1300
5.1-es hangfalrendszer házimozi támogatás dts dekóder és erősítő dvd lejátszót, Milyet? Hol? Mennyiért?
  • matth78
    Üdv mindenkinek! Szeretnék venni egy 5.1 erősítőt, én a Yamaha RXV-359 -re gondoltam. Több fórumon olvastam, hogy a hasonszőrű RXV-357-nél 10-ből 7 bedöglik. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? A 359 vajon kinőtte ezt a hibát?

Sanko3-nak: Milyen minőségben muzsikál az RXV-359? Megéri ilyenbe fektetni?
  • LittleL
    Látom már megjavult. D na mindegy, ha mégis lenne valakinek ilyen problémája:

Nézd meg hogy rendesen be vanak -e dugva a hangfalkábelek a helyükre.
    Lehet hogy kicsit meglazult, vagy kijjebb csúszott ahová be kell dugni.

Nekem egyszer-kétszer búgott már a mélynyomóm, aztán csak az erősítőnél
    kellett egy kicsit megigazítani, mert meglazult.
  • Captain Sparrow
    hja..má jó :DD
    szerintem az votl a baj hogy a mikrofon be votl dugva :DD
    deszarmá
  • Captain Sparrow
    CSá
    az miért van hogy a hangfal bug mint állat? dvd-s 5.1 eddig nemvotl semmi baja (bal első) aztán most megfogtam közben szólt a zene és elkezdett búgni mint az állat...aztán mostmár a zenét nemis lehet hallani csak a búgást
    mi lehet a baja?? :S elbaszódott?
    ha nemszól zene akkoris búg ha tekerem a volume-t csak a búgás erősségét tom állítani :S lol :DD
  • Met
    itt olvashatsz véleményeket
  • batman
    Figyelj, ha neked tökéletesen elég, akkor nyugodj meg, hogy megérte a 20 ezret. Én nem tudom az melyik lejátszó, de tök mindegy. Ha most itt valaki azt mondja, hogy szerinte az szar, és ő 4 ezernél nem adott volna többet akkor mit csinálsz? Összetöröd?
  • Balyy
    Sziasztok! Most vettem egy panasonic dvd-s42 asztali dvd-t. Én a csak jókat hallottam róla de jó lenne ha ti is leírnátok tapasztalataitokat ezzel kapcsolatba!
    Egyátalán megért-e 20 ezret!

Tudom nem egy nagy szám de nekem tökéletesen elég!
  • sanko3
    Összekötöttem.Hú szerintem nagyon korrekt,megnéztem vele a King Kongot,szerintem jobb a hangzás mint a moziba.Gondolom mert kissebb a helyiség.Képet sajna csak jövő héten tudok hozni,otthon nincs netem és csak most olvastam.Haza meg csak hétvégén járok:I Köszi a tanácsokat
  • LittleL
    Ne aggódj, jók lesznek azok a kábelek a te rendszeredhez.
    ilyen drága kábelek csak drága hangfalahoz , és drága erősítőkhöz kellenek, vagyis ott lehet meghallani a különbséget.

képet kérünk majd a rendszeredről, plz.
  • Met
    szerintem azok jó kábelek amik ilyen átlátszó sárgás burkolatban vannak, nem értek hozzá:)
    Hama-nak (is) vannak ilyen kábelei
    1,5 sodort kábelt?
    Ember elment Neked az eszed?Az a legszarabb ami létezik,jó nagy marha vagy!

Csak szivatlak azt se tudom miről van szó
  • sanko3
    Megvettem a az erősítöt meg a hangfalat,yamaha rxv-359+magnat 990 még nem szereltem össze,csak hétvégén megyek haza.Vettem hozzá 1,5 ös sodort kábelt,azóta azt nyomja a munkatársam,hogy szar kábelt vettem,mert a tömör 60 forintos kábel sokkal joban szól,és a 120 ezer forintos cuccnál is hallhatóan jobb.Úgyhogy most öl az ideg hogy jót vettem,vagy rosszat?Ha valaki tud írjon véleményt melyik a jobb.
  • LittleL
    Szerintem nézzél körül eBay -en is, ezt is ott vettem,
    bár nem sokat hírdetnek ott.
    Assze mostanában 71 ezer körül mennek ott is.
    Picit várni kell, és olcsóbban is kapsz, az biztos.
  • LittleL
    Hi
    CSak azért van alatta hokedli, mert már nem fér a polcra a lejátszó,
    és addig is használni akarom amíg el nem készül az új házimozi.

