DeltaChromeX9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a_n_d_r_e_w
"Merthogy az UT-n kívül én bizony egy olyan játékról sem tudok, ami annyira hasítana a Deltával."

Én úgy emléxem, hogy Stalker is meglepõen jól muzsikált, bár az erre vonatkozó cikk már sajnos nem él, szóval utánanézni nem nagyon tudok. Ha nagyon keresnék, biztos találnék még párat, és én azért a BFME alatt nyújtott teljesítménnyel is nagyon meg vagyok elégedve.

"Talán megvoltak még azok a kapcsolatok az UT fejlesztõcsapatnál azokból a messzi-messzi MeTaL-os idõkbõl...😉"

1) nem tartom valószínûnek, hogy egy teljesen átalakult S3, és egy valószínûleg sokat változott UT fejlesztõ brigád a jó öreg '99-es kapcsolatokra nosztalgiával gondolva hirtelen úgy dönt, hogy az új kártyánál is összedolgoznak (miközben az S3 részesedése jelentõsen esett, szóval a kapcsolat nem lenne túl jövedelmezõ)
2) ha mégis, akkor meg orrba-szájba Unreallel reklámoznám a Deltát, neadjisten még csomagolnám is mellé, hogy vigye a nép, mint a cukrot

"Tervezõasztalon minden szépnek-jónak tûnik, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy a 10K, épp most legyártott TSMC-s lapka (nem feltétlenül tervezési hibából, Nvidia is szopott rendesen a TSMC-vel) fele mûködésképtelen, a másik felében meg csak 4 pipe mûködik..."

1) fogom és kihajítom
2) megpróbálok BIOS és egyéb berheléseket véghezvinni
3) és fõként nem adom el, mint S8, hanem maximum S8 CE, LE, vagy hívják aminek akarják, és biztos nem S8 nitro

De én errõl nem szeretnék vitatkozni, fõleg nem veled 😄

One Vision. One Purpose.

mainruler
Azért van 1-2 játék, ahol meglepõen jól muzsikál. Kérdés az, hogy ha azoknál a 8 futószalag mindegyike tud több-kevesebb eredményt produkálni, akkor vajh miért nem tud a többinél?

Talán azért, mert azokat optimalizálták? 😊
Vagy még inkább: Talán megvoltak még azok a kapcsolatok az UT fejlesztõcsapatnál azokból a messzi-messzi MeTaL-os idõkbõl...😉
Merthogy az UT-n kívül én bizony egy olyan játékról sem tudok, ami annyira hasítana a Deltával.

A hibával kapcsolatban meg annyit, hogy egy dolog az elmélet meg a rajzasztal, megint másik a kezedben pihenõ legyártott lapka. Tervezõasztalon minden szépnek-jónak tûnik, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy a 10K, épp most legyártott TSMC-s lapka (nem feltétlenül tervezési hibából, Nvidia is szopott rendesen a TSMC-vel) fele mûködésképtelen, a másik felében meg csak 4 pipe mûködik...

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

a_n_d_r_e_w
Én optimistán bízom azért a GammaChromeban, ha már az S4-ben sikerült felfedni pár hibát, akkor talán mégtöbbet sikerül addigra. Mondom ezt úgy, hogy ha a Gamma nem jelenik meg AGP-s kiszerelésben, és nem lesz az ára 30 alatt, akkor valószínûleg soha nem fogok venni....

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Azért szerintem ez nem ennyire egyértelmû. Azért van 1-2 játék, ahol meglepõen jól muzsikál. Kérdés az, hogy ha azoknál a 8 futószalag mindegyike tud több-kevesebb eredményt produkálni, akkor vajh miért nem tud a többinél? A másik meg az, hogy nekem ne mondják 6 év fejlesztés után, hogy eddig észre sem vettük, de két hónapra rá meg már ki is javítottuk a másikban. Az ilyen hiba még elnézhetõ volt a S2k esetében, mert ugye azt piacvezetõnek szánták, sietni kellett, de itt már oly mindegy volt. Szal a hangulatom most kissé borús, de ajánlom nekik, gondolkozzanak el, hogyan lehet ezt BIOS frissítéssel vagy driver optimalizációval áthidalni, ha már kiküszöbölni nem is tudják.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Jóhogy. 😊 Tényleg nem mondhat senki semmit az eltántorodott S3 kedvelõkre. Aki ennyit szarakszik a vásárlóival, az ne csodálkozzon, ha elhagyja a vásárlói kör.

