DeltaChromeX9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a_n_d_r_e_w

Csak ekkora képek vannak a Manli féle Sav2k-ról, remélem nem ismersz rájuk...

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
The DeltaChrome based Club-3D add-in graphics card will be available online and in leading electronic retailers in Europe in early Q1 of 2004 for an estimated retail price of EUR155 for the 256MB model.

Na ez viszont egy kicsit megnyugtat, a 256 megás nem lehet más mint az F1.

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Elõször én is azt hittem, de aztán kaptam a fülest, miszerint a Club3D a PowerColor márkaneve, úgyhogy sajnos nem új gyártó, csak más néven.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Mindenkinek! 😊

Újabb gyártó a honlapon egyébként, a PowerColor.
Még néhány újabb partner és talán siker lesz a DC...

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

a_n_d_r_e_w
B.U.É.K. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

One Vision. One Purpose.

mainruler
Tényleg sok. De mintha megbízhatóbbak lennének mostanában. Végül is a januári roadmap-ot késés nélkül betartották eddig, és minden úgy ment, ahogy elõre megmondták. Nem adták ki S2K állapotban a DC-t, ez is jó pont. Nem sietnek. 😊

a_n_d_r_e_w
A próféta szóljon belõled, de még mindig sok a ha.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Érdemes megnézni a Volari teszteket. Ha a Delta csak ennyire jól teljesít, már nyerõ az ára miatt, de ennél azért jobb lesz. Érdekes volt nézni, hogy kísértetiesen ugyanazok a hiányosságok merültek fel a Volari-nál, mint a DC jelenlegi meghajtóival kapcsolatban. Ezek szerint nagyon okosan tette az S3, hogy inkább nem adta ki a kártyát idén, hanem majd a javított meghajtókkal dobja piacra, mert az elsõ nagyobb tesztek eléggé benne maradnak az emberekben. Most persze úgy néz ki, hogy DC-t már az ára miatt is érdemesebb lesz venni, de jó lenne, ha élvezhetõ sebességet is tudna majd produkálni, hisz akkor legalább a piaci pozíciójuk is megerõsödne.

mainruler
Boldog Karácsonyt mindenkinek!

a_n_d_r_e_w
Boldog Karácsonyt!

One Vision. One Purpose.

NeoMaN
lökd már be ide ha megtalálod. kösz!

mainruler
Az lesz a manli változat. Keresem azt a hülye cikket, csak nagy a kupi a gépemen. De meglesz.

NeoMaN
Nem, azért ezt felismerném. Aktív hûtés van rajta, de maga a kari gagyisztikusan néz ki. 2xannyi ram modul van rajta, mint ezen a gigán...
És sehol egy szitázott felirat, vagy gyártó. Sokáig nem is tudtam milyen kari, ugyanis Savage4 driverrel nem mûxött...

a_n_d_r_e_w
ID Description
290-298drv Savage/MX-/IX (290-299)Drivers
290-298serverdrv Savage/MX-/IX (290-298) Server Drivers
325drv ViRGE (325) Drivers
362drv Trio3D/1X-/2X (360,362,368) Drivers
365drv Trio3D (365,366) Drivers
370drv ProSavage (370,377) Drivers
375drv ViRGE/DX-GX (375, 385) Drivers
380drv Twister (380, 381,387) Drivers
390drv Savage3D (390,391) Drivers
395drv Savage4 (394-398) Drivers
395serverdrv Savage4 (394-398) Server Drivers
410drv Savage 2000 (410) with Diamond ViperII
420drv ProSavageDDR (420) Drivers
584drv SuperSavage (584) Drivers
700drv DeltaChrome Drivers
775drv Trio64V2/DX -/GX (775, 785) Drivers

Már töltöm is, csak poénból, de olyan jólesik 😊

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Még egy tippem van.
Úgy tudom a Gigabyte anno 64 megás S2k-kat dobott piacra.
Nem kék véletlenül az egész kártya?
Mondjuk ennyire:

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Kicsit számszerûbben 😊

Diamond Viper II LE Z400:

Savage2000+ Chipset
64mb 5ns SyncDram
400mhz RAMDAC
175mhz Clock, 150mhz Memory Clock
Full AGP 4x abilities, also AGP 2x/1x ready
S3TC, S3T&L, Direct3D, OpenGL Compatibilities
Analog and Digital Outputs, Digital Flat Panel Port
Composite Out & S-Video Output

Ha azt mered mondani, hogy ilyen a tietek, akkor nagyon-nagyon mérges leszek (az irigységtõl)

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Az minden vérbeli S3 fanatikus álma. Este vele alszik, reggel vele ébred...

One Vision. One Purpose.

