firefox 4et szedtem le, itt hol lehet kiszedni, hogy amikor bezárom a firefoxot, és újraindítom, akkor ne ugyanazokat a lapokat nyissa meg ahol voltam utoljára? Google nem válaszolt rá :/ -
Chakotay #55901 A legjobb,ha a táp is szívja a levegőt a ház belsejéből.Úgy hogy, úgy rakd be,hogy a táp ventilátora a ház belseje felé nézzen,mert azt úgy kel és nem úgy hogy a táp ventije és a ház alja között éppen hogy van egy pici rés.Tehát a ház belsejéből ki szívja a levegőt,a táp házon kívüli részén pedig ki fújja.Ez egyben cseréli a házban a levegőt(ha van erre külön venti a ház oldalán akkor is)és hűti a tápot is. -
Chakotay #55900 Na már most,ha sata a vincsid azt két dolog miatt nem szokta észre venni a Windows,mert vagy meghalt(és ettől még látja a bios,meg az eszköz kezelő is),vagy vírusos ami meg rongálta a vincsi programját ami a vincsit üzemelteti és úgy van a vincsin hogy nem látható,vagy a vírus irtó blokkolja hogy ne tudd meg nyitni,persze már amelyik.Attól mert vírus irtó van a gépeden,még kerülhet vírus rá,nem véletlen mondják,hogy 100% vírus irtó nincs,egy vírus csak akkor kerül a nyilvánosságra ha azt a vírusirtó gyártó cég fel fedezi és meg csinálja a szoftveréhez a frissítést és az így fel ismeri.Ezért ha nem tudod egy másik gépben is ki próbálni,töröld a vírus irtót és próbáld úgyis,ha valami baj van a vinyó programjával rögtön elfog indulni a lemez ellenőrzés.De a biztos ,az egy másik gépben való ki próbálás lenne,mert ha az sem ismeri fel,akkor tuti hogy meg halt a vinyó. -
Rogerke #55899 Csáó!
Azt szeretném kérdezni hogy, abba a házba amin alul van a tápnak a helye a tápot beköthetetem ugy hogy a ventije felfele néz nempedig lefele mert ha lefele van nem tud elég levegőt szivni és ilyen zúgó hangot ad ki
ha felemelem akkor normális
előre is köszi a segitséget -
Slayer256 #55898 Sajnos másik gépbe nem tudom beletenni, de probáltam másik sata kábellel, meg másik tápkábellel, de semmi. A virusirto visszamenöleg semmi virus találatot és szokatlan dolgot nem irt, szal nem hiszem h ez a probléma. Talán annyi változott h most már nem fekete képernyönél kell várni a win betöltödésére, hanem a win xp logonál mikor megy a csik. Nem hiszem h a virusirto ilyen hamar betöltödne és észrevenné. Lefuttattam a lemezellenörzést, de csak a C: meghajtot ellenörizte le, tehát a win sehogy se veszi észre a D: meghajtot. -
start, és keresőbe beírod: energiagazdálkodás -
gép magától újraindul és nem tudom miért. írjátok már le,hogy hol vannak az ilyen automatikus újraindítás beállítása. akkor indul újra,ha nem nyúlunka géphez úgy 10-15perc után. WIN7 -
Chakotay #55895 A lapozó fájl-t állítsd be úgy hogy a 6 vagy inkább 8 giga legyen,szóval minél nagyobb ,a kezdeti méret is.Hiába van 4 giga ramod videó szerkesztéshez ajánlatos a jó nagy lapozó fájl is.Ha így is fagy,akkor telepítsd újra vagy tölts le egy másik verziót és azt telepítsd fel. -
Chakotay #55894 A vincsit be kéne tenni egy másik gépbe is ,és ha ott is azt csinálja,akkor lehet hogy meg makkant,vagy vírusos lett és már csak az újra formázás segít(akkor a rajta levő adatoknak is vége), lehet blokkolja a vírus irtó,töröld le a vírus irtót,ha úgy fel ismeri a vincsit,akkor vírusos,ha így sem,akkor rakd át a vincsit egy másik sata csatolóra.Ha így sem akkor indítsd el a win xp telepítést és a telepítő-vel particionáld újra és formázd újra(mivel azt írod hogy a BIOS fel ismeri),ha formázás közben le fagy akkor "Game Over"a vincsinek.Minden esetre futtasd le a lemez ellenőrzést is.C meghajtó-tulajdonságok-eszközök-A fáj rendszer hibáinak automatikus javítása elé pipa és indítás,majd indítsd újra a gépet,és várd meg hogy egy kék képernyőn lefut az elellenőrzés,ha véletlen elindul a D-is,akkor az jó.Persze mind ezen próbálkozások előtt először próbáld a vincsit egy másik sata vezetékkel is és az áram dugaszt is próbálj egy másikat is. -
Slayer256 #55893 Sziasztok!
A win xp inditásnál (pont mielött behozná az egérmutatot) kifagy, vagy csak kb. 15 percnyi várakozás után hajlando elindulni, addig csak fekete képernyöt látni. 2 vinyo van a gépben( C: és D: meghajto) sata kábellel csatlakoztatva. Ha ugy dönt h behozza az xp-t, a D: meghajto nem láthato, pedig a bios és a win xp eszközkezelöje rendesen felismeri. Ha a problémás vinyot kiveszem a gépböl, a win xp rendesen, gyorsan indul. Nem tudom mi lehet a probléma, eddig gond nélkul ment a gép a 2 vinyoval. Ha valaki tudna mondani valamit ezzel kapcsolatban, örömmel venném :) -
Hello
Windows Live Movie Maker-em (legújabb) állandóan kifagy, ezzel mit lehetne csinálni?
-
BIZ0906 #55891 Hiba javítások miatt de hát így nyekk xD mondjuk érdekes miért nyekkent meg a saját biosától? :S És az enyém miért nem és a régi Asus K8N meg miért működött. Na mindegy fura de van tartalék lap úgyhogy nem parázok. -
Chakotay #55890 Ha a BIOS-t ki lőtted akkor annak annyi.De azért arra kíváncsi vagyok,hogy mért kellett frissíteni a biost.Nekem még soha nem kellett,pedig ki öregedet már egy jó pár alaplap mellettem. -
Sajnálom azt nem tudok, de szilvalekváros palacsintát, azt igen. Jó lesz?? -
BIZ0906 #55888 Ha egy alaplap biosának frissítését elcsesztem meg lehet még valahogy menteni? Leszedtem a hozzá való cuccokat kiírtam usb-s pendrivera az enyémet ezzel a módszerrel simán frissítette de de ennél a frissítés úgy tűnt simán lefutott csak mikor újra kellett indítani többé nem állt fel. Lehet tévedtem a pontos típusban vagy mit ronthattam el? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szilvás buktát, mert azt szeretem!
-
Sziasztok
ezt íja a nod, és nem tudok semmit telepíteni.
Mit csináljak?? -
köszi a tippeket