A régieket meg nem akartam széjjelbuherálni. annyi madzag van ott.
  • MrSpock
    Hidd el jobban fogsz igy járni,mert azért gondolom szeretnéd is ,hogy szóljon valahogy.Aztán majd bővitheted ahogy lesz rá pénzed.
    Én e stratégia hive vagyok,mert ugye egyösszegben szinte sosincs annyim.
    És azért gondoltam polcokat előre most,mert abból egy pár mégiscsak olcsóbb mintha álló lenne,azonos kategórián belül.Kisebb szobában,meg jobban adják a teret.
  • sanko3
    Hát most már én is kíváncsi vagyok:)).Ezen a héten jó lenne megvenni,de jövöhét mindenféleképpen.Jön a fizetés:)Elgondolkodtató ez a csak 2 frontot eggyenlőre megoldás.Hát nem könnyíted meg a dolgomat:))
  • Met
    akkor jól láttam, hogy hokedli
    azthittem, hogy a hifibuzik most azt találták, hogy ilyen párnázott polcra kell tenni a cuccot, hogy jobban szóljon, direkt nem tettem szóvá, hogy ne legyek tudatlan
    ( a "hifibuzi"-val nem akartam senkinek a lelkébe taposni)
  • MrSpock
    Ami igaz az igaz nemkönnyű.Kiváncsian várom mi mellett döntesz.
    Erősítő meg 2 front ami szerintem a keret szinte megfelelő.Állót akarsz vagy polcot?Ajánlanáma Wharfedale 9.2-est.50 körül van az 1 pár.Erősítőügyben nézz szét az apróhirdetésekben is hi-ficityn,vagy a hi-fi piacon.Jókat lehet kifogni.
    Úgy 50-70 -et szánj rá.Ez igy elig több mint amennyit gondoltál.
    És nem gagyicuccod van.
  • sanko3
    Nehéz a döntés,viszont sűrgös lenne mert a régi erölködőm eladtam,és 3 hete nincs semmim ami szólna.Kezd idegesítő lenni:)Az az igazság,hogy nem is akarok ilyen 500 ezreket költeni rá,rengeteg dolog van ami még elférne otthon 19" Lcd,kocsiba cucc stb. Éppen ezért gondoltam ilyen 110 ezer körűl,és még utána vennék egy sub-ot 40 körűl.Szerintem a 3,5x4-es szobámba elég kell hogy lehyen, legalább is remélem.
  • MrSpock
    Jó ez a dvdjátszó!
    Én az 1920-assal szemezgetek,de az még odébblesz.Mire lesz pénzem,addigra talán mégolcsóbb lesz,vagy egy picit magasabb kategóriát választok.8Hangfal az elsődleges most.)
    Azért kicsit béntana ha drága és nemjátsza le az irott lemezeket.
    Jól is néz ki,legalább lejátszó formája van,és lehet látni,hogy van ott valami a polcon:-)
  • MrSpock
    Szerintem vegyél egy jobb erősítőt,meg 2 jó frontot.
    Megéri majd a kicsit kevesebb,ami hangzásban több,hidd el.
    Ha megvan a videotonod(nekem is az van még),berakod hátra,esetleg ideiglenesen szerzel olcsón egy centert.
    A Diamondok nagyon jól szólnak,és nemolyan drágák sem.
    Mennyit szánszrá összesen?
    Hidd el,hogy ha veszel kisebbet,kevesebbért,(esetleg szétnézhetnél a használtpiacon is.)egy idő után kevésnek érzed,bár nemtudom,hogy mekkorák az igényeid a hangzás terén.inkább egy jó közepes kis cuccot idővel,mint hamar egy gyengébbet.
    Mint a haverom,aki vett egy egybecuccot,de nemnézi,vagyis hallgatja (divx miatt nézi azért)mert hogy nemszól olyanjól,de mit is várt?Thomson egyébként.Tanácsoltam,hogy vegyen egy jó dvd-t először,és kösse rá a szterojára,már az is valami lett volna,és apránként.
    Így meg csak kidobta szinte a pénzt.
    Dumáltam neki,de mint a falrahányt borsó annyit ért.
    Persze átjön hozzám,és jaa,igy lehet filmet nézni.Pedig csak úgymond az erősitőm jó,(HarmanKardon avr235)meg a szub megfelelő.(WharfiPc12+)Ja meg a crt Tv-m.(Pana)Most gyűjtöm a pénzt hangfalra.Először előre valami normálisabb polcot,mert a szoba nemnagy,esetleg később majd hátralehet rakni.
  • sanko3
    Közben találtam neten egy elég jó akciót, ami elég korreknek tűnik, csak nekem az erősítő annyira nem szimpatikus,ha még erről tudtok valamit, azt szívesen fogadom.
    Denon - Wharfedale II. Házimozi Rendszer

