1300
5.1-es hangfalrendszer házimozi támogatás dts dekóder és erősítő dvd lejátszót, Milyet? Hol? Mennyiért?
-
Hay #539 Hibajav.:
...Ekkor még a tv hangja nem ment át a házimozira...
...egyik oldala euroscart (százlábú - ez ment a tv másik százlábújába), másik vége RCA-hegyek... -
Hay #538 No, megnéztem. Samsung HT-DS900 (http://www.samsung.com/hu/products/homeaudio/homecinemas/ht_ds900.asp) van, 2004. nov. óta. Divx-es.
Vétel után:
- a százlábúval összekötöttem a dvd-t (av out - amúgy 1 százlábú lehetőség)) a tv-vel (Samsung CW-28D83N, 2 százláb lehetőség),
- a bejövő tv-kábelt hagytam a "tv-ben",
- hangfalak bedugva.
Ekkor még a tv hangja nem át a házimozira, minden bajom volt, mert a dvd-n hátul ugye csak egy euroscart... Sebaj, vettem egy olyan kábelt, melynek egyik oldala euroscart (százlábú), másik vége RCA-hegyek, utóbbiak közül a a 2 audio in-t (jobb és bal) bedugtam a DVD aux in-jébe (2 db "aux in" van, mindegy melyik). No, itt már, ha a tv-t akarom hallani a rendszeren, akkor tv&házimozi bekapcs, utóbbi aux 1-re (ebbe "dugtam")állítás, és jön a tv hangja, rendesen, 5.1-ben. Tv2, RTLKlub, HBO a rendszerre kitéve 5.1-ben szól, yó, ha dvd-n nézem ugyanazt a filmet, érezhető a különbség, a tv-ről is szinte tökéletesen kinyomja.
Divx filmeknél teljesen normálisan szétszórja az összes hangfalra a hangot, még azokat is, amelyeket kb. 4-5 éve írtam ki. Ha a divx-kódolás "engedi", akkor a hangsávok is szétdobálódnak, de inkább jellemző a sztereó hangzás.
Ez a HT-DS900 sztem a középkategória alja, de pl. a zenét (eléggé vájt fülünek mondhatom magam) szép tisztán, dinamikusan adja, filmeknél is tiszták a halk zajok-zörejek-akármik is.
Az, hogy nem dobja át 6 hangfalra, az azt jelenti, hogy nem is szólnak az alapon kívüli hangfalak?
-
#537 A Wharfi jó egy átlagos szobában,egy átlagos házimozisnak.Jó kis hangfalak.Áruk is megfelelő.De ez is ugye pénzfüggő,mint minden technikai dolog.
Van aki a 3millás cuccát,fejleszteni akarja jobbra(csak erősítő,cd,dvd,meg hangfal)Más meg 100ezerből akar kihozni valamit.
Gagyit semmiképp sem szabad venni ez igaz,nagyonis!Csak kidobott pénz!
-
CyrSyS #536 Sziasztok! Az az igazság a házimozi terén hogy nem szabad gagyit venni! A sors összehozott egy emberkével aki pénzének 80%-át erre fordítja amióta dolgozik. Az hoy ért hozzá nem kifejezés. TEsom ő tőle vette meg a régi házmimozi front hangfalait ami Wharfedale 2*120W. Sztem innentől kezdődik a házimozi a középkategóriában. Nekünk itt minden Wharfedale sztem ez a mérföldkő. Igaz már nem mostani falak ezek de ennél lejjebb sztem nem érdemes rákölteni. Profi kategóriáról hadd ne mondjak semmit. Hallottam már milliós cuccot is. Profi szint B&W-tól kezdődik :) -
greg #535 Zenével (akár egyszerű audio CD, akár mp3) nekem is megy, de DivX-nél már nem tudja kitenni az 5+1 hangfalra. A Tv hangját szintén nem. Ez számomra teljesen érthetetlen. Ezért kértem mindenkit, hogy írja meg, mik a tapasztalatai más márkájú cuccokkal, amikben van Dolby Prologic II. Ma ugyanis a kereskedő azt mondta, hogy más márkáknál sem megy a DivX, meg a TV hangjának szétosztása 5+1 hangfalra. Csak azt nem értem, ha a készülékben benne van a DPL II, és mp3-nál tudja is a szétosztást, más forrásnál miért nem? Ötletek, tapasztalatok?
