1459
-
#538 Hé! Nem azt írták, hogy a háromlevelű lóhere krómmal lesz megrajzolva? :)
De legalább 19 embernek már biztosan meglesznek...nem mintha a dobozban nem lenne driver CD... :D -
#537 Drivers.hu:
• S3 DeltaChrome 2004-01-10 12:43:30
VGA Verzió: 15.06.33.4 WHQL
Leírás: S3 graphics DeltaChrome version 15.06.33.4 WHQL verziójú driver Windows 2000/XP alá.
Operációs rendszer: Windows 2000/XP Fájlméret: 4751 kByte Letöltések száma: 18
Elég sokan töltik (mondom én :D ), ahhoz képest, hogy még semmire nem jó. -
#536 Khmmm...
Hát nem nagyon nyüzsög az élet az S3 körül.
Úgymond semmi.
Nem baj, hiánypótlónak beszúrom ezt a kis képet:
-
#535 Hehe. Lehet, hogy az S3 tud valamit a kártya tuningolhatóságát illetőleg...
Másrészt ha Nitrót veszel, akkor az azon végzett 10% emelés 10%-al nagyobb, mint a sima verziónál. :)
Legfeljebb be kell dugnunk azt a hülye tápkábelt. -
#534 Na meg a nitro. Egy fillért se adnék érte. Sztem 10 százalékot még a leggagyibb GPU-n is lehet húzni más buherálás nélkül. -
#533 Megvan!
Az S3 megint megveszi a Diamondot :)
Mert miért is ne, már csak presztízsből :)
"Also in line for the next generation of processors was the PCI-Express, a much faster method of getting data from system memory to the card, complying almost perfectly with Moore's Law. Dual GPU's were also discussed, Nadeem telling us that we may well see more information on that in 2005."
Na ez lesz az a "Destination" szépség szerintem. -
#532 Reméljük. :)
Bár akkor se zokognék, ha mondjuk "csak" a Gigabyte gyártana még DC-t. -
#531 Hinnye, most vettem csak észre a dátumot. Na ez se mai cikk...
'pleasantly surprised'
Diamond!
Diamond!!
Diamond!!!
plíz!!!!! -
#530 Ennyi pénzért inkább hozatok egyet japánból :)
De komolyan, ennyit még szerintem sem ér meg az S8, az F1 már talán, főleg így:
A PowerColor SS8-D3L márkanéven forgalmazott termékek ára 18 000 jen (34 000 forint) körül alakul.
ez 5-10 ezerrel olcsóbb és dupla annyi mem
-
#529 Még egy előzetes
Habár lényegében semmi újat nem mond, azért érdemes lenne kiemelni egy-két részt, mert szerintem ez tűnik az egyik legbiztosabb forrásnak, lévén Mohammad-tól származnak az infók:
"The 3D-Club card's, which will initially be available in 2 flavours, are due for release in Early 2004. The first to be released will be the DeltaChrome S8, the mainstream/performance offering, and the DeltaChrome S4, the budget solution. These will be followed a few weeks later by the DeltaChrome S8 'Nitro', which is fitted with the same GPU, overclocked to around 30Mhz faster, we're also expecting a Nitro version for the S4 working off a similar principal. These Nitro versions will cost an estimated £10/£15 extra than the standard versions, and for the tangible performance increase, I don't really see the value, especially considering the card will use more power, produce more heat and also have its working-life time decreased, although we don't expect any warranty or support penalties from the manufactures. The expected price for the S8 will be €155, that's just under £110. Another series of cards in the performance range are due to be released, but details are vague on this a the moment."
Tán ez lehet az F1?
"Also in line for the next generation of processors was the PCI-Express, a much faster method of getting data from system memory to the card, complying almost perfectly with Moore's Law. Dual GPU's were also discussed, Nadeem telling us that we may well see more information on that in 2005."
"This is not as concerning as it would be, as S3 have secured another production partner which they cannot yet announce, Nadeem telling us that we'd be 'pleasantly surprised'."
Hmmm...
Érdemes egyébként megnézni az összehasonlítást...nem is rossz! -
#528 Lehet, hogy a RAM típusa miatt eltérő a nyák. Az elején úgy indult, hogy az S8 négyrétegűre kerül és TSOP memóriák lesznek rajta, míg az F1 hatrétegű és BGA tokozású lesz, ez azonban a referenciakártyáknál megszűnt, mivel azok S8-asok voltak, de az F1 nyákján. Viszont lehet, hogy a tényleges gyártás mégis a fent említettek szerint zajlik és nem a referencikártyák alapján, ellenkező esetben viszont tényleg csak 50MHz lesz az S8 és az F1 közt a különbség, bár nem hinném, hogy az F1 is így fog kinézni. -
#527 Kösz, valami hasonlót sejtettem, de állítólag mindkettő memóriabusza 128 bit, azaz 128 láb, tehát valami más lehet a dolog lényege.
