<b>!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérõ topic</b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

elsõ körben valamelyik ventire gyanakodnék, szerintem takarítsd ki õket
gergely1991
Nálam a hûtõventilátor ad ki olyan hangokat(automata szabályozás a CPU hõmérsékletéhez képest) mint a repülõgép sugárhajtómûve.:D

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Törölt felhasználó
A tápot kifelejtettem: Chieftec CTG 500 80p
Törölt felhasználó
Sziasztok! A gépembõl folyamatosan hallatszik egy szakadozó, magas frekvenciájú, halk sípolás, szerintem az alaplapból.

Próbáltam másik Sata kábelt, megigazítni a kábeleket, leellenõriztem a ventillátorokat, ha kihúztam az alaplapi speakert, a zaj változatlanul szólt, semmi nem segített. Mi a fene ez? Az alkatrészek többségét kevesebb mint egy éve vettem, egyedül a winchester az, ami öregecske, de a zaj nem onnan jön, HD sentinel szerint sincs semmi baja. Mi a fene ez? A hang a windows logós bootolásnál kezdõdik, és abba se marad, amíg ki nem kapcsolom a gépet.

a gép:
Gigabyte GM880 USB3
4gb RAM
Sapphire HD6850
Phenom II X4 955BE (Freezer 13 hûtõvel)
Samsung HD321KJ winchester

Hõfokokkal semmi baj nincs. Elõre is köszi a segítséget.
Üdv!
Az elmúlt héten írtam,azóta újra bevittem szervizbe a gépet és volt egy videokártya csere(gt 440-esre),utána elment a Tápegység is(elõször csak a hûtõ csere volt most teljes,mert pár perc után túlmelegedett)most vissza adták hétvégére hogy próbáljam meg hogy mennyire mûködõképes.Az általatok ajánlott Furmark 1.9.2-es programot használtam és 79 c-fokig melegedig,bár nem értek hozzá,de gondolom ez kicsit magasabb a normálisnál...
grebber
Van egy Cisco EPC3925 modemem (router is egyben)
Portot szeretnék rajta nyitni,de sajnos nem értek hozzá. A régihez volt program amiba csak beirtam a portot nyomtam hogy csinálja és nyitotta is.De ez a router nincs az adatbázisában.
A router beállításoknál megtaláltam hova kéne beírni de nem tudom hogyan kell.
Mert van star és end nekem egy adott port kell.A másik meg iphez a saját ipm irjam vagy a router elérési ipjét amivel bebírok lépni a beállításokba?

Next PC upgrade: 2022

pxxl
xDD

All hail the double x!

én egyszer bementem így egy helyi boltba, a következõ párbeszéd zajlott le:

- szia
- szia, parancsolj
- egy molex-sata tápkábel átalakító kellene
- ...... micsoda?????......
- tudod, ami a régi 4 tûs csatlakozóból csinál lapos feketét
- jaaaaaaaaaaa, ilyen izé...
- aha az -.-

na mondom itt is megvan a színvonal :D
pxxl
mondhattad volna azt is hogy molex - sata átalakító kell :D hátha kizökkented az eladót :D

All hail the double x!

Lacee86
Jó, ha az ember határozott fellépéssel megy. :)

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

maxval bircaman
Á, nem. Hogyan keressek rá ilyen bonyolult dologra?

Idõközben meg is vettem. A boltban profi hardveresnek nézték, mert nagyon magabiztosan mondtam, hogy nekem SATA-csatlakozós áramkábel kell... :-)

gergely1991
:SDADAS:DADASDASDASDASD

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

pxxl
:DD

All hail the double x!

Büdös Bohóc
és a legszebb, hogy mindezt a csodálatos google használatával, amit te is használhatnál néha <#eljen><#wink>

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

maxval bircaman
Hûha! Nagyszerû hírt közöltél velem, rohanok a boltba!!!

pxxl

3-500ft-os tétel :)

All hail the double x!

maxval bircaman
Van egy nehéz kérdésem.

Az áramforrásom régi, s csak két SATA-kimenete van. Ez most rendben is van, mert két darab SATA-eszközöm van. De most akarok betenni egy harmadikat. Meg lehet oldani a problémát valahogy vagy mindenképpen kell egy új áramforrás? Nincs esetleg valamilyen belsõ átalakító, mely az IDE-eszközökhöz menõ áramkimeneteket át tudja alakítani SATA-áramkimenetekké? Vagy van-e bármilyen más lehetõség?

immovable
Nekem ilyen 19 LED-es van, aksis. Kiégeti a szemed és alig merül.<#idiota>
Mauro
Van 590-ért USB lámpa, 3 LED notebook is annak már jó fény ereje.

FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82

minimálisan csak, de nem is sokat érnek az 1 ledesek
Mauro
Igen csat láttam 1800-ért is és azt hittem van jelentõs különbség.

pxxl
alig észrevehetõen, mivel LED :)

All hail the double x!

