Házimozi DVD 5.1 stb..

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fistin
hi!
az lenne a problémám, hogy:
van egy asztali divx-es lejátszóm... ezen vannak RCA hang kimeneti csatlakozók, azaz az 5.1-es cumók, ide lehetne bekötni a hangfalakat! igen ám, csak nekem van egy házimozi rendszerem, samsung, és azon ilyen szögletes "2 lyukas" (foggalmam sincs milyen) csatlakozó van, ami általában házimoziknál szokott megjelenni..
a divx-es lejátszón tehát vannak az audio, egy s-video, és egy scart csatlakozó.
a samsung házimozin egy av out(scart), tv out (rca), és egy digital in (ilyet még nem hallottam :D )
az lenne a kérdésem, hogy hogyan kössem össze a 2 lejátszót, hogy a divxesen dvd filmeket lejátszva is 5.1-es hangot kapjak!!

elképzelésem: a samsung házimozit tv-vel vagy scarttal, vagy RCA csatlakozóval összekötni. aztán a samsungot összekötni a divxessel: samsungból digital in, divxesbe scart, vagy s-video.. csak nem tudom, hogy vane olyan, hogy az egyik vég digital in, a másik meg vagy scart vagy s-video :S

nem tudom mennyire érthetõ amit most leírtam, ha én érteném a cumót, már össze tudtam volna kötni, és élveztem volna az 5.1-et :)

nagyon megköszönném, ha valaki tudna nekem segíteni!!!

LittleL
valaki használt már a dvdcenterbõl is farostlemezt,
de neki csíkos lett, nem vált be.

mindenki megmaradt a bútorlapnál,
aztán mattfehér Dulux festékkel festette át.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Én vékony farost lemezt kentem be mattfehét walkyd-al. Egész jól sikerült. Valószínûleg a következõ fvf-em is ilyen lesz. A legolcsóbb motoros vászon is 50-60e ft. szerintem se ér meg annyit.(nálam csak motoros jöhet számításba, mert a tv mögötte van, a rolós nem bírná a strapát)

LittleL
Most mindenki átfesti a bútorlap- vetítõvászonját diszperzittel, mert
azon nincsen hotspot.

Én lehet hogy egyszerûen csak lefestem a gipszkartont,
vagy beszerzek egy rücskös bútorlapot.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Marcell
Koszi. Mondjuk nem tudom mennyire lenne praktikus, mert gondolom mindegyik elem (hangfal) elemmel/akksival mukodne...

Punker
aszem Belkin gyárt ilyet kb 15-20k.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Marcell
Letezik jo minosegu 5.1-es hangfalszett (esetleg teljes hazimozi szett), aminel az egysegek nem hasznalnak kabelt? Ami radiojellel tovabbitja a jeleket a hangfalakba. Mi errol a velemenyetek? Nem szeretnem a szoba 4 sarkaba vezetni a kabeleket a lejatszotol (erositotol).

Meg ideje lenne beszerezni hangfalállványokat is.Bár most ideiglenesen a 8.4-es wharfik lesznek a surroundok ha megveszem a klipsch-eket(csak az rf-35-öt és az RC35-öt tudom megvenni most mert még kábelt is kell vennem hozzájuk). Félve merem leírni hogy most a phonarok egy varrógépen és egy polcon vannak:))

Ja, és öngyilkos lett a vásznam is. Eldõlt és megsérült pont középen:((
Ha most a sérülés helyén befestem, akkor oda a homogenitás + egyéb kisérõjelenségek(hotspot?)

Rossz ómenek ezek pont a vizsga elött:(

LittleL
Kupi van, az nem baj, láttad volna az enyémet
amikor éppen csak összedobtam.<#zavart2>

Kellett két óra mire a kábeleket eltüntettem.
Oké, akkor majd ha rendetraktál mindenképpen megnézzük,
énis csinálok majd újabb képeket.

Ha én most képet raknék be a rendszeremrõl, akkor többen rosszul lennének és mentõt kellene hívni hozzájuk, akkora kupi van a szobában(ezt leírni nem lehet, látni kell:))) ). De szûk 2hét múlva leállamviszgázom és mindenképpen lekapom a rendszeremet, miután 1.5napi folyamatos rendrakás után fehérember számára alkalmas helyet csinálok a szobából(és kell majd szereznem egy gépet is,mert jelenleg csak mobillal tudok fényképezni).De Akkor már remélhetõleg az újat, a klipsch-ekkel. Ne csak Tami mutogassa az rf-35-jeit:)))

LittleL
Alapnak szerintem az a Yamaha is nagyságrendekkel jobbb,
mint az ilyen "egydobozos" rendszerek.

