DeltaChromeX9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a_n_d_r_e_w
Még év elején ugyan, de akkor is 100 dollár körülire sorolták a DC kártyákat. Szerintem ez jóval kevesebb, mint a fele egy 9700-nek. (Az S3-tól meg kitelik, hogy a 100 dollárt a felsõ kategóriás F1-re értette, de gondolom noname gyártótól)

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
De az 1. és a 2. közt is erõs a differencia. Most akkor szeretted vagy nem? Nem szörszálhasogatni akarok, de ha igen, akkor meg miért szidod most?

Egyébként minden kijelentésednek súlya van, nem lehet úgy kibújni, hogy irónikus meg minden 😄

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
az s3 sem 😄
Na ez a hozzászólás is jól sikerült.

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Lehet, hogy még

One Vision. One Purpose.

mainruler
Vagy 9600...

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

mainruler
A hivatalos besorolás szerint 9800. Mindenki más szerint 9700...😊)
De még egszer: senki sem számol a deferred rendering-el.

Laalee
9600 vagy 9600pro 😄 mert a sima 9600 olcso és fos 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

mainruler
A puszta tények alapján igen, de ott a deferred rendering, ami miatt még jóval gyorsabb lehet. Az S3 annyira rejtegeti a pontos specifikációkat, hogy az oldalon is csak a puszta nevek olvashatók, az elõzetesben is ez volt az egyetlen, amirõl nem akartak beszélni...

mainruler
Majd kiderül...

mainruler
Mint már megannyiszor említettem, GF2MX400-zal egy teljesítményt nyújt. Jó, ne menjünk bele a GF3 low end-be, abban úgysem tudunk megegyezni. De egy MX400 teljesítményét simán hozza, GF256 meg nem kérdéses. Jóval gyorsabb még -ahogy Inquisitor is említette- kikapcsolt T&L-el is. Vagyis nemcsak annak állította be az S3, hanem az is volt.

[Walaki]D`Lair
hát....én nem ezt tapasztaltam...szebbnek szebb volt, az tény, de hogy gyorsabb....:-//

(bár a S4 is odabaszott OpenGL-ben anno)

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
Hogy miért is?? Talán mert atombrutál GF verõnek állította be az S3 az s2000-et, aztán egy fostalicska volt...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
a 3.-at enyhén ironikus hangvételben írtam, erre utal a mondat végi szmájli...najó lehet, hogy nem lehet kivenni...

Azért írtam, mert ez a maszka gyerek írta, hogy ugyanolyan gyors, fele annyiért...namost ez az S3-at ismerve kizárt, szal nyugodtan megengedhetem magamnak ezt a kijelentést...

Laalee
nem kivánom hogy legyen sikertelen termék, azt kivánom legyen jó alternatíva. egyedül az 5wot tartom hihetetlenül nagy kamunak, úgy hogy egy 9700pro teljesítményét igérik.

Laalee
Nem kell két helyet elfoglaló, ötkilós, turbinás, tápcsatlakozós kártyát vennem?

most sem kell...

amugymeg meséltél már 5wot fogysztó dx9es videokártyárol is...

mainruler
ez egy ördögi kör a kártya sikertelensége a szar driver miatt volt . én is azért vettem vidiát és nem s2000 et mert szar (volt) a savage.

Senki sem tudja pontosan, mi is volt az oka. Már mondtam, mobil alá jók a driverek (temérdek idejük volt mostanáig). A MicroFos se adta volna meg a WHQL minõsítést a késõbbi meghajtóknak, ha annyira szarok lennének (minthogy jódarabig tényleg nem adta meg). Nagy volt a kavarodás akkoriban, és valszeg nem jutott elég idõ/pénz a javításokra és folyamatos driverutánpótlásra. Persze ez az én véleményem, a tényleges okot se te, se én, se senki nem ismeri.

mainruler
Mellesleg ezekrõl legalább lehet tudni (ennyit a semmirõl). Teljesítményadatok viszont még nincsenek, tehát elõre lehúzni emiatt igenis hülyeség.

mainruler
Hol istenítettem? Ha lennél oly kedves rámutatni...
Miért istenítés az, hogy örülök annak: Nem kell két helyet elfoglaló, ötkilós, turbinás, tápcsatlakozós kártyát vennem?
Miért istenítés az, hogy örülök: Mûködnek a Chromotion fícsörök (de-blocking, filterek, rotation, 2D XP) és jó a képminõség?
Mondtam valaha is olyat, hogy ez lesz a király és lever majd mindekit performance-ban? Hm?!

