3Dmark03, és az eredmények!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Nekem a gyári hûtõvel megy a p4-em 25%-os tuninggal, és kb 1-2 fokkal melegebb csak. De ez szerintem sok mindentõl függ, mert több fajta gyári intel hûtõ van, és persze a proci sem mindig 100% ugyanolyan.

Geeryy
Gerry & ollie amugy thx hogy elmagyaraztok mindent

Persze. Ha összegyűjtesz egy azonos nevű *.rar, *.zip, és *.arj becsomagolt fájt, létre tudod hozni egyesített erejükből a *.exe -t ami mindenek felett áll. Sok jo ember kis helyen is : esgé

Gerry
Le van róla szedve a sötétszürke fémlapka az aljáról? Ha le van szedve, és megfelelõen van megkenve pasztával, akkor szerintem elmegy, ha nem, akkor kicsit meleg lesz, de meg nem hal, mer 70-71 foknál úgyis lekapcsol a gép magától.

Geeryy
alaphutovel meg elmegy?

Persze. Ha összegyűjtesz egy azonos nevű *.rar, *.zip, és *.arj becsomagolt fájt, létre tudod hozni egyesített erejükből a *.exe -t ami mindenek felett áll. Sok jo ember kis helyen is : esgé

Gerry
Azt csak akkor tudod meg, hogyha megnézed. Sokminden befolyásolja a hõmérsékletet, fõleg a fesz emelés mértéke, meg a ház szellõzése.

Geeryy
és igy mennyire fog melegedni?

ollie
szóismétlés rulla

ollie
Arányosan lesz gyorsabb. Tehát ha az FSB-t 100-ról 120-ra növeled, akkor 20%-al fog gyorsabban menni. Tehát ha mondjuk 2400-es cerkád van, akkor 2880-on fog menni, de valamivel gyorsabb lesz, mint mondjuk egy 2900-es cerka, mert az FSB nagyobb (100 helyett 120).

Geeryy
és akkor hány mhz fog menni??

ollie
Ja, elfelejtettem írni, hogy én fesz emelés nélkül értettem.

Gerry
OK, hiszek neked, nem nagyon szoktam Intel procikat tuningolni, de egy celeront már sikerült beizzítani 127-es FSB-vel egy IC7-es alaplapban, fixed 33MHz-es PCI mellett, és némi fesz emeléssel, de nagyon melegedett 2-3 óra után a hõmérséklete, (60-64 fok) ezért asszem 120-ra lett visszavéve. Amúgy ez egy 2200-as dobozos cerka volt, ha jól emléxem. Nekem AMD van nForce2-es chipsettel, úgyhogy nincsen gondom a szorzóra (mert ugye ott azt is lehet variálni), meg a PCI órajelre, az ott is fixálható. Mondjuk nem is tuningolom agyon a procimat...

ollie
Biztos lehet fixed 33MHz a PCI, mert már a P4PE lap is tudja. A celeronok általában meg nem nagyon bírják 120-as FSB felett.

Gerry
Belefér talán az 500/350, ki kell próbálni, a CPU-t pedig úgy kell húzni, hogy kézzel állítod be neki az FSB-t, ami most neked 400MHz, vagyis 400/4=100, ezt próbáld meg feltenni 125-re vagy valami hasonló értékre, bár a legjobb a 133 lenne, mert ott ismét szabványos 33MHz-et kapják a PCI eszközök, de asszem a P4C800-nál be lehet rakni a fixed 33MHz-t a PCI nak, és akkor mindegy hogy mennyin megy az FSB. A Celeronok általában 120-125MHz-et mennek, de szerencsés esetben többet is.

ollie
szerintem próbáld nyugodtan 500-on

Geeryy
nem tudom hzni a cpu-t !lol
bios ba megneztem nem lehet mgeneztem a kiskonyvet hogy ugy kell e és ugy kell
de akkor se lehet
asus p4c800
5letek?
Gerry:500/350 en alaphutéssel ne? vagy azis belefer még?

Gerry
Szerintem érdemes kipróbálni 500/350-en, és ha ott is stabil, akkor elég jó már a cucc. Ha fagy, vagy visszadob a desktopra, akkor csökkentsd a GPU órajelét, ha szétesik a kép, vagy szemetesedni kezd, akkor vedd visszább a memória órajelét, ennyi.

Gerry
Ha nem fagy a gép, vagy nem esik szét a kép, akkor igen.
De nem ártana, ha tennél be 1-2 házhûtõventit, hogy huzamosabb idõ után se melegedjenek nagyon fel a cuccok a gépedben.

Geeryy
400/300= 3129
450/330= 3427
huzhatom még?

Gerry
Ha csak húzni akarod, akkor tökmindegy, én annó a Rage3D Tweakert használtam, de csak próbaképpen, most nem húzom a VGA-mat.

NeoMaN
Rivatuner

NeoMaN
Úristen, több mint 3kilóért vettetek gépet? ÁÁÁhhhhhh....
Mik vannak benne? Ezért már 64-es AMD is menne...

Geeryy
melyik jobb vagy van különbség?

NeoMaN

egeret is olyant baz...
Beszarok!

ollie
Nincs. Külön progi kell hozzá, mint pl a Rage3d Tweaker, Radeonator, stb.