Tényleg, képet tehetnél be ide a rendszeredrõl te is.

Most is van egy topik(dvdcenter adásvétel) ahol valaki keres 40e-ért hm erõsítõt, már jött jópár ajánlat, azokból is érdemes válogatni.(a 40e-be ha jól tudom csak a 357-es yamaha fér bele újonnan)

LittleL
Szerintem hogy ha valaki kicsit szán egy normálisabb házimozira,
akkor kb a következõ áraktól lehet kiindulni.

erõsítõ: 43.000 -tõl
hangfalak: 70.000 -tõl
mélynyomó: 23.000 -tõl
dvd-lejátszó:20.000 -tól
kábelek:4.000 -tõl.

Ez kb. 160.000 Ft. de lehet hogy kicsit még olcsóbban is lehet találni alap
házimozit.

Érdemes szétnézni használtban a:

Hificity, és a DVDcenter fórum adás-vétel szekciójában.

Punker
vagy nagyot kell venni, az én Panámmal sincs semmi bajom mondjuk az a HDD-s felvevõ miatt volt 300k körül.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

batman
Na igen, de sok esetben a vágyak és a lehetõségek nem esnek egybe sajnos :)

[...] Te romboló állat! Te sátán!

Met
Szerintem is kerüld az ilyen minden az egyben cuccokat.
Külön dvd lejátszó és hozzá a hangrendszer.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

batman
Nézd, nekem Panasonic van, SC-HT335-ös. Teljesen alap készülék, ami miatt itt greg nehezményezett rá (talán jogosan), hogy a DivX és a Tv esetén a sztereó hangot nem osztotta szét 5.1-re. Én mindössze ezt a "problémát" tudom felhozni a ketyerével kapcsolatban. Azért tettem idézõjelbe a problémát, mert ez engem speciel rohadtul nem érdekel. A TV nincs rákötve, a DivX filmeket meg eddig a géprõl nézve sem érdekelt, hogy nem 5.1. Ha ez a dolog zavar téged, akkor valószínûleg nem ez lesz a te választottad. Egyébiránt maximálisan elégedett vagyok vele, különösen a Párbeszéd javító funkció. Én DVD-t nézek fõleg rajta, nem egyebet. Árban pedig belefér az 50-60K-ba.

Punker
50-60k-ból nem lehet semmi "jót" összehozni, az meg hogy a Pana nem jó ökörség, de ha külön veszed meg az egységeket jobbat fogsz kapni.

Sziasztok!
A segitsegetek szeretnem kerni· ugyanis kozel jovoben szeretnek hazimozi rendszert vasarolni es a vewlemenyetekre vagyok kivancsi!
Az igazsag az hogy nem vagyok nagyon szakavatott a temaban ezert a velemenyteket es jotanacsaitokat szivesen fogadnam!
50-60eFT kozotti keszulekre gondoltam.
Ahogy olvastam itt a Panasonic markarol mar kialakult egy velemeny, nem tul jo.:-( Nos varom a segito hozzaszolasaitokat hol, mennyiert, mit erdemes es a hasznos jotanacsok, tudnivalok, mire kell odafigyelni!
VAn egy min feltetelem azert ami: pl:MPG4, mp3, divX, feliratkezeles,wma, jpg, dvd rw..de ezt szerintem azert majdnem mindegyik mar azert tudja, nem?
Illetve meg egy olyan kerdesem lenne, hogy a feliratok meretet estleg lehet-e novelni allitani ezeknel a hazimozi rendszereknel?
Illetve a feliratokat ha kezel egy rendszer az alatalaban txt, srt, feliratok vagy ez fel van tuntetve vagy mindketto vagy meg plusz egyebek.
Koszonom az informaciokat!
LittleL
Ha nincsen videoprocesszor a vetítõdben ami még feldolgozza
a jeleket, akkor ajánlott a HDMI kimenetes dvd lejátszó.

Asszem a HDMI -vel az a baj, hogy ha hosszabb távolságra kell
elvezetni a jelet, akkor nagy a jelveszteség.

Az infocus 4805 -ben bennevan a Faroudja videoprocesszor,
így elég neki egy "mezei" progresszív DVD-lejátszó is.
Komponens kábellel, mert azon kisebb a jelveszteség.

Azért kérdeztem, mert Rea szerint a hdmi csodákat képes mûvelni. Mikor elöszõr voltam nála, egy plazmát hajtott meg 2910-es denonnal hdmi-n keresztül. Hát nem volt semmi.

