1459
  • mainruler
    Mit vártál egy A1-es verziójú lapkától? :))
    Már régesrég biztos voltam benne. Méghogy máshol nem jelentkezik...
    Mindenhol jelentkezik. Egy nyolc pipe-os GPU-nak nem így kéne muzsikálnia...
    Egyébként ez nem meglepő, a nagyok se A1 stepping-el szoktak piacra vonulni...kis pénz, sok hiba. LoL!
    Tudtak egyébként róla már az elején (Már attól kezdve üvöltött a dolog, hogy megpróbáltak meggyőzni, hogy speckó tesztfelszerelést vettek (emlékszel a hírre??), így korábban kiszűrhetik a hibákat és már az A1-el piacra mehetnek -ami gyakorlatilag lehetetlen-...akkor a nagyok miért nem teszik ezt ;) ). Mint ahogy tudtak a Savage2K T&...akarom mondani "load balancing engine" hibájáról is, csak akkor már nem maradt idejük kijavítani. Most volt. :)
  • a_n_d_r_e_w
    Nem is az a dühítő, hanem hogy jó 3 év csúszás után, úgy hogy még a hl2 is csúszott, nem tudták azt a hibát megtalálni. De a rá néhány hónappal megjelenő S4-ben bezzeg már megvolt.
  • Lammer at Work
    ez sajnos verszegeny, en pont 1280ban szeretnek jatszani, es ha lehet HL2...
  • a_n_d_r_e_w
    Kcsit csalódott vagyok, de inkább dühös:

"Interestingly/sadly the S8 is not capable of keeping up with the OmniChrome, which is actually an S4 Nitro cored card. After explanation from S3, apparently there are some glitches present in the Club3D S8 core which were caught and corrected in the S4 core."

forrás

Annak legalább örülök, hogy ez eddig más játékban nem jelentkezett, de mi lesz így a source motorosokkal???
  • grebber
    Remélem most nem az lesz ami eddig hogy mindenki várja mint az atom hogy hátha jó teljesítmény/ár kategóriába jön ez a kari, azt mit kapunk 3d-re nagyon kevés igaz olcso vga-t.

De teljes testemmel akarom hogy most legalább azt a 9700pro-t verje már oda no. :)
  • mainruler
    Ott a pont.
  • a_n_d_r_e_w
    Ja, egy komplett középkategóriás gépet :P
  • a_n_d_r_e_w
    Várjál, mindjárt én is nevetek. Ja, nem, mégsem... :P
    Pontosan nem a fanatikusokról beszéltem, mert azok mindenféleképpen megveszik. Hanem azokról, akik pont azért nem vették meg, mert mondjuk keveselték 1280x1024-ben a HL2 alatt nyújtott teljesítményt. Ezek után már akár ők is nyugodtan választhatják....
  • Lammer
    ehhhh de azert kapok is valalmit... :P
  • Borg
    Ja, te, mainruler meg még... ő... 3 ember valami külföldi fórumon :DDD
  • a_n_d_r_e_w
    "basszus egy X800Xtnel nincs valamit valamiert"
    de, az ára :P
  • Lammer
    basszus egy X800Xtnel nincs valamit valamiert, ott nincs kompromisszum, teker mint a gep, szep a kepe is... lehet ATInal maradok... :/ 9700pro utan sajnos anyagi okok miatt 5600 lett(128bit,128meg, passziv+hutesmemokon+100Mhz) de baszhattam, mert olyan vekony volt szegeny, hogy mar kinomban rohogtem... most egy gigabyte 9200as van, annak szep a kepe, de 3dben ehhhh... naszal ha megint lesz lovem, nem vitas X800 lesz... varjak itt a messiasra nagyon meguntam a varast... anno is...
  • mainruler
    Na látod, pont ez az. Valamit valamiért. :)
  • Lammer
    sajnos pont az ami S3tol elriasztott, hiaba tartottam kievekig melette(vegigvittem az osszes kartyat a palettan,s3 triotol, 2000ig, mindent) de mar akkor is csak a fanatizmusom tartotta a lelket bennem, amikor lattam, hogy a fosVidia a TNTs csaladjaval faszan lesupportalja a drivereket,,, en meg csak vartam, vartam... meguntam... S3 ment haverhoz... nagyon sokaig kitartottam melette, na akkor lett utana MSI gef2 Pro, szepen is muzsikalt az savage 2000hez kepest, ami fajt, az hogy nem volt olyan szep kepe, es a Metal, tudjatok, ezt itt nem kell magyarazni ... :)
  • mainruler
    Imádom a megingathatatlan pesszimizmusod S3 ügyekben...
  • a_n_d_r_e_w
    Nekem gyanús a gammachrome-os kép. mintha már láttam volna ezt dc s8 referenciakártyaként valahol, és nem hiszem hogy TSOP RAMokat használnának ezeken is (főként mivel az eddigi ref gammákon BGA volt)
  • a_n_d_r_e_w
    Azért, mert van mondjuk néhány olyan ember, aki nem akar szíve szerint se atit, se nv-t venni, inkább venne valami mást, de neki kevés volt amit a DC S8 vagy mondjuk a Volari Duo nyújtott.
  • hykao #1081
    Még az ára miatt lehet alternatíva...bár a driverek is sokat fognak vetni a latba (sajnos tartok tőle, hogy nem a kártya javára...)
  • Borg
    Ugyan miért lehetne alternatíva? Amikor bő fél évvel az X700 után jön ki? Ha valamire alternatíva kell, azzal 1 max 2 hónapon belül kellene kijönni.
  • Narancs
    S18 on pont olyan venti van mint az XpertVision 9800se -n...:P
    Amúgy sztem ha s18 TÉNYLEG X700 teljesítményű lesz, akkor már valóban alternatíva lehetne...
  • Lammer
    szepszep...
    nekem nagyon kene a jo 2dje...
    de ez a franya dx9es teljesitmeny nem igazan lehengerlo(az eddigi deltaknal) 1280ban
  • ZaJanga
    Háát igen ezzel a "fully Dx9..."szöveggel már nem sokat érnek.
    Az ULV-t annyira nem temetem mert tényleg sokat zabálnak a kareszok nem beszélve a hőröl, de tény, hogy a vásárlók 90%-a nem a kártya fogyasztását és hőtermelését veszi figyelembe vásárláskor hanem mit nyújt milyen teljesítményt ad le a "játékokba" épp ezért felmegy a p@raszt a "net"-re oszt megnézi a 3DMark adatokat majd viszonyít mennyi lé van vga vásárlásra.
    Ezután megveszi jáccik vele és hopp kevés a táp, qrva meleg van a házon belül...gyerünk tápot, vga hűtőt és ventit venni...
    Pedig szurkolok mindkét gyártónak!(XGI,S3)Ha erős konkurenciája lenne a két fő gyártónak azzal csak mi nyernénk az árak és teljesítmény tekintetében.
  • Borg
    Szeretem az ilyen marketing szövegeket, hogy "fully dx9 compatible".
    Mert kb ez volt az egyetlen valamirevaló paraméter a hírben.
    De könyörgöm, a 9600se is fully dx compatible, mégsem rúg labdába sehol.
    Az ULV megoldást is cseszhetik szerintem, asztali PC-ben ennek sosem lesz jelentősége, notebookba meg minden gyártónak megvan már a maga kis integrált csodája.

