Házimozi DVD 5.1 stb..

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én nem mondtam hogy tökéletes, csak azt hogy izlésesen berendezett.Azaz nem lógnak össze-vissza a kábelek, mert minden valószínûleg a falban fut, illetve a hangfalak arányosan vannak elhelyezve. Persze a tökéletes elrendezés az egy kb 2x szobát igényelve, illetve a 2 mélynyomót se így kéne elhelyezni (1 hátra és 1 elõre, a szoba 2 ellentétes sarkába pl.)

Ramore
ehhez a szetthez nagyobb tv kellene
Punker
durva cucc akkora szobába 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Met
látványban több "helyet" foglalnak el a hangszórók mint a képernyõ, és a tér is kicsi

kicsit nagyobb szoba és (hogy film nézés közben ne tehesd rá a lábad a mélynyomóra😊 kicsit nagyobb képernyõvel nekem is tetszene

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Az más kérdés hogy a klipsch ezen hangfalai nekem egyáltalán nem tetszenek.(na jó, a közel 2millás áruk is erõteljesen közrejátszik ebben<#ravasz1>)

Miért stúdió? Szerintem egy izlésesen - házimozira - berendezett nappali. A rendszer pedig a klipsch thx ultra2-es rendszere (5.2-es ezért a 2db mélynyomó)

Met
ez már inkább stúdió, nem tetszik

Ha már szép, kábelmentes házimozi:

A hagfalszett nem rossz. Én az ittveddmeg.hu-n néztem az árát(69990), ennyit még érdemes áldozni egy egybeszettre. A TV-rõl már nem tudnék ilyen pozitívan nyilatkozni, elég félresikerült széria ez a slim crt.

batman
miért azok nem jók?

[...] Te romboló állat! Te sátán!

Ramore
bátor ember vagy, samu tv?
batman
Na asszem kezdek dûlõre jutni a választást illetõen.

Tv

cucc

Azt hiszem ezzel bõven elégedett leszek 😊

LittleL
igen, ez a mostani kábelem sem vastag,
de a készülõ szobába, azért valami jó rézkábel kéne.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Jó, de surroundnak nem is kell ilyen marha vastag kábel.

#433 patch v.01:
Samsubg=Samsung
gondoolkodtam=gondolkodtam
Kábelvezetés...
Régebben írtam itt, most már épp 1 éve van egy Samsubg HT-DS900 hm rendszer. A padlószõnyeg szegélyébe tuszkoltam be a kábeleket, gyönyörûen eltûntek így. A bal fronthoz vezetõ kábelt kellett csak meghosszabbítanom a szoba adottságai miatt, a hang nem sérült az "összedrótozás" által.
A vételt megelõzõen rengeteg típust megismertem, én is gondoolkodtam hátsó-vezetéknélküliben, de olvasva egy rakás vonatkozó fórumot, arról letettem - akár a hosszabbítás árán is. A bal fronthoz vezetõ kb. 11m kábel, mint már említettem, nem okoz hangbeli gyengülést.
batman
már közben rájöttem a megoldásra. Elég pepecs meló lesz, de el fogom tudni vezetni. Arról a Van de Hul-ról meg azt sem tudom micsoda... 😊

LittleL
hát a kábel elvezetés mindenkinél nagy probléma,
csak a tudatosan tervezett mozi-szobáknál szokták elõre bekalkulálni.

Én is mit szenvedtem míg úgyahogy eltüntettem mindent.
Persze a vastag Van den Hul -t azt nem lehet elrejteni.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

batman
Köszi mindenkinek, de a vezetékes megoldást csak a legutolsó esetben választanám, mert rohadt nagy macera lenne elvezetni szépen a lakás beosztása miatt. Azért köszönöm a tanácsokat mindenkinek.

ja, ha nem ökölnyi vastasgságú kábelekkel köti össze a rendszert, akkor szerintem is észrevehetetlenül megoldható(és olcsóbb is)

Met
tegyél fel egy vékony kábelcsatornát a falra közvetlenül a földhöz

mert gondolom ezek a vezeték nélküli hangfalak nem 5ghz-en hanem 2.4-en kommunikálnak egymással.

Én most olvastam hogy összegerjedhetnek az ilyen wifi-s eszközök más dolgokkal is(mikro, pc stb..) Ez megfontolandó

LittleL
Ha nncsenek nagy igényeid akkor megfelehet neked.

