Házimozi DVD 5.1 stb..
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi a véleményetek az Onkyo HT-S3105-ös darabjáról? Szerintetek igy 100körül érdemes ezt megvenni vagy valami mást tudtok ajánlani?
éppen 5.1 vásárlás elött állok és azt akarom kérdezni h szerintetek az orion HT 550 az megéri a 18-at? mert sokan irták h nem szol a hátso kettö + a sub csak az elsö kettö de állitolag az orvosolhato RCA-val meg mit tudom én... hogyha valakinek van valami véleménye azt elolvasnám evvel kapcsolatba a másik kérdésem pedig hogy tudtok-e valami olyat ajánlani ami ( ha lehet fadobozos legyen ) és azért szoljon is és árba olyan 15-25-ig... én még a Genius 5.1 sw- hf5 1 6000-re gondoltam... az még jol is nézki és még is csak genius nem pedig orion.. erröl esettleg valami vélemény nagyon meg köszönném...
üdv ...:: PETYKE ::...
Ahova ti mentek, én onnan már rég vissza fele jövök ;)
Tesóméknál a villám tönkre tette a dvd lejátszót,de szerencsére a hangfalaknak nem lett bajuk.Az lenne a kérdésem,hogy ha egy másik márkájú lejátszót vesznek,akkor az befolyásolhatja valahogy a hangfalak hangzását?Vagy mind1 milyen márkájú a lejátszó?köszi szépen.
néztem párat de mindböl hiányzott valami
Valakinek van tapasztalata ezzekkel a médialejátszókkal?
Melyik lehet aj obb és megbízhatóbb?
MEMUP MEDIADISK LX II 500GB MULTIMÉDIA MEREVLEMEZ
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1040069273
IOMEGA SCREENPLAY HD MULTIMÉDIA MEREVLEMEZ - 500 GB USB 2.0
http://www.pixmania.hu/hu/hu/1772719/art/iomega/screenplay-hd-multimedia.html?srcid=1350&Partenaire=Olcsobbat_aff&CodePromo=oui&aftrack=TVRVNE9EczBPRFl6OzEyNDY4MTc2MTM7
MDT-PM368 320GB HDD multimédiás lejátszó
http://www.edigital.hu/Multimedias_lejatszo/MDT-PM368_320GB_HDD_multimedias_lejatszo-p47224.html
DANE-ELEC SO SPEAKY 1 TB MULTIMÉDIA MEREVLEMEZ
http://www.pixmania.hu/hu/hu/2405526/art/dane-elec/so-speaky-1-tb-multimedia.html?srcid=1350&Partenaire=Olcsobbat_aff&CodePromo=oui&aftrack=TVRVNE9EczBPRFl6OzEyNDY4MTg0NTQ7
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Yamaha erõsítõm a hozzá tartozó 5.1-el.
És ugye -80db-rõl indul a hangerõ +20db-ig.
Kb. -20db-nél már elkezd csattogni a mélyláda.
Azért van mert nem bírja, vagy mert rossz az úgymond "szélcsatorna" része a mélyládának?
Mert ha meg lejjebb veszem a mélyet egy -5db-re akkor már nem csattog de viszont nagyon sok a magas és akkor hallgathatatlan.
...::::::...
Mit lenne érdemes vennem, amely viszi normálisan az írott lemezt is, ujrairhatóakat is, nem bánja ha kicsit poroskás a lemez, 5.1 hangfalszett legyen hozzá. lehetne bene valami jackdugó hogy fejessel is tudjam hallgatni ha monjduk este van, ilyenek..😊 sorozatok úgyis szeteóba vannak, ott nem fontos az 5.1)
de ami a legfontosabb, LEGYEN RAJTA OPTIKAI BEMENET, hogy xboxot rákötve az is 5.1-be szóljon.
köszi😊
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
How much can you take,before you snap?
Yamaha RX-V430RDS ilyet vagy egy Yamaha RX-V396RDS ilyet.