NeoMaN
Az mit tud?

mainruler
Hja, azért vannak a keselyûk a piacon, hogy hasznot húzzanak az ilyesféle manõverekbõl. Tényleg ocsmány húzás, de nincs mit tenni. Amúgy tényleg kb. két éve volt ez a dolog.
Akiket tényleg irigylek, az a néhány emberke akinek tényleg volt Z400-as kártyája amerikában.

a_n_d_r_e_w
Mondjuk elég ocsmány húzás volt pénzt kérni az ilyen chippekért, én mondjuk ajándékba adtam volna valamihez, ha már garanciát úgysem vállalok érte.
Ez úgy két éve történt, ugye?
Talán akkor nincs mitõl félni, hátha öregebb annál
Ha már a bontóban volt akörül, lehet, hogy az eredete sokkal régebbi

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Ja, és biztos ami biztos, az Overclockingot felejtsd el.
Legyen inkább Lowerclocking (persze, ha ezt így mondják)

Emlékszek, hasonló volt egy Butterfly 398-as!!! Savage 4-gyel (hivatalosan 397 volt a max), hasított mint a villám, aztán ugyanúgy ki is sült 😊

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Oó, rettegj, a kaszás már úton van érte 😊
Próbáld a hûtést kihajítani az ablakon, és egy 486-os vagy egy P1-es aktív szettet ráerõszakolni (úgy 400 ft)

Ali - az egy vicc. Nekem a 300-as cerkám olyanban pötyögött, had ne mondjam milyen sebességgel (egyébként 450-en ment 😊 ), de ahogy beraktam a a márkás ColorMax Savage4-emet, jött ám a kék halál. Két hónapot vártam egy értelmes drájverre hozzá

One Vision. One Purpose.

mainruler
Talán nem lesz baja. Az a legvalószínûbb feltételezés, hogy az S3 a kivonulás után megszabadult minden raktáron lévõ (ki tudja milyen minõségû) S2k lapkától és azt elsózta valahol a taiwani piacon, persze fillérekért. Megkeresem azt a cikket, hátha ráismersz a kártyára a kinézetérõl.

a_n_d_r_e_w
Az noname volt, ez meg Diamond (valószinû az S3 vagy a kártyások meg akartak szabadulni a nyakukon maradt rossz minõségû chippektõl "a csóreszoknak ez is jó lesz" címen). Én azért búsulok erõsen, néha nagyon hiányzik az a plusz 32 mega. AGP-re nem hallgat, amiben a vicc az, hogy a 64 megás tesztet a 16 megás Sav4 simán vitte, ez meg el sem akar indulni.

One Vision. One Purpose.

NeoMaN
Na ez érdekes, ugyanis az enyémen semmiféle DIAMOND felirat vagy logó nincs! Alig tudtam rájönni, hogy milyen kari valójában..Fasza lesz, ha télleg egy szar ami nekem van.

NeoMaN
200MMX melett 2D-ben is rángatott, 3dmark 99 se ment rajta véghi normálissan. Olyan volt mintha 640*480*16-ban menne SZOFTVERESEN!! Nem vicc. Asztem valami baja van a karinak. Aztán látom ALI chipsettes az alaplap, ALI dagp driver fel, de nem vátozott semmi. Hagytam a picsába..
😊
Most öcsinél meglátjuk mi lesz, ugyanis egy voodoo3-asa van, de úgy melgszik, hogy fagy, és állanmdójan kékhalált okoz. Inkább az S2K bele, mint egy hûtõventi nyálazás...
😊
Képminõségileg NAGYON rossz a voodoo3. Mintha rátüsszentettek volna a monitorra.😊

mainruler
Sose búsulj a 64MB-s Savage miatt. Biztos láttad azt a tesztet, mikor a srác letesztelte a mostanában felbukkant 64MB-os noname (vagy manli azt hiszem) 'fekete piaci' kártyát és az megsült tesztelés közben... 😊)
Legalább a Z200-nál nem kell félnünk.

a_n_d_r_e_w
kicsit több, mint 2 éve vettem, 12000-ért. Ezt sajnos nem nézték el 😞

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Nem fárasztasz, jól esik, végre valakit érdekel a dolog (több éves tapsztalatot kukába dobni, na az nem esne jól 😊 )

A Proci rengeteget számít (633-as mellett örültem a 2500 pontnak 3DMark2000-ben, most már 6500 a max), ez erõsen betudható a TNL hiányának (bocs, valami azért van, de errõl most inkább nem).

Az OpenGL már jó a 14-ben is, de ha a 17-es kell, akkor felinstallni 9.51.17, lementeni (windows\system) s2kicd.dll, eltávolítani 17, felrakni másik drájvert, majd systemben kicsrélni az icd-ket.
Ennyi az egész 😊

Ja és irigyellek a 64 megád miatt, mit nem kerestem annak idején egy ilyen Vipert...

A GF 256-ot felejtsd el, közel sincs ehhez képest.

A 17-es markban kb fele olyan lassú, de játékokban csak olyan 20-30% 😊

One Vision. One Purpose.

