DeltaChromeX9
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Három dolog lehetséges: menüben változattak a textúrák élességén
vagy
ahogy azt már az nV-nél és már az ATInál is láthattuk, kissé megbuherálták a mipmap szinteket, ezáltal nyerve egy kis fps-t
vagy
az S3 tc-je ilyen szinten jobb a másik kettõnél
One Vision. One Purpose.
Nem csak a skyban különböznek, hanem a megvilágításban is. De ha csak egyikben különböznének, már akkor sem lenne jó alap... valami más kell.
Egyébként mintha te is õt irnád le, ugyanis ezt már õ is beszúrta egyszer, sõt el is mondtunk mindent, amit te az elõbb... :)
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
btw, a 3 kép lehet hogy ugyanabból a szögbõl van, de a megvilágitás nem ugyanaz, igy semmi sem ugyanaz.
nézzétek inkább amiket én beszúrtam.
A teszt egyébként nagyon jó összehasonlításban mutatja, mire is képes a kártyák pixel illetve vertex shadere.
Az S8 egészen szimplán kenterbe veri még az 5600 Ultrát, sõt, legtöbb helyen még az 5700 Ultrát is.
Ugye nem kell ecsetelni, hogy kiforrott driverekkel ez a kártya messze jobban fog muzsikálni, ha elterjed a DirectX 9, mint BÁRMELYIK FX.
Look at this.
Itt jól kivesézik, talán VALAMIVEL pártatlanabbul, mint tom-ék.
Az Xbit eddig legalábbis pártatlan volt, csak saját kútfõbõl szoktak néha hülyeségeket irni:)
Lényeg a lényeg, az opengl teljesítmény iszonyúan gázos (S8), viszont D3D-ben majdnem utóléri (alap 1024) a 9600PRO-t, ami ahhoz képest, hogy elsõ kártyájuk, béta állapotban, béta driverekkel, nem is rossz!
Gondok vannak hegyekben több játékban textúra bugok, meg pl nem támogatja az S3 driver az 1280x960-at :) Egyszerûen kihagyták belõle..
Ami még pozitív: nincs lassulás AF esetén! Még az a pár százalék sem, mint ATInál, nemhogy több, mint... :)
Összeségében tehát
egy 5600 ultra teljesítményével azonos
viszont jóval komolyabb képminõséget ad
nincs cheat a driverben
olcsóbb jóval, és kevesebb áramot fogyaszt...
Sajnos a high-end kategóriába így nem elég, viszont legalább olcsó lesz, és tapasztalatokat gyûjtenek. Sokkal igéretesebb kártya, mint a volarik...
Majd kinövöd. :)
Látom, a tipikus hozzááláás mit sem változott, de nem baj.
Az ég megjelenítése mindhárom gyártónál más a Q3 alatt, úgyhogy ez is közrejátszhat, másrészt némiképp mókásnak hat, hogy azt állítjátok, hogy egyik szögbõl látszanak a részletek, a másikból meg nem. Ha a gargoyle ugyanolyan részletes lenne a többieknél is, mint a DC-nél, akkor az bármilyen szögbõl ugyanolyan részletes lenne. Másrészt a szög mindhárom képen ugyanaz, csak az ég nem.
Nekem úgy tûnik, az elsõ képen az élsimítás minõsége elég gagyi, a másik kettõhöz képest. Ennél többet nem lehet levonni a 3 képbõl szerintem.
Ami a tetõ textúráit illeti, valóban igaz a szöveg, hogy élesebb a deltachrome képe, azonban az is lehet hogy az éles színátmenetek csupán kisebb színmélységrõl árulkodnak, mintsem élesebb képrõl.
+ ha megnézitek, a 3 scene nem is ugyanaz, igy nem lehet összehasonlitani. Mind3 képen más a sky, más a megvilágítás, és valszeg ezért jön elõ több részlet a gargoyle testén... Olyan mintha a specular highlighting nem is lenne ott az alsó két képen.
Ha a 3 kép ugyanazt a pillanatot ábrázolná, max akkor lehetne jó összehasonlítási alap, igy viszont nem lehet sok következtetést levonni... Kéne pár jobb kép az összehasonlításhoz...
