1459
  • a_n_d_r_e_w
    Nem, még nem. De hogy őszinte legyek, nem is érdekel. :)
    De nem én mentem a Radeon topicba lehúzni az ATI-t.
  • Borg
    :)) Hátja, ezért irtam lejjebb, miszerint a remény hal meg utoljára...
  • a_n_d_r_e_w
    "csak kezditek túlmisztifikálni a dolgokat"

De ha már csak ez maradt nekünk??? :D
  • Borg
    Figy, láttál már Ultimate Edition 9800XT-t?:)
    Elárulom, passzív hűtéssel megy gyárilag.
    Szal innentől teljesen nonszensz az érvelés, az S3 állítólagos hőleadásáról, AMENNYIBEN a desktop termékről beszélünk.
  • a_n_d_r_e_w
    Francba, megelőztél :)
  • Borg
    Illő, pedig, mert az AA ma már számít:)
    Hogy értelme nincs, az más kérdés, nameghogy az S3 lemarad benne...

Én tudom miről beszéltek hidd el, csak kezditek túlmisztifikálni a dolgokat ;)
  • a_n_d_r_e_w
    Eddig a maszlag? :D
    ez tetszik

Én is csak sajnálni tudom, hogy nem emelte duplájára az órajelet és a tranzisztorszámot, hogy aztán rárakhasson két tubinát, amik mennek 70db-lel. Tényleg, őszintén..

Kár vitatkoznunk, sztem alapvető nézetbeli különbségeink vannak. Én alapvetően az intelligens megoldásokat preferálom, de tudom, hogy vannak, akiknek csak a "Brutal Force" számít.
    Majd elismerem, hogy jobb az Ati, neadjisten az nVidia, ha bármelyik 300 MHz-en pörgő, ennyi hőt leadó kártyájuk képes lesz ezzel felvenni a versenyt. Pont.
  • mainruler
    Miért ajnároztam én az S3-at? :)
    Csak azt mondtam, hogy a másik két gyártó kártyái multisampling-et használnak az S3 meg RGSS-t ezért már eleve kár összehasonlítani a teljesítményüket mivel a DeltaChrome nem is nyerhet ebben a versenyben. Ezzel azt hittem azt is sikerült kifejeznem, hogy az RGSS közel sem olyan hatékony mint a többiek megoldása ezért eleve nem illő összehasonlítani a két eljárást -vagy legalábbis sok értelme nincs, mivel meglepődni úgysem fog senki a végeredményen-, de úgy látszik tévedtem.
    Másrészt nem győzzük eleget mondani Andrew-val, hogy egy mobil chipről beszélünk, alacsony órajeleken és soványabb maggal. Mutass nekem egy Ati vagy NVidia mobil chipet, ami akár csak megközelítően olyan jó teljesítménnyel bír, mint a DeltaChrome...
  • Borg
    Igen, eddig a maszlag, de jó lenne a valóságra is koncentrálni picit:)

Ugyanis a sebességet két módon lehet elérni:

Mhz - szerinted az S3 nem erre megy
    pipeline, TMU, PS, VS - ez pedig tranzisztorszámot jelent, méghozzá annyival többet, amennyivel nagyobb teljesítményt akarsz

A trident is szépen megvakította a népet a 24 millió tranzisztoros csodájával, ami majd R300 szintű lesz, aztán egy nagy szar lett belőle, ahogyan azt az architektúrája előrejelezte. Ugyanúgy, ahogy az NV30 is pl.

Lehet hogy vannak kimagasló fejlesztései az S3-nak, de csodákat nem kell várni tőle.:)

És az általatok belinkelt teszt is szépen mutatja, hogy bizony itt ott ha utóléri a 9600XT-t, de a legtöbb helyen még a PRO-t sem, sőt a van ahol az 5700 szintje alá is süllyed... minden pedig nem lehet driver gond, mert ekkora szar driverrel minek adnák ki tesztelni.
    Szomorú, de szerintem nem lesz már nagy különbség a végleges javára...
  • a_n_d_r_e_w
    Borg idejön, és minden kedvem el akarja venni :)
    De én nem hagyom magam :)
    Merem azt állítani, hogy az S3 technológiailag magasan a másik kettő fölött áll, ugyanis jőval kisebb órajelen (kb, mint 33%), jóval kevesebb tranzisztorral (állítólag), és messzemenően kevesebb foogyasztással képes majdnem olyan teljesítményt produkálni, mint egy 9600 XT. Ebből én arra következtetek, hogy az S3 technikailag is fel van készülve ennek a teljesítmények az előállítására, ami mondjuk egy turbinás GeForceFX-ről nem mondható el.
  • Borg
    No azért a supersampling AA nem egy olyan dolog ám már, amiért ajnározni kellene az S3-at! :)