Nem igazán találok semmit, ami ezt taglalná, az F1 kezd olyan Phantomként viselkedni, hogy ezzel a képzavarral éljek:) -
Borg #526 Több mint valószínű, hogy a memóriabuszt takarja. Ugyanis általában minél több lába van a GPUnak (minél több bites membusz pl) annál több rétegű kártya kell hozzá. Persze nem csak a memóriabusz miatt lehet több lába / több rétege, de ez a legvalószínűbb. -
Elég jellegtelen doboz, miért azon kell spórolni? -
#524 Tudok neked ajánlani egy butterfly Virge-t, gyönyörű, tudást sugall :D
A nyák mindkét oldala tele van zsúfolva mindenféle kütyükkel, kondenzátorok, ellenállások, ameddig a szem ellát és egy kb 4x2 centis BIOS
Sőt van egy CGA kártyám 32kbyte memória, jó 25-30 centi az egész karesz, és végig tele van IC-kkel, egyszerűen tökéletes :) -
#523 Sajnos vagy éppen szerencsére nem csak annyi
Az S8 4 layeres, az F1 6 layeres kártya. Hogy pontosan ez a különbség mit takar, azt nem tudom, de szvsz sajnos húzással nem lehet áthidalni
Más
anno, mikor még az első A0-ás chippeket mutogatták, akkor volt F1-is köztük. Tehát az biztos, hogy nem csak kamu, de akkor hol van?
-
#521 Hát, nem mernék arra megesküdni, hogy az ott nem 2db S8, ugyanis mindkettőt 128 megával reklámozzák. Egyébként ez nem mond ellent annak, hogy 256 mega lesz az S8-ban? :) -
#520 Másra már nem tudok gondolni, minthogy az a két DC típus a Club3D oldalon az S8 és az F1, de igazán megcsinálhatnák már, mert így csak hülyítenek mindenkit. Úgy tűnik jelen pilanatban, hogy lesz F1, de ki tudja meddig. Majd jön egy hír jövő héten, hogy mégse lesz, aztán még egy, hogy talán kiadják, stb. Nem szeretem ezt. Adják ki most, akkor nincs kavarodás. -
#519 Ismét egy értelmes reagálás...:)
Majd máskor megválogatom a szavaim, bocs. Nem is kell nekem ez a szar, hisz mindig is csak a logó tetszett... -
#518 Na végre valami
De akkor sem tudom, hogy most lesz F1 vagy sem a közlejövőben
mert ha nem, akkor rákattanok az első ilyen kártyára, ami beteszi a lábát kis hazánkba :) -
#517 majd ragasztasz rá ha ennyire hiányzik :D a gép belében van tőlem barna is lehetne lila hűtőbordával, évente kb 2 szer látnám -
#516 Az, hogy túlzsúfolt a nyák inkább azt jelenti, hogy nem oldották meg a nem 3D-s funkciók chipbe integrálását, plusz a kártya egy csomó ellenállásra meg feszültségregulátorra szorul a gigászi áramfelvétele miatt, és nem éppen tudást sugall...
Szerintem.
Egyébként nekem a fekete-arany referenciakártya jobban tetszett, mint ez a piros inaktív. Ez valahogy sokkal személytelenebb nekem, ránézésre akár Ati is lehetne, nincs semmilyen DC vagy S3G logó. -
Borg #515 btw, ez az erasmus gyerek eddig nem a hwsw-re irogatott? -
Borg #514 Én a 8500 túlzsúfolt nyákjára mondtam anno hogy szép, mert az is:) Tudást sugallt valahogy...
Ez meg olyan mint egy agyonbutított 9000, ami vagy félkártya méretű, vagy teljes, de a fél nyák üres, mint ezen :D
Na persze ez csak a ránézésre benyomás... ha ez alapján venne az ember kártyát, még lehet hogy FX-em is lenne :D lol -
Ide watch -
#511 800 celeron elég a legjobb képminőségü divx kitömöritésére, ha ez a +600mhz nem ér még ennyit sem, tényleg felesleges lecserélni :D -
#510 1.4-es AMD vagy Intel biztos. Nem láttam még C3-at, de nem esküdnék meg rá, hogy megbírkozna a feladattal :) -
#509 de most 100 dollárért kapok csomó tök felesleges dolgot :D 1.4 es proci elbirja az össes codec szoftveres decodját, tök felesleges a vidkártyánek birkozni vele.
+ ez is gondolom ugy fog működni mint az ati féle fullstream beharangozzuk, és 1 program támogatja is...