Az abszolút kedvenc:
All maximum settings enabled
Notice the texture quality between the DeltaChrome GPU and the competition. Of special note is
the detail shape of the gargoyle’s body. Also notice the detail of the roof in the right side of the
image. There are distinctively more textures compared to the other two.
DeltaChrome: WHQL Driver 15.06.33.4
Ati Radeon 9600Pro: Katalyst 3.9
NVidia GeForce FX 5700 Ultra: ForceWare 52.16
The current DeltaChrome driver 15.06.33.4 from a qualitative point of view shows DeltaChrome
to be unsurpassed by that of the GPUs of our competition, Nvidia and ATI.
Hát nagyon úgy tûnik...:))
Egy tiszteletbeli 'hû generális' cím tényleg jól esne. A címmel járó díj pedig nem is lehetne kétséges... :)
:)
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
Pontosan!!! Szerintem jól tették. Így talán még nagyobb lesz a meglepetés, amikor kézbe kaparintjuk a dobozt a végleges meghajtókkal.
Egyébként nem tudom, miért vagy ilyen telhetetlen...hát nem elég neked a letöltött béta driverek nézegetése? :)))))
De!
Én példul szívesen játszanék már olyan játékokkal, amikkel eddig nem tudtam, nem állítanám fullra a detaileket, de legalább már futnának (gondolok itt pl Call Of Duty, Generals és még sorolhatnám). Amint telne-múlna az idõ, jönnének az új driverek, emelhetném a detaileket, felbontást, jöhetnének a DX9-es gámék. De addig is kellene valami nagyon, mert már nem bírom soká. Ezért örültem volna az alfának, hiánypótló lett volna.
One Vision. One Purpose.

Ha megnézed, már most klasszisokkal jobban áll a Volari-nál driver ügyben, és jóval olcsóbb lesz. Az Ati és pláne az NVidia sem úgy kezdték a DX9-es drivereket, hogy az minden szempontból elfogadható lett volna, de persze idõvel azok lettek. Az S3-nál is rengetegen dolgoznak az új meghajtókon, nyilván pont azért, mert emiatt buktak el a múltban. Ráadásul megint felbukkant néhány tipikusan S3-as dolog, amiért mindig szerettem õket(tri-linear, aniso), tehát egy kártyától, ami jóval alacsonyabb frekvencián megy, mint a többiek, mindenféle memória-optimalizálási technika nélkül és 128bit-en, béta driverekkel ez igenis nagyon szép eredmény!!
Gondolom nem azért döntöttek úgy, hogy visszatartják a megjelenést januárig, mert szar driverekkel akarják kiadni.
A többi elõzetesben egyébként világosan megmondták, hogy a meghajtó OpenGL része épp, hogy csak elkészült (a D3D pedig csak egy kissé elõzi meg, tehát még bõven fejlesztik) és ismerve, hogy pl. a Savage2000-nek pont OpenGL alatt volt a legjobb a teljesítménye, nem hiszem, hogy aggódni kéne.
Majd mi megvesszük, aztán ha már jók lesznek a meghajtók, csatlakozz! :))
A számomra is szimpatikus jövõképben 4 gyártót emlegetett, ami valószínû jobban lenyomná az árakat, mint a mostani kettõ
One Vision. One Purpose.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Ez Ati-S3-Matrox-PowerVR négyesfogat lenne a legszebb, amit el tudnék képzelni jelenleg. Már csak az említett cégeket kéne tájékoztatni errõl...:))
Inkább kár. Amellett hogy nagy S3 fan vagyok, mindig is az esélyteleneknek szurkoltam (így akadtam az S3-ra is, aztán leragadtam itt :) , mert hûséges vagyok, jóban-rosszban, stb.) Anno, mikor a söhárom fellendülésére vajhmi kevés esély volt (Joint Venture), akkor nagyon szurkoltam ám a Xabreknak, késõbb a Pharheliának (amit rendkívül sajnálok, mert a Matrox magát nem tagadva rengeteg újítást hozott, csak elvérzett - nagy kár érte)
Egy szó mint száz, inkább örülnék, ha ez a két karesz alázná a nagypofájú, csaló nV-t és az egyre beképzeltebb ATI-t. Aztán meg õket sajnálnám (OK, ezt énsem gondoltam komolyan, de már igazán sajnálom a 3DFx-et, pedig régen esküdt ellenségem volt, de ahogy elbántak vele, az olyan Creative-os volt)...