A szett tartalma:
    1 db. Denon AVR-1306 Házimozi Rádióerősítő
    1 pár Wharfedale Diamond 8.4 Frontsugárzó
    1 db. Wharfedale WH-20 Center- és Háttérsugárzó Szett

Szín: válasszon!feketejuhar
    Készlet: amíg a készlet tart
    Garancia: 24 hónap

Mennyiség: szett
    Régi ár: 169 900,- Ft
    Akciós ár: 119 800,- Ft

• sanko3
    Köszi szépen a véleményeket.Közben meghallgattam a médiába a hangfalakat,nem is gondoltam volna elég jól szólogat.De elgondolkodtató az hogy érdemes először két frontot venni,habár ehez az erősítőhőz pont a magnat teljesítménye való szerintem.És hiába vennék nagyobb frontokat,az erőlködő úgyse bírná meghajtani.Jah azt elfelejtettem írni, hogy eddig videoton erősítőm,és handfalam volt:)Az után szerintem ez is jelentős változás lenne hangzásban.Legalább is elvileg:)
  • LittleL
    Most vettem múlt héten egy Denon dvd-2200 -at.
    jó kis lejátszó, bár írott lemezek kis részénél akadozhat.
    Ilyen drága lejátszóknál ez előfordulhat, hogy írott lemezeket nem mindegyiket játszik le.
    tettszik ?

fél éve amikor még lehetett kapni itthon 205 ezer volt.
    én most 60 -ér vettem. ez a hokedli tuning csak ideiglenes aztán megy ez is moziszobába.
    jövő hónapban kész lesz a moziszoba, rakok be képeket majd.
  • Balyy
    Noname-t biztos nem veszek! Több ismerősömnek is beszart meg egyébként se vennék!
    Sony-val mi a helyzet?
  • MrSpock
    Az olcsóbb és jó kategóriából a Pioneer-okat ajánlanám,20-onpártól felfelé van,(380-585)és még mondjuk a valamivel drágább yamahákat(557-től).
    Képminőségben,hangminőségben szolgáltatásban,firmwareben is jók.
    A nevesincs játszókat kerüld,bár divx-ben megfelelőek,de azért működésben eléggé instabilak.Nézz szét az avplanet honlapján mondjuk ami az árakat illeti.
    Speciel én is akarok egyet,vagyis lecserélni a jelenlegi Philips 630-asomat.Nemrossz,de egy Denon 1920-as jóljönne.Csak először hanfalakat kell vennem,ez a leggyengébb láncszem a mozisrendszeremben.
  • Balyy
    Sziasztok most akarnék venni divx-es dvd-t de nem nagyon van tapasztalatom e téren! Nem akarnék túl drágát venni de gagyit se! Ha jól nézten jelenleg már 20ezerért lehet venni normálisat! Ja meg hallottam olyasmit is hogy ezeknek lehet frissíteni a szoftverét! Légyszives ajánljatok vmit! Előre is köszi
  • MrSpock
    Szintén egyetértek az előző hozzászólóval,ebben a árszegmensben nincsjobb választás.És mivel dvdcenterfórumon is irok,vegyél 2 jó frontot.:-)
    Nagyonsok számít a hangfalak minőségén nemérdemes spórolni vele,igy lasan építkezz!Bár embere válogatja ki milyen hangzással lesz megelégedve.
    Mondjuk vegyél frontnak Wharfedale-t,(jó árban vannk)akár polcot is,és ha lesz több pénzed hátratudod rakni.Hangzásuk meg nagyonjó.
    Sokféle alternativa létezik,nézelődj,és kérdezz nyugodtan.
    Egyébként ha házimozizni kaarsz igazán akkor kell a sub.
    Egyi kolegámnak is ilyen erősitője van,és Dali concept6-os szettje(190ezer)
    De ott is hiányzik a subláda,pedig az már nemrossz kis szett.
  • NormalisEmber
    A 359-es yamahát maximálisan támogatom, mert ennyiért ez a legjobb hm-is erősítő. A magnat-al kapcsolatban szerintem inkább keresd fel a dvdcenter fórumát (www.dvdcenter.hu/forum), bár ott számíts arra hogy azt fogják mondani hogy elöszőr 5.1 helyett 2.0-ás rendszert építs ki és késöbb bővítsd, mert akkor több pénz jut a frontokra(és ez esetben akár a mélyláda árát is megspórolhatod)
  • sanko3
    Én most akarok venni 5.1-es rendszert.Yamaha RX 359-es erősítőt, és magnat monitor 990 -et nézegetem.Pont annyim lenne amiből ez kijönne.Ha valakinek lenne személyes tapasztalata szívesen fogadom,csak ne azt írjátok, hogy nem szól úgy mint egy 500 ezres cuc mert ez eggyértelmű.Amúgy egy 3,5x4m-es azzaz 12 négyzetméteres szobába lenne,és későőbb vennék hozzá egy mélyládát is ha kevés a mély.
  • Hyder
    igen, kezeli legjobb tudomásom szerint (de ha jól tudom legyen ua a neve mint a videonak)

