Házimozi DVD 5.1 stb..
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze ha tényleg ennyi javulást hozhat egy jobb kábel már mozinál is, lehet hogy a közeljövõben legalább a frontok+center-ét lecserélem.
3600 Ft métere a Van den hul CS-122 -es nek.
de házimozi fórumon sok embernek az eggyel nagyobb D-352 -es kábele van,
ami 6000 FT/ méter.
ezt azért már énis túlzásnak tartom.
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
asszem kb .ennyibe kerül most. <#idiota>#idiota>
használtan lehet venni féláron is.
De amikor kicseréltem a kábeleket a javulás füllel hallható volt.
Olyan finom részletek jöttek elõ a DVD lemezrõl amik eddik nem voltak ott.:
A Matrix -ban például, amikor a discóban vannak, és az egyik fickó
tüzet ad az önygyújtóval, tisztán hallatszik az önygyújtó csattanása.
ami addig nem hallatszódott. szóval kristálytiszta lett a hang.
Neked milyen rendszered van ?
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
4000ft/m? nem túlzás az?
Szerintem Yamaha az kitûnõ lenne számodra.
Nekem egy Yamaha RXV - 450 -es -em van, és nagyon meg vagyo kelégedve vele,
a hangfalszettem is YAmaha, meg a mélyomó is.
A mélynyomót kihagyhatod nyugodtan azt elején.
A kábeleket csupaszon be tudod dugni az erõsítõbe,
nekem is így van megoldva, pedig azok 4000 Ft/m -es ezüstözött kábelek,
végülis az is nagyon jó.
Vagy lehet venni banándugókat is, ezeknek lehet az ára 150 - 1000 Ft is.
adok hozzá egy linket.:
Kácsa audio
Elöször is ebben az árfekvésben a yamaha tökéletes választás lehet, házimozire meg pláne megfelel. Az általad említett 2 tipus között minõségben olyan nagy eltérés nincs, nagyjából a plusz 1 csatorna indokolja a különbözetet. Kezdésnek a 357-es is jó lesz szerintem.
A subwoofer nem baj ha nincs, pl. én is kihagytam elsõ körben. A hangfalaknál olyan hogy RCA csatlakozó nincs, vagy a sima szorítós megoldással kötöd be
vagy pedig banándugóval, ami így néz ki
Ehhez egy kicsit át kell alakítani fogadó aljzatot, ezért az elsõ variációt ajánlom.
Most el kell mennem, de késöbb ha van még kérdésed szivesen segítek.
Egy kérdésem lenne a szakértõknek. Szeretnék venni egy jó erõsítõt. Találtam a Yamaha RX-V357 45.000 Ft.-ert, amely elvileg 5-100 W-ot bír, és az RX-V457 (65.000) amely 6x85 W-ot bír. Nekem egyelõre úgy van felépítve, hogy a hifi hangfalon keresztül megy a hang, subwoofer nélkül. Idõvel fogom új hangszórók is venni, de ez most nem fér be. Tehát egyelõre használnám a régi hangfalakat (2x100W+4x35W) és idõvel kicserélném. Az RX-V357-es rendes hangszoró kábelt is tud fogadni, nem csak az RCA jack-et. (Vagy mindegyik tudja ezt?) De nem tudom, hogy jól szól majd ha nincs RCA kábellel összekötve? Van különbség? Egyáltalán jó, hogy egy olyan erõsítõt veszek, amely mindakét verziót képes kezelni? Egyáltalán jó a Yamaha? (látszik, hogy kezdõ vagyok mi?)
Hasonló árfekvésût láttam a következõkkel: Denon AVR 1705 (66.000 Ft) Pioneer VSX-515 (62.000). De attól félek, hogy gyengék lesznek. Többet kellene szánni rá? Megköszönöm, ha bárki bármilyen segítséget tud adni, hogy melyik lenne a legjobb vásárlás.
Köszi elöre is
Amúgy baromi jól szól a cucc,zenére elég jó filmre meg....<#taps>#taps><#eljen>#eljen>
Most próbálom bejáratni,tegnap belelestem a Gyûrûk Urába és hát egy-két jelenetnél lentmaradtt az állam:D Bõven van méllye,nem kell a subláda hozzá!
