1459
  • grebber
    Agresszív kismalac: NEMNÉZEK :D

Na da amugy már fejlödnek a 9700Pro szintjét kezdik elérni.
  • a_n_d_r_e_w
    nézz csak egy hozzászólással lejjebb ;)
  • grebber
    S3 Chrome S27 tesztelve!

[2005-11-10 @ 10:50 - Invi]

A kínai HKEPC szerkesztői csapatának sikerült megkaparintania az S3 legújabb videókariját, így lehetőségük volt éles körülmények között is lemérni a kari tudását. A statikus tesztek alapján az S3 Chrome S27 erős versenytársnak ígérkezik a GeForce 6600 és a Radeon X1300 Pro számára, hiszen a 3DMARK05-ben mért eredményeik igencsak hasonlóan alakultak. A kártya teljesítménye már nem bizonyult annyira meggyőzőnek a játéktesztek alapján, de azért itt is jól állta a sarat a tesztpéldány, de itt már kissé lassabbnak bizonyult, mint a két nagy gyártó kártyái. Kiváncsian várjuk, hogy milyen ereményekre lesz majd képes az új jövevény a végleges driverekkel.

info: Gamestar

Á na mindegy miért nem tudnak erősebb VGA-t csinálni?
  • a_n_d_r_e_w
    ha tartja a $100 körüli árat, akkor akár best buy is lehet :)
  • grebber
    Azért után lehagytam a NEM szót!
  • grebber
    Be is baszna ha ilyenre cserélném le.eddig azért váltottam mert nem vagyok olyan mint sokan mások hogy vannak gamek ami nem megy minden fullon már szaladok újjat venni.
    Minden game-el tudtam eddig játszani.Majd 2006 március tájékán fogok beruházni egy 7800GT-re ha lemegy az ára 80 ezer környékére.
  • hykao #1292
    A 9600-asod lecserélésére azért elég lesz...
  • a_n_d_r_e_w
    jah, értem ;)
  • grebber
    Mert nekem felsős kell ocsoért!!!!
  • a_n_d_r_e_w
    miért?
  • grebber
    Ne a középfos kategoriába legyen versenyképes.
  • a_n_d_r_e_w
    tudtommal elég sok helyen hívják úgy a 6000-es szériát
  • NeoMaN
    Mi az a Geforce FX6600??? LOL
  • a_n_d_r_e_w
    magyarul
  • a_n_d_r_e_w
    ott a pont
  • hykao #1283
    Hát csak jusson el Magyarországra is...és versenyképes áron...
  • a_n_d_r_e_w
    remélem majd jönnek 2-3 chippes kártyák (najó, a 3 lehet hogy sok). a fogyasztás nem lenne egetverő, és kettő teljesítménye már versenyképes lehet(ne)
  • a_n_d_r_e_w
    kezd nagyon érdekesen hangzani!

"The nice thing about it is S3 has no proprietary turf to defend, so you can use it on just about anything that supports two PCIe slots. In fact, you can use it in as many slots as you have, but I am told somewhat off the record that after three cards, the performance doesn't increase enough to be worth it."
    "I can say that it runs 3DMark05 just fine in dual card mode, and gets a bit less than 2x the single card speed."
    "The S27 is going to cost around the $100 mark for a 128MB version, and the 256 will run about $130."

• a_n_d_r_e_w
    hát ja. nagyon spórolhatnak a tranzisztorokkal, mert megint olyan teljesítményt hoz, mintha csak 4 pipe lenne benne...
  • grebber
    Ezzel sem váltják meg a világot :(
  • a_n_d_r_e_w
    és a cikk
  • a_n_d_r_e_w
    kis PR anyag:

számomra kicsit csalódás, hogy nem igazán kihívás egy 6600GT-nek a jóval magasabb órajelei ellenére sem :(
  • hykao #1276
    Aha, hát igen ez már valamivel azért keményebb dió, mint németről angolra fordítani...bár még ezesetben is előfordulnak nevetséges dolgok...
  • a_n_d_r_e_w
    én a world.altavista.com-ot használtam, de sajnos az sem volt sokkal több mint angol szavak egymásutánja :)
    az ominózus cikk itt található, bár nem túl sok infót tartalmaz
  • a_n_d_r_e_w
    A Fujitsu gyártja a Chrome GPU-k új generációját - PH!
  • hykao #1273
    Próbáld ezzel. Belinkeled a kínai oldalt, s átnyomatja angolra több-kevesebb sikerrel...
    Kínait még nem próbáltam, de japánról egész használhatóan fordított...

