Házimozi DVD 5.1 stb..
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az lenne a problémám, hogy:
van egy asztali divx-es lejátszóm... ezen vannak RCA hang kimeneti csatlakozók, azaz az 5.1-es cumók, ide lehetne bekötni a hangfalakat! igen ám, csak nekem van egy házimozi rendszerem, samsung, és azon ilyen szögletes "2 lyukas" (foggalmam sincs milyen) csatlakozó van, ami általában házimoziknál szokott megjelenni..
a divx-es lejátszón tehát vannak az audio, egy s-video, és egy scart csatlakozó.
a samsung házimozin egy av out(scart), tv out (rca), és egy digital in (ilyet még nem hallottam :D )
az lenne a kérdésem, hogy hogyan kössem össze a 2 lejátszót, hogy a divxesen dvd filmeket lejátszva is 5.1-es hangot kapjak!!
elképzelésem: a samsung házimozit tv-vel vagy scarttal, vagy RCA csatlakozóval összekötni. aztán a samsungot összekötni a divxessel: samsungból digital in, divxesbe scart, vagy s-video.. csak nem tudom, hogy vane olyan, hogy az egyik vég digital in, a másik meg vagy scart vagy s-video :S
nem tudom mennyire érthetõ amit most leírtam, ha én érteném a cumót, már össze tudtam volna kötni, és élveztem volna az 5.1-et :)
nagyon megköszönném, ha valaki tudna nekem segíteni!!!
de neki csíkos lett, nem vált be.
mindenki megmaradt a bútorlapnál,
aztán mattfehér Dulux festékkel festette át.
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
azon nincsen hotspot.
Én lehet hogy egyszerûen csak lefestem a gipszkartont,
vagy beszerzek egy rücskös bútorlapot.
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Ja, és öngyilkos lett a vásznam is. Eldõlt és megsérült pont középen:((
Ha most a sérülés helyén befestem, akkor oda a homogenitás + egyéb kisérõjelenségek(hotspot?)
Rossz ómenek ezek pont a vizsga elött:(
amikor éppen csak összedobtam.<#zavart2>#zavart2>
Kellett két óra mire a kábeleket eltüntettem.
Oké, akkor majd ha rendetraktál mindenképpen megnézzük,
énis csinálok majd újabb képeket.
mint az ilyen "egydobozos" rendszerek.
Tényleg, képet tehetnél be ide a rendszeredrõl te is.
akkor kb a következõ áraktól lehet kiindulni.
erõsítõ: 43.000 -tõl
hangfalak: 70.000 -tõl
mélynyomó: 23.000 -tõl
dvd-lejátszó:20.000 -tól
kábelek:4.000 -tõl.
Ez kb. 160.000 Ft. de lehet hogy kicsit még olcsóbban is lehet találni alap
házimozit.
Érdemes szétnézni használtban a:
Hificity, és a DVDcenter fórum adás-vétel szekciójában.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
[...] Te romboló állat! Te sátán!
Külön dvd lejátszó és hozzá a hangrendszer.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
A segitsegetek szeretnem kerni· ugyanis kozel jovoben szeretnek hazimozi rendszert vasarolni es a vewlemenyetekre vagyok kivancsi!
Az igazsag az hogy nem vagyok nagyon szakavatott a temaban ezert a velemenyteket es jotanacsaitokat szivesen fogadnam!
50-60eFT kozotti keszulekre gondoltam.
Ahogy olvastam itt a Panasonic markarol mar kialakult egy velemeny, nem tul jo.:-( Nos varom a segito hozzaszolasaitokat hol, mennyiert, mit erdemes es a hasznos jotanacsok, tudnivalok, mire kell odafigyelni!
VAn egy min feltetelem azert ami: pl:MPG4, mp3, divX, feliratkezeles,wma, jpg, dvd rw..de ezt szerintem azert majdnem mindegyik mar azert tudja, nem?
Illetve meg egy olyan kerdesem lenne, hogy a feliratok meretet estleg lehet-e novelni allitani ezeknel a hazimozi rendszereknel?
Illetve a feliratokat ha kezel egy rendszer az alatalaban txt, srt, feliratok vagy ez fel van tuntetve vagy mindketto vagy meg plusz egyebek.
Koszonom az informaciokat!
a jeleket, akkor ajánlott a HDMI kimenetes dvd lejátszó.
Asszem a HDMI -vel az a baj, hogy ha hosszabb távolságra kell
elvezetni a jelet, akkor nagy a jelveszteség.