NeoMaN
Ja, még annyit, hogy 1,5éve vettem, 3000-ért. Azt mondta a bontóban a srác, hogy 8 megás Savage4..
😊)

mainruler
Reméljük... 😊)
Én inkább abban reménykedem, hogy olyan lesz, mint Stephen King Christine-e...Plymouth Fury!

És még egyszer kösz az 'e'-t. 😊

NeoMaN
Megnyugtat, köszio! Nem fárasztalak tovább titeket, csak azért kérdem, mert eddig egy 200-as MMX mellett volt a kari, és iszonyatossan lassú volt még 2d-ben is a 17-es driverrel+tweakkel.
Biztos a proci miatt amúgy...

mainruler
Jóval gyorsabb. És szebb a képe.

mainruler
Nem. 😊
Az sehogy sem mûködik.

NeoMaN
Jah, és a tweakkal mûködik normálissan a T&L?

NeoMaN
Jah, és 64MB-os a kari, viszont láttam a weben 64MB-ds karihoz készült drivert, de az is nagyon régi volt. Számíthat ez valamit? Mármint, hogy külön drivert láttam hozzá?Ugye nem?
Sebességben milyen ez a S2K? Gef256 körül ugye?

NeoMaN
Megnézem majd. Monnyuk a lényeg a Quake3 lesz a gyereknbek...
Figy, a 17-es fél megával nagyobb mint a 14-es. Télleg jóval lassabb? Vajh miért? OpenGL nagyon kell pedig.

a_n_d_r_e_w
Mondok egy trükköt:

Én hibrid drivert használok, úgy csináltam, hogy fogtam az s2kdll.dll-t a 9.51.12-bõl és felülírtam vele a 9.51.14-esét, így installáltam fel. Sebességben 9.51.12, viszont annál valamivel kevésbé bugos, aztán ezt az egészet beleoltottam egy diamond driverbe, így kaptam egy full jól mûködõ hibrid drivert. Ha ráérsz próbáld ki, nekem még baj nem volt vele.
Ja, és drivercserét csak fullon kitakarított registryvel vagy egy új windowssal végezz. Erre nagyon érzékeny, könyyen hazavághatja a textúrázást (és az nem szép látvány 😄 ).

One Vision. One Purpose.

NeoMaN
Még az oldaladon is! Köszi, rendes vagy!

a_n_d_r_e_w
Csak nehogy az 50-es évek design-jával együtt járjon az 50-s évek teljesítménye is

One Vision. One Purpose.

NeoMaN
Köszi!
14, 17, metal, tweak, minigl megvannak. Mégegyszer köszi!

mainruler
Már tõlük is érdeklõdtem a betûtípust illetõleg... 😛
El se hinnéd, hány helyen alkalmazták. Ez volt az ötvenes évek egyik kedvenc betûtípusa, egy rakás amcsi telefon/lift/ipari gép/jármû használta ezt a stílust.

Köszi az 'e'-t egyébként. Ami még fura, hogy a honlapodat tök véletlenül már megtaláltam egy ideje, benn is volt a kedvencek közt, csak nem tudtam, kié. 😊

ZaJanga

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

a_n_d_r_e_w
Az S3 lopta a designt az Ikarustól. Én beperelném 😄

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Na feltettem a drivereket a honlapomra (userid). Egy ideig fent is lesznek, ha gondolod, onnan letöltheted õket.

Mainruler, megcsináltam az 'e' betûdet 😊 , szintén a honlapomon van, ha érdekel.

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Már egy éve le akartam cserélni a logómat erre, de lusta voltam megcsinálni, nagyon. A próbapéldányt még az AlphaChrome idejében csináltam 😊

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Az eredeti, barátom.
Fogtam az AlphaChrome feliratot, egy kis paint+paintshoppro és már meg is vagyunk
(a w az egy fordított m a Chrome-ból 😄 )

Gazdaságos, majd amikor én is egy CLub3D-s (adja isten Diamondos) dobozból elõveszem a Desktop Evaluation Board Aug 2003 feliratú kártyámat... 😊

One Vision. One Purpose.

mainruler
Azzal a különbséggel, hogy már A1 van rájuk integrálva és a tápcsatlakozó is felkerült. Szerintem foghatták a már legyártott augusztusi PCB-ket és azt nyomták a tesztelõk orra elé...S3 gazdaságos DeltaChrome... 😛
Az új cikkek egész ígéretesnek mutatják be a DC-t, de még mindig nem értem a kavarást az S8-F1 körül; az egyik azt mosndja, hogy tán meg se jelenik, a másik meg azt, hogy mindjárt azzal kezdenek...

(ja, egyébként irígylem a kis 'e' betûdet...LOL Megnéztem vagy 400 féle betûtípust, de egyikben sem volt ilyen. Mi ez?)

a_n_d_r_e_w
Na jó, feladom

UT2003:

1600x1200:

Rad: 23.1
GF: 22.1
S8: 28.1

1280x1024:

Rad: 32.3
GF: 32.4
S8: 40.5