KATT IDE
  • a_n_d_r_e_w
    Chrome S2x bejelentés holnap!

kínaiból nem vagyok túl jó, amit ki tudtam venni:
    S27: 8 pixel pipe, 4 vertex egység, 700MHz memóriaórajel (hogy ezt most hogy kell érteni, nem tudom, ha effektív, akkor kevés, ha nem, akkor sok :S)
    elméletileg S23 nem is lesz, helyette inkább két különböző S25-ös.

S27 előlről
    S27 hátulról
  • a_n_d_r_e_w
    A reakcióidő meg van bocsájtva, mint látod, a lista sem lett még elérhető ;)
    Akkor a DS2 zöld lett (bár nem vagyok benne bizots, hogy nem-e kellett volna inkább sárgába rakni), a GF meg piros. Hogy a lista mikor lesz publikus, azt nem tudom megmondani, az S3-as dolog meg sajnos már nem rajtunk múlik (amennyire eddig is figyelték a community-t, nem hiszem, hogy lesz belőle egyhamar valami:(()
    bár most megint kikerült pár béta driver, lehet hogy segítenek valamennyit.
  • mainruler
    Valamely okból kifolyólag nem tudok privátot küldeni, úgyhogy ide írom A_N_D_R_E_W:

Bocs a reakcióidőért, elolvastam oszt jól elfelejtettem. Nos igen, majdnem perfektül megy vele. Kisebb gondok vannak, de alapvetően hibátlanul működik. Ilyen apróbb gond a teleport-képernyőnél a hosszanti textúracsíkok megléte, a háziállatok -vagy legalábbis a Naiad, ami nekem van- körül látható háromszög alakú shader korrupció és általában a kipárolgások-tűz körül tapasztalható zöldesszürke shader korrupció. Végülis akár extrának is elmehet a dolog, mert dúúúrván néz ki... :))
    Bocs.
    Vízeffekt kiválóan megy, advanced shaders módban is. Hát ennyi. A bétakor még villogtak, színekre estek a textúrák, ha bizonyos tárgyak fölé vitted a kurzort, azóta persze a Delta driver is más, meg gondolom a játékon is finomítottak.

Amit viszont felírhatnál a listára és nagyon megköszönném, ha S3-ék észrevennék: GRIM FANDANGO!!!
    Ha szoftveres gyorsítással használom, csíkokra esnek a karakterek, ha hardveressel, egyáltalán nem is látszanak.
    Nem akarnék lemondani az egyik legjobb játékról, ami valaha készítettek, úgyhogy tényleg kitörően hálás lennék az orvoslásáért.
    Előre is kösz!
  • mainruler
    Hmm...
  • mainruler
    Pedig lehet, nem csalódtál volna. Majd kiment az agyam, hogy hónapokig képtelenek mozdulni driver ügyben, de egész korrekt lett ez a mostani.
  • Lammer
    telleg amirol meg nem esett szo... Linux alatt hogy produkal a gyongyszem??? kivancsi lennek :P
  • a_n_d_r_e_w
    A fable-nél ott van a supportált kártyák között, de nem volt szívem kipróbálni vele :))
  • mainruler
    Jelentem, Dungeon Siege II gyorsabb vele, mint az első rész.
    PIII-al ugye...
    Nem tudom, mi bajotok.
  • Lammer
    de szep a kepe, meg dualDVI :P (jajjdefaj a szivem hogy olyan rohadt draga, mar reg az menne az itteni gepemben(melo))
  • a_n_d_r_e_w
    szerintem annak mindenki örülne. a pharhelia is milyen ígéretes darabnak indult. csak az az ár, meg az a teljesítmény :((
  • grebber
    Matrox-ot akarom még hogy villantson valamit.
    De azok sem ugy néznek ki mint akik mozgolodnának ezzel kapcsolatba :(
  • a_n_d_r_e_w
    nem, de nem tudhatjuk ez melyik a 3 közül. Bár a fogyasztás mindig elég alacsony volt S3-éknál.
  • grebber
    Hát kép alapján nem egy acélos darab :(
  • a_n_d_r_e_w
    Chrome S2x: