3773
Az új DX9-es benchmark
-
#1383 AMD XP 1700+@2000+
512 DDR 333
Sapphire Radeon 9800 128 (zacsis/np) 324/580
4659
Ez talán megfelelő ugye? -
OGabor #1382 A közel hasonló konfig P4 2,4 GeF4Ti4200 az enyém, és én már irtam neki, hogy vasszeg a mem sebbesség miatt több... nálam dualddr van és aida szerint 4500Mb/s... egyébként meg, amíg egy játék sem szaggat addig nem mindegy hogy 11e vagy 13e? Szvsz 1x érdemes kicsit megpiszkálni a gépet egy jó pontszámért, ozt hagyni a francba az egészet -
#1381 Amúgy szerintem az az eredmény nem olyan irreális, hiszen a 2500+os Barton "csak" 1833MHz-es, és mondjuk egy 2400+os T-Bred meg 2000MHz-es. A 3DMark2001 SE Build330 (gondolom ez van neked is) pedig sokkal jobban CPU függő mint a 3DM03, tehát lehet, hogy egy alacsonyabb "Performance Rating"-es (pl 2400+os) CPU-val magasabb eredményt ér el benne valaki. Egyébként milyen alaplapod van? BIOS mikor volt benne frissítve? Memóriád milyen időzítésekkel megy? (3DM2001SE-ben memóriaidőzítésekkel is elég sok pontot lehetett gyarapítani...) -
Drizzthsz #1380 Nálam:
PBA Sapphire 9800 Pro(de lecserélem simára :) )
alapórajel, mint nálad:
3dm2k1:15331
3dm2k3:5495
Barton 2500+ alapórajelen, nf 7-2.00 . -
gonosz #1378 En meg sectorrol szedtem, de onnan mar levettek. Warezcenteren meg fennvan egy darabig, csak oda 240ft (matavval) dijat be kell tarcsazni egy hetre. (sms-el tobb, 400ft). En a Tron miatt rakenyszerultem :) Mondjuk a sok jo cucc karpotolt.
Amugy 2d/3d grafikaban is osztalyelso az aqua, de a jatek gyakran uncsi :/ -
#1377 még nem jelent meg.
de érdekelne, hogy a 2-őt honnan lehet letölteni, mert a hivatalos weboldalról nem igazán engedik. -
gonosz #1376 uj aquamark nincsen meg? -
#1375 na megvannak az ut2003 teszteredmények, majd benyomom ezeket később valahova, ha lesz időm -
#1374 hi!
beállítottam mindent amit írtál,és amit találtam a biosban.semmiel sem lett jobb.még mindig csak 10700 pont.a rivatunnerrel pedig ugyanannyira tudtam húzni mint a powerstrippel,a memória órajelet 300mhzig,ha több akkor kifagy.lehet a 3d markom szar,vagy az nem hazudik? -
#1373 DirectX 6-os. -
TheZsenyka #1372 És nézed ahogy kiüti a maxot a mutató... :D
Amúgy asszem DX4-es a cucc, nem megy mai directx-ekkel. -
#1371 Inkább 3DMARK99 MAX:) -
#1370 Ez egy gyökér teszt.....felraktam és nVidia támogatású egyébként. -
#1369 Egyébként már van ilyen fórum csak 5 óldalal
vissza kell keresni.
Akkor ahogy felrakom a game-t sokféleképpen probálom letesztelni majd. -
Borg #1368 Azt meg főleg nem -
#1367 csak a demot kellene ;D -
Borg #1366 Hurrá nekem nincs utm:) és nem is rakom fel ezért:) -
#1365 Ja és kéne AA és AF nélkül meg ezeket bekapcsolva is kipróbálni, mondjuk:
0xaa 0xaf
2xaa 4xaf
4xaa 8xaf
6xaa 16xaf
de bármi másra nyitott vagyok -
#1364 Na akkor valaki kezdje. Nekem az UT2003 demo verziója van, szvsz azzal kellene tesztelni, mert ez mindenkinek ingyenes. Mindenesetre ma este letesztelem a konfigot és holnap posztolom. Ez valszeg hitelesebben fogja bemutatni a kártyák/konfigok közti különbséget, mint a 3dmark-ok. -
#1363 Benne vagyok:) -
TheZsenyka #1362 Indítsunk. -
#1361 Mi lenne, ha indítanánk egy UT2003 teszteredmények topicot? -
#1360 AZ összpontszám engem anno sem érdekelt soha, az csak parasztvakítás a laikusoknak ! :DDD Kizárólag a külön FPS eredmények érdekelnek, azonban szemmel láthatóan ez sem ér semmit ennél... -
gonosz #1359 nos, normalis eredmenyt nem kapsz 1 szamadatbol. De meg kulon kulon a jatekteszt-fps-ekbol sem.