Annyi kérdésem lenne ha esetleg valakinek van ilyen vagy találkozott ilyennel nem tudja-e véletlen hogy a woofer out-ba lehet-e kötni passzív mélyet , vagy csak aktívat??(sok ismerösöm mondja hogy lehet passzivat is másik fele meg csak arra esküszik hogy csak aktív :S)
Légyszi segítsetek!
Üdv.trepy
Szeretnék egy házimozit összeállítani: 5.1 vagy 7.1 rendszert!
A TV-m egy Panasonic PX80 plazma!
Amire szükség lenne:
- erõsítõ (rádiós) 5.1 vagy 7.1
- DVD lejátszó
- 5.1 vagy 7.1 hangfalrendszer (lehetnek külön márkák is)
- kábelek
A keretem 150eFt, de legvégsõ esetben 200-ig felcsúszhat!!!
HASZNÁLT IS ÉRDEKEL!
Mire használnám:
- természetesen mozizás
- zenehallgatás: Bonanza, Depeche, a kor disco slágerei (asszony kívánsága), de 1-2 rock is meghallgatásra kerülne
Várom az ajánlatokat a rendszer felépítésére, de konkrét vételi-eladás ajánlatokat is szívesen veszek! Bízok annyira bennetek, hogy nem akarok rámsózni semmi szart :-))) Természetesen az ilyen ajánlatokat kitárgyalnám a többi fórumozóval
A HDMI kimenet-bemenet lehetõségeknek itt mennyire van jelentõsége???
Olvasgattam, RCA-Jack megoldással lehetséges, elvileg.. de nem vagyok benne biztos.. hátha jön ide valaki, aki ebben biztos.:S
Optikai kimeneted lehet, hogy van (nem találtam meg:S), ugye a házimozin is lehet, hogy van bemenet, csak azzal az a baj, hogy nagyon drága a kábel.:S
Nem találtam semmit róla,hogy bírja-e az 5.1-et.
Nekem 79perc egy DVD.. 19%->80%ra ugrál a puffer folyamatosan.. 1% eltérésekkel.
Valószínû az írófej ment tönkre..
Nagy valószínûséggel rosszul írtad ki..😊 próbáld meg még1x.. az író éve befolyásolja az írást, tehát hatással van rá.. -Én írom már teljesen tropára van, 5bõl 1dvd-t írt meg jól, 79perc alatt..-
Igen, lehet, ha olyan a hangkártyád, hogy tudja kezelni az 5.1hangrendszereket.😊
Miért van az,hogy a netrõl letöltött filmet kiírva a dvd lejátszón egy idõ után akadozik?Meg is áll nem tudok mit csinálni.Nem mindegyik filmnél csinálja ezt.például amiket régebben írtam ki,azokkal nincs semmi gond.Gépen simán lejátsza.hibásak a dvd-k?Karácsonykor lett véve a lejátszó.
Másik kérdésem az lenne,hogy a házi mozit nem tudom valahogyan rákötni a számítógépre?köszi
Adott egy panasonic s325 dvd lejátszó amin koaxiális 5.1-es audio kimenet van.Jobb és bal oldal rca csatlakozóval.
A hangcuccon bedig 6 rca aljzat van.
Kérdésem,hogy létezik olyan kábel aminek egyik fele 2 rca a másik 6?
Égen földön kerestem és nem találtam.Esetleg valami más megoldás?
Köszönöm.
nekem van 2 100w-os nagyobb hangfalam, amiben van mélyhangot adó rész, és egy a magas hangot adó. nos ez a magas egy idõ után rohadtul "bezúg".
ez mitõl van? nem az elsõ hangfalamnál van ez a probléma. sürgõs lenne, köszönöm.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
A cucc egy LG353SD-es lenne, magába foglalja az erõsítõt is, és a hibája, hogy a film közben tökéletes a hang ehhez az árhoz képest,viszont minden jelenetváltás alatt ahol esetleg nagyobb hangerõvel szól a hang, egy pillanatra lehalkul az egész és utána újra normális lesz.Ez azért fura, mert ha egybe írom meg a filmet, akkor a hang tökéletes, mindössze DVD-nél jön elõ és csak jelentváltás közben halkul le a hang egy kicsit. Vajh az erõsítõ hibája lehet(ami fura lenne, mert ha nincs váltás, akkor tökéletes) vagy valami beállítás vagy más?Több DVD-vel próbáltam mindnél jelentkezik 5.1-ben. Köszönöm.