Greg -
#534 na megnéztem egyet. Az igazat megvallva nem tudom, hogy az a film konkrétan nem simán sztereó-e, de igaz ami igaz, nem rakta át 6 hangfalra. viszont zenével jól működik. -
#533 ok -
NormalisEmber #532 Érdekességbképpen, ilyen a házimozi, ha az emberre rászakad a bank:))
Átlag koreai házimozija (cirka 15-20millió forint értékben) -
greg #531 Batman!
Légyszíves nézd meg, érdekelne, hogy nálad is fennáll-e a probléma... Van egy balsejtelmem, hogy igen.... -
#530 nekem is pont ilyen cuccom van. eddig audio cd-nél próbáltam ki, és ott szépen szétosztotta a 6 hangfalra a hangot. divx-el még nem próbáltam, holnap meg tudom nézni -
greg #529 Az a baj, hogy nem az eladó, hanem a hivatalos ügyfélszolgálat írta ezt. Az ügyfélszolgálatos meg elhárította a felelősséget, mondván: "A szabályozások szerint - bár erre nem szívesen hivatkozom, csak abban az esetben ha valóban nem tudunk segíteni - Ön a vásárlással a kereskedőjével kerül jogviszonyba. A készüléket vele tudja (megfelelő jogalap esetén) visszavásároltatni, kicseréltetni és mi vele (vagy a nagykereskedőjével) számolunk el. Sajnos nem tudunk közvetlenül nem általunk értékesített készüléket visszavásárolni, kicserélni. Legtöbb viszonteladónk igen megértő szokott lenni ebben a kérdésben, nekünk is köszönhetően. Érdemes tehát kereskedőjével egyeztetni."
Jó mi? Asszem bojkottálni fogom a Pana cuccokat, mert nagyot csalódtam bennük. Lehet hogy megy egy levél a Tékozló Homárnak is -
NormalisEmber #528 Háát, akkor valamit a panasonic valamit igencsak elba*****hatott, mert a prologic2-nek elvileg teljesen mindegy hogy mit kell átalakítania. Viszont neked ott a levél amiben leírja az eladó hogy működnie kéne, tehát - szerintem - ki kell hogy cserélje. -
greg #527 NormalisEmber!
Én is azt gondoltam, hogy ha van prologic II, akkor elvileg minden jelforrásról mennie kéne, de ez nem így van! Audio CD, illetve MP3 esetében tökéletesen működik, de DivX, és a TV nézése közben NEM! Na ez hogy van? Ha meg tényleg nem működik, akkor ez az egész egy nagy átverés! Eladják neked a cuccot úgy, hogy azt hiszed, hogy jó vásárt csináltál, aztán otthon kiderül hogy mégse. Na ekkor írtam egy levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy ha tényleg problémás a dolog, akkkor még vissza tudjam vinni 72 órán belül. És a válasz megint az volt, hogy a DPL II benne van, tehát működnie kéne! Én meg persze elhittem.... a 72 óra persze letelt, úgyhogy most már csak az eladó jóindulatában bízhatok, hátha becseréli valamire, ami VALÓBAN tudja a DivXnél is a stereo hagot 5+1 hangfalra kiosztani. Persze csodát nem várok, de azért 60ezerért kicsit drága lenne egy lejátszó 2 hangfallal... -
NormalisEmber #526 Én egészen mostanáig egy közönséges creative ddts100-at használtam dolby prologi2-nek(ez egy pc-s hangfalszettekhez készült különálló dekóderegység), azon ha bekapcsoltam a pl2-őt (movie üzemmódban), akkor hallottam egy kis "ál" térhangzást. De azért nagy csodát egyetlen "csináljunk 2.0-ból 5/6/7.1-et" tipusú dekódernél se várj. (legyen szó akár prologic2-ről, dts:neo6-ról vagy logic7-ről). Max. rákever valamit a hátsó hangfalakra és egy csomó dolog a centerből fog szólni.
Szerintem neked hülyeséget írtak a panától, mert ha van az erősítőben prologic2 dekóder, akkor annak minden jelforrásnál működnie kéne.
-
greg #525 Hello!
Egy elég laikus kérdésem lenne mindazokhoz, akik komplett házimozi rendszerrel rendelkeznek, amiben megtalálható a Dolby Prologic II funkció: ha TV-t néztek, vagy DivX filmeket, meg tudjátok oldani, hogy mind az 5+1 hangfalon keresztül hallható legyen a hang? Kérlek Benneteket, hogy ha igen, pontos típusmegjelöléssel írjátok le, hogy milyen készüléketek van, ami tudja ezt a funkciót. Nekem a Panasonic SC-HT335ös ugyanis nem tudja, és a Pana ügyfélszolgálat azt írta vissza a kérdésemre, hogy ez valószínűleg más gyártók termékeinél is így van, azaz külső jelforrásnál illetve DivX-eknél a DPL II nem működik. Na de akkor mi a fenére jó?