Mauro
Sziasztok!

Ezek usb led lámpák mennyire zabálják az aksik?

Led lámpák

biosban be van állítva a venti vezérlés? mert ha nincs és alapjáraton pörgeti a lap mikor elkezd melegedni, akkor szokott ez elõfordulni
maxval bircaman
Intel E5800 - új.

MR ME
milyen proci? régi?
esetleg nincs rosszúl fenn a hûtõ?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Mauro
Sziasztok! Dell Inspiron M5110 Black A8 LX 4G notebooknál hogy lehet diver találni webkamerájához? Mert nem ismeri fel.

maxval bircaman
Az a gond, hogy a paszta pár napos, s a hûtõ új. Nem értem mi lehet a gond.

MR ME
tisztísd ki a hûtõjét, esetleg cserélj pasztát

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

maxval bircaman
Nekem 78-80 között van. Miért lehet ez?

MR ME
70 foknál ne nagyon legyen több, addig elmegy

maxval bircaman
Még egy gyors kérdés más témában.

Van két Windows 7-es telepítõ dvd-m: a 32-bites olvassa a gépem, a 64-bitest nem, mi lehet ennek az oka?

maxval bircaman
Egy gyors kérdés: mi a normális hõmérséklete egy processzornak? Természetesen a mûködés közbeni hõfokra gondolok.

Mauro
Meg oldottam.<#hamm>

gergely1991
BIOS-ban be kell állítani a Bootolási sorrendet.Ha be van de mégsem sikerült elindulnia CD-rõl akkor lehet nincs jól megírva.Ellenõrizd hogy az HDD-be rendesen vannak-e csatlakoztatva a vezetékek(tápkábel,adatkábel),IDE vezetékek esetén jumperelni kell a meghajtókat.
A telepítõ magyarul:"A cd-ról való indítás után nyomjon meg egy gombot" kell megjelenítenie.Érdekes lenne ha épp a telepítõ írja ki hogy nem talált oprendszert.:D
A windows7-ról úgy tudom hogy saját eltávolítóval kell letörölni.:S

Mauro
Sziasztok! Dell Inspiron M5110 Black A8 LX 4G notebooknál hogy lehet beállítani a képarányt hogy ne legyen széthúzva ha videókat nézzek?

Köszönöm a válaszokat!
kaptam egy új gépet, át szeretném rakni a régi vinyót, új rendszert szeretnék rá rakni, de nem indítja el az xp telepítõjét, annyit ír ki, hogy nem talált operációs rendszert, mit csináljak?
Büdös Bohóc
túlmelegedett VGA, avagy dögledezõ memória modulok a kártyán

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

elsõ tippem az lenne, hogy túlmelegszik a vga
Illetve még ajánlott EZT lefuttatni...
Töltsd le a Furmark 3D-t, és csekkold azzal is hogy mennyire stabil a kártya... (órajel emelés nem volt? GPU, VRAM...)
A 3dMark05-ös programmal lett tesztelve,de semmit sem jelzett.
Üdv.

Vga gond?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Üdv!
Olyan problémám lenne hogy pc játékok(nem mindegyiknél)közben a gép egy idõ után(változó van hogy pár perc van pedig hogy egy óra)a monitoron szürke kockák és fekete ábrák jelennek meg,miután a játék tovább fut a kép helyenként elmosódott...
Mivel nem vagyok hozzáértõ ezért elvittem már kétszer is a szervizbe,de azt mondták mind a kétszer hogy nem találtak semmit...(a rendszert újra telepítettem,de semmi)

Ötlet?
pxxl
nem hiszem h komoly baja lenne max msghajlik pár láb amit òvatosan vissza lehet hajtani. egyik haverom még forrasztott is vissza lábat és hibátlan volt :D

All hail the double x!

Bronx South
Én is remegtem mikor elõször raktam össze gépet magamnak (mert nem kis lóvé), pár napig a különbözõ youtube tutorialoknak szenteltem az idõmet, extra mikor raktam össze a biztonság kedvéért másik géprõl egy haverom is segített skypeon, de hát egyszer bele kell vágni minthogy feleslegesen kidobálni több ezret. Örülök hogy minden ok, a porszívó által megevett cpu meg szerintem kuka, az hiba mentesen már nem fog mûködni, viszont 1.8 Ghz -el asztali PC -ben ma már nem sokat ér.

sikerült,Köszönöm!
verzérlõpult - rendszer - eszközkezelõ, kikeresed a hálózati csatolót, aminek nincs telepítve illesztõprogramja és betallózod hozzá ezt, õ meg feltelepítí
mintha az jobb lenne...
ott a lefogató keret füle törik, aztán meg csak nézel, mint a moziba