A supersampling AA ugyanaz az eset, mint 8500 vs Gef4. A 8500 ugyanugy csigalassú supersampling miatt AA-ban, viszont az ATI fel is hagyott az implementációjával, mert pl a rotated grid multisampling sokkal jobb, és szebb megoldás...

Szóval ebben az esetben a Supersampling AA alkalmazása igenis handicap az S3 számára, sőt, akár ballépésnek is hivhatnánk...
  • mainruler
    Mi is csak bizakodni tudunk... :)
  • mainruler
    Érdekes megfigyelni ugyanakkor, hogy a Hot Hardware előzetesben az 8x aniso-s képeknél elég feltűnően vezet a Delta képminőségben, különösen a zoom-os képeknél figyelemremélró az eltérés.

És a Firing Squad-os előzetesben is, ami azt illeti...
  • Narancs
    Mindíg amikor benézek ide, (mert soxor megesik) azt remélem, hogy vmi hatalmas pezsgés indul el, mert mondjuk végre kapható a kártya, és ti buzgón betesztek minden cikket ezzel kapcsolatban (ahogyan eddig is), de sajna ez a kártya nem akar kijönni...már rég kint kellene lennie, de nincs..ez elég gáz...
    De ennek ellenére azért még bizakodom, ha nem is ebben a kártyában bízok, de S3-nak van jövője a piacon.
    Nem tudom mi lesz a következő project, vagy hogy mik a pontos terveik, de remélem a jövőben hallhatok még a cégről.
    Na csak ennyit akartam srácok!
  • mainruler
    A késlekedést részben megmagyarázza, hogy tényleg csináltak egy A2 revíziót. Szerintem 350/350-en simán elmegy majd, úgy meg már teljesen jó a teljesítmény is. Hát még ha majd úgy fél év múlva elég érettek lesznek a meghajtók...

Az Extreme Tech meg ugyanazt a baromságot csinálja mint Tom's-ék, bekapcsolják az AA-t mikor nagyon jól tudják, hogy a többiek multisample-t alkalmaznak míg a Delta Supersampling-et, tehát már eleve nem nyerhet, de ennek ellenére azért csak berakják. Ráadásul AA nélküli eredményeket le sem közölnek, elég amatőr módszer.

Érdekes megfigyelni ugyanakkor, hogy a Hot Hardware előzetesben az 8x aniso-s képeknél elég feltűnően vezet a Delta képminőségben, különösen a zoom-os képeknél figyelemremélró az eltérés. Erre legalább nem mondhatja senki, hogy csaltak volna, mint amikor korábban beraktam a Q3A-s képeket. A képhibák is megszűntek, úgyhogy meg vagyok elégedve a meghajtók fejlődésével. Tisztán látszik, hogy nagyrészt a hibák eltűntetésével foglalkoztak és csak kisebb részben a sebesség növelésén. Ha egyszer elérnek arra a pontra, hogy a képminőség tökéletes és teljes egészében az optimalizációval foglalkozhatnak, ebből még akármi is lehet. A fenébe, már így is ráver itt-ott a többiekre pedig jóval kevesebb tranzisztorból áll, ráadásul jóval alacsonyabb sebességen is fut, ezeket nem lehet elégszer hangsúlyozni.
    Jó lenne az az április vége...
  • Borg
    Hát... végülis a remény hal meg utoljára.
    És kb ennyi a véleményem az S3-ról, meg a hitegetéseiről...
  • mainruler
    Aha.
  • a_n_d_r_e_w
    Na, amelyiket semmi pénzért nem linkelném be, az az Extreme Tech tesztje. Na ők már tényleg rosszabbak Tomnál.