Itt meg is lehet nézni(Diamond 8.3):http://www.mediamarkt.hu/termekek/szorakoztato/hazimozi_hangfal.html
aztán már el is felejtettem, hogy melyik állásban is van most.
asszem az lesz a jó, ha a 2. állásba teszed,
de majd utánanézek, ha akarod.
a rendszert nem vágod vele szét az biztos,
megvettem a hangfalakat,végül Whardedale Diamond 8.3 lett.
ez ilyen álló kétutas de baromi jól szól:P
a kérdésem az volna hogy a hangfal 6 Ohm-os az erõsítõ hátoldalán meg van egy kapcsoló:
1.pozíció-elsõ hangfal minimum 4 Ohm!
2.pozíció-elsõ hangfal minimum 8 Ohm!
most az 1.pozícióra kapcsoltam,szerintetek az jó(nem vágom vele szét a rendszert)?
nincs rajta olyan kapcs ahova 6Ohm lenne írva:(
bocs a hülye kérdésekért:P
Asszen nekem is ilyen Yamahám van.
Ha nem tévedek Breki33 ez egy Yamaha NS- P60 szett
és Yamaha MkII front hangfalakkkal ?
Javíts ki, ha rosszul láttam,
De tényleg baromira jól szólnak,
bár nekem az eggyel nagyobb front -ok vannak.
2.0 -ról, átállíttom 6.1 -re.
A kattanás az a relétõl van, ez teljesen normális.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
eztet akartam írni csak hát....<#wilting>#wilting><#email>#email>
egy-két dolgot állítgatok rajta és nagyokat kattog ez normális?
amúgy elég jó állapotban van,kaptam magyar kézikönyvet,távirányítót(nagyon mocskokúl úgy néz ki mint egy nyalóka:)
lehet hogy a hangfalakat rendelem a netrõl,még nemtom:(
a kettõs kábelezésûek mennyivel jobbak?megéri azokat venni vagy csak parasztvakítás?
ha pesti vagy mondhatnál pár címet hova érdemes bemenni és meghallgatni pár szórót úgy hogy ne zavarnának ki:D itt kméten nem sok bolt van.
Interneten rendelted ?
vagy hol vetted egyáltalán ?
Mostmár csak valami jó hangcucc kellene:(
ehhez nem értek, pontosan mit is szeretnél elérni
ezzel a frissítéssel ?
persze hogy nembaj, hogy ide írsz,hiszen ezért vannak a fórumok.
ha kérdés felmerül, írjál csak.
A Yamit viszont a héten megszerzem!
Ha kérdésem lesz akkor majd írok ide be(ha nem baj<#confused>#confused>)
Érdeklõdöm, hogy az AIRIS L 103E Asztali DVD lejátszó upgrade frissítést (2005-ös, új verzió!) MAGYAR nyelv támogatása (felirat kiválasztása az 'ANGLE' gombbal) feltehetem-e? Mivel én egy mûszaki Antitalentum vagyok, adjatok egy-két használható infot!!
Üdv:
Samu40, Pityúri
Pláne ha beteszed egy 16nm -es szobába, az bõven elég lesz oda,
tán még a vakolatot is leszedi ha fetekered a hangerõt.
És tejseítménye is megfelelõ. Látom ezeken a frontokon már van mélynyomó,
tehát akkor nem szükséges venni külön mélynyomót.
Bár lehet venni hozzá késöbb, és az erõsítõn ilyenkor be lehet állítani, hogy
például a 130 Hz alatti hangokat nem a frontokra küldje, hanem a mélynyomóra..
