DeltaChromeX9
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Next PC upgrade: 2022
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
En Ati minoseg alattit vartam es, meglepodve tapasztaltam, hogy a 9800as kartyaknak amiket lattam, kevesbe van ilyen.
Tehat nem kell annyira megijedned 2d-ben tolluk.
Igaz nem egy MGA, de mar nem az a jaj szetfolyik a szemem, nem latok 10 perc utan semmit tipus.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Es a korkulonbseg se a te ledegradalasod miatt tortent, csak tenykent, hogy kicsit tobb a tapasztalat etteren.
Raadasul en meg csak nem is fanatikuskent kezelem az ugyet mint te, hanem teljesen kivulallokent.
Te meg abban a hiszemben elsz, hogy a gazdasagi tenyezok tundermeseken alapulnak, es ha neked van valamid az azert van, mert te jol valasztottal.
Csak hogy a legtobb esetben sokkal inkabb raderoltetese a dolgoknak, mint a sajat valasztasod.
Nekem volt mind a 4 tipusu kartyam, igaz egyikrol sem taroltam kepeket a honlapomon, mert jellegtelen szamomra az egesz.
Mindegy legyel abban a hiszemben, hogy az S3 valaha is talpra tud majd allni, ha neked igy kedvesebb.
One Vision. One Purpose.
De tudod mit? igazad van, meghunyászkodom 😛
One Vision. One Purpose.
S3 sorsa mar akkor megvolt irva amikor az Nvidia betort a piacra a Riva128as chipjeivel, nem veletlenul kebelezte be a VIA, ugyanaz a sors van rendelve az S3-nak, mint a Voodoo vonalnak, amit felvasaroltak es belebuktak, mar csak az a kerdes, a VIA mikor fogja fellszamolni a veszteseges oldalagat.
Ha ennyire egyszerû dolgot nem vagy képes megérteni/elfogadni/felfogni, akkor kár bizonygatnod a téziseidet a bõrkabáttal meg a piaccal.
One Vision. One Purpose.
Es honnan veszik a lefoglalt piaci szegmenst ? Szulnek magunknak meg + 1000000 vevot ?
Nem igy mukodik a gazdasag ertsd mar meg.
Tevkepzeteket, meg teziseket lehet gyartani, arrol hogy az ecseri piacon, ha en is beallok utoljara a sorba eladonak es ugyanolyan termeket adok el mint az elottem levo tobbi arus, akkor en is annyi arucikket fogok eladni , mint a soron elottem allo elado.
Csakhogy ez nem igy van, ez egy mese, egy frazis, ami akkor sem lesz igaz, ha Andersen fogja az elet forgatokonyvet irni.
Majd esetleg akkor, ha te mint az utolso arus olcsobban adsz el egy igazi borkabatot, annal mint a tobbi arus aki dragabban felig mubor es felig velur kabatot arul.
És nem értem a te commentjeidet sem, mert hol azt mondod, miért nem csinál gyorsabb chippet, hogy betörjön a piacra, hol azt mondod, hogy nincs pénze fejleszteni (amit én már vagy 5 hozzászólás óta próbálok elmagyarázni)
One Vision. One Purpose.
Ha egy evben van 100.000 grafikus chip eladas es annak valaki kozel a felet forgalmazza, az azt jelenti, hogy a tobbi 7 eladonak a maradek 56900 gepen kell marakodniuk.
Kevesebb gep, kevesebb nyereseg, kevesebb fejlesztesi lehetoseg, vagy veszteseges lesz.
Ha teszem azt egy gep 1$ akkor az Intel 43100$-t kasziroz, az ATI 26100$-t, az Nvidia 17900$-t es stb.
Ki tud tehat legjobban fejleszteni a nyeresegbol es ezaltal jobban teliteni a piacot ?
Attol pedig, hogy az AMD nem Intellel adja el a chipkeszletet, attol meg a maradek 7 gyarto ugyanugy marakodik a piacon, es a mar behatarolt szegmensbol tud csak vasarolni.