A Panasonicnál állítólag a Super Surround teszi alkalmassá ezekre a készüléket. Ti már hallottatok erről a dologról?
Kissé felháborítónak tartom, hogy erről "elfelejtenek" szót ejteni a készülékek leírásában, és utólag sem szándékoznak semmiféle segítséget nyújtani. Nekem fontos lenne, hogy működjön a dolog, mert leginkább TV-t nézek, illetve DivX filmeket. Ja, külföldön ilyen esetben általában a cég bocsánatot kér, és egy jobb készülékre lecseréli a problémás cuccot, nem pedig fölényes hangú levelekben válaszolgat. Na ennyit a Panasonic "remek" üzletpolitikájáról! -
greg #524 Hi Mindenki!
Nekem egy Pana SC-HT335ös házimozi rendszerem van. Baromira elégedett vgayok vele, jól kezeli a feliratokat, nagyon király a hangzása. DE! Bár benne van a Dolby Prologic II, a TV hangját mégsem tudom mind az 5 hangfalra kivezetni. (DivX filmekét sem) Segítsetek, akiknek szintén ilyen rendszeretek van! Nálatok is fennáll a probléma, vagy esetleg az én készülékemben van a hiba?
Előre is kösz a válaszokat!
Üdv: Greg -
morvai #523 nem tud valaki eladó házimozi erősítőt ? yamaha , kenwood, sony ,pioneer érdekelne!
-
#522 Naja, igazad van, ezeket olvastam én is össze innen-onnan. Viszont egyelőre még többet nézek hagyományos tv adást, mint dvd-t. Ha majd egyszer eljön a HD digitális műsorszórás időszaka, akkor majd biztos jobb lesz a 16:9-es tv, mert (és lehet, hogy ezt rosszul tudom) ez már ebben az arányban (is) lesz fogható. Lényeg a lényeg, most egyelőre elnapolva az ötlet.
Hay: mivel sima crt tv-ben gondolkoztam a kamatok összege valószínűleg max egy istenes berúgásra lenne elég :)) -
#521 Ez jó ötle!..Lenne,csak az a párévmúlva már nemlesz olyan jó..mert lesz sokkal jobb.
Ez olyan mintha aztírtad volna,hogy most vegyen egy videoton fekete fehéret..hisz 25 éve az jó volt:-)Kb.A kamatokból ennyire futná:-))
A tengerpati dolog az okés!:-) -
#520 Sokkal jobb ám azért 16:9-esen nézni egy 2,35:1-es filmet!
És ha tvzni akarsz átváltod 4.3-ba,de van többféle variáció is egyes tipudoktól függően.Igaz a 4:3-askép oylan mintha csak 68-as tévéd lenne,na de egy DVD-nél már jóval jobb teljesítmény.Szóval elhanyagolható a két kis csík,itt a kicsi szó tényleg megfelel,mint a hagyományos tv-n néznéd.
Szerintem érdemes venni.
Ja és ha normálban nézed a tv-t az rendesen mutatja vagyis nálam.de van 14:9-es ami levesz alul,felul valamennyit,és mondjuk valós beállítás ami a széleket nyújtja,de nemveszt a képből.Na meg auto,meg zoomok is. -
Hay #519 Sztem is költsd egyenlőre másra, vagy "tedd el" kamatozni, aztán pár év múlva a most rászánt összegért kapsz egy "tök yót", a kamatokból meg irány a tengerpart :-))) -
#518 Az a legnagyobb baj, hogy egy furcsa dologba ütköztem, miközben próbáltam minél több infot összeolvasni a témában. Nevezetesen, hogy valójában semmi nincs 16:9-es képarányban, eltekintve talán néhány dvd-től, de azok is inkább a 2,35:1. Namost én csak azért vettem volna 16:9-es tévét, hogy a dvd-ket teljes képen tudjam nézni, de így hogy tulajdon képpen csak azt érem el, hogy a kép valamivel nagyobb lesz, de ugyanúgy van fekete csík, és még ráadásul a normál tv adáshoz is kompromisszumot kéne kötni, ez már nekem sok. Nem is értem, olvastam ugye, hogy össze vissza lehet nagyítgatni, meg így úgy állítgatni a képarányt, de hát azért ami sok az sok. Sajnos, pedig már a lóvét is allokáltam rá, de így asszem megspórolta ezt nekem a világ. -
#517 Hát szerintem meg kéne várni míg olcsóbbak lesznek
a mostani plazma, lcd tévék,
a következő években ezeknek le fog menni az ára.