De szerintem ezzel a hangfalszettel nagyon jól jársz.<#eljen>#eljen>
Ja..És látom meghallgattad a JVC -t. Yamahát sokan díycsérik, és
sok van belõle a piacon, megbízható márka, úgyhogy ha valamikor el kell
adni, akkor könnyebben lehet eladni,
ha nagyobbra akarod cserélni ar erõsítõt.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
http://www.suranyihifi.hu/index.php?p=hazimozi/termekek/hangfalak/komplett_szett/magnat/motion_990_set/75
Egy kis info a szórókról:
Center: 2 utas bass reflex, 2 mélysugárzóval, Frekvencia átvitel: 40-32000 Hz, Impedancia: 4-8 Ohm, Méret: 420x145x200 mm, Teljesitmény RMS/Max: 75/150 W
Front: 3 utas bass reflex doboz, oldalra szerelt 20 cm-es mélysugárzóval, Frekvencia átvitel: 20-35000 Hz, Impedancia: 4-8 Ohm, Méret: 145x850x300 mm, Teljesitmény RMS/Max: 140/250 W
Háttér: 2 utas bass reflex hangfal, Frekvencia átvitel : 45-32000 Hz, Impedancia: 4-8 Ohm, Méret: 145x235x200 mm, Teljesitmény RMS/Max. Háttér: 50/100 W
Ez egy álló frontsugárzós keskeny hangfal,ez jobban elfér mint a többi állós verzió(ládtam a rendszered,az már nekem túl nagy egy 16nm szobába)Azért is gondoltam állóra mert így nem kell álványt gyártanom,de ha valaki mond nekem jó áron egy kis dobozú hangfalat ami tuti jól szól akkor még azt is megoldanám.Az a baj hogy nem nagyon tudok meghallgatni rendszereket hogyan szólnak,így vakon elég nehéz a sokféle márka közül dönteni.Egyenlõre elég volna nekem két hagfal is késõbb vennék még hozzá,de ez olyan baráti összegért van.(50e tudnám venni)
Amúgy hallodtam tegnap ezt a szettet egy JVC erõsítõn,de nem dobtam hátast tõle.
Vittem egy gyári lemezt az nagyon torzítottan szólt,olyan mintha túl volna vezérelve.A Republic viszonylag szépen szólt,a torzított gitárt nem szerette.(pedig nekem olyan kellene ami azt is bírná és nem kerüle 100ezrekbe)
Számíthat a hangzás az erõsítõ beállításain?(nem csak a magas-mélyre gondolok)Lehet hogy nem minden volt optimális.Nem hiszem hogy az a hangfal az így szól!
Bocs hogy sokat írtam,nem szokásom<#email>#email>
elenben a Yamaha erõsítõket nagyon sokan dícsérik, nekem is az van - egy RXV-450 -es.
És meg vagyok vele teljesen elégedve.
És ez a MAgnat Motion hangfalszett milyen ?
hány Wattosak a hangfalak benne ? stb...
írd le..
Adott egy Yamaha RX430 és egy JVC RX 6010R erõsítõ(az elõbbi 39000huf az utóbbi 40000huf)és egy Magnat Motion 990 5.0 szett.
A kérdésem az lenne hogy melyik erõsítõt vegyem ehhez a szetthez,egyántalán ezek jó cuccok lehetnek-é így egyben?
Ez tudom eléggé szubjektív,de hátha tudtok valami tanácsot adni.Elsõsorban zenére,másodsorban filmre kellene.
Elõre is köszi<#worship>#worship>
de most elöbb autóprojekt inkább, kicsit elment most a kedvem
Sajnos ennél az erõsítõnél nem volt lehetõség a hangfalak késletetésének IDÕBELI beállítására, egyedül a távolságot lehetett állítani....
Yamaha erõsítõ pl. RXV-350 -es.
Hangfalszett pl .60 - 95 ezer Ft
a Netdepo -n , és az Ittvedmeg.hu -n vannak
jó cuccok, meg állandóan vannak akciók....
látom hogy te is megkérdezted ott. <#falbav>#falbav>
Valószínû az lehet, amit Tami, és YvsMAd mondott,
hogy késleltetni kell a hangot,
vagy szériahibás volt a rendszered.
Egyébként nagyon segytõkészek az emberek a DVDcenteren,
mindenkivel szemben, de ezúttal õk sem tudtak mást javasolni.
Nekem is van egy ilyen lemezezem, a Desperado,
ahol egy picit késik a hang, de egy idõ után nem zavaró.
Jó hogy visszavitted a cuccot.
a 680 csak erõsítõ és hangfalak, 80ezer volt
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Visszavittem, pénzt visszakaptam. Az osztályvezetõ srác - kivételesen - nagyon értelmes volt. Azt mondta igazam van, és ne vegyek ilyen olcsó szarokat ha jót akarok magmnak. Vagy a dsp-je vagy az analóg-digital átalakítója a baj szerinte. Ismét bebizonyosodott, hogy olcsó húsnak híg a leve.....(ezt megerõsítették többen is különbözõ hifi és dvd fórumokról).
Szal semmi kompakt, semmi 50ezres erõsítõ amihez már a hangfal is benne van ennyiért.
74ezer a Yamaha belépõje Yamaha hangfalakkal.