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
Visszatérve egy pillanatra a Tom-ra: Te is láttál vagy négyféle tesztet és ott mindenhol sokkal jobban szerepelt, néhol még a 9600XT-t is lehagyva. Ehhez képest itt van egy szem oldal, ami mindig is az elfogultságáról volt híres...a többit rád bízom. ;-)
Megtanultam vele élni, és rájöttem, hogy nagyobb szabadságot ad, mint egy tweak, ezért nem zavarna, ha néhány új programnevet kell megtanuljak ahhoz, hogy egy játék megfelelõen fusson, én személyszerint nem bántanám az XGI-t emiatt, de ez az én szubjektív meglátásom.
One Vision. One Purpose.
Az olyan, mitha nem is lenne, nem kell vele foglalkozni. Csaló, hazug banda.
Driverek: Jók lesznek azok is csak idõ kell még hozzá. Az XGI-vel ellentétben a Három Sö-nél készségesen elismerték, hogy épp hol tartanak, mint ahogy azt olvashattad. Ha a konkurencia sunnyogva intézi a dolgokat és csal a meghajtóban, mint a Volari-nál, akkor ez egész pozitív töltést ad a dolognak, de legalábbis annyit jelez, hogy van önbizalmuk. Megvesszük oszt nézzük, mint lesz egyre gyorsabb. :)
A club3d oldalt el se lehetett érni múlt héten (internal server error), de ez akkor is mókás, igazán kijavíthatnák.
Átfutottam Tom tesztjét, és számomra nem meglepõ módon szerintem az S8-at kicsit lehúzták. (Tudom, ez egy teljesen objektív teszt, blabla - de én már akkor sem bízom Tomban)
A leggyengébb, ahogyan azt várni lehetett, az OpenGL lett, csak nem értem, pedig a Sav2k-nak az volt az erõssége.
One Vision. One Purpose.
A Club3D már kétfajta deltát is forgalmaz(ni fog majd)
két különbözõ kód alatt
A DeltaChrome S8-at és a DELTA CHROME S8-at
no comment.
One Vision. One Purpose.
Hát ez valahogy nem hiányzott. :(
A Volari-nál ugyanez van, csak ott még sokkal szarabbak a driverek, ráadásul csomó a képhiba, a nem induló játék. A DC-nél nincsenek képhibák (*khm* Tomb Raider *khm*) és csak a Flight Simulator nem indul.
De még mindig a leghivatalosabb forrás, ugye a www.s3graphics.com nem ezt mondja, és a remény hal meg utoljára...
Egyébként két lehetõség van:
1. Nem bírok tovább várni, rohadt szemetek, muszály vennem egy S8-at, aztán lecserélni
2. Legalább lesz idõm kényelmesen összeszedni a pénzt rá, sõt, majd a sulinet után visszakapott 60000-bõl finanszírozom :)
One Vision. One Purpose.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Modelle mit dem S8-Chip sollen ab Mitte Januar über den Anbieter Club-3D erhältlich sein. Preiswertere Modelle mit der Vier-Pipeline-Variante S4 sollen wenige Wochen später folgen. Im zweiten Quartal 2004 will S3/Graphics den höher getakteten F1-Chip einführen, mit dem man das obere Mainstream-Segment anpeilt. Weitere Einzelheiten zu den neuen 3D-Chips von S3/Graphics bringt ein ausführlicher Bericht in Ausgabe 2/2004 der c't (ab Montag, den 12. Januar 2004, im Handel).
Mondjuk számítottam valami ilyesmire. Emlékszel még az elsõ ismertetõre?
"S3’s F1 family consists of two products, F1, and F1 Pole. Originally these cards were intended to take on the low-end of the high-end segment but recent market pressures have probably ensured that these cards will never likely see the light of day."
Ugyanez volt múltkor is, amikor a száz hírbõl találtam egy olyat, ami szerint csak januárban jön ki a DC. Ugye akkor még úgy volt, hogy 2003-ban itt lesz.
Nagyon úgy tûnik, hogy meg kell keresni a neten a legnegatívabb híreket, mert azok az igazak. Vagyis F1 majd valamikor április-június környékén...remek! :(((((((