3773
Az új DX9-es benchmark
-
#1927 Ja, és mivan, ha a kormány, vagy az idegenek keze van a dologban! Támadnak az UFO-k, jön a gonosz IT és elársztja a piacot az ATI chipjeivel, hogy beszopassa a jó idegenek által az embereknek ajándékozott nVidia chipjeit! És a játék közben az ATI kártyák manipulálják az agyunkat, és így foglalják majd el a földet. Készüljünk, ezek jelek! Hó, mi ugrál itt a képernyő jobb felső sarkában? Ja, ez csak egy szmájli, nekem FX-em van!! -
#1926 De ugye még mi vagyunk elvakultakultak? -
#1925 Eddig mindig Nvidiám volt!
Azt is fogok venni!
Ati-nál már láttam egy pár szörnyüségs képet.......
És Tetszik ez az öszeesküövés elmelét! :-) -
#1924 jaaj cifu! te nagyon naív vagy. szerinbted több milló dolláros buliknál nincs összeesküvés??? :D
Ez természetesen fikció amit írtam, de az 100% hogy van valami a háttérben. Ez üzlet és pénz, nincsenek TISZTA dolgok... -
#1923 ekkora baromsagot:PPPP mar eleve ott dol hogy az ATI mas hibajabol tanulva nem gzart semmit az MS-nek:DD magyarul megcsinalja a chipet leteszteli es az MS ott gyartja ahol akarja:) -
#1922 Tipikus összeesküvés elmélet, meg is mondom miért:
1.: Az M$ azért az ATi mellett döntött, mert látták az R300 teljesítményét, és mivel az nV a 2.0-ás Spaderek terén erősen lemaradt, eléggé egyértelmű volt a lépés.
2.: Halvány lila gözöd sem lehet arról, mennyibe fog kerülni az X-Box2-be kerülő ATi grafikus chip. Egyszerűen azért, mert egyenlőre ilyen adat nem került nyilvánosságra (csak találgatások).
3.: Az nV kártáyk már akkor gyenge Dx9 teljesítményt nyújtottak, amikor kijöttek, erről nem az M$ tehet, kizárólag az nV!!!
4.: A Dx9-ben kezdetektől fogva 24bites precizitás volt előírva a shaderekre!!!
Az'é nem baj, gyártsál még ilyeneket, jókat lehet röhögni rajta, csak mindig emeld ki, hogy szigoróan fikciót írsz le, nehogy valaki komolyan vegye... -
#1921 Na ez már tényleg egy korrekt hozzászólás volt! -
#1920 -
#1919 nem! kimondottan rossz! :D
javítsd má ki az aláírásodat bazz! Így nem elég gizda már! :DD -
#1918 Télleg 9700 pro-val jó az 5050 3dmark03 pont? -
#1917 hehehe, ez azért szerintem túlzás :DD -
#1916 Azért erőssen elgondolkodtató:
1. Microfos + NV szövetség (xbox, dx8)
2. x-box nem fogy, microfost sokat bukik rajta, nvdia mégsem adja olcsóbban a microfostnak az NV30-at
3. microfos új partnert keres az xbo2-höz. Megtalálja az ATI-t.
4. A ATI csak még drágábban tudná adni a csippeket mint az NV, ezért kell egy stratégia, hogy az ATI-nak nagyobb legyen a nyeresége, és feljebb mennyenek a részvényeinek az értékei.
5. A mikrofos beajánlja nekik, hogy ellehetetleníti az NV-t a DX9-el, ezért cserében olcsóbban kapja a csippeket az ATI-tól..
5. A mikrofos megváltoztatja a dx9 specifikációkat, az nv-nek azt mondja jó lesz a 32bites shader is. Közben az ATIval közösen a 24bitre gyurják a cuccot
6. kijön az ati és tarol. Az nv-nek már nincs ideje átgyúrni a csipjét, muszály kiadnia hogy le ne maradjon nagyon az ati mögött.
Összeesküvés elmélet.. :D
Azé őszintén: lehet benne valami..Itt miilió dolláros tételektől van szó, tehát MINDEn elképzelhető.. -
#1915 na, szóismétlés rulez
ja és tényleg korrekt volt a válaszod, látszik, hogy nem köztözködni akarsz. -
#1914 Hát ha kicsit szaggat a játék és téged zavar, akkor lejjebb veszed a részletességet és kész. Pont te írtad, hogy a képminőség nem számít neked. De ha tényleg így van, akkor meg te tényleg egy elégedett FX tulaj lehetsz, és elhiszem hogy elégedett vagy vele és nem csak elfogult, szal neked megfelel az FX. -
#1913 Na ez egy korrekt reagálás volt, dicséret érte. -
Akuma #1912 szebb a kép és még sem lesz jobb a játékélmény (persze bemesélhetjük magunknak, mert amiről azt hisszük, hogy jobb, az már egy lelki megnyugvás és biztos jobbnak is fog tűnni)
nekem legalábbis végeredményben a játékélmény a fontos!
ha már egy kicsit szaggat valamelyik játék az sokkal idegesítőbb, mintha valamivel gyengébb képet kapnák
én is fps őrült vagyok, persze mérsékkel (nincs zseton 100ezer forintos kártyákra)
ezért nem igazán érdekel az AA, AF. ha érdekelne persze biztos radeon-t vettem volna... -
#1911 Persze, ha nem egymás mellett látod a két képet, akkor nem tünnek fel az olyan dolgok, mint pl. hogy az UT2k3-ban a rakéta sokkal kevesebb füstcsóvát hagy maga után, vagy hogy kevésbé szép az árnyékolás. FX5600-on mi csináltunk ilyet (képlopás és utána összehasonlítás) és bizony ott voltak a látható különbségek...