mainruler
Na látod ez a másik dolog, ami bizakodásra adhat okot. A Savage2000 megjelenésekor a különbözõ fórumok hozták a jól megszokott formájukat és megpróbálták már a megjelenés elõtt földbe döngölni a GF256 vetélytársát. Én sem értem igazán, hogy miért is ennyire gyûlölködõ a sajtóréteg az S3-mal szemben. Most viszont bárhány elõzetest is olvasok, egyikben sem találom a jól megszokott (itt az SG-n is jelenlévõ) pocskondiázást és lejáratás-szagú hangvételt, még az olyan oldalaknál sem (pl.: Anandtech), akik '99-ben még nyilvánvaló hazugságoktól sem riadtak vissza annak érdekében, hogy a ViperII minnél rosszabbul szerepeljen.
Ez szerintem mindenképpen bíztató. Ez, plusz a jó képminõség, meg az, hogy most nyoma sincs kapkodásnak az S3-nál (az egyik elõzeteseben külön meg is jegyezte ezt a szerzõ) szerintem garantálja, hogy jó kareszt fogunk kapni karácsonyra (de tényleg ideje lenne már. Négy éve várok a Columbiára!). My Faith is absolute.

Laalee
mienk isteniten amirol nemtudsz semmit

Laalee
ez egy ördögi kör a kártya sikertelensége a szar driver miatt volt . én is azért vettem vidiát és nem s2000 et mert szar (volt) a savage.

mainruler
Sohasem értettem, hogy mire jók az efféle hozzászólások.
Minek fikázni azt, amirõl nem is tudsz semmit?

a_n_d_r_e_w
Walaki:
"Amúgy nekem is volt Savage4-em. Szerettem. (piaci 😊) Eagle Savage4 Pro)"
"A Voodoo 3-as idõkben nekem Savage 4-em volt....Egészen addíg amíg meg nem jelent a GF256...na akkor döntöttem úgy, hogy többet S3-at SOHA...."
"Ha tényleg ilyen lesz, akkor veszek egyet azt most megígérem így ország világ elõtt...😄D"

Plíz döntsd már el! (Amúgy nekem a 3. a legszimpatikusabb 😄 )
De tényleg szavadon fogunk!

Sight. Sound. Speed.

One Vision. One Purpose.

[Walaki]D`Lair
De ugyanolyan gyors se lesz...Talán inkább a fele....😄

a_n_d_r_e_w
Engem sem különösebben zavarnak a Benchmarkok, különben már nekem is Ati-m lenne. Azzal, hogy a Sav2k-nál pont ugyanígy volt, nem nyugtattál meg különösebbképpen.
Viszont a sajtó mindig is ellenséges volt az S3-mal, ezért félek, hogy az A0 hibái miatt keresztre fogják feszíteni. (Csodálkozom, hogy eddig még nem találtam olyan cikket, hogy "Ha ha, az S3 olyan szar, mint volt" meg stb.)
Másrészrõl sajnálom az Alfát is, mert sok energiát és pénzt öltek bele, aztán kihajították az egész tervet, peddig hiánypótlónak jó lett volna (és talán a Halo sem baszakodna indításkor).
Másrészt tartok attól is, hogy mivel sürgeti õket az idõ, a hibák és a lassúság teljes kiküszöbölése helyett bizonyos funkciókat majd kikapcsolnak, hogy majd egyszer talán vmelyik driverben aktiválják õket.(erre is volt már példa) Ugyanakkor, nekem ez az A0 verzió is tökéletesen megfelelne (nem hiszem, hogy bugosabb, mint egy Viper2), csak lenne már nálam.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Megújult a honlap. Mondjuk nekem az elõzõ design jobban bejött, valahogy letisztultabb volt.

mainruler
Majd szavadon fogunk...😊
Mondjuk nem hiszem, hogy feleannyi lenne az ára. Talán inkább a háromnegyede a 9700-nak, és persze az FX-nél is jóval olcsóbb. Bár ki tudja lehet, hogy talán mégis...

mainruler
Elég bugyutácskák ezek az ellenpropaganda szövegek, már ne is haragudj...😊)

mainruler
Engem nem érdekel a marketing. Józan ésszel te mégis mit tennél: a, pénzt és rengeteg feljesztõidõt szánva tovább folyatod egy relatíve sikertelen termék támogatását egy, a cég számára amúgyis zûrzavaros idõszakban?
b, hivatalosan megvonod a támogatást a terméktõl és teljes erõvel a cég átalakulására (Joint Venture) és az új architektúra (valójában eddig csak továbbfejlesztett Savage3D architektúráról beszélhetünk) felépítésére koncentrálsz?

