1459
  • barret
    Több mint egy éve próbáltam utoljára! Nem emléxem már milyen Win volt...
  • ZaJanga
    Jujj de zsír a banner!!
  • Narancs
    de legalább megy a film...nekem el se indul, nincs kép...:(
    XP -d van?
  • barret
    Nekem is van egy ilyen karim,és még16 biten is szaggat filmnézés közben...Ne várj tőle csodát...
  • Narancs
    Köszi szépen, megnézem!
  • a_n_d_r_e_w
    Szerintem tegyél le róla. Bár amikor én Virge-t használtam, akkor még egy 300-as Cyrix dolgozott alatta és filmet nézni nem nagyon lehetett (csak olyan 1/8-ad képernyőnyi nagyságban, a fölött szaggatott). Ez régen volt, lehet, hogy jobb procival már tudná rendesen. WinXP alatt meg nem is próbáltam. Javaslom keresgélj itt drivert: https://ranger.s3graphics.com/, név és jelszó: archive

Többet sajnos nem tudok segíteni, sok szerencsét ;)
  • Narancs
    Hali!
    Segítségeteket szeretném kérni!
    2 hét míg gariztatják a VGA -mat, addig egy PCI -os S3 Virge DX/GX szolgál a gépben. Viszont nem tudok filmeket nézni vele, ami eléggé zavar, és a Tv tuner se megy...:(
    Nem tudjátok hogy lehetne orvosolni ezt a problémát?
    Áz konfig:
    Abit NF7-S
    AMD @3200+ barci -m
    2*256 @400mhz vm ram
    WIN XP prof + sp2
  • Lammer at Work
    wowow ql
  • a_n_d_r_e_w
    cool, kösz :)
  • a_n_d_r_e_w
    legyen ;)
  • Borg
    Ha átméretezed valami ide illőre :)
  • a_n_d_r_e_w
    ez jó lesz?
  • Borg
    Valami bannert ficcentsetek nekem linkként, ideje lecserélni a hiányzót.
  • mainruler
    :)
  • [NST]Cifu
    Yepp, tényleg kevertem, VS2.0 volt és nem PS2.0
  • grebber
    De legalább a 9600Pro-t verni fogja. :)
  • a_n_d_r_e_w
    Én azért Markokra nem alapoznék (főleg mivel az S3 mindig is lassú volt bennük, de ez megint más).
    Nagyon sok középkategóriás géppel rendelkező szerintem nagyon örülne 7000 pontnak :)
  • Geza ba
    [OFFTOPIC]
    A Parhelia sosem volt DX9-s kártya ha jól emlékszem. A VS2.0 része megvolt, de csak PS1.3-t tudott.
    [/OFFTOPIC]

Viszont az S19 által elért 7000 3DMark03 pont kevésneknek tűnik, már most is csak a középkategóriához elég... :(
  • [NST]Cifu
    'Új ficsörök hiánya'?
    TripleHead, Dx9: PS2.0 és Hardware Displacement Mapping (2002-ben vagyunk még!), és akkor a 2D-s extrákról nem is szóltunk...

Az ár pedig mellékes a 'progamerek' számára, akik megveszik a legújabb Gf6800/Radeon X850 kártyákat is, ha a teljesítményük ott van a toppon. Csakhogy a Parhelia a Gf4Ti/Radeon 8500 szintje alatt teljesített, és e mellett volt ráadásul drága.

Majd meglátjuk mi lesz, de kétséggel fogadom azt, hogy egy 4x4-es felépítésű videókártya képes lesz reálisan felvenni a versenyt akár egy 8x1, pláne egy 12x1 vagy 16x1 felépítésű kártyával szemben...
  • a_n_d_r_e_w
    Szerintem azért a pharhelia nem volt híján az újításoknak, csak hát miért akar valami 3 képernyőt kezelni, mikor igazán eggyel sem nagyon bírkózik meg? :)
    Az ára meg tényleg horribilis volt, főleg ahhoz a teljesítményhez (most ugye XGI Duoja dettó, de legalább a Matrox képe szép volt :))
  • mainruler
    De az nem a 4X4-es architektúra miatt bukott meg, hanem az új fícsörök hiánya meg a gyenge memóriakezelés miatt. Ja, meg a horribilis ára miatt.
  • [NST]Cifu
    Látatlanban bukást jósolok.
    Emlékeztetőleg: Matrox Parhelia. Szintén 4x4 (négy pipeline és 4-4 textúrázó egység pipeline-onként) architectúra, és mérsékelt eladási 'sikerek'...
  • Geza ba
    A 4X4 nem négy quadot jelent esetleg?
  • a_n_d_r_e_w
    A tesztekért meg kár végigolvasni, elég zagyvák és rosszak :D
  • a_n_d_r_e_w
    Az alap az Q1 elvileg, a butított Q3, és az extra az Q4, idén.
    (egész jó állapotban van már, de én a Q1-ben nem hiszek (pont egy évvel ezelőtt így vártuk a Deltát) de egy Q2-t elképzelhetőnek tartok)
  • Lammer
    nahnah teszteket ide...
    eh most lusti vagyok vegigolvasni, mikorra jon a gyonyoruseg?
  • a_n_d_r_e_w