De volt egy mondatuk, amire felfigyeltem:
    "Cards using S3's DeltaChrome S8 Nitro GPU will be shipping in Europe and the US towards the end of April."
  • a_n_d_r_e_w
    Fikázzál csak, majd jól elküldünk a... :DDDD

Lelkesedésem lankad, már csak kitartásom és büszkeségem van :)
  • a_n_d_r_e_w
    Anandról annyira még annyira nem rossz a véleményem, mint Tomról. Most ráadásul kellemesen csalódtam bennük. Korrektek voltak, nem győzték hangsúlyozni, hogy ennél még jobb lesz, főleg az OGL.
  • Laalee
    viszont ez a hdr efekt pont olyan szarul néz ki mint nvidian
  • Laalee
    olyan lelkesek vagytok nincs szivem fikázni :D
  • mainruler
    Jut eszembe, hogyhogy beraktál egy Anand-os előzetest? Azok a kedves emberek még a Tom's-nál is rosszabbak, ha S3-ról van szó... :(
  • a_n_d_r_e_w
    Xbit

HotHardware
  • mainruler
    Csak nem adod fel?
  • a_n_d_r_e_w
    Jól, de ha el is olvasod, akkor írják, hogy nincs használva és a véglegesen rajta sem lesz :)
  • Laalee
    háááát, már csak a kártya kéne meg egy normális driver :D

jól láttam hogy ezen is van floppy tápcsati?
  • a_n_d_r_e_w
    De van remény. Mivel a hardwer ugyanaz, ezért még lehet jó. Anandék írták, hogy azért gagyi, mert nagyon a DX-re mentek rá, nem is igazán nyomták az OGL drivert.
    Az idő majd megmondja (remélem jó hírrel szolgál majd :) ).
  • Inquisitor
    Kár, hogy ilyen szar az OGL drivere, van ahol elkalapálta a 9600Pro-t vagy az 5700Ultrat :)
  • a_n_d_r_e_w
    Egyik szemem sír, a másik nevet.
    Nem adják még mindig ki a kártyát, de kárpótlásul új teszteket mutogatnak. De ez engem nem igazán boldogít,

főleg látva az OGL driver állapotát:

De legalább a shaderek nem bugzanak többet :)

Íme két link a deltachrome.com-ról
    Techreport
    Anand

Ez meg sztem a hét vicce:
    "The toughest part of the equation, though, may be getting board makers to sign up. DeltaChrome S8 Nitro boards should be available in a week or so, maybe sooner, in Europe and Asia. PowerColor is one of the few card manufacturers S3 is willing to name, but apparently several companies are preparing S8 Nitro-based products for these markets."

Borg, ha gondolod berakhatod a táblázatba az S8 Nitro-t is, de normális driver nélkül ezek a tesztek mitsem érnek.
  • mainruler
    Hehejj, észre se vettem.
  • a_n_d_r_e_w
    666 ???

:)
  • mainruler
    Nekem kicsit meg is feküdte a gyomrom ez a tempó, ami azt illeti. Lassíthatnának... :)
  • a_n_d_r_e_w
    Te jó ég!

Egy hét alatt ez már a 2. változás. Elvagyunk árasztva információkkal.
  • mainruler
    Jól néz ki az a repülő izé. Ódarró még nöm láttam. :)
  • a_n_d_r_e_w
    Valami mégiscsak történik

levették a régi drivert, és az újat is XP2K-nak nevezték át a rangeren.

Pedig már azt hittem, mindenkit kirúgtak a webes részlegtől, több, mint egy hónapja semmi sem változott ott.

Csak ismételni tudom magam : Nem egy jó PR :(
  • mainruler
    Velem is megesett néhányszor. Így jár az ember, ha évek óta írnak valamiről.
  • a_n_d_r_e_w
    De hülye vagyok. Bocs, elnéztem az évet.
    Hiába, késő van már :)
  • a_n_d_r_e_w
    Tud valaki itt lengyelül?
    Sűrgős :)
    Vagy legalább egy fordító robotot? :)

Tegnapi (!!!) hír a deltáról!
    Itten

Egyébként találtam még egy tesztet. Egész jó, csak már nagyon régi :(
  • a_n_d_r_e_w
    ha mondanál egy verziót is, biztos könnyebb dolgom lenne :)