Házimozi DVD 5.1 stb..

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

batman
ez azt jelenti, hogy bárhova tehetem, vagy azért jobb, ha középen van?

[...] Te romboló állat! Te sátán!

Met
nem kell pont középre tenni

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

batman
Sziasztok!

Na meglett a kicsike (ez az - SC-HT335). Abszolút elégedett vagyok vele, rohadt jó, egyelõre nem tudok betelni az új élményekkel; egy már agyon nézett film élvezeti értékét is iszonyatosan megdobja. Egy kérdésem lenne csak. A mélynyomót mindegy hova teszem, vagy azt is középre kéne?

LittleL
Na itt is vagyok.

Hát nekem az egyel kisebb sw015 -ös mélynyomóm van,
ez 75 Watt -os és 30 nm -es szobában van.

Ez szerintem bõven elég, és elég jól szól,
csak félig van feltekerve rajta a hangerõ.

De most látom hogy akciós a netdepón az sw030 -as mélynyomó,
26.000 Ft. úgyhogy ezt ne hagyd ki.

u.i.: Akiknek eddig ajánlottam a mélynyomómat és ilyet vettek
mindenki meg volt vele elégedve, úgyhogy a nagyobb is biztos hogy jó.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Sok sikert a házimozid összeállításához!

Ha van még kérdésed, megpróbálok én is válaszolni rá. Persze nagyon szakmai kérdések esetében azért célszerûbb a dvdcenter fórumát felkeresned.

A hangfalról még annyit, hogy a yamaha erõsítõk a keményebb hangzásukról ismertek, ezért némely esetben célszerû ennek megfelelõen olyan hangfalat választani hozzájuk ami némiképpen ellensúlyozz ezt. (én emiatt választottam a wharfedale diamond sorozatot)

Oké!
Köszike!

Csak azért kérdeztem hogy nem lesz túl kicsi a 30-as mélynyomó. Bár relatív hogy kinek mi elég, de szerintem akkora helységbe szerintem kicsi lesz. Esetleg ha LittleL ha benéz ide, õ is tud tanácsot adni. Persze én mindig azt mondom, hogy házimozi/hifi témában érdemes ellátogatni a dvdcenter.hu-ra.Én is onnan szerzem a "tudásomat".

Hát körülbelül 25 négyzetméter.

Mekkora a helység amibe a házimozi lesz?

A yamaha hangfalakat szerintem nem érdemes erõltetni(a pontos árukkal nem vagyok most tisztában, ezért így hirtelen nem is tudnék ajánlani mást.Én a wharfedale-nek a diamond 8-as szériáját használom egy 620-as yamaha erõsítõvel, de én már régen vettem, valószínûleg már lejjebb ment az áruk). A yamaha ezen mélynyomói egész jók, zenére semmiképp, filmre inkább alkalmasak. A drágább szegmensben (pl. a 800-as modelljük) már nem annyira jó, abban az árfekvésben(100e fölött) sokkalta jobbakat találsz.De a te szempontodból ez lényegtelen, a kicsi yamaha mélynyomó tehát erõsen javallott.

jah és még azt. Most láttam az ittveddmegen! Az ns110 és sw030 mélynyomó menne hozzá?
Paul161

Hali!
Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek yamaha rxv-457-es erõsítõhöz érdemes yamaha hangfalat venni?
Paul161

Egy a baj : a középsõ darabra a netdepo azt írja hogy jelenleg nem kapható(xms-ben meg drágább, a netdepo-s 75 helyett 99 ha jól emlékszem)

LittleL
ezt énis megnézem....

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

"baromira"

A klipsch mélynyomók vannak most barmoira leárazva(netdepo.hu,xms.hu), érdemes utánnanézned, nem rossz darabok.

LittleL
ittveddmeg.hu

hazimozi.lap.hu

oldalon van még sok online áruház, ott a legolcsóbbak a cuccok.

Iori
Sziasztok,

Mélynyomót akarok venni, a többi hangsúgárzó már mind megvan. Az lenne a kérdésem hogy ha a többi hangsúgárzó Wharefedales akkor célszerû ugyanilyn márkájú mélyt is venni? Ha igen akkor tudtok egy helyet mondani ahol a legolcsóbban tudom beszerezni? A szaküzletekben kéne vagy az ilyen nagyobb elektrotechnikaicikk áruházakban érdemes megvenni.

I love this game!

Istencsászár
igen

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

LittleL
szóval elõször winchesterre rögzíti a felvett anyagot ?

Punker
ott a winyó / ram lemez :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

LittleL
és nem volt úgy felvétel végén hogy mondjuk nem tudja lezárni a felvett anyagot,
és sajnálom, nem lehet lejátszani ?

Milyen lemezt használsz hozzá ?

Punker
én meg nem :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

LittleL
és ez jobb mint a hagyományos videó ?

én azért odzkodom hogy ilyet vegyek,
szerintem sosem lesz nekem dvd-felvevõm

inkább csak megmaradok a DVD-knél,
meg a hagyományos videóknál.

Punker
nekem elég, meg a lényeg a winyós felvevõ volt :)

LittleL
aha, nem rossz,
tavaly énis ilyesmit akartam venni elõször,
egy Panasonic Sc-Ht 850 -est
mert baráton éppen ezt vett akkor.