Az infocus 4805 -ben bennevan a Faroudja videoprocesszor,
így elég neki egy "mezei" progresszív DVD-lejátszó is.
Komponens kábellel, mert azon kisebb a jelveszteség.
a beállítások is teljesen mások voltak.
de a különbség jóllátszik.
Én éppen most Készülök 4805 -öset venni
novemberben voltam DVD-centeres fórumtalálkozón.
Tami elhozta a sajátját,
és összevetettük >K< Optomájával, ami asszem ' millió Ft.
És az Infocus nem vallott szégyent, nem sok észrevehetõ különbség volt
két vetítõ között.
Szerintem elég korrekt, én csak ajánalni tudom. Ha odakerül a sor, valószínûleg a következõ projimat is nála fogom venni.
Én is most akarok majd DVD-lejátszók után érdeklõdni.
Korrekt fickó ?
Nemtudom honnan hordja be, vagy honnan szerzi
de jó sok cuccot elad.
különbség.
Fórumon éppen most kötött rá egy vetítõre
egy gagyi lejátszót,
és egy márkás lejátszót.
220 cm széles képnél már elég jól kijönnek a különbségek.
AZ is sokat számít hogy milyen kábellel van összekötve a DVD-lejátszó és a
vetítõ.
Ezt egy olcsó dvd-lejátszó produkálta,
múlt héten kötötte be a srác.:
ez meg Denon, asszem 1920 -as, a különbség látható:

Szerintem jó cuccokat árul,
és elég jók az árai is.
Amúgy talákoztál vele személyesen ?
például DVD-lejátszóknál sok más márkát is kipróbált,
de a Myryad -nak a képe, hangja tettszett meg neki nagyon.
Ezt eBay -en láttam 500.000 -Ft. ért hirdetve.
Aztán a Shakti kõ a dvd -lejátszón,
az a kis fekete valami,
Az egy elektromágneses zavarszûrõ kõ.
Állítólag van valami haszna a rendszernek belõle,
de ezt sokan vitatják.
Ennek 80.000 FT darabja, és a kábelekre is rakott belõle a
kisebbik fajtából.
Most állítólag még ezeknél is nagyobb, drágább erõsítõket akar venni.
Mert a High-end kategóriában a McIntosh -nél még 2-szer háromszor is vannak drágábbak.
Persze ezek csak nagyon jó minõségû hangfalaknál hallatszódank,
bár õneki jó hangfalai vannak.
Lexicon cuccok
LX-7 végfok 2.3milla
RT-10 DVD 1.2milla
MC-8 Elõfok/Processzor 2.5milla
Ez 6millió és ez még csak a házimozi rész, hangfalak nélkül. A világ egyik legdrágább hm elõfoka/procija 10000font(~4millió)
ha megteheti akkor miért ne költhetne több milliót hifire
aki ijet vesz az mindent megadna a legtökéletesebb hangzásért
De nem bántam meg a yamahát, tökéletesen kiszolgálja az én igényeimet.
vett 2 + 2 millióért,
tehát 4 millió Ft összesen, McIntosh erõsítõk
akkor még nincs is benne a Myryad dvd lejátszó - 200.000
meg a Shakti kövek, kábelek - 400.000 Ft legalább
meg a hangfalak.
ez mondjuk a legdárgább rendszer itthon, aki meg merte mutatni fórumon.
Íme egy dvdcenteres "kolléga" berendezése.:
A/V Elõfok:Rotel RSP-1068 .............420,000
Front végfok: Rotel RB-1070, ..........180,000
Surround+Center végfok: Rotel RB-985 MKII THX Ultra
CD: Rotel RCD-1070,
(Mondjuk én nem vettem volna Yamadát, de biztos megvolt az okod erre a típusra.)
Egy rotel proci+végfok még éppenhogy a megfizethetõ kategória, de ez már durva. Egyáltalán adnak el ilyet Mo.-n?
van egy ilyen házimozim. vga-ról már ki van a kép nyomva a tv-re, a hangkártya rá van kötve a házimozira, de csak mezei rca kábellel. szal az lenne a kérdésem, hogyha a optikai kábellel kötöm össze a hangkártyát a házimozival, akkor egyes divx filmek ténylegesen 5.1-ben fognak megszólalni? régebben volt ps2-m, és azt rákötöttem a házimozira egy optikai kábellel, és akkor szépen szólt 5.1-ben (persze csak azok a játékoknál, amelyek támogatták az 5.1-et). köszi a válaszokat elõre is, jók vagytok