Lammer
az igaz... en mint lenetebb meseltem nagyon sokaig kitartottam az S3 mellett... ugye anno is direkt vettem az 2K-t, pedig ott figyeltek mellette az nvidias kartyak mar jol, de en akkoris... csak szar volt latni, hogy mik a tobbiek a lanpartyn siman beroffentettek az UT-t meg a tobbi jatekot egybol, nekem meg varialni kellett a driverbeallitasokkal hogy ne legyen szar meg hibas a textura a tobbi jateknal stbstb...(najo ez rossz pelda, mert nalam nezett ki a legszebben Metal rulzik <#buck>) nade ertheto volt, remelem...

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

mainruler
Persze. Ez a normális hozzáállás. Ki mondta, hogy normálisak vagyunk? '99 óta vártunk a Deltára... 😊

Egyébként meg: "Minden kezdet nehéz" (c by közhelyszótár)
Soknak tûnhet a hat év, de a semmibõl nehéz versenyképes terméket felépíteni.

Lammer
hat addig inkabb veszek egy normalis ATI-t en mar meguntam varni az S3ra, nameg 6 ev, lol

mainruler
Ja és mielõtt Borg meg a többiek ráreppennének az "ugye, hogy magmondtam" témára, ezek a hírek legalább annyira örömteliek, mint amennyire szomorúak nekünk, tulajoknak.
Ha megegyezhetünk abban, hogy az S8 a R9600 teljesítményét hozza -a legújabb driverekkel tán már a 9600 Pro felé kacsintgat- "8" futószalaggal, akkor ennek fényében igazán nagyszerû látni egy négycsöves lapkát, ami már tényleg egyértelmûen hozza a R9600Pro kraftját, ráadásul jóval kevesebb tranyóból és kisebb fogyasztással.
A jövõben készülõ -mondjuk három generációval ezt követõen, tehát a Destination után- lapkáiknak nagy jövõt jósolok. Csak gyõzzük kivárni azt a hat évet...

mainruler
Egy nyolc pipe-os GPU-nak nem így kéne muzsikálnia...

Annyi még kimaradt, hogy majdnem biztos vagyok benne: Az S8 nem 8 futószalagos. Vagyis gondolom architektúrálisan az, de a fél futószalag sor szerintem nem mûködik, a másik fele meg össze-vissza. Na, az S4-nél lacsapták róla a nem mûködõ felét, az össze-vissza dolgozót meg helyrepofozták kicsit. 😊
Hangsúlyozom, ismét: Ez normális jelenség, minden chiptervezõ beleütközik ilyen akadályokba. Az S3 egyetlen hibája mindig is csak az volt, hogy kiadtak mindent hibásan is. Gondolom pénzhiány. Vagy csak egyszerûen szarnak ránk. 😊

mainruler
Mit vártál egy A1-es verziójú lapkától? 😊)
Már régesrég biztos voltam benne. Méghogy máshol nem jelentkezik...
Mindenhol jelentkezik. Egy nyolc pipe-os GPU-nak nem így kéne muzsikálnia...
Egyébként ez nem meglepõ, a nagyok se A1 stepping-el szoktak piacra vonulni...kis pénz, sok hiba. LoL!
Tudtak egyébként róla már az elején (Már attól kezdve üvöltött a dolog, hogy megpróbáltak meggyõzni, hogy speckó tesztfelszerelést vettek (emlékszel a hírre??), így korábban kiszûrhetik a hibákat és már az A1-el piacra mehetnek -ami gyakorlatilag lehetetlen-...akkor a nagyok miért nem teszik ezt 😉 ). Mint ahogy tudtak a Savage2K T&...akarom mondani "load balancing engine" hibájáról is, csak akkor már nem maradt idejük kijavítani. Most volt. 😊

a_n_d_r_e_w
Nem is az a dühítõ, hanem hogy jó 3 év csúszás után, úgy hogy még a hl2 is csúszott, nem tudták azt a hibát megtalálni. De a rá néhány hónappal megjelenõ S4-ben bezzeg már megvolt.

One Vision. One Purpose.

ez sajnos verszegeny, en pont 1280ban szeretnek jatszani, es ha lehet HL2... <#szomoru2>

Xbox,PS2,Gamecube->Multimedia&Gaming, akkor PC minek? jah max forum,DVDiras,Starcraft ennyi... :Ð | \"Ott a pont!\" &#8482;

a_n_d_r_e_w
Kcsit csalódott vagyok, de inkább dühös:

"Interestingly/sadly the S8 is not capable of keeping up with the OmniChrome, which is actually an S4 Nitro cored card. After explanation from S3, apparently there are some glitches present in the Club3D S8 core which were caught and corrected in the S4 core."

forrás

Annak legalább örülök, hogy ez eddig más játékban nem jelentkezett, de mi lesz így a source motorosokkal???