Kit érdekel a marketing?! Soha nem olvatam el egyetlen hivatalos közlésüket sem a honlapon.

[Walaki]D`Lair
Ha tényleg ilyen lesz, akkor veszek egyet azt most megígérem így ország világ elõtt...😄D

MaSzKa
én már fél éve hallottam róla olyan lesz, mint 1 radeom 9700 teljesítményben de az ára kb feleanyi

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Laalee
seholsem, még csak majd lesz egyszer ilyen kártyán stádiumban van

MaSzKa
hol lehet kapni mert itt magyaroszágon nem hiszem!

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

ollie
ya clueless 😄

Laalee
nvidia is nyilatkozott már mindenfélét... a marketingeseknek te még hiszel?

ollie
"vagyis egy ésszerû határon belül inkább legyen lassabb mintsem, hogy 4 tápcsatlakozóval kelljen babrálnom és a turbinák süvítését hallgatnom egész nap"

Nem lenne belõled jó pilóta.

ollie
😄

mainruler
Talán nem a "nem tudnak" a helyes kifejezés. Mivel az S3 világosan kifejtette -és sajna nyomatékosította is-, hogy nem kívánnak többé foglalkozni a Savage2000-rel (nyilván bármit csinálnának is vele, megelégedettség nem lenne belõle, ráadásul ennyi év távlatából tényleg nem lenne kifizetõdõ bele pénzt/idõt fektetni. Inkább elkönyvelték, hogy nem lett tökéletes és kész, mentek tovább. Végülis meg lehet érteni az õ álláspontjukat is, mert így buktak a legkevesebbet), inkább a "nem akarnak" fedi a valóságot.
Másrészt a mobil termékeikhez kiváló drivereket írtak, tehát nem valószínû, hogy ilyen akadálya volt a dolognak.

mainruler
Aye, berk. Végülis most már mindegy. 😊

mainruler
Az A0 és A1 között nem feltétlenül kell elteljen sok idõ. Megtervezni a szilikont nehezebb, mint kijavítani a hibákat -egy ésszerû határon belül. Nyilván ha akkora gáz van vele, hogy legjobb lenne újratervezni az egészet, nem mondanám ezt, de a DeltaChrome hibátlanul, renderhibák nélkül ment a tesztgépeken, csak lassan. Ez önmagában nem lenne valami megnyugtató, de épp a minap olvastam egy '99 szeptemberi elõzetest a Savage2K-ról (ugyanúgy a megjelenés elõtt egy hónappal, mint a mostani esetben, tehát a két esemény között elég szoros az összefüggés) és már akkor észre lehetett venni a Quake3 alatti szemetelést és képhibákat, de a cikkíró hozzátette, hogy ugyanúgy A0-ás szilikon volt béta driverekkel, mint most a DeltaChrome-nál. Úgy tûnik akkor nem nagyon tudtak változtatni az összképen, de pont ezért ha ez most sem sikerülne -ami kizárt, mert teljesen új a cég emberanyaga, ráadásul most ott ül a fejükön a VIA, aki gondolom nem hagyja, hogy ellinkeskedjék a dolgot-, akkor is mûködõ funkciókkal és hibamentes rendereléssel kapnánk meg a DC-t, legfeljebb lassabb lenne a beharangozottnál, ami meglehetõsen hidegen hagy addig, míg élvezhetõ sebességgel fut rajta minden olyan game, amivel játszani fogok (vagyis egy ésszerû határon belül inkább legyen lassabb mintsem, hogy 4 tápcsatlakozóval kelljen babrálnom és a turbinák süvítését hallgatnom egész nap). Ha a benchmarkok érdekelnének, még mindig letölthetek majd egy cheat-es meghajtót, hogy az egóm is jóllakhasson egy kicsit...

mainruler
És mióta hardware-bug/feature-bug az, hogy rosszak a driverek?