LittleL
Asszem a 2. két más lejátszóval volt persze, és
a beállítások is teljesen mások voltak.
de a különbség jóllátszik.

Én éppen most Készülök 4805 -öset venni
novemberben voltam DVD-centeres fórumtalálkozón.
Tami elhozta a sajátját,
és összevetettük >K< Optomájával, ami asszem ' millió Ft.
És az Infocus nem vallott szégyent, nem sok észrevehetõ különbség volt
két vetítõ között.

Csak ne lakna olyan messzire. Szerencsére hogy van autó a családban, különben nem tudom hogyan cipeltem volna haza a yamahát (20kg csomagolással)

Jó sokminden volt még nála. Csupa olyan amit még szívesen elhoztam volna<#vigyor0> Pl. 3910-es denon

Szerintem elég korrekt, én csak ajánalni tudom. Ha odakerül a sor, valószínûleg a következõ projimat is nála fogom venni.

A 2.kép felkonvertált? Csak mert erõsen gondolkodom egy hdmi-s lejátszón (bár most a következõ beruházásom egy klipsch Rf35+Rc35 páros lesz), csak azt nem tudom hogy megvárjam e a hd-dvd lejátszókat vagy nem. Idáig ugye nem nagyon használtam ki sajnos a projim 720p-s felbontását.(utólag belegondolva sokkal jobban jártam volna egy 4805-össel mint a z2-vel)

LittleL
És sok cucc volt még nála ?
Én is most akarok majd DVD-lejátszók után érdeklõdni.
Korrekt fickó ?

Nemtudom honnan hordja be, vagy honnan szerzi
de jó sok cuccot elad.

Igen még Decemberben voltam nála. Õ az elsõ dvdcenteres akivel személyesen találkoztam idáig.

LittleL
DVD-lejátszók között van szerintem a legszembetûnõbb
különbség.

Fórumon éppen most kötött rá egy vetítõre
egy gagyi lejátszót,

és egy márkás lejátszót.

220 cm széles képnél már elég jól kijönnek a különbségek.
AZ is sokat számít hogy milyen kábellel van összekötve a DVD-lejátszó és a
vetítõ.
Ezt egy olcsó dvd-lejátszó produkálta,
múlt héten kötötte be a srác.:

ez meg Denon, asszem 1920 -as, a különbség látható:

LittleL
Szóval megvetted Rea YAmaha -ját ?
Szerintem jó cuccokat árul,
és elég jók az árai is.

Amúgy talákoztál vele személyesen ?

LittleL
Azt mondta a fickó hogy
például DVD-lejátszóknál sok más márkát is kipróbált,
de a Myryad -nak a képe, hangja tettszett meg neki nagyon.
Ezt eBay -en láttam 500.000 -Ft. ért hirdetve.

Aztán a Shakti kõ a dvd -lejátszón,
az a kis fekete valami,
Az egy elektromágneses zavarszûrõ kõ.
Állítólag van valami haszna a rendszernek belõle,
de ezt sokan vitatják.
Ennek 80.000 FT darabja, és a kábelekre is rakott belõle a
kisebbik fajtából.

Most állítólag még ezeknél is nagyobb, drágább erõsítõket akar venni.
Mert a High-end kategóriában a McIntosh -nél még 2-szer háromszor is vannak drágábbak.

Persze ezek csak nagyon jó minõségû hangfalaknál hallatszódank,
bár õneki jó hangfalai vannak.

Akkora különbség tényleg nincsen mint egy tesco gazdaságos yamada és egy kiskategóriás yamaHa erõsítõ között, de azért hallható. Egy drágább rendszeren sokkal több részlet hallható meg és egy komolyabb erõsítõben azért van elég teljesítménytartalék 1-2 durvább dinamika különbség esetére.

desigo
szerintem sincsenek nagy különbségek
batman
Mivel még sem 500e, sem 5 millás cuccot nem hallottam szólni, fentartásokkal, de elhiszem amit mondasz, lehet, hogy csak én nem vagyok elég kifinomult, vagy csak másban élem ki a geek-ségem :)

Ha a 2 összeget(500e,5milla) úgy vesszük hogy abba minden(erõsítõ,hangfal,dvd,kábelek stb...) beletartozik, akkor hallható a különbség. Egy 500e-es és egy 5millás erõsítõ között már nem biztos.

batman
Persze, nem vitatom, hogy biztos lehet ennél többet is költeni rá, sõt, ha nekem lenne rá, akkor én is csinálnék saját mozit magamnak. Nem is az összeg az, ami hihetetlen, hanem az, hogy valaki azt hazudja, hogy hallja a különbséget egy fél milliós, és egy 5 milliós cucc között. Normál, akár mozizási körülményeket figyelembe véve.