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
Karácsonyra vettünk egy Samsung HT-Z310 házi mozit,és az lenne a kérdésem,hogy vki megtudná mondani,hogy mik a hangfalak pontos beállítási értékei,hogy érezni,hallani lehessen az 5.1-et?köszi szépen.
A következõ problémában kérném a segítségeteket. A szg-hez vettem régebben egy Creative 5.1 virtual 7.1 hangfalszettet A pc-ben egy Trust 5.1 USB /Kimenete:Front,Rear,Sub/Cent/ RCA . Most össze szeretném hozni egy Orion 5000HC DVD lejátszóval.
A lejátszó kimenetei:
5.1 SL,SR,FL,FR,SW,
5.1 Left,Right.
Y, Pb/Cb,Pr/Cr / Na ezekrõl foggalmam sincs, hogy mire szolgálnak!/
+ egy rakás videokimenet.
A hangcucc bemenetei:
Side,Rear,Front,Center/Subwoofer.
Tudnátok segíteni, hogyan tudnám összehozni,hogy legalább 5.1-ben szóljon? Ebben a kérdésben elég láma vagyok, mint a fentiekbõl is kiderült.
Köszi.
Segítséget szeretnék kérni tõletek, mert nem nagyon értek hozzá sajnos.
Van egy 7x140W-os AV erõsítõm(6 Ohm)és ehhez szeretnék egy pár front hangfalat amik egyenként 200 wattosak(6 Ohm).
Lehet valami gondom ezzel az összeállítással?
Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner
Egy kis segítséget szeretnék kérni, azoktól akik otthon vannak a házimozi témában. Van egy házimozim, 5 hangfal+mélynyomó és persze a lejátszó ami erõsítõs. Valamint van egy sima DVD lejátszóm.
A lényeg hogy azt szeretném elérni, hogy a film amit a sima DVD lejátszóba teszek, az 5.1-ben szólaljon meg.
Azt hallottam, hogy összelehet dugni a sima DVD lejátszót és a házimozi lejátszóját optikai kábellel és így mûködni fog, tehát a lemezt a sima DVD lejátszóba beteszem és az erõsítõs lejátszó segít rá hogy 5.1-ben jöjjön a hang.
Azért akarom ezt megcsinálni, mert az erõsítõs lejátszó nem eszik meg mindent.
1. van rá esély hogy ez mûködik?
2. ha nem, akkor van valamilyen megoldás?
Bármilyen segítséget szívesen fogadok és elõre is nagyon köszönöm!
Karácsonyra szeretnék egy 5.1-es házimozi rendszert olyan 40-50 ezer forint környékén... Lehet ennyiért jó minõségût kapni, vagy tegyek le róla? Ha igen akkor tudnátok ajánlani egyet-kettõt?
Elõre is köszi
szeretnék otthonra egy 2 állóhangfalbó álló rendszert és egy erõsítõt. ki is néztem egyet az erõsítõ:Yamaha RX-V 461 a hangfal Yamaha Ns-150 Az a baj h nem nagyon értek hozzá. Szeretnék rádiót is hallgatni dvd lejátszóra is kötni. Pl mi a különbség az av és a rádióerõsítõ között? És miylenek a cuccok amiket kinéztem? Esetleg szivesen venném segítségeteket hogy mi mást válasszak inkább mind márkában mind típusban. Vagy nem méreteztem-e túl a cuccokat feleslegesn jót nem akarok. Olyan ami jó is és aránylag olcsó is olyat akarok. 😊 Nem nagy térbe lenne kb 40 m2.
Segítségeteket elõre is köszönöm!
Markus Schulcz - The New World \"Nézd, nem mindig jó megoldás az egyetlen megoldás, de még mindig jobb mint nem...\"
Markus Schulcz - The New World \"Nézd, nem mindig jó megoldás az egyetlen megoldás, de még mindig jobb mint nem...\"
És hol keresel Trustot?