One Vision. One Purpose.

grebber
Remélem most nem az lesz ami eddig hogy mindenki várja mint az atom hogy hátha jó teljesítmény/ár kategóriába jön ez a kari, azt mit kapunk 3d-re nagyon kevés igaz olcso vga-t.

De teljes testemmel akarom hogy most legalább azt a 9700pro-t verje már oda no. 😊

Next PC upgrade: 2022

mainruler
Ott a pont.

a_n_d_r_e_w
Ja, egy komplett középkategóriás gépet 😛

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Várjál, mindjárt én is nevetek. Ja, nem, mégsem... 😛
Pontosan nem a fanatikusokról beszéltem, mert azok mindenféleképpen megveszik. Hanem azokról, akik pont azért nem vették meg, mert mondjuk keveselték 1280x1024-ben a HL2 alatt nyújtott teljesítményt. Ezek után már akár õk is nyugodtan választhatják....

One Vision. One Purpose.

Lammer
ehhhh de azert kapok is valalmit... 😛

Ja, te, mainruler meg még... õ... 3 ember valami külföldi fórumon 😄DD
a_n_d_r_e_w
"basszus egy X800Xtnel nincs valamit valamiert"
de, az ára 😛

One Vision. One Purpose.

Lammer
basszus egy X800Xtnel nincs valamit valamiert, ott nincs kompromisszum, teker mint a gep, szep a kepe is... lehet ATInal maradok... :/ 9700pro utan sajnos anyagi okok miatt 5600 lett(128bit,128meg, passziv+hutesmemokon+100Mhz) de baszhattam, mert olyan vekony volt szegeny, hogy mar kinomban rohogtem... most egy gigabyte 9200as van, annak szep a kepe, de 3dben ehhhh... naszal ha megint lesz lovem, nem vitas X800 lesz... varjak itt a messiasra nagyon meguntam a varast... anno is...

mainruler
Na látod, pont ez az. Valamit valamiért. 😊

Lammer
sajnos pont az ami S3tol elriasztott, hiaba tartottam kievekig melette(vegigvittem az osszes kartyat a palettan,s3 triotol, 2000ig, mindent) de mar akkor is csak a fanatizmusom tartotta a lelket bennem, amikor lattam, hogy a fosVidia a TNTs csaladjaval faszan lesupportalja a drivereket,,, en meg csak vartam, vartam... meguntam... S3 ment haverhoz... nagyon sokaig kitartottam melette, na akkor lett utana MSI gef2 Pro, szepen is muzsikalt az savage 2000hez kepest, ami fajt, az hogy nem volt olyan szep kepe, es a Metal, tudjatok, ezt itt nem kell magyarazni ... 😊

mainruler
Imádom a megingathatatlan pesszimizmusod S3 ügyekben...<#worship><#vigyor1>

a_n_d_r_e_w
Nekem gyanús a gammachrome-os kép. mintha már láttam volna ezt dc s8 referenciakártyaként valahol, és nem hiszem hogy TSOP RAMokat használnának ezeken is (fõként mivel az eddigi ref gammákon BGA volt)

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Azért, mert van mondjuk néhány olyan ember, aki nem akar szíve szerint se atit, se nv-t venni, inkább venne valami mást, de neki kevés volt amit a DC S8 vagy mondjuk a Volari Duo nyújtott.

One Vision. One Purpose.

hykao
Még az ára miatt lehet alternatíva...bár a driverek is sokat fognak vetni a latba (sajnos tartok tõle, hogy nem a kártya javára...)
Ugyan miért lehetne alternatíva? Amikor bõ fél évvel az X700 után jön ki? Ha valamire alternatíva kell, azzal 1 max 2 hónapon belül kellene kijönni.
Narancs
S18 on pont olyan venti van mint az XpertVision 9800se -n...😛
Amúgy sztem ha s18 TÉNYLEG X700 teljesítményû lesz, akkor már valóban alternatíva lehetne...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Lammer
szepszep...
nekem nagyon kene a jo 2dje...
de ez a franya dx9es teljesitmeny nem igazan lehengerlo(az eddigi deltaknal) 1280ban <#szomoru1>

