3773
Az új DX9-es benchmark
  • tom..
    havernak van egy 9500 PRO-ja és faszán müxik! semmi baj nincs vele! minden elfut nála! lett volna pénzem vettem volna eggyet:)
  • gonosz
    amugy szerintem az nvidia tamogatas annyiban all hogy nem hasznalnak, csak ps1.3 -as effekteket :)

(igaz harmadannyi texturareteg all majd rendelkezesre, de nem baaj:)
  • gonosz
    siman futnak mi kell meg?
  • ollie
    ja, mert sok pénzt kapott az EA az nvidiától. kapják be!
  • ollie
    na meg ha nem Al Bandynak hívná magát, talán komolyabban vennénk :))
  • NeoMaN
    szakértő......
  • ollie
    LoL
  • Russ!an
    Ha jól tudom NEM irodai gépnek kell!
  • Borg
    Ne terjessz már hülyeségeket, mert még valamelyik hisz neked a végén:)
  • NeoMaN
    Én 9500-öst vennék...
  • ollie
    ennyiért nem igazi pro-t kap csak
  • NeoMaN
    LOL king....
  • steweee
    videokártyát akarok venni, de bizonytalan vagyok melyiket érdemes.35.000Ft-ig gondolkodom, ki mit venne a helyemben az alábbiak közül:
    gef FX 5600 128MB DDR - 32.500
    gef 4Ti 4200 128MB DDR - 34.500
    ati radeon 9500 128MB DDR - 35.000
    ati radeon 9600 128MB DDR - 35.000
    eddig nvidia kártyáim voltak, problémamentesek, ezért arra húz a szívem , de állítólag már az atival sincs gond az újabb játékokkal, habár valakinek igen. ezek közül azok már dirX9-esek, úgyhogy inkább az lenne a jó, csak félek hogy nem fog menni vele néhány játék pl:gta VC, max payne 1-2. és a gef FX 5200 tényleg nagyon vacak? mennyivel gyengébb mint az 5600? mert árban nagyon sok a különbség! 17.500, vagyis 15.000 olcsóbb
  • Ruffi
    Gratulálok...most akko anisoval meg aa-val játszál egy shaderekkel teli játékkal...
  • Ruffi
    bandi sztem sokaknak jobb van...amugy ilyen eredményt 5950 ultra-val is egy 3.2-es p4 hozza...monnyuk lehet olyanod van
  • Borg
    GeforceFX 5950 Ultra ?
  • Borg
    Lapozz vissza, nem is egyet irtunk már, az elején még...
  • Borg
    Az új tomb raider játék pl.
    (ez az 1 van, és ez sem teljesen DX9)
  • ollie
    tedd azt :)
  • NeoMaN
    minden kari dx9 kompatible ha írnak hozzá drivert....
    Más kérdés, ha hardwares kompatibilitás kell...
    :)
  • NeoMaN
    2-3 év...
  • NeoMaN
    Én sztem FX nagyon rossz kari.
    Mingyá begurulok, oszt megyek venni egy Trio64-et B+!
  • ollie
    De nem gondolom, hogy az FX-ek rossz kártyák lennének, csak egyszerűen rossz az ár/teljesítmény mutatójuk. Ha az ATI hasonló kategóriájú kártyái alatt lennének az áraik, akkor megérné megvenni.
  • ollie
    Egyébként én is tájékozódtam játékok terén, mielőtt az ATI-t vűlasztottam volna.
  • ollie
    Lehet, hogy igazad van, de eddig minden általam próbált tesztben az ATI-k voltak a jobbak (aquamark is).
  • NeoMaN
    Ez tény. Csakhogy bencsmárk nemérdekel.
    Stabilitáspróbának jó.
    Szerinted a futuremark programozói elfogulatlanok? Nincs a tesztjük ATI kártyákra kihegyezve?
    Mindenki mindenhol csal, ha pénzrő van szó.
    Mindenki jattol mindenkivel, a nagyobb nyereség reményében.
    Egyetlen ilyen teszt sem ad korrekt eredményt az tuti.
    Amúgy az tény, hogy sok-sok tesz és game összehasonlítása után már lehet dönteni a következő megvásárolandó GFXkari típusáról.
  • ollie
    http://www.beyond3d.com/articles/3dmark03/340/