Szerintem totál rossz úton próbál feljönni ez a két gyártó, sokkal inkább valami powerhouse kellene tőlük, amivel némi presztizst tudnak szerezni a két naggyal szemben.
  • ZaJanga
    Csak miért van ott az XGI logoja a hír bal felső sarkában...
  • ZaJanga
    Hardwareoc hírek!!

GammaChrome S18

DeltaChrome S8 ULV
  • hykao #1073
    Ezé' nem veszek én egyelőre 17"-ost...marad a 15"-os 1024x768 natívval... :)
  • Lammer at Work
    támogatom... nekem is kéne egy jo dx9es S3as kari, a 2Ds képe nagyon szép, ez rendben... de ha natív felbontásban akarok otthon a TFTmel gamélni(mármint 3Ds gamékkal), ugye hogy ne pixelesedjen a kép, oda azé kakaó is kéne(1280*1024)...
  • mainruler
    Remek. Vicces a felirat: "S3 Confidential".
    Aha. Hát persze. A legősibb marketingtrükk.
  • a_n_d_r_e_w
    DirectX10 az a "Destination" kódnevűre vonatkozik, addig még ugye jön a Gamma (egyszer talán)
  • grebber
    Itt ne Direct X 10 ezzenek hanem adjanak ki egy fasza gyors olcso karit ami veri a 9800Pro-t azt már szereznek is egy vevőt maguknak :)
  • a_n_d_r_e_w
    Grat, és thx :)
  • hykao #1067
    némi új infó
  • a_n_d_r_e_w
    legfeljebb PCI expressben
  • Lammer
    sokáig 9700Pro-m volt...
    ezt visszasírom, szép volt a képe 2dben, 3dben korrekt volt, vissza-om
    ha ehhez közeli teljesítményben lévő s3at doban valameliyk cég, akkor már meg is venném
  • Lammer
    utána gondltam,,, áááá ez í]y zsenge sajnos 128bit 300/300 ez pedig kevés a 3dhez, ha be akarom kenni neki majd az újabb játékokat... :(
  • a_n_d_r_e_w
    És sajnos csak Club3D van (bár ez nem olyan nagy baj), a PowerColor mintha el is felejtkezett volna a dologról.
  • Lammer at Work
    hmmm impresszív... 2Dben legyen tűéles a 3D csak ráadás... ;)
    wow honnan szerváltad a kártyádat???
    és melyik a legbikább ma létező verzió??? a Club3d??? (256meg,300-300)??

KÖSZI!
  • a_n_d_r_e_w
    HL2-ről azt tudom mondani, hogy most itthon (3GHz, 1GB RAM) minden maxon 1280x1024-ben folyamatos (igaz, hogy DX 8.1 módban, mert a 9.0-ban bugos, de már igérték az új drivert)
  • Narancs
    Engem inkább a tuning érdekel. Szal mennyire húzható az S8?
  • Lammer at Work
    hellósztok skaclik!!!
    hogy áll az s3???
    kiváncsi vagyok, mert nekem régen az összes s3am megvolt
    s3trio,virge,savage3d,savage4,savage2K... én is szerettem a savage-ek Hykao által felsorolt pozitívumait...
    most mi a pálya, milyen karik vannak???
    nekem egyre jobban tolódik ki az igényem 2D-s jó minőség felé(LOL nem?), és egy régebbi tesztben olvastam, hogy megveri a Delta még a matroxot is...
    bár azért legyen jó teljesítménye 3dben is... HL2, Doom3, Painkiller...
    nos???