[Walaki]D`Lair
Hö? Sose volt GF2-m....

Amúgy meg a GF3 sokkal erõsebb mint a GF4MX-ek...

a_n_d_r_e_w
Meg fognak lincse4lni ezért a kijelentésért, de hál' istennek késik a HL2. Nem kell szomorúan várni a Deltát a HL2-vel a kezemben. Majd egyszerre megjelennek és én meg heppi leszek 😄DDDDDDDDD

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Örülj neki. Nem tudom milyen gépet használsz, lehet, hogy csak szerencsés vagy, én csak azt tudom mondani, amit a két szememmel láttam. És itt nálunk bizony elég sok geforce fanatikust ismerek, akiknél mindazok a problémák megjelentek, amit mondtam. Nem a levegõbe beszélek, távol álljon tõlem, hogy csak azért szidjak valamit alaptalanul, mert nekem nem tetszik. Én is ugyanolyan gépen teszteltem mind a geforce2GTS-t, Az MX-et, a Radeont és a Savage-t. Persze még 3DMark '99-el és 2000-rel. Nem ma volt, de a tesztek még megvannak. Tudom, hogy öreg, és már elavult kártya, szerintem még mainruler is elismeri (bár lehet, hogy az õ fanatizmusa erõsebb, mint az enyém 😄), de az érdemeit nem szeretem, ha kétségbe vonják. Grrrrr!!!

One Vision. One Purpose.

ollie
Hát nekem még a Morrowind sem szaggatott GF4mx alatt 1300-as tualatin celeronnal.

ollie
A P3 1G-n talán gyorsabb is mint a P4 1.5G-n. Az elsõ P4-ek (400FS😎 nagyon gyengék votlak a P3-hoz képest. Ezért ez nem mérvadó. De nem mindegy hogy melyik volt gyorsabb?? Részemrõl ennyi. ;DDD

ollie
Eh, ugyanzon a gépen teszteltem le (tualatin celeron 1300, 384M 133 sdram) mindkét kareszt (savage2000 32M és gf2mx400 64M) és a gf sokkal gyorsabb volt. Ja és jól emléxem, mert ez pont egy éve történt, nem 99-ben. 😄

Ja és Planescape rulez!!! ;DDD

a_n_d_r_e_w
"Pontosan erre való az A0-ás revízió. Az Ati meg az NVidia is elõször így kezdi, aztán áttér az A1-es, ha pedig még mindig hibás, az A2-es változatra"
Teljesen egyet értek veled, de az S3 nem mindig vette sikeresen az ilyen akadályokat. Félek, majd ezt is elkapkodják, kijön mindenféle hardveres buggal, szegény feltuningolt programozógárda meg majd csak néz maga elé és tûri, hogy rajta csattanjon az ostor. Ez a sztori eddig nekem szörnyen ismerõs...
A másik az, hogy ez a roadmap már 2001-ben kijött, nagyjából ezekkel a speckókkal, ahhoz képest is csúsztak már lassan két évet, és még mindig A0-nál tartanak, és kapkodna, hogy kész legeyenek. Elhiszem, hogy gondban voltak, de jó pár évük volt már arra, hogy egy kicsit elõrébb járjanak

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Bocs, de savage2k kenterbe verte a geforce2mx-eket, ha a TnL-t kikapcsoltuk, akkor még egy GTS-t is hazavágott. (a Radeon7200-ról nem is beszélve) Tudtommal a sav2k és a gef2 nem egyidõsek. Nem tudom, ha te már '99-ben Geforce2-t használtál, akkor gratulálok... A GTA3 meg lehet, hogy nálad spec nem szaggatott, de havernál Gef4MX440 alatt mint az õrült, na ez meg már aztán tényleg nem egy korosztály
Ráadásul még a Vice City-t szebben vitte mint a símát, ha ezt egy más kártya elmondhatja, úgy hogy lassan 4 éve elavult...

One Vision. One Purpose.

Laalee
ugye ott volt az a nagybetüs TnL támogatás ami gondolom azóta is nemtudunkdrivert irni hozzá álapotban van.

gyanitom ez lesz ps2,0 val is, benne van csak nemtudjuk programozni