Házimozi DVD 5.1 stb..
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Leginkább az bosszant, hogy 60 ezret kiadtam egy olyan cuccra, ami nem tudja azt, amit kellene. Ha már úgy hirdetik, és a boltban is úgy tájékoztatnak, hogy benne van a DPL II, ami pedig BÁRMELY sztereó hangforrást képes kiosztani, akkor igenis tudja ezt a megvásárolt készülék is! Ha eleve tudom, hogy ezt csak zenénél fogja tudni, akkor nem biztos, hogy kiadok ennyi pénzt rá. Átverésnek érzem a dolgot, és ráadásul az ügyfélszolgálat lesz*rja az ügyfelet, nem akarnak segíteni. És azért van különbség a sima sztereó, és a 6 hangfalon szóló sztereó között.... Legalábbis én nagyságrendekkel jobbnak érzem az utóbbit.
[...] Te romboló állat! Te sátán!
Lenne a hozzáértõkhöz egy kérdésem: nemrég vettünk egy Thomson 82cm 100 Hz 16/9-es tv-t. Ha rendes tv adást nézünk rajta ( UPC Direct) , akkor gyönyörû szép képet ad, viszont DVD nézésekor "remeg" a kép( Yamada lejátszó Scart kábellel összekötve).A régi tv egy 63cm-es 4/3-as 50Hz-es Sony volt.Annál nem emlékszem, hogy remegett volna a DVD képe.A remegés alatt olyasmit értek mint pl. a számítógéphez kötött monitor 60Hz-en villog, mert nincs rendesen beállítva a képfrissítési freki a driverben. Már átnéztem a DVD lejátszó setupját és a tv menüit is, de elvileg minden a helyén van, ill. erre vonatkozó beállítást nem találtam.
hát elég drága cuccok vannak ott:
Lexicon processzor, vagy ha úgy tettsztik elõfok
Lexicon végfok
Meridian erõsítõ
Denon dvd
Audio Research erõsítõ
Stewart mozivászon
Martin Logan hangfalak
Sony CRT projektor, ami maga 5-7 millió FT.
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
PL II x Movie beállítás.
A Tévéadás is megy 5.1 -en, persz ez csak amolyan "ál" 5.1 -es.
Én sem értem hogy akkor a Panasonic miért nem tudja ezt.
Ha már egyszer DVD -rõl tud 5.1 -et akkor TV adást miért nem ?<#nemtudom>#nemtudom>
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
Vagy fél évig - de tényleg! - elolvastam egy rahedli, fõleg netes ismertetõt rengeteg típusról, nem beszélve az ezer oldalszám feletti vonatkozó fórumokról :-) Az említett havernál meg kb. 30-at ki is próbálhattam az üzletében, fotelból, mondhatni "szobakörülmények" között. Mivel pénzem nem volt normális, nem szett házimozi "felépítésére", ezért nem olyan lett.
Szóval, a fél év alatt számomra maradt a Samsung, és végül - lóvé, hely a szobában, stb. - alapján lett az említett típus. Pl. ma d.u. megnéztük a Nagy Sándort Arita DVD-R-en, teljesen rendben szólt, a csajok (anyósom, nejem) többször megugrottak a csatajelenetek hangeffektusaitól :-)))
No persze, ha lett/lenne több pénzem erre, akkor...
Háát, lehet, hogy amit vettél, vagy egyedileg (mint típus) nem tudja ezeket, vagy csak pont az az 1 "szett" hibás.
Én is megpróbáltam mindenféle verzióban összedugdosni a Tv-vel a lejátszót, (RCA, Scart...), de sehogy sem ment. Ami érdekes, hogy Audio CD-nél és MP3-nál gond nélkül mûködik a DPL II, mind a 5+1 hangfal szól, DivX-nél, és a TV-nél meg egyáltalán nem. Pedig a Dolby hivatalos honlapján (dolby.com) egyértelmûen írják, hogy a DPL II szabvány bármely sztereó hangforrást képes kiosztani 5+1 hangfalra. Valószínûleg csak a Pana talált ki valami újat , és ott ez nem így mûködik. Érdekelne, hogy pl. LG-nél hogy megy ez a dolog. Ha csak a Panánál nem mûködik a DPL II, ahogy kéne, és ennek ellenére erre nem figyelmeztetnek a honlapon, hogy náluk más szabvány van erre a problémára, akkor ez egy átverés! Még az sem kizárt, hogy a Fogyasztóvédõket is érdekelné a dolog...