De egyébként a hagyományos kábeles megoldás a legjobb, még mindig.
Nem hiába fektetnek sokan olyan sok pénzt a kábelekbe.
Azt mondják hogy egy házimoziban a kábelek költsége 5-15 % legyen,
ez már elég tetemes.

Ha nem akarod bömbölteteni a rendszeredet, akkor jó lesz a kábel nélküli is.
Nagy hangerõnél már kijön ennek a rendszernek e hátránya.

Azért hallgasd meg elõtte a boltban, ha teheted,
hogy biztosan erre gondoltál -e.

batman
Sziasztok! Nagyon nem értek a dologhoz, szóval lehet, hogy nagyon hülye kérdésem lesz. Van különbség a vezetékes és a vezeték nélküli megoldások hangzásában? Azért kérdezem, mert nekem a kéró kialakítása olyan, hogy nem tudom megoldani normálisan a hátsó hangfalakhoz tartozó vezetékek elvezetését, és ezért gondolkozom vezeték nélküli megoldásban. Van ennek valami hátránya? Úgy nézzétek a kérdést, hogy nincsenek extra igényeim, jól szóljon egy normális méretû szobában. Szóval nem a Corvin-t akarom haza vinni... 😊
Köszi elõre is!

LittleL
Olyan is felmerülhet ám, hogy az egyik lejátszó lejátszotta eddig a megírt
lemezeket,
de a mostani meg nem szereti..

ha originál lemezeket jól lejátsza, akkor szerintem nem a lejátszóval van a gond,
hanem a másolt lemezekkel.

vizes
Jó hangfalak, nekem is a Diamond szett van és meg vagyok vele elégedve.
Egy Denon 6.1 erölködõ hajtja õket, szépen szólnak.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Punker
még nem láttam olyan normálisan megírt lemezt amit a Pana ne olvasott volna gond nélkül.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sajnos válogatt az írható DVD-lemezek közül! :\
Azért nem értem mert ugyan arra a lemezre irtam egy 5 részes dvd-t és 3-at megnéztem abbol 2 ment 1 nem!
Nem értem:\

Ramore
2000Ft felett általában mindegyik scart kábel árnyékolt szálanként, de egy irányú példányt még nem láttam minõségi verzióban. Az én problémámon nem segít a pusztán szálanként árnyékolt kábel.
LittleL
Találtam neked szálanként árnyéklt Scart csatlakozót
a netdepo -n.:

Netdepo

van 3000 -ért, 4500 -ért, és van 3 -szorosan árnyékolt is 11000 -ért

LittleL
pontosabban milyen lemezt nem játszott le ?
külföldit ? divX -eset ?

Srácok! Vettem egy DVDs házimozit és az a problémám, hogy nem minden lemezt játszik le!
Egyébként ez a új Panasonic!:\
De van egy Philips lejátszom ami minden lemezt lejátszik amit tud!
Tudnátok ajánlani egy olyan házimozit aki ki is probálta a írott lemezeken és jó hangzást nyújtot!
100e Ft környékén! Kösz

LittleL
Hmmm, BP 225 -ost most nem is látok, de
van hasonló ott,
kösz a tippet.

Majd az új szobába ezeket rakom fel..

LittleL
Szerintem fiúk nézzétek meg a Kácsa Audióban.

Ott láttam nagyonvastag spéci scart kábeleket,
azok biztosan jók lesznek,

FrezeR
ok akkor ha megtudtál valamit szólj😊 én is utána nézek

Ramore
itt írom a megoldást, az a kérdés hol lehet venni ilyen scart kábelt.
FrezeR
nekem is pont ilyen gondom van. ha sikerült rá megoldást találni megköszönné ha szólnál😊

Konkrét tippeket sajnos nem tudok adni, és hülyeséget se akarok írni. Kábel esetében csak az aranyszabályt ismerem(rendszer 10%-át kell kitenniük a kábeleknek). Nyilván nincs értelme 8-10ezret kiadni egy 1-1.5m-es kábelért.

Ramore
Létezik olyan scart kábel, amelyik szálanként árnyékolt és egy irányú? A szervizes valami ilyesféle kábel beszerzését ajánlotta nekem. 😊
Ramore
Köszi a tippeket!