pl nekem 8500 -assal, a 3.x -es catalystek ota tobb mint a duplajara nott a sebesseg a 3dmark tesztekben. Ez abban nyilvanul meg hogy ahol eddig 1-2 fps -em volt, ott most akar 4-5 is. Viszont ez a 3 fps kulonbseg a pontszamban szinte semmit nem jelent. Ez az osszpontszam matematikai kepletbol pontosan latszik. A pontok tulnyomo resze tovabbra is a valtozatlan sebessegu dx7 tesztbol ered. Igy a pontszam csaknem valtozatlan, a sebessegkulonbseg viszont oriasi.
Valamilyen szinten korrekt eredmenyt talan ugy kaphatnank ha mernenk a minimum fps-t is. (pl a vulpineGL meg is teszi) -
#1358 Elárulom miért FOS a 3DMark ! Haverommal nyúztuk az új P4/2.8HT-t (akkor jött ki), nézzük a húzás mit hoz a teszteken (fokozatosan 3.6-ig) . Term. ATI9700Pro. Namost SZEMMEL jól láthatóan gyorsultak a tesztek, de egy két tized FPS-nél több különbséget SOSEM sikerült elérnünk a program szerint ott, ahol először vadul beszagatott néha a dolog, a végére meg már full smooth-os, teljesen játszható sebességet produkált (márha ez gamma lenne és nem csak egy szar teszt) !!! Szal. ha szemre gyorsulnak a tesztek, márpedig az nagyon nagy különbséget jelent, akkor lesz szíves az eredményben (főként a részeredményekben) is megjeleníteni azt a rohadék programjuk...
Áhhh, már nem is idegesítem magam, inkább azóta is szorgosan uninstallálom ezt a szemetet bárhol meglátom !
Ufff ! -
#1357 Totál igaz. Direkt be van lassítva, más ezerszer gyorsabban fut szebb grafikával. A gf4-ek fele kihasználatlanul dolgozik a teszt alatt, szánalmas az egész, ahogy szaggat. Gyenge reklám, az emberek meg bálványozzák a 3dmarkot. -
#1356 Ű még ennyi mindenre figyelni kell?nem is gondoltam,de köszi.a hibernáció miért szar?
és IRQ-t hogyan lehet a vga-hoz rendelni?vagy a könyvében benne van? -
gonosz #1355 "A többi szvsz 3-4 évvel ezelötti gammák bumpmappos, pixelshaderes reinkarnációja.
Nem szép, de lassú..."
sajnos a legtobb mostansag keszult jatek pont ilyen. nezd meg pl x2-threat demot.
"Más programozók arra törekednek, hogy az engine-jük minnél gyorsabban fusson a gépeken."