Amúgy ha a B&W meg lett említve, akkor mondanám a Klipsch-et is, ami házimoziban szintén ott van.(és mostanában egész jó árai vannak)
...Ekkor még a tv hangja nem ment át a házimozira...
...egyik oldala euroscart (százlábú - ez ment a tv másik százlábújába), másik vége RCA-hegyek...
Vétel után:
- a százlábúval összekötöttem a dvd-t (av out - amúgy 1 százlábú lehetõség)) a tv-vel (Samsung CW-28D83N, 2 százláb lehetõség),
- a bejövõ tv-kábelt hagytam a "tv-ben",
- hangfalak bedugva.
Ekkor még a tv hangja nem át a házimozira, minden bajom volt, mert a dvd-n hátul ugye csak egy euroscart... Sebaj, vettem egy olyan kábelt, melynek egyik oldala euroscart (százlábú), másik vége RCA-hegyek, utóbbiak közül a a 2 audio in-t (jobb és bal) bedugtam a DVD aux in-jébe (2 db "aux in" van, mindegy melyik). No, itt már, ha a tv-t akarom hallani a rendszeren, akkor tv&házimozi bekapcs, utóbbi aux 1-re (ebbe "dugtam")állítás, és jön a tv hangja, rendesen, 5.1-ben. Tv2, RTLKlub, HBO a rendszerre kitéve 5.1-ben szól, yó, ha dvd-n nézem ugyanazt a filmet, érezhetõ a különbség, a tv-rõl is szinte tökéletesen kinyomja.
Divx filmeknél teljesen normálisan szétszórja az összes hangfalra a hangot, még azokat is, amelyeket kb. 4-5 éve írtam ki. Ha a divx-kódolás "engedi", akkor a hangsávok is szétdobálódnak, de inkább jellemzõ a sztereó hangzás.
Ez a HT-DS900 sztem a középkategória alja, de pl. a zenét (eléggé vájt fülünek mondhatom magam) szép tisztán, dinamikusan adja, filmeknél is tiszták a halk zajok-zörejek-akármik is.
Az, hogy nem dobja át 6 hangfalra, az azt jelenti, hogy nem is szólnak az alapon kívüli hangfalak?
Van aki a 3millás cuccát,fejleszteni akarja jobbra(csak erõsítõ,cd,dvd,meg hangfal)Más meg 100ezerbõl akar kihozni valamit.
Gagyit semmiképp sem szabad venni ez igaz,nagyonis!Csak kidobott pénz!
Go Jeff Go!!!!
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Greg
Átlag koreai házimozija (cirka 15-20millió forint értékben)
Légyszíves nézd meg, érdekelne, hogy nálad is fennáll-e a probléma... Van egy balsejtelmem, hogy igen....
Jó mi? Asszem bojkottálni fogom a Pana cuccokat, mert nagyot csalódtam bennük. Lehet hogy megy egy levél a Tékozló Homárnak is
Én is azt gondoltam, hogy ha van prologic II, akkor elvileg minden jelforrásról mennie kéne, de ez nem így van! Audio CD, illetve MP3 esetében tökéletesen mûködik, de DivX, és a TV nézése közben NEM! Na ez hogy van? Ha meg tényleg nem mûködik, akkor ez az egész egy nagy átverés! Eladják neked a cuccot úgy, hogy azt hiszed, hogy jó vásárt csináltál, aztán otthon kiderül hogy mégse. Na ekkor írtam egy levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy ha tényleg problémás a dolog, akkkor még vissza tudjam vinni 72 órán belül. És a válasz megint az volt, hogy a DPL II benne van, tehát mûködnie kéne! Én meg persze elhittem.... a 72 óra persze letelt, úgyhogy most már csak az eladó jóindulatában bízhatok, hátha becseréli valamire, ami VALÓBAN tudja a DivXnél is a stereo hagot 5+1 hangfalra kiosztani. Persze csodát nem várok, de azért 60ezerért kicsit drága lenne egy lejátszó 2 hangfallal...
Szerintem neked hülyeséget írtak a panától, mert ha van az erõsítõben prologic2 dekóder, akkor annak minden jelforrásnál mûködnie kéne.
Egy elég laikus kérdésem lenne mindazokhoz, akik komplett házimozi rendszerrel rendelkeznek, amiben megtalálható a Dolby Prologic II funkció: ha TV-t néztek, vagy DivX filmeket, meg tudjátok oldani, hogy mind az 5+1 hangfalon keresztül hallható legyen a hang? Kérlek Benneteket, hogy ha igen, pontos típusmegjelöléssel írjátok le, hogy milyen készüléketek van, ami tudja ezt a funkciót. Nekem a Panasonic SC-HT335ös ugyanis nem tudja, és a Pana ügyfélszolgálat azt írta vissza a kérdésemre, hogy ez valószínûleg más gyártók termékeinél is így van, azaz külsõ jelforrásnál illetve DivX-eknél a DPL II nem mûködik. Na de akkor mi a fenére jó?
