Házimozi DVD 5.1 stb..

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Amatõr kérdés: Ha 7.1-es a leendõ erõsítõm, de eddig csak egy 5.0-ás hangfalszettem van, a maradék 2 milyen legyen? Front? Háttér?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Tehát meg veszem a Crystal szettet, akkor kell még vennem egy mélynyomót, amit összekötök rca kábellel az erõsítõvel? (lehet hogy hülyeséget irtam)

Taranov
Mostmár szerintem mindenbõl lehet pöpecet venni a Media Marktban, jó irányba változott a bolt, régebben a gagyi cuccok helye volt.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Nekem ez a front sugárzóm van és ez a center.

Ha egyébként javarészt házimozira lenne a dolog(márpedig ennyi pénzért erõs kompromisszumokat kell kötni), akkor ajánlhatom a yamaha subjait(az erõsítõn kívül ez az amiben jó még házimozi téren)

Sorry ha nem sikerült jól elmagyaráznom, megpróbálok jobban fogalmazni.

A dolby digital(és dts) 5.1 hangzás(most tekintsünk el a 6.1-es formátumoktól) 6 csatornából áll ,ebbõl a .1 a mélynyomó csatornája(a többi az elülsõ,hátsó és középsõ), ide kizárólag a nagyon alacsony frekvenciás hangok kerülnek. Ha te "egyberendszer"-t vennél, akkor oda mindenképp kellene a mélynyomó,mert azok a hangfalak nem képesek az ilyen hangok reprodukálására.(ezért az ilyen szettek mindig tartalmaznak ilyet)

DE!
Ha megveszed mondjuk a crystal szettet, akkor már nincs nagy probléma,a frontok ez esetben képesek átvállalni ezt a feladatot(az egyberendszereknél sok esetben nincs is külön elsõ és hátsó hangfal megkülönböztetve , lényegében 5db ugyanolyan gyufáskatulyát kapsz jó drágán.)
Az "aktív" jelzõt kár kihangsúlyozni,mert a kapható mélynyomók mind aktívak(azaz egy rca kábellel kell csak összekötnöd az erõsítõvel

Ez nekem magas. Nem vagyok ezen a szinten. Annál vagyok én gondban, hogy tulajdonképpen mi is ez a szub?

Ha tudtok valami oldalt ami részletesen elmagyarázza ezeket a dolgokat, hogy a nem nagyon jártas emberkék (én) megértsék, akkor nem fárasztalak ám többet.

Szerintem kezdésnek a szub felesleges, itt végképp nem szabad elhamarkodni a dolgot.(én sajnos így tettem,és vettem egy "olcsó" magnatot(130a) ami nem kifejezetten vált be.

Az aktív arra utal hogy beépített erõsítõvel rendelkezik(a mélynyomók 90%-a ilyen,és elég kevés erõsítõre tudsz rádugni passzívot).Ez ugye a .1 csatorna jelét kapja meg.Ha álló hangfalakat veszel frontnak,akkor egy darabig nélkülözhetõ(a yamaha menüjében ilyenkor beállítod hogy a ezen csatorna jeleit a frontokra küldje rá)

Ebbe avass be jobban mert most nem tudom mi van.

Persze elötte menj el valahova és hallgasd meg hangfalakat, ha nem is a 350-essel , de valami hasonló kategóriás yamahával(450,550,650).

Alien!
és akkor utána kezdhetsz körbenézni aktív sub után....ami ugye az egésznek a lelke....😊

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Jó. Szóval akkor 150 ezerbe próbálok majd beférni, akkor ezek után ez tûnik a jobb megoldásnak:
Yamaha RXV350 erõsítõ
valami DVD lejátszó (DTS-es) Yamaha, Pioneer, vagy Philips (ha valami nagy tipped van, azt szivesen veszem)
Wharfedale Crystal 30 5.0 vagy az elsõ verzió a sugárzóból

Kösz a segítséget.

A DTS kimenet az inkább marketing duma, mivel a dvd játékosnak teljesen mindegy hogy milyen jelet küld az erõsítõnek(ennyi erõvel azt is oda lehetne írni,hogy dts-es,ddx ex kimenet is)

A prologic2-ért felelõs proci az erõsítõben van, legfeljebb a leírásban lehagyták.

Természetesen meglehet úszni az egészet olcsóbban is,2 féle módon:
1.elöször csak 1pár frontot és 1pár surround hangfalat veszel
2.olcsóbb szettet,pl.
Wharfedale Crystal 30 5.0(59 900 Ft)

Én az 1.variációt ajánlom.Yamaha hangfalat viszont semmiképpen!!!

Ez már igy túl sok péz... valami olcsóbb kéne. Viszont a DVD lejátszóróól annyit, hogy amiknél odaírják, hogy DTS kimenet, az már akkor tuti jó nem?

És mi van ha ilyen Yamaha Yamaha RXV350+DVDS550+NSP100 settet vesz az ember, csak ennél nem irtak semmi pro logic 2-t, az gáz?

bigapó
köcce. jólnézki😊 ezt megjegyzem magamnak.

The Matrix has you...

De hogy mondjak mást is, ott van a magyar clarus cég, elég jó áron:
pl.Clarus Io Plusz 5.1 (114800)

dvd játékos ügyében nem merek nyilatkozni,de az Alien által ajánlott pana jó választás.Én a yamaha erõsítõm mellé wharfedale diamond hangfalakat használok, ez olyan alsó-közép kategória
Most a szett akcióban 118500Ft a netdepo-nál

Met
680HT

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

bigapó
ezt a boltot ismerem😊 neked milyen tipusú van?

The Matrix has you...

Met
A lejátszót a MM ban, a többit itt.
Nemtudom, hogy igaz e de hallottam egy Sony cuccot és elég lapos volt a hangzása. Ez viszont szépen tisztán szól és élethûen (és hangosan<#eplus2>) torzítás nélkül.

bigapó
Nekem thomson a lejátszóm és azt mondták, hogy ahhoz ugyanilyen márkájú erõsítõ és hangfalak a legjobbak. Ez igaz? Te hol vetted a sajátodat?

The Matrix has you...

Alien!
egy-két link ahol érdemes körülnézni:

avplanet

mûszaki udvar

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Alien!
szerintem ne egybecuccot vegyél,mert késõbb ha bõvíteni akarod úgyis megbánod....Én is javasolnám a Yamaha erõsítõket,25e-ért már aránylag jó dvd lejáccókat lehet kapni(pio 2750,panasonic s27),és jó hangfalszetteket is találsz már 50-tõl...bár a rendszer valszeg igy már lesz 200e is,de össze sem hasonlítható a hyperdizájnos egybecuccokkal....

Aha. És szerinted milyen DVD lejátszót kéne venni, meg hangfalszettet?

Tudom ajánlani még:
www.netdepo.hu
www.xms.hu
és ami itt már elhangzott dvdcenter.hu

Az adatai:
5.1 csatornás rádiós házimozi erõsítõ 32-Bites eredeti Yamaha LSI (YSS-938) csipszettel, 5x 90W tejesitménnyel (8Ω, 20 - 20kHz, (5 x 105 Watt (4 ohm, 1 kHz, 0.7% THD, DIN)), beépített Dolby Digital / DTS / Dolby Pro-Logic II dekóderrel, Dolby Digital EX Matrix 6.1 és DTS-ES Matrix 6.1 kompatibilitás Phantom üzemmódban, DVD-Audio és SACD szabvány fogadására elõkészítve,192kHz/24 bit-es digitális/analóg jelátalakítóval, 21 Surround programmal, Quad-Field CINEMA DSP -vel, 5-sávú grafikus equalizerrel, Silent Cinema / Virtual Cinema üzemmódokkal, digitális FM/AM 40 memóriahelyes RDS tunerrel, automatikus bemenet választással, automatikus surround jelfelismeréssel, mély/magas hangszín szabályozás, A+B hangsugárzó meghajtással, sleep timer funkciókkal, Frekvencia átvitel : 10 - 100,000 Hz, 4 A/V és 2 audió bemenettel, 5.1 csatornás digitális bemenettel, 2x optikai és 1x koax digitális bemenettel, subwoofer-kimenettel, többfunkciós távvezérlõvel

Azért jobb,mert így jobb minõségû hangfalaid lesznek, jobban tudod késõbb fejleszteni a rendszert, és szebben is fog szólni mint a komplett rendszerek.Hangfalat akár használtan is érdemes venni.Az általam írt yamaha pedig az egyik legkedvezõbb ár/érték arányú erõsítõ .
Mellesleg így néz ki:

Mi van meg 20-25 ezerbõl? Mivel jobb ez, mintha vennék egy komplett Philips settet?