Bár egy ilyen rendszerrel fel lehetne mosatni a padlót bármelyik multiplex mozival.

Ráadásul akinek szeparált sztereó-házimozi rendszere van, abba már bele se lehet kötni hogy nem tud hallgatni zenét jó minõségben. Mondjuk amiket én írtam, azok még ennél is tovább mennek. Pl.

Lexicon cuccok
LX-7 végfok 2.3milla
RT-10 DVD 1.2milla
MC-8 Elõfok/Processzor 2.5milla

Ez 6millió és ez még csak a házimozi rész, hangfalak nélkül. A világ egyik legdrágább hm elõfoka/procija 10000font(~4millió)

desigo
miért lenne már állat?
ha megteheti akkor miért ne költhetne több milliót hifire
aki ijet vesz az mindent megadna a legtökéletesebb hangzásért
Amúgy nem rosszindulatból, de azért a kábelek igen csúnyán mutatnak a háttérben.

Mielött megvettem volna Rea4 yamaha4600-osát, erõsen gondolkodtam egy rotel rendszeren. (hificity-n 1075+1098-ast árulnak szinte féláron.(~250-ért az 1075-ös és ~450 a 1098-as)

De nem bántam meg a yamahát, tökéletesen kiszolgálja az én igényeimet.

batman
hát az is egy állat, aki ennyit költ ilyenekre. Meggyõzõdésem, hogy 10-ed ennyi lóvéból vásárolt cuccon sem hallana semmi különbséget. Egyszerûen nem tudom elhinni, hacsak nem áll közeli rokonságban a denevérekkel....

Punker
vannak beteg emberek, mert ha a hangfal mögötti fûtõtestet nézed láthatod hogy nem egy milliárdos hanem 1 fanatista :)

LittleL
De van olyan is aki csöves erõsítõt és házimozi erõsítõt
vett 2 + 2 millióért,
tehát 4 millió Ft összesen, McIntosh erõsítõk
akkor még nincs is benne a Myryad dvd lejátszó - 200.000
meg a Shakti kövek, kábelek - 400.000 Ft legalább
meg a hangfalak.
ez mondjuk a legdárgább rendszer itthon, aki meg merte mutatni fórumon.

LittleL
Persze hogy vesznek idehaza is ilyen drága holmikat.

Íme egy dvdcenteres "kolléga" berendezése.:

A/V Elõfok:Rotel RSP-1068 .............420,000
Front végfok: Rotel RB-1070, ..........180,000
Surround+Center végfok: Rotel RB-985 MKII THX Ultra
CD: Rotel RCD-1070,

A Scart kábel "milyen vastag" (megfelelõ árnyékolás...)?
(Mondjuk én nem vettem volna Yamadát, de biztos megvolt az okod erre a típusra.)
Punker
adnak, azoknak akik fizetési papír szerint is európában vannak, tehát a népesség kb 5%-ának.

Múltkor megnéztem egy oldalt, ahol árulnak lexicon cuccokat, hááát, $-ban még nem tûnt olyan durvának, de huf-ban kiírva nagyon durva. 2millió alatt nincs is semmilyen ketyeréjük.:))))

Egy rotel proci+végfok még éppenhogy a megfizethetõ kategória, de ez már durva. Egyáltalán adnak el ilyet Mo.-n?

Met
elvileg 5.1-es lesz

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

zaki
üdv. 1 kérdésem lenne

van egy ilyen házimozim. vga-ról már ki van a kép nyomva a tv-re, a hangkártya rá van kötve a házimozira, de csak mezei rca kábellel. szal az lenne a kérdésem, hogyha a optikai kábellel kötöm össze a hangkártyát a házimozival, akkor egyes divx filmek ténylegesen 5.1-ben fognak megszólalni? régebben volt ps2-m, és azt rákötöttem a házimozira egy optikai kábellel, és akkor szépen szólt 5.1-ben (persze csak azok a játékoknál, amelyek támogatták az 5.1-et). köszi a válaszokat elõre is, jók vagytok

batman
Teljesen igazad van. Én csak azért nem idegesítem magam emiatt, mert elsõ sorban nem a divx miatt vettem házi-mozit. És nem is túl gyakran nézek rajta azt.