A Panasonicnál állítólag a Super Surround teszi alkalmassá ezekre a készüléket. Ti már hallottatok errõl a dologról?
Kissé felháborítónak tartom, hogy errõl "elfelejtenek" szót ejteni a készülékek leírásában, és utólag sem szándékoznak semmiféle segítséget nyújtani. Nekem fontos lenne, hogy mûködjön a dolog, mert leginkább TV-t nézek, illetve DivX filmeket. Ja, külföldön ilyen esetben általában a cég bocsánatot kér, és egy jobb készülékre lecseréli a problémás cuccot, nem pedig fölényes hangú levelekben válaszolgat. Na ennyit a Panasonic "remek" üzletpolitikájáról!
Nekem egy Pana SC-HT335ös házimozi rendszerem van. Baromira elégedett vgayok vele, jól kezeli a feliratokat, nagyon király a hangzása. DE! Bár benne van a Dolby Prologic II, a TV hangját mégsem tudom mind az 5 hangfalra kivezetni. (DivX filmekét sem) Segítsetek, akiknek szintén ilyen rendszeretek van! Nálatok is fennáll a probléma, vagy esetleg az én készülékemben van a hiba?
Elõre is kösz a válaszokat!
Üdv: Greg
Hay: mivel sima crt tv-ben gondolkoztam a kamatok összege valószínûleg max egy istenes berúgásra lenne elég 😊)
Ez olyan mintha aztírtad volna,hogy most vegyen egy videoton fekete fehéret..hisz 25 éve az jó volt:-)Kb.A kamatokból ennyire futná:-))
A tengerpati dolog az okés!:-)
Go Jeff Go!!!!
És ha tvzni akarsz átváltod 4.3-ba,de van többféle variáció is egyes tipudoktól függõen.Igaz a 4:3-askép oylan mintha csak 68-as tévéd lenne,na de egy DVD-nél már jóval jobb teljesítmény.Szóval elhanyagolható a két kis csík,itt a kicsi szó tényleg megfelel,mint a hagyományos tv-n néznéd.
Szerintem érdemes venni.
Ja és ha normálban nézed a tv-t az rendesen mutatja vagyis nálam.de van 14:9-es ami levesz alul,felul valamennyit,és mondjuk valós beállítás ami a széleket nyújtja,de nemveszt a képbõl.Na meg auto,meg zoomok is.
Go Jeff Go!!!!
a mostani plazma, lcd tévék,
a következõ években ezeknek le fog menni az ára.
Egyébként a CRT tévék porig alázzák még
mindig a plazmákat, meg az lcd tévéket.
pedig ez már 20 éves technológia. D
nekem yst-sw011em van 😄
__|__ ________(*)________
Az enyém egy Yamaha mélynyomó, lefele néz a hangszórója.
Az alján hang-terelõ rész van kiképezve, úgyhogy a mélyhangok a
szoba minden irányába terjedenek.
ezeket a mélynyomókat lehet tenni a front-hangfal mellé is.
a lényeg hogy neked tettszen ahogy szól, ha úgy találod hogy szebben szól ha
máshová rakod, akkor rakd oda.
A bútorok a szobábam máshogy verik vissza a hangot,
ezért más szobában, máshogy kell beállítani.
Ha lehet akkor ne pont merõlegesen a fal felé fordítsd a fangfalat, mert
ha a hangok a falról visszaverõdve egyenesen a hangszóró felé jutnak,
kiolthatják a hangok egymást, ezéltal csökken a mélynyomó hatékonysága.
Ezért mindig inkább ferdén fordítsuk el egy picit.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Fogj egy cd-t/dvd-t amin van olyan szám/teszthang amiben sok mélyhang van. Azt indítsd el, és próbáld meg a szoba különbözõ helyeire tenni a ládát. Elöbb utóbb meg fogod találni az ideális helyet. Szerencsére itt nem egy 40kg-os monstrumról van szó, ezért nem fogsz kapni sérvet a mûvelet végére.
ha esetleg tévednék világosítson fel valaki aki ért hozzá pliz !
power mac g4 733 1Gb ram
Szóval minél messzebb az erõsítõtõl, DVD lejátszótól...