ennek nem kell gyorsan es szemetgyonyorkodtetoen futnia, az a jo ha szarra terheli a cuccod. en pl ha uj rendszert teszek fel a gepemre, 3dmark segitsegevel rendszerint ra tudok meg lapatolni 10-20 szazalekot a teljesitmenyre mindenfele beallitassal. Egy szilard viszonyitasi alap. Jatekok nem jok erre. Lehet q3-ban nem veszem eszre a kulonbseget de egy lassu jateknal nagyonis jol jon. -
TheZsenyka #1354 Lőjj le minden cumót a BIOS-ban amit nem használsz:
- COM portok
- LPT port
- SATA (ha van és nem használod)
- nem használt IDE csatornákat
- alaplapi hangot ha nem használod
- ROM BIOS Shadow opciókat DISABLED-re
- Video BIOS Shadow disabled
- System BIOS Shadow disabled
- IRQ kiosztást tedd autóra
- videokarinak feltétlenül legyen saját IRQ-ja (Assign IRQ to VGA ENABLED)
- AGP port melletti PCI-ba általában nem érdemes kártyát tenni (de nézd meg a lapod IRQ routing-ját biztos ami biztos, a keresztrouting-olt foglalatokba ne tegyél párban cumót)
- Nem használt USB-ket lödd le a túróba
- Frissítsd az alaplapod BIOS-át
Windows:
- felesleges cumók ne fussanak a háttérben (ne csak a teszt alatt, hanem egyébként sem)
- System restore-t lődd le a fenébe
- Mentsen meg az ég a Hibernációtól, lődd le gyorsan ha menne
- A device manager-ben a 'Computer' fül alatt 'ACPI pc' legyen ne 'Standard' erőforrás vezérlés
stb. :D -
#1353 sziasztok!még egyszer leírom a problémám hátha most többen látják:
a gépem: AMD 2500+ barton(no tuning)
512 DDR (400mhz)
GF4ti 4400
és 10600 pontot kapok,amit eléggé keveslek,főleg hogy valaki már beírta a pontszámát,és közel ilyen konfiggal 13000-re lett.fentvan a hyperion driver,a legújabb detonátor,dx9b és windows XP.BIOS beállítások is stimmelnek.
vélemény? -
#1352 Azért van a topic, hogy véleményt nyílvánítsunk.
Amúgy melóhelyen vagyok, és íróasztalnál ülök. Inkább kommentelek és eszmecserézek mintsem a plafont bámuljam.
Amúgy gonosz!:
3DM-futuremark
Q3-ID
Dio-Blizzard
Asszem nem összehasonlíthatóak, semmilyen szempontból. Nálam az a mérvadó, hogy a gépemmel elüssem felesleges szabadidőmet, lehetőleg szórakozva.
Az egyetlen érdekes dolog a 3DM-ben a DX9-es rész lehet, amit még nem láttam, léven Gef4-em van.
A többi szvsz 3-4 évvel ezelötti gammák bumpmappos, pixelshaderes reinkarnációja.
Nem szép, de lassú...
Gondolom szándékosan csinálták ilyenre. Más programozók arra törekednek, hogy az engine-jük minnél gyorsabban fusson a gépeken.
Amúgy szvsz futuremark és a HW fejlesztők nagyon szoros szimbiózisban élnek. Ezt a progit egy normális ember REKLÁMnak fogja fel:
vegyél jobbat, szebbet és akkor sokkal jobb lesz neked.
-
#1351 Ne kötekedjetek, mi értelme van? -
TheZsenyka #1350 Nem is értem, miért pazarolod a drága idődet erre a topicra. -
gonosz #1349 szerintem az szanalmasabb aki szerint ma a q3+dio2 a mervado. -
#1348 LOL
télleg nem érdekel. Megnéztem mikor megjelent, előszőr majdnem sírva fakadtam, aztán káromkodtam egy sort, aztán kiröhögtem a futuremarktos programozókat. Utána nyomtam egyet a DoomIII alfával (ami jobban nézett ki, és normálisan futott). Azóta csak mosolygok magamban, amint elvakult PC-sek (monnyuk én is az vagyok), 3DM-re verik magukat, és azon versenyeznek kinek visz többet 1-2száz ponttyal....
Mindig lehet olyan cuccost írni, ami a legjobb konfigon is rángat, ehez NEM kell nagy programozói tudás. Az, hogy az emberek ezt tekintik mérvadónak szánalmas.
-
TheZsenyka #1347 Ha "kibaszottul nem érdekelne", akkor nem is írtál volna be ide. -
#1345 Nekem 1700 a 2003-as, de kibaszottul nem érdekel, mert Q3+Dio2-höz bőven elég...
:)
Ja, és nincs 150.000-ben sem...
:) -
#1344 intel rulez! ;D -
#1343 sziasztok!
uninstalláltam a detonátort,feltettem a via hyperiont,feltettem a detonátort,feltettem a dx90.b-t és basszeg egy pontal nem lett több! -
Borg #1342 Úgy kb 5500 pont köré saccolom... legjobb esetben is...