Akkor tudnak csak felvenni a versenyt az Intellel, ha nem konkurensei lennenek egymasnak es ezert nem veletlen, hogy az Intel egyik ceget sem akarja megvasarolni, mert igaz a "oszd meg es uralkodj" elv.
légyszíves ne vond kétségbe, hogy mennyire vagyok tisztában a dolgokkal, mert személyeskedésnek találom venni 😄DDDDD
(nagyjából ezeket az adatokat mondtam el fejbõl)
One Vision. One Purpose.
Tehat: ... meghozza magasan az ATI es az Nvidia elott...
Te azt hiszem nem vagy tisztaban a piaci eroviszonyokkal.
Bizony az Intel uralja a grafikus piacot, meghozza magasan az es az Nvidia elott es ezt az integralt grafikus chipjeinek koszonheti.

One Vision. One Purpose.
Egyszeruen fel van osztva a piac es ezert ha nem keszit az S3 egy olyan technologiai ujitast, amire mind az ipar, mind a vasarlok felkapnak a fejuket, akkor sok evuk nincsen ahhoz hatra, hogy eltunjenek a sulyesztok melyseges bugyraiban.
ez már egyszer megtörtént, mikor az S3 kettészakadt. Akkor SonicBlue néven teljesen más piacot akart magának (szórakoztató elektronika), hiába voltak jó termékei, mégis belebukott. Viszont itt már szvsz nem lehetséges hasonló lépés, ugyanis már S3-ról nem is igazán beszélhetünk, hanem inkább a VIA grafikus részlegérõl (akárcsak az ICEnsemble, bár õk már a nevüket is elvesztették)
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
Es mint mondottam 5000bol egy vevo elhanyagolhato hosszutavon olyan vesztesegbe taszitja a ceget, hogy nem marad mas mint a felszamolas, vagy mas piacon probalkozas.
One Vision. One Purpose.
Nincs lenyeges siker nincs eletkepesseg sem.
Na mar pedig ha csak nehany ezres vasarloi csoport van, az nem tudja eltartani a fejlesztoi ceget, tehat veszteseges lesz es halalra iteltetett.
Tehat igenis elkell erni azt, hogy konkurense legyen hosszutavon a nagy vetelytarsaknak, es ehhez a piacra betoresnel szugseg van valami olyan pluszra, amire a vasarlok felfigyelnek.
Minimalis tobblet edeskeves, mert a vasarlo a regi bevalt termeket fogja inkabb kultivalni, azzal is erosbitve a konkurens cegeket.
Pelda, "Bemegy egy atlagos vagy hardcore felhasznalo a boltba, megkerdezi az eladot milyen kartyaja van, erre az azt valaszolja, hogy van Nvidia,Ati es S#.
Megkerdezi a vasarlo es melyik a jo ? Valasz: Jo mind ugyanazt tudjak, csak az S3 az uj, amirol meg sok mindent nem tudok elmondani, mert kicsi a tapasztalat, de abban biztosithatom, hogy a masik ketto mar evek ota magads szinvonalu kartyakat gyart. Na tuti, hogy erre a vasarlo nem azt fogja mondani, hogy akkor adja azt az ujat, majd en leszek aki a gyerekbetegsegeit a kartyanak vegigkinlodja."
Ott az ellenpélda is, az XGI: teljesítménye mellett még az árazása is röhejes volt, mégis sikerült gyorsan egy fanatikus vásárlói csoportot kiépítenie, fene se érti miért.
One Vision. One Purpose.
A konkurencianal egy joval erosebb kartyaval kene akkor jelentkeznie es ezt ketlem, hogy letre tudna hozni az S3.
Ha csak 5-10% teljesitmeny tobblet miatt nem hinnem, hogy az S3-t komolyan vegyek a vasarlok es 20%-30% folott kellene a jelenlegi kartyak folott teljesiteni a sajatuknak. Erre pedig keptelenek.
Mindettõl függetlenül persze jogod van arra kíváncsinak lenni amire akarsz 😉
One Vision. One Purpose.
Ezexerint: S14, S19 szanálva, Destination halasztva. Honnan sejtettem valami hasonlót? Nameg valami SLI/Crossfire rendszer...
Csak egy bajom van a dolgokkal: bejelentésekbõl sosem volt hiány, de hozzájutni a termékhez szinte lehetetlen
One Vision. One Purpose.
Nagyon köszönöm srácok! <#worship>#worship>
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"