Egyébként a CRT tévék porig alázzák még
mindig a plazmákat, meg az lcd tévéket.
pedig ez már 20 éves technológia. D -
#516 Az igazság az, hogy minél többet olvasok utána, annál inkább biztos vagyok abban, hogy egyelőre nem fektetek 16:9-es tv-be... -
Hay #515 Ha nem szélesvásznú filmet nézel DVD-n, akkor nem az igazi... Pl. az "egyszerű" TV-műsorok (Magyar1-TV2-RTLklub-stb...) nézésekor vagy szélesen-nyújtott a kép, vagy normál, de akkor meg a kép teteje meg alja (vagy csak teteje, vagy csak alja, ez esetekben nagyon)"vágódik le".
-
#514 köszi, kipróbáltam, de bevallom sok különbséget nem érzékelek. Ettől függetlenül maximálisan elégedett vagyok a cuccal. Gondolkozom ugyanakkor egy 16:9-es TV (sima CRT) beszerzésén, de bevallom nem vagyok biztos abban, hogy megéri-e. Azt nem vitatom (és ugye nekem is ez az elsődleges indok), hogy a 16:9-es filmek teljes képernyőben mennek rajta, de azt olvastam valamelyik fórumon, hogy sok olyan van, ami még annál is "szélesvásznúbb" és ott ugyanúgy van fekete csík. Nektek mi erről a véleményetek? A plazma és lcd lehetőségeket én teljesen hanyagolom egyelőre nem csak anyagi okokból, de túl sok jót egyikről sem hallottam eddig. -
pasquale #513 milyen nyomó?
nekem yst-sw011em van :D -
#512 FENT VAN AZ APRÓHIRDETÉS ROVAT! -
#510 Subwoofer elhelyezése.
Az enyém egy Yamaha mélynyomó, lefele néz a hangszórója.
Az alján hang-terelő rész van kiképezve, úgyhogy a mélyhangok a
szoba minden irányába terjedenek.
ezeket a mélynyomókat lehet tenni a front-hangfal mellé is.
a lényeg hogy neked tettszen ahogy szól, ha úgy találod hogy szebben szól ha
máshová rakod, akkor rakd oda.
A bútorok a szobábam máshogy verik vissza a hangot,
ezért más szobában, máshogy kell beállítani.
Ha lehet akkor ne pont merőlegesen a fal felé fordítsd a fangfalat, mert
ha a hangok a falról visszaverődve egyenesen a hangszóró felé jutnak,
kiolthatják a hangok egymást, ezéltal csökken a mélynyomó hatékonysága.
Ezért mindig inkább ferdén fordítsuk el egy picit.
-
#509 #471 :) -
#508 erről a fal szett-ről mi a véleményetek[IMG][/IMG] -
#507 nem egészen :) -
NormalisEmber #506 akkor marad a sufni :) -
#505 tévedtem 11,7 kg :) -
#504 hát ha nem is 40 de 20 biztos megvan, úgyhogy én hagyom ott ahol van :) -
NormalisEmber #503 Mélynyomó elhelyezése:
Fogj egy cd-t/dvd-t amin van olyan szám/teszthang amiben sok mélyhang van. Azt indítsd el, és próbáld meg a szoba különböző helyeire tenni a ládát. Elöbb utóbb meg fogod találni az ideális helyet. Szerencsére itt nem egy 40kg-os monstrumról van szó, ezért nem fogsz kapni sérvet a művelet végére. -
#502 azért nem teljesen mindegy, úgytudom ,hogy ha közelebb rakod a sarokhoz/falhoz több lesz a mély.
ha esetleg tévednék világosítson fel valaki aki ért hozzá pliz ! -
#501 oké, akkor visszahozom a sufniból... :P
Köszi mindkettőtöknek. -
OlsenSAJT #500 A mélynyomót kvázi mindegy hogy hova rakod, mert az irányhallás az ennyire mélyek esetén nem működik.
Szóval minél messzebb az erősítőtől, DVD lejátszótól... -
#499 hát a sufniba azért ne vidd ki:)
a mélynyomónak nem kell tudomásom szerint középen lennie mert a mély hangok máshogy terjednek