ZaJanga
Háát igen ezzel a "fully Dx9..."szöveggel már nem sokat érnek.
Az ULV-t annyira nem temetem mert tényleg sokat zabálnak a kareszok nem beszélve a hõröl, de tény, hogy a vásárlók 90%-a nem a kártya fogyasztását és hõtermelését veszi figyelembe vásárláskor hanem mit nyújt milyen teljesítményt ad le a "játékokba" épp ezért felmegy a p@raszt a "net"-re oszt megnézi a 3DMark adatokat majd viszonyít mennyi lé van vga vásárlásra.
Ezután megveszi jáccik vele és hopp kevés a táp, qrva meleg van a házon belül...gyerünk tápot, vga hûtõt és ventit venni...
Pedig szurkolok mindkét gyártónak!(XGI,S3)Ha erõs konkurenciája lenne a két fõ gyártónak azzal csak mi nyernénk az árak és teljesítmény tekintetében.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Szeretem az ilyen marketing szövegeket, hogy "fully dx9 compatible".
Mert kb ez volt az egyetlen valamirevaló paraméter a hírben.
De könyörgöm, a 9600se is fully dx compatible, mégsem rúg labdába sehol.
Az ULV megoldást is cseszhetik szerintem, asztali PC-ben ennek sosem lesz jelentõsége, notebookba meg minden gyártónak megvan már a maga kis integrált csodája.

Szerintem totál rossz úton próbál feljönni ez a két gyártó, sokkal inkább valami powerhouse kellene tõlük, amivel némi presztizst tudnak szerezni a két naggyal szemben.
ZaJanga
Csak miért van ott az XGI logoja a hír bal felsõ sarkában...
<#idiota>

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ZaJanga
Hardwareoc hírek!!

GammaChrome S18

DeltaChrome S8 ULV

hykao
Ezé' nem veszek én egyelõre 17"-ost...marad a 15"-os 1024x768 natívval... 😊
támogatom... nekem is kéne egy jo dx9es S3as kari, a 2Ds képe nagyon szép, ez rendben... de ha natív felbontásban akarok otthon a TFTmel gamélni(mármint 3Ds gamékkal), ugye hogy ne pixelesedjen a kép, oda azé kakaó is kéne(1280*1024)... <#szomoru2>

Xbox,PS2,Gamecube->Multimedia&Gaming, akkor PC minek? jah max forum,DVDiras,Starcraft ennyi... :Ð | \"Ott a pont!\" &#8482;

mainruler
Remek. Vicces a felirat: "S3 Confidential".
Aha. Hát persze. A legõsibb marketingtrükk.<#smile>

a_n_d_r_e_w
DirectX10 az a "Destination" kódnevûre vonatkozik, addig még ugye jön a Gamma (egyszer talán)

One Vision. One Purpose.

grebber
Itt ne Direct X 10 ezzenek hanem adjanak ki egy fasza gyors olcso karit ami veri a 9800Pro-t azt már szereznek is egy vevõt maguknak 😊

Next PC upgrade: 2022

a_n_d_r_e_w
Grat, és thx 😊

One Vision. One Purpose.

hykao
a_n_d_r_e_w
legfeljebb PCI expressben

One Vision. One Purpose.

Lammer
sokáig 9700Pro-m volt...
ezt visszasírom, szép volt a képe 2dben, 3dben korrekt volt, vissza<#rinya>-om
ha ehhez közeli teljesítményben lévõ s3at doban valameliyk cég, akkor már meg is venném

Lammer
utána gondltam,,, áááá ez í]y zsenge sajnos 128bit 300/300 ez pedig kevés a 3dhez, ha be akarom kenni neki majd az újabb játékokat... 😞

a_n_d_r_e_w
És sajnos csak Club3D van (bár ez nem olyan nagy baj), a PowerColor mintha el is felejtkezett volna a dologról.

One Vision. One Purpose.

hmmm impresszív... 2Dben legyen tûéles a 3D csak ráadás... 😉
wow honnan szerváltad a kártyádat???
és melyik a legbikább ma létezõ verzió??? a Club3d??? (256meg,300-300)??

KÖSZI!

a_n_d_r_e_w
HL2-rõl azt tudom mondani, hogy most itthon (3GHz, 1GB RAM) minden maxon 1280x1024-ben folyamatos (igaz, hogy DX 8.1 módban, mert a 9.0-ban bugos, de már igérték az új drivert)

One Vision. One Purpose.

Narancs
Engem inkább a tuning érdekel. Szal mennyire húzható az S8?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

hellósztok skaclik!!!
hogy áll az s3???
kiváncsi vagyok, mert nekem régen az összes s3am megvolt
s3trio,virge,savage3d,savage4,savage2K... én is szerettem a savage-ek Hykao által felsorolt pozitívumait...
most mi a pálya, milyen karik vannak???
nekem egyre jobban tolódik ki az igényem 2D-s jó minõség felé(LOL nem?), és egy régebbi tesztben olvastam, hogy megveri a Delta még a matroxot is...
bár azért legyen jó teljesítménye 3dben is... HL2, Doom3, Painkiller...
nos???