Nekem nem feltétlenül márkás kábelre lenne szükségem, hanem jó minõségûhöz (szálanként árnyékolt), és lehetõleg kedvezõ áron, ugyanis a 100Hz-es tévémet zavarja DVD nézésekor a gagyi scart kábelem 2 függõleges fekete csík formájában.
Kifejezetten kábeleket árusító hely a már sokat emlegetett kácsa audio (www.kacsa-audio.hu). Illetve ottvan a sini is (www.sini.hu), õk ugyan nem kifejezetten kábelt árulnak, de lényegesen olcsóbb mint a media markt, persze csak abban az esetben ha nem ragaszkodsz márkás, neadjisen professzionális kábelhez(a kácsa esetében pl. neotech). Mindkettõ elég jól megközelíthetõ, a kácsa kb. 5 percre van a pillangó utcai megállótól, a sini pedig max 10-re az astoriatól.

Ramore
Scart kábelt szeretnék venni, amelynél minden szál árnyékolt. Tudnátok ajánlani olyan helyet (Bp), illetve típust, amelyiket érdemes lenne megvennem? Az MM-ben kaphatóak állítólag drágák, de nem a legjobbak.
Én nem pejoratív értelemben írtam a sanyoról az alsó-közép szintet, nagyon is meg vagyok vele elégedve.

Banándugó : én sima, nem forrasztósat vettem, abból se a legdrágábbat(BP-226G a kacsa oldalán, 430ft-ért), egyrészt mert nem hiszem hogy a majd háromszor annyiba kerülõ "professzionális" BP-263G-as(1163ft) annyival jobb lenne, másrészt elég sok mindent kellett vennem (3pár IC-t + kompo kábelt). Bár olyat is hallottam, hogy a banándugó nem a legjobb megoldás, mert ha gyenge minõségû, az relatíve "nagy(?)" befolyással van a hangra.

Met
ezt ide szántad?

LittleL
A Z2 -es SAnyo is biztosan szép képet vetít azért...

elég sok mindenben én is kezdõ vagyok azért még :

itt egy kérdés :
Szerinted banándugóból melyiket rendeljem meg ?
építem majd a házimozi szobát, és banándugót akarok rakni az
új kábelekre,
a KÁcsa audió -n tudnál nekem ajánlani banándugókat ?

olyan is van amit nem is kell forrasztani, az jobb ?

Most csak simán be vannak dugva az erõsítõbe a kábelvégek,
de olyan nehéz bedugdosni annyi kábelt, úgyhogy inkább
akarok valami csatlakozókat rá..

A pioneer még csak 2hete van meg, és eddig elég kevés filmet tudtam vele megnézni (divx-et még egyáltalán nem). Igazság szerint ez a második lejátszóm(az elõzõ egy H/K DVD-10 volt), az egyetlen ok amiért a pioneer-ra váltottam az a komponens kimenet (h/k-n nem volt). Persze projim csak 1 éve van, addig egy elég öregecske 82-es grundigon néztem filmeket, azon meg csak kompozit és scart volt. Nomeg azért a dvd-a és a sacd támogatás se rossz dolog. A képével meg teljesen meg vagyok elégedve. Nincs egy csúcs megjelenítõm (a Z2-es sanyo ma már igencsak alsó-közép kategória), ezért nem akartam egyenlõre túl sokat rákölteni egy dvi/hdmi lejátszóra.Bár mostmár próbálok gyûjteni egy z4-re<#vigyor0>. De azért majd körülnézek dlp fronton is.Csak kár hogy egy hd-s dlp proji ára a csillagos ég.

A dvdcenter-en is regisztrálva vagyok(szondag3 néven), de szinte egyáltalán nem írok oda, csak próbálok okosodni.

LittleL
Mesélj pár dolgot a DVD lejátszódról

Valaki mintha említette volna, hogy inkább HDMI kábelt fog
venni, és a két végére vesz inkább HDMI / DVI átalakítókat,
így könnyebb befûzni a gégecsõbe, és ha modernebb HDMI csatlakozók
lesznek már minden vetítõn a jövõben, akkor
nem kell új kábelt vennie...

LittleL
Hi , a DVD centere -en is be vagy regisztrálva ?

Én is most akarok venni egy projektor -t,
már ki is néztem az Infocus 4805 -öt,

elõször Toshiba mt200 tetszett meg nekem, de
ahol vetíteni akarok, olyan alacsony szoba,
hogy a vetítõ nagy Offset -je miatt nem lehetne nagy képet vetíteni

Ígyhát marad az Infocus, mert ennek csak 28 %-os az Offset -je.

Én is megfelelõ DVD lejátszót keresk még hozzá.
Ajánlotta valaki a Pioneer 585 -ödt, amit te is haszánálsz.

Szóba jöhet még a Denon 1910 is asszem.. ?.

ez nem az én napom : link

nem kellett a .php a végére (nem is tudom miért írtam oda<#zavart1>)