mindegy lényegében ugysem jut el hozzánk ez a cucc... epia alaplapot is alig kapni, ez meg még ritkább lesz. -
#508 Ezért javaslom inkább a deltát a videóhoz, szerintem elég attraktív :)
- IDCT hardware support
- Motion compensation
- S340 uncompressed format support
- Per pixel adaptive de-interlacing (PS2.0+)
- MPEG -2/-4 hardware acceleration
- Windows Media Video hardware acceleration
- 4x4 programmable kernel filter video scaling (PS2.0+)
- Microsoft Video Mixing Renderer support
- Real time post processing (PS2.0+)
- ArtisticLicense real-time video effects (PS2.0+)
- 480p/720p/1080i/1080p component (YPbPr) output
- 4:4:4 conversion with 10 bit DAC resolution
- Full desktop view in HDTV mode
- 480i standard TV output (S-video, composite)
- Macrovision enabled for 480i/p mode
- 2/3 tap flicker filter with programmable coefficients
- PC2001 specification support
- NTSC/PAL support for standard TV mode
- Vertical over-/underscan compensation
- 2x Oversampling for premium image quality
- Adaptive aperture correction
- Full range RGB to YUV color space conversion with
Hue, Saturation and Contrast adjustment
- Smooth vertical overscan compensation with
programmable contraction factor
plussz egy link -
#507 ha a tvout minősége megfelel a többi nem érdekel 3dt ugysem futtatok rajta.
ha a tvchip/driver tud overscant, theatre mod szerü overlayt, 1024*768/32bit es szinmélységet, nekem megfelelne. -
#506 A Unichrome max laptopokhoz való, gondolj bele, S3 chippek hibridjei, tudod, max Sav2k...
játékra nem s3at vennék
Vérig sértettél :) -
#505 egy ilyen gép film lejátszásra, és officehoz kéne, illetve letöltéshez, ha ehhez is kevés az unikrom akkor nemtom mihez való :D
kis fogyasztás, átlagos teljesítmény kedvező ár. játékra nem s3at vennék :D ez ugyanúgy pc, olyasmi lehet mint egy barebone rendszer, csak itt semmi sem cserélhető, talán a memória, meg a hdd. viszont ezek a kis dizájnos házak tetszenek, rég lecseréltem volna az office gépet egy barbonéra, ha nem 90K nál kezdődne az alaplap+ház+hűtő trio -
#504 A 300 USD-t felejtsd el, azért csak UniChrome-os jár, az viszont nem jó semmi olyasmire, amire ezt tervezték. Inkább még egy százas, és jöhet a DC.
De részemről maradok inkább a jó öreg PC-nél :) -
#503 Az nem valami dizájn díj volt? Én úgy tudom.
Attól még lehet szar, és a DC sem isten, hogy egy ilyen géppel csodát tegyen. De ha igen, akkor én sem cserélem le az egész konfigomat, pedig az idénre volt terveze :)
Egyébként "csak" át kéne tervezniük a Deltát 256/384 bit-re és hozzáadni még 4-8 pipeline-t meg átrakni az egészet DX10-be (PS/VS 3) és voilá!
Na ezt akár még az idén megcsinálhatnák, és akkor jövőre bűűűűntetne! -
#502 a via konzol csak nevében konzol sima winxp fut rajta. 1,4 es via c3 unichrome vagy dc vidkartyaval. 300-400 usd.
inkább a csendes mediapc/homestation piacot kellett volna meglovagolni vele, amire szerintem eredetileg is tervezték, és nem konzolként reklámozni.
300 usdt én is adnék érte, de persze magyarföldre tuti nem jut el, vagy nem ilyen áron... -
#501 Na, azért mégsem lehet olyan szar az a konzol, ha már díjat is nyert -és vele a DC!- az idei CES-en... -
#500 Ja, valahol régebben írták is ezzel kapcsolatban, hogy van egy ilyen filmcsoport is -nem az én ízlésem egyébként-, megnéztem.
Biztos kitalálnak majd valami véglegeset.
Egyébként "csak" át kéne tervezniük a Deltát 256/384 bit-re és hozzáadni még 4-8 pipeline-t meg átrakni az egészet DX10-be (PS/VS 3) és voilá! Azt olvastam, hogy azt a magot már alapjaiban desktopra tervezik, tehát nem kell fukarkodni a chip méreteivel meg az energiával...sajnos.
De persze majd kiderül. Remélem, lesz elég tőkéjük megcsinálni. -
Ez a sonytól van, ezért nem hiszek benne -
Erről a roadmapről beszélünk, ugye?
Szerintem 5x nagyobb teljesítményt nem fognak kipréselni a Delta alapból, nagyon kellene azt foltozgatni :)
Arra a hírre nem emlékszem, de az első destinationt(még mindig nem vagyok vele kibékülve) tavaly Q4-re igérték. Ezt is tolják még 2-3 évet, nagyot ütne a piacon egy ekkora teljesítményű chip jövőre (mint anno mindenki szédült 2001-ben a columbiától, az is alázott volna két éve).
Arról nem is beszélve, hogy a DC2-t egy évre a DC utánra ígérték, akkor a Destination min. 2 év múlva jöhetne
-
#497 Majd meglátjuk. Elvileg nem kell már soká várni, ott volt abban a hírben is, ami az F1-ről szólt. Minták Q2 2004...
Szerintem ugyanazt csinálják vele, mint anno a S3D-vel, vagyis mindig csak hozzáraknak/átalakítanak, nem újat terveznek. Más kérdés, hogy a Delta jobb alapanyagnak tűnik most, mint anno a Savage3D, tehát én bízom a Destination-ben.
Milyen név az egy chipnek, hogy Destination Films?
Szerintem ideiglenes...