De aztán mindent külön komponenesenként vettem meg végül.

És biztos jól szól ez is, gratula.

Punker
amúgy ezt tavaly vettem.

Punker

részletek a DVD felvevõ topic-ban :)

LittleL
aha értem,

képet teszel be róla ?
vagy nem neked lesz végül ?

Punker
nem magyar gar papírt akartam mindenképen a biztonság kedvéért

LittleL
Külföldön nem keresgéltél ?

van itt egy jó kis árkeresõ masina Németországból :

árkeresõ

Punker
keresgélni kell nekem a pana rendszert itthon egerben 315-320k -ért akarták hozzni, netes cégtõl megkaptam 269k-ért házhoz szállítással.

LittleL
Egy kis villódzást talán az én szemem is felfedezett a vetítés közben.
de egyáltalán nem volt zavaró.

Már megnéztem eBayen hogy Infocus -t 150 - 175 ezerért is lehet kapni<#eljen>,
bezzeg itthon még mindig 250 - 290 ezerért akarják eladni.<#wow3>

Ez a vetítõ csúnya dolog.Az ember ha megveszi, az elején teljesen meg van elégedve vele, aztán elöbb-utóbb sajnos elkezd fórumot olvasni. És utánna már csak egy kicsi kell ahhoz hogy az ott olvasott hibákat felfedezze filmnézés közben. Az infocus nem rossz, fõleg ha nem vagy rainbow látó.

LittleL
kétméteres kép, Robbie Williams DVD volt az egyik tesztelemez.
utána a Matrix 3-at néztük
meg az Ötödik elem -et
Hát bámulatos volt, a végén mindenkio levonta a következtetést:
" Projektor az kell "

a nagyobb az Optoma vetítõ. én Infocus -t akarok venni

LittleL
múlt héten voltam házimozi fórumos találkozón, tesztelésen...

Hát szuper volt.:

Cambridge audio és Rotel CD lejátszó összevetése
Nad és T-amp erõsítõ összevetése volt

Infocus 4805 és Optoma H75 projektos összevetése volt

A 150.000 Ft- os vetítõ nem vallott szégyen -t a 1.2 Milliós árú Optomával szemben.
2 méteres képet vetítettünk.

nagykispeter
Hát köszi

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Met
gyári hibás, passz
nekem a Thomson lejátszó csinálta, hogy meg megakadt a lejátszás, de lefagyni nem fagyott le, volt benne optika csere, egy darabig jó volt de mostmár néha megint megakad és lassabban ismeri fel a lemezeket mióta visszajött a szervízbõl:)

nagykispeter
Köszi,de akkor mi a fene lehet mert már volt benne fejcsere is még garanciás volt.Akkor 1 rövid ideig jó volt aztán újra elkezdte csinálni.

Met
nem megy tönkre tõle feltéve ha normálisan csinálod (fejtisztító lemez vagy alkohol+fültisztító) aceton, nitrohigító nem jó!
próbáld meg de nem hiszem, hogy csak annyi lenne a baj:(

nagykispeter
Sziasztok!
Van 1 LG microházimozink.
Olyan gond van vele az utóbbi idõbe hogy filmnézés közbe elakad a film 3-4-szer úgy,hogy csak ha kikapcsolom és újraindítom akkor folytatja tovább.Eredeti DVD-kel is ez van.Nem tudom hogy egy tisztítás segítene-e,de azt hallottam hogy attol tönkre mehet a fej?!

Ramore
egyet értek!

lehet, hogy a falon nem, nade a plafonon??? :)
zaki
jah, mondjuk akkora, hogy az egész falat betakarja :D

elfogadnék egy ilyet a szobámba, mondjuk el sem férne :D

batman
Köszi, ez egy értelmezhetõ hozzászólás végre :) (no offence Ramore). Én sem a neten keresztül akartam megrendelni, mindenképpen megnézem a képét, de úgy néz ki vagy Panasonic lesz belõle, vagy pedig LG (most is ilyen TV-m van, sõt a monitorom is ez, és elégedett vagyok vele). Azért a Samsungos figyelmeztetést nagyon köszönöm!

CodeRed
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy asztali DVD lejátszóm amin 1db rca csatlakozású coaxical feliratú RCA AC3 kimenet van.Namármost ma vettem egy ilyen hangszórórendszert amin van AC3 bemenet de az 9 pin-es.Kérdésem az lenne, hogy léteszik e olyan csati aminek az egyik fele RCA a másik 9 pin-es.Vagy kell valami egység a két eszköz közé?Válaszokat elõre is köszönöm.

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Ja, attól még hogy slim és fogad 1080i-s jelet, nem biztos hogy
1.jól jeleníti is meg azt
2.analóg adásnál is tisztességes képet ad

Met
Szerintem mindenképpen nézze meg a képét. Lehet Neked nem tetszik de neki bejön a stílusa.

Alien
Nagyon sokáig nézegettem ezt a tv-t, de egyszerüen nem szép a képe, szerintem ne vedd meg :( Nagyon jól néz ki kívülrõl, de a képe sajnos nem jó.

illeszkedõ projektor kellene.

Amúgy ide már nem is tv, hanem a szetthez -árban- illeszkedõ projektor.Pl.egy sim2