Gerry
Sehol, alapból nincs, tölcsél le hozzá valami tweaker progit, pl.: Rage3D Tweak, vagy hasonló.

Geeryy
bazz lehet hogy en vagyok alama(vagyis biztos ) mivel ez az elsõ ati-m.
nem talalom az over. menupontot ahol fel lehet huzni marmint a VGA-t

hol van??

Gerry
Szerintem a P4 2.4C is tökéletes választás lenne, pláne ha felhúzná 3GHz-re, meg kicsit nyomna még a VGA órajeleken, akkor egész jó pontot kaphatna.

Geeryy

ollie
Basszus, csak azért azt írtam hogy 2.4B, mert azzal konkrétan tudom, hogy mennyi egy 9600 pro pontszáma húzás nélkül. Meglep? Gondolod hogy én nem C-s P4-et, meg 9800 XT-t vennék ha most lenne rá pénzem?

Ruffi
Csak a procit kéne kicserélni egy 2.6c-re mondjuk
Ollie:Neked meg csak annyi h döbbenet mennyire hazabeszélsz mindig, "HA a cerkát kicserélnéd P4 2.4B-re"
Nem kell ennyire...
De Geeryy-nek ajánld h mindenböl olyat vegyen mint ami neked van!!!Egér is olyan legyen!

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Geeryy
nekem meg connect 3d.az jó?

ollie
milyen gyártmányú a 9600-od? nekem club3d, és azok jól bírják a húzást.

Geeryy
és a proci t meddig huzzam?

Geeryy
bazz20an több mint 300ezret ott hagyunk a boltba,és kiderül hogy egy nagy kaki,vagy ha nem is teljesen de nem ezt vartam 😞

Gerry
Meg kell nézni, és a sorozatszámból általában kiderül, hogy hány ns-os, vagy ha abból nem derül ki, akkor meg kell nézni a neten a memória gyártójánál, hogy az a gyári szám hány ns-os ramokra van rászitázva. Ezekután 1000/x.x ns=yyyMHz képlettel kiszámítható az elvi max órajel, de általában a kapott érték felett is megy a RAM, ha jó a minõsége, és megfelelõen van hûtve.

Gerry
Igazából én abból indulok ki, hogy a haverom AMD Athlon XP 1800+os procijával 2*256MB 266-os memóriáva és szintén 400/300-as R9600Pro-jával kb ugyanennyi pontot ér el.
Ja, és az 1800+ az ugye mint tudjuk 1533MHz-et jelent...

Geeryy
azt honnan tudom meg?? marmint hogy milyen memoria van kartyan?

Gerry
520 kicsit soknak tûnik, szerintem max 500 (de ha bírja akkor mehet), a 340 pedig szerintem mehetne följebb is, bár ez nagyon attól függ, hogy milyen memók vannak a kártyán.

Gerry
Szerintem a P4 többet dobna mint 100 pont, de nem biztos, mindenesetre ha egy szigorú tuningnak alávetné a Rdeont, akkor akár 4000 pont körül is kaphatna, de szerintem a Celeron nagyon visszafogja a gépet.

Geeryy
szerinted meddig huzhatom a vga-t?520/340 ? vagy sok az már?

ollie
NEm, ez pont jó. HA a cerkát kicserélnéd P4 2.4B-re, akkor lenne kb 100 ponttal többed. Ha meg 2.4C-re, akkor nemtom 😉

Gerry
Celeronnal nem is fosz sokkal többet kapni. Ez is egész jó eredmény. Nomeg ha alapórajelen járatod a 9600Pro-t, akkor szintén ne várj sokkal többet... Amúgy nekem a Catalyst 3.10 és a 3.9 is gyorsabb volt mint a 3.8, de a 3.10 tûnik a legstabilabbnak. Néha nagyon ritkán a 3.9-es kidobott a desktopra pár óra Call of Duty után egy hibaüzenettel, miszerint az ATi Radeon okozta a hibát, bla bla bla...

Geeryy
Asus p4 c800
intel celeron 2,4
2*256 ddr ram 400
9600pro 400/300 (cat 3.8)
audigy 2
3129 pötty.
szereintem ez nagyon gyenge vagy tévedek?

ollie
Ez az XT 500/300-on megy alapból?

ok, thenksz..

football without ultras is nothing

skristof - nagyon sok helyen van, keress ra google-ban. Csak serial kell hozza, es full lesz.

LYONESS - Your Cashback Company

K.András
asus p4t533c alaplapban egy P4 [email protected] jelenleg 512 rambus 800 mhz,
fx 5900xt
400/700-on: 5004 pont
450/830-on pedig:5600 pont

http://druglord.buzz.hu/ ;)

honnan lehet szedni amugy a full verzsönt????
2001 is fennnt van még vhol?

Shogun
Asus A7N8X 2.0 Deluxe
2800+ Barton @2079mhz
Sapphire 9800 pro
2*512/333 ddr (brand)

és minden alapon van semmi sincs húzva

5400 pont

Az a baszott féreg... Kh@oSz

nah remélem mindenki ráérti, h connect3d 😛