An optimization must produce the correct image
    An optimization must accelerate more than just a benchmark
    An optimization must not contain pre-computed state

Ez a lényege az optimizációnak, ha ezen túlmegy, akkor csalás. Persze senkit sem érdekelne, ha rosszabb lenen a képminőség, ha MINDENHOL rosszabb lenne, nem pedig csak a bencsmárkban. Így viszont tényleg elferdítik az igazságot.
  • ollie
    Ebben igazad van, de a gond az, hogy csak 3dmark gyorsabb e miatt nem pedig a játékok. A képminsőgéről meg csak annyit, hoghy azt driverből is lejjebb lehet venni, minek rontani még rajta?
  • NeoMaN
    Amúgy meg mi az hogy csalnak? Ha lehet valami gyorsabb driverből akkor legyen is! Ha akarják, akkor optimalizálják a drivereket minden egyes gamehoz külön-külön, én örülnék neki. Én simán híve vagyok a sebbességnövekedés vs képminőségnek. Monnyuk azé 60MB-os videjókari driver LOL.
    Nem minden a látvány, pláne ha lassú. Inkább legyen gyors, de nem olyan szép.
  • ollie
    path=patch
  • ollie
    monnyuk 3dmark tényleg egy nagy rakás, de azért lehet vele mérni (már ha van hozzá path, különben csalnak, ugye...)
  • NeoMaN
    ollie bazz.......
    Kijött egy paccs azt örülsz.
    Elgurult a gyógyszered?
  • NeoMaN
    LOLMark....
    Nevetséges amúgy ez a futuremark is. Má egy szavukat se hiszem, azonkívűl nem is tudnak programozni.
    Ilyen ficsőr-olyan ficsőr DX10 meg ilyenek, aztán az Unreal első része is jobban néz ki, és jobban is fut mint a szar markjuk.
    Ja, és nvidiám van, de azt mondom: most jobb az ATI.
    Szal nem vagyok elfogult, de amilyen vakítás megy itt évek-óta az beszarás.
    Majd ha SWEENY vagy CARMACK mondja akkor OK, de nehogymá finn(?) semmibennembizonyított arcok mondják má meg nekem mi a jó!
    PEACE
  • ollie
    Mondjuk ez pont nem igaz az FX-ekre
  • ollie
    Jelentem, hogy nem változott a háromdémárk pontszámom a legújabb peccsel! Jeeeee, még egy jó pont az ATI-nak...
  • ollie
    Na, akkor kiváncsi vagyok, hogy egy 8500 vagy 9000 hány fps-t produkál 3dmark03 2. és 3. tesztjében... Borg?
  • gonosz
    nem csesztek el ott semmit. nyilvan a dx9 -es kartya gyorsabban futtat egy brutalisabb dx8 alkalmazast.
  • ollie
    A prohardver fórumon néztem egy 3dmark03-as topicban.
  • NeoMaN
    ok, de hol a link a tesztehez? :)
    Beyond-on csak fx-ek és ati-k vannak...
  • ollie
    Bármelyik teszteredményt megnézed, ahol fel vannak tüntetve az fps számok, rögtön feltűnik. A 9500/9600 pro-k olyan 20-25 fps-el nyomatják a 2. és 3. tesztet. A Gf4Ti-k, meg pont feleannyival. Úgy látszik, az Nvidia már a dx8-nál is elszúrt valamit. Így már érthető a magas 3dmark2001-es teszteredmények nvidia terén, hiszen az főleg dx7-en alapúl.