forrás
    forrás (babelfish)

Kíváncsi vagyok, hogy ez a 4*4-es konstrukció világrengető újítás lesz, avagy hatalmas bukás. Bár ha úgy tudná kapcsolgatni a pipejait, mint a S2k, akkor nagyon jó dolog sülne ki belőle.
  • grebber
    Remélem egyszer az S3-is alkot valami mondhatni hatalmasat.Azért egy 9700-at nem legyúrni. :(
  • mainruler
    1) fogom és kihajítom
    2) megpróbálok BIOS és egyéb berheléseket véghezvinni
    3) és főként nem adom el, mint S8, hanem maximum S8 CE, LE, vagy hívják aminek akarják, és biztos nem S8 nitro

Nem is kell vitáznod, tudom én. Pusztán arról van szó, hogy ők nem így gondolkodnak. Sajnos. :|

Viszont a garancia jó ötlet. Lehet, hogy OmniChrome-om lesz... :)
  • a_n_d_r_e_w
    De amin gondolkodtam, hogy ez akkor elismerten gyári hibás -> azaz garanciát érvényesíteni lehetne rá
    kíváncsi vagyok lehetne-e, és hogyan reagálna erre az S3 :)
  • a_n_d_r_e_w
    "Merthogy az UT-n kívül én bizony egy olyan játékról sem tudok, ami annyira hasítana a Deltával."

Én úgy emléxem, hogy Stalker is meglepően jól muzsikált, bár az erre vonatkozó cikk már sajnos nem él, szóval utánanézni nem nagyon tudok. Ha nagyon keresnék, biztos találnék még párat, és én azért a BFME alatt nyújtott teljesítménnyel is nagyon meg vagyok elégedve.

"Talán megvoltak még azok a kapcsolatok az UT fejlesztőcsapatnál azokból a messzi-messzi MeTaL-os időkből...;)"

1) nem tartom valószínűnek, hogy egy teljesen átalakult S3, és egy valószínűleg sokat változott UT fejlesztő brigád a jó öreg '99-es kapcsolatokra nosztalgiával gondolva hirtelen úgy dönt, hogy az új kártyánál is összedolgoznak (miközben az S3 részesedése jelentősen esett, szóval a kapcsolat nem lenne túl jövedelmező)
    2) ha mégis, akkor meg orrba-szájba Unreallel reklámoznám a Deltát, neadjisten még csomagolnám is mellé, hogy vigye a nép, mint a cukrot

"Tervezőasztalon minden szépnek-jónak tűnik, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy a 10K, épp most legyártott TSMC-s lapka (nem feltétlenül tervezési hibából, Nvidia is szopott rendesen a TSMC-vel) fele működésképtelen, a másik felében meg csak 4 pipe működik..."

1) fogom és kihajítom
    2) megpróbálok BIOS és egyéb berheléseket véghezvinni
    3) és főként nem adom el, mint S8, hanem maximum S8 CE, LE, vagy hívják aminek akarják, és biztos nem S8 nitro

De én erről nem szeretnék vitatkozni, főleg nem veled :D
  • mainruler
    Azért van 1-2 játék, ahol meglepően jól muzsikál. Kérdés az, hogy ha azoknál a 8 futószalag mindegyike tud több-kevesebb eredményt produkálni, akkor vajh miért nem tud a többinél?

Talán azért, mert azokat optimalizálták? :)
    Vagy még inkább: Talán megvoltak még azok a kapcsolatok az UT fejlesztőcsapatnál azokból a messzi-messzi MeTaL-os időkből...;)
    Merthogy az UT-n kívül én bizony egy olyan játékról sem tudok, ami annyira hasítana a Deltával.