De nem tudom, mi a ráknak tépjük a szánkat, ezt már nem egy és nem két HW oldal végigrágta oda és vissza, képekkel, olykor animációkkal illusztrálva. Ha nem hiszel sem nekünk, sem nekik, akkor meg örüljél, hogy milyen szuper kártyád van, amelynek milyen szép képe van, és milyen gyors is minden játék alatt...
Végszónak álljon itt egy másik FX5800 tulaj hozzászólása a Győzzetek meg, hogy ne FX5900 Ultrát vegyek! topicból a HWSW.hu fórumáról (amúgy érdemes elolvasni, jókat lehet röhögni rajta, és némi Deja Vu érzés keritheti az embert hatalmába...):
"Nos, Gabber!
Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Szinte kivétel nélkül minden tesztben jobbak az ATi kártyák, mint az nVidiák. Amint láthatod, én egy 5800-ast birtoklok. Elképesztő volt látni, ahogy a haver 9600Pro-ja 3dmark03 GT4-ben jobb eredményt produkált, mint az én kártyám, ráadásul gyengébb hardware környezetben. Nagy feeling egy ilyen kártya, lehet mutogatni, hogy milyen brutális darab (én is amiatt vettem anno, nem tájékozódtam eléggé), de sajnos a teljesítménye nem azonos a kinézetével. Minden egyes kategóriában az ATi kártyák a jobbak sajnos." -
#1910 Nem volt látható különbség. -
#1909 Valszeg azért mert rosszabb lesz a képminőség (erről ugyancsak a hw oldalak számoltak be), nagyobb fps, rosszabb képminőség. -
#1908 Áruld már el, hogy honna vetted, hogy az ATI állította bármikor is, hogy az NVIDIA csalt, mert ilyenről nem tudok. A csalásokról a előszőr a hw oldalak teszteiben számoltak be. -
#1907 egyedul vagy ezzel a vilagon:) -
#1906 Nekem például ha több pontot kapok egy új driverrel akkor a gaame-kben is nö az FPS! -
#1905 Gondolkozz, egy benchmark program hogy lehetne hardware specifikus? :) -
#1904 ÉS az új nVidia driverek ugyanúgy videólejátszás stílusban csalnak, vagy ezek már tényleges teljesítményt növelnek ennél az egy programnál?
Én úgy elékeztem, hogy a program alapból hardware specifikus, de valószínűleg neked van igazad. (nincs kedvem visszakeresni) -
#1903 Nem volt semmi ilyesmi. Az ATi korábbi Cataclyst-je (emlékeim szerint a 3.0) tartalmazott egy kisebb mértékű optimalizációt, ami valóban 2-3%-ot jelentett. A botrány után az ATi eltávolította a programspecifikus optimalizációt, azóta egyik ATi driver esetén sem merült fel csalás lehetősége.
Az nVIDIA esetén azonban azóta is folyamatosan találtnak optimalizációkat... -
#1902 És a nép boldog, a gazdaság pedig virágzik! -
#1901 Egyébként ezt a futuremark-os csalást nem maga az ATI kezdte azzal, hogy ATI kártyákra optimalizálták az egész tesztprogramot????? Igaz, ezzel csak valami 2-3%-ot nyertek. -
Akuma #1900 te meg csak nevetsz..
ahogy julius caesar mondaná... ha circus kell a népnek, akkor mi rendezünk cirkuszt -
#1899 Az, de ha már nincs miről beszélni akkor jön a vitatkozás, vagy a viccmesélés. Mivel ez itt hardware topic ikább mellőzzük az utóbbit. -
#1898 ez mar tenyleg lol kategoria:))) -
#1897 Miért asszed te jobban tudod? :-( -
#1896 Te már csak tudod... -
#1895 Aha persze! -
#1894 Amennyire mostanság odafigyelnek a drivercsalásokra, csodálkoznék, ha lenne az ATi driverjeiben bármiféle csúnyaság. Ha lenne, már biztos megtalálták volna. -
#1893 Ja még eben is jobbak az NVIDIA-k! -
#1892 Vagy csak jobban nyomják! Sokan szeretnek pont azzal vádaskodni amit ők maguk követnek el és így még kevésbé lesznek feltűnőek. Nomeg az ATI-t sokkal kevesebben is szeretnék mostanában bármin is rajtakapni. Nade igen, az nVidia driver-ei tesztekben sokkal ügyesebbek! -
#1891 Vagy csak ügyesebben :-) -
#1890 Talán meglepő, de nem sikerült rajtakapni az utóbbi időben ilyesmin. Az nVIDIA-t viszont igen. Már párszor leírtam milyen módszerek vannak erre, és eddig nem vettem észre változást pl. az exe átnevezése után ATi-n.
Egyébbiránt nem véletlen, hogy mostanság a komolyabb tesztoldalak már mind kerülik a beépített benchmarkokat, és saját teszteket futatnak... -
#1889 Annyit nem, mint az nvidia. -
#1888 És most öszintén szerinttek az ati nem csal?