csak hogy éppen melyiket (srt, sub, etc...) az lehet h tipusfüggő
  • Balyy
    sziasztok az lenne a kérdésem h az asztaki divx-es dvd-k kezelike a különálló feliratfájl?
  • jAsOn VoOrHeEs
    Huhh kicsit fázis késéssel, de azért figyelmeztetlek egy dologra a szettel kapcsolatban, ha eddig még esetleg nem sikerült döntened. Én is már régóta szemezek ezzel a cuccal, és rendszeresen olvastam PH-n, hogy miket írkálnak róla, és nagyon sok embernél előfordul, hogy néha puffog meg sistereg a szett, és ez a zúgás idővel egyre inkább csak erősödik. Lehet, hogy éppen egy hibátlanul működő darabot fogsz ki, de ez azért elég nagy kockázat, mert nem filléres dologról van szó. :) A Logi is már elismerte, hogy hibás a széria, és kb. 5-6 héten belül érkezik a javított széria. ( a hibás szériájúakat pedig ingyen és bérmentve kicserélik )
  • Punker
    és a rétegek közti váltás akadást okozhat :) bár nekem még nem tűnt fel.
  • hetfield1887
    ja és a dvd9 dupla rétegű
  • hetfield1887
    dvd9= 8.5 Gb
    dvd5= 4.7 Gb
  • mergal
    Sziasztok!

Nekem csak annyi lenne a kérdésem hogy a DVD9 és DVD5 között mi a különbség?
    Mostanában szoktam látni ezt a DVD9.
  • batman
    nekem pc-hez van Logitech 5.1-es cucc (típusra nem emlékszem), az kifogástalanul működik mióta megvettem. Soha semmi gond nem volt vele (több mint egy éve már, az tuti). Én még Logitech cuccban nem csalódtam.
  • Marcell
    Szivesen fogadok mas (konrket) oteleteket, hasonlo arban.
    Foleg, ha van valamivel pozitiv tapasztalatot.

Ez a Logitech cucc jo hazimozihoz is, sok bemenete van (optikai is).
    Lehet nagyobb, erosebb es jobb rendszert is venni, de az anyagiak bekorlatoznak.
    Vagy ezzel van valami negativ elmeny?
  • Met
    elég karcsúnak tűnik házimozihoz, bár attól még letépheti a fejed:D
    én ammondó vagyok, hogy vehetsz egy nagyobb cuccot, attól még nem kell csutka hangerőn hallgatni ;)