A hibával kapcsolatban meg annyit, hogy egy dolog az elmélet meg a rajzasztal, megint másik a kezedben pihenő legyártott lapka. Tervezőasztalon minden szépnek-jónak tűnik, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy a 10K, épp most legyártott TSMC-s lapka (nem feltétlenül tervezési hibából, Nvidia is szopott rendesen a TSMC-vel) fele működésképtelen, a másik felében meg csak 4 pipe működik...
  • a_n_d_r_e_w
    Én optimistán bízom azért a GammaChromeban, ha már az S4-ben sikerült felfedni pár hibát, akkor talán mégtöbbet sikerül addigra. Mondom ezt úgy, hogy ha a Gamma nem jelenik meg AGP-s kiszerelésben, és nem lesz az ára 30 alatt, akkor valószínűleg soha nem fogok venni....
  • a_n_d_r_e_w
    Azért szerintem ez nem ennyire egyértelmű. Azért van 1-2 játék, ahol meglepően jól muzsikál. Kérdés az, hogy ha azoknál a 8 futószalag mindegyike tud több-kevesebb eredményt produkálni, akkor vajh miért nem tud a többinél? A másik meg az, hogy nekem ne mondják 6 év fejlesztés után, hogy eddig észre sem vettük, de két hónapra rá meg már ki is javítottuk a másikban. Az ilyen hiba még elnézhető volt a S2k esetében, mert ugye azt piacvezetőnek szánták, sietni kellett, de itt már oly mindegy volt. Szal a hangulatom most kissé borús, de ajánlom nekik, gondolkozzanak el, hogyan lehet ezt BIOS frissítéssel vagy driver optimalizációval áthidalni, ha már kiküszöbölni nem is tudják.
  • mainruler
    Jóhogy. :) Tényleg nem mondhat senki semmit az eltántorodott S3 kedvelőkre. Aki ennyit szarakszik a vásárlóival, az ne csodálkozzon, ha elhagyja a vásárlói kör.
  • Lammer
    az igaz... en mint lenetebb meseltem nagyon sokaig kitartottam az S3 mellett... ugye anno is direkt vettem az 2K-t, pedig ott figyeltek mellette az nvidias kartyak mar jol, de en akkoris... csak szar volt latni, hogy mik a tobbiek a lanpartyn siman beroffentettek az UT-t meg a tobbi jatekot egybol, nekem meg varialni kellett a driverbeallitasokkal hogy ne legyen szar meg hibas a textura a tobbi jateknal stbstb...(najo ez rossz pelda, mert nalam nezett ki a legszebben Metal rulzik ) nade ertheto volt, remelem...
  • mainruler
    Persze. Ez a normális hozzáállás. Ki mondta, hogy normálisak vagyunk? '99 óta vártunk a Deltára... :)

Egyébként meg: "Minden kezdet nehéz" (c by közhelyszótár)
    Soknak tűnhet a hat év, de a semmiből nehéz versenyképes terméket felépíteni.
  • Lammer
    hat addig inkabb veszek egy normalis ATI-t en mar meguntam varni az S3ra, nameg 6 ev, lol
  • mainruler
    Ja és mielőtt Borg meg a többiek ráreppennének az "ugye, hogy magmondtam" témára, ezek a hírek legalább annyira örömteliek, mint amennyire szomorúak nekünk, tulajoknak.
    Ha megegyezhetünk abban, hogy az S8 a R9600 teljesítményét hozza -a legújabb driverekkel tán már a 9600 Pro felé kacsintgat- "8" futószalaggal, akkor ennek fényében igazán nagyszerű látni egy négycsöves lapkát, ami már tényleg egyértelműen hozza a R9600Pro kraftját, ráadásul jóval kevesebb tranyóból és kisebb fogyasztással.
    A jövőben készülő -mondjuk három generációval ezt követően, tehát a Destination után- lapkáiknak nagy jövőt jósolok. Csak győzzük kivárni azt a hat évet...
  • mainruler
    Egy nyolc pipe-os GPU-nak nem így kéne muzsikálnia...

Annyi még kimaradt, hogy majdnem biztos vagyok benne: Az S8 nem 8 futószalagos. Vagyis gondolom architektúrálisan az, de a fél futószalag sor szerintem nem működik, a másik fele meg össze-vissza. Na, az S4-nél lacsapták róla a nem működő felét, az össze-vissza dolgozót meg helyrepofozták kicsit. :)
    Hangsúlyozom, ismét: Ez normális jelenség, minden chiptervező beleütközik ilyen akadályokba. Az S3 egyetlen hibája mindig is csak az volt, hogy kiadtak mindent hibásan is. Gondolom pénzhiány. Vagy csak egyszerűen szarnak ránk. :)