Most éppen lehet kapni az alkudozz.hu-n a yamaha Yamaha RX-V350-et
ára:49,990
DVD játékos úgy 20-25ezerbõl megvan,a maradék 75e-bõl meg veszel egyenlõre 2 front és 2 háttérhangfalakt, késöbb hozzá centert és subot is.

150e-ért szerintem már érdemes elgondolkodni a komponensenként történõ választásban.

Namost tényleg egy komplettre gondoltam, mert a jelenlegi DVD lejátszóm nem vágja a DTS-t, tehát azzal hiába kötöm össze a kira erõsítõt, attól még nem lesz DTS hangzásom. Így jutottam el oda, hogy hagyom a rákba a mostani DVD lejátszómat, és veszek mellé egy komplett szettet.

Alien
Jaja nekünk is úgy van Samsung DVD lejátszó + Onkyo erõsítõ. Optikai kábellal van összekötve, tökéletesen szól 😊

Alien
DTS-es erõsítõt vegyél. Ezek közül a legjobbak pl az Onkyo és Yamaha erõsítõk.

Bár ahogy kivettem te egy komplett, egybe rendszert szeretnél, nem külön-külön megvennia dolgokat igaz?

Alien
Szinte mindegyik filmnél lehet hallani a különbséget 😊 A DTS egyértelmûen dinamikusabban szól, mind a Dolby Digital.

Nem pontosan erre gondoltam. Most hogy utánanéztem az áraknak, meg a készülékeknek, úgy gondolom, hogy jó cuccok vannak 100-150 ezerért, valószínûleg azok közül veszek valamilyet. Szerintem Philips lesz, csak még nem tudom hol lehet olyat kapni.

Met

néztem,de igazán hangfalakat külön nem láttam,vagy én vagyok vak?

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Met
Olyat vegyél aminek a satelitjei nem kis dobozok, szerintem jobban szól. Én 80-ért vettem thomson erõsítõt hangfalakkal és nagyon jó😊

Punker
#152 ?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Neken is kellene vennem 4 új háttérsugárzót,de nemigen találok...nem tud valaki egy jó linket?????

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Hát akkor elkölthetsz milliokat is

Punker
vannak leírások, tesztek a net-en róla nézd át.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Phillips LX 710 rendszerre gondoltam.

Ha valaki tudja milyen az, akkor irja le pls.

Punker

Szerintem attól romlott el hogy bóvli szar volt, Samsung márka (meg is van róla a véleményem). Szal nem csináltam vele semmit, amitõl el kellett volna romlania.

Nemtom mennyit szánok rá, nem ismerem az árakat, de nekem ez fontos, hogy végre legyen egy jó rendszer a nappaliban. Ha tudsz valami honlapot, ahol vannak árak, akkor azt mondjad, de mindenképpen valami márkásat (nem szar Samsungot) akarok. Ha azt ugy lehet, akkor már lejátszhatna divx-et is.

Met
ha az erõsítõben van DTS dekóder és optikai vagy koax kábellel viszed a hangot bele akkor lesz hang
mennyit szánsz rá?

De mitõl romlott el minden?

A hangfalak az elromlott hifihez tartoztak, és azok is elromlottak.(gyakorlatilag az egész hifin nem volt egy rohadt pont ami el nem romlott volna) Szal akkor kell vennem egy playert, valamit, ami tudja nyomatni ezt a DTS-t (a mostani DVD lejátszó biztos nem tudja mert mikor még mentek a hangfalak, akkor sem adott rajtuk ki hangot olyan filmnél, ami DTS hanggal volt), meg továbbá egy hangfalszettet.

Ebbõl ha valaki ért hozzá, akkor milyet érdemes venni?

Met
elég csak egy erõsítõt venni nem?