DeltaChromeX9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mainruler
Dióhéjban ennyi lenne. Nem is értem, miért nem vagyunk képesek felfogni, pedig oly egyszerû... 😞

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

a_n_d_r_e_w
"products with buggy drivers, low performance and image quality"
Valahogy az utolsó kettõvel nem igazán értek egyet. Ilyet csak az mondhat, aki még életében nem találkozott a régi S3 kártyákkal. Sztem ennyit az x-bit labs hitelességérõl, hallomásból én is tudnék sokféle hülyeséget írni.

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Hát ja.
Csak ezek a fránya "hivatalos" források.
Összegezve belõlük tehát: a Club3D elsõ, június körül debütáló F1 chipre épülõ kártyáját már kiadta január második felében, a kínai újév után, ezt fogja követni a 128 megás S8, amiben 256 mega memória lesz. Kissé zûrzavaros, nemde? Az S3 PR-ja nem változott az évek során sem.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Hát ez érdekes. A honlapra kikerült egy X-bit Labs-os link, de érdekes módon nem az, amiben tesztelték a Deltát...
Viszont ha a belinkelt oldalt hivatalosnak tekintjük -és miért ne, ha egyszer berakták-, akkor legalább az biztos, hogy lesz F1 is. DE MIKOR?!?!?!

a_n_d_r_e_w
Hehe.
Egyébként te láttad õket? Vagy szted rosszabbak, mint a sav2k-é a maga idejében, sztem nem, sõt, egyáltalán nem rosszak a többi kareszhoz képest.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Hát igen...

NeoMaN
valószínûleg látta a teszteredményeket...

Lammer
köszi!
Sajna, akkor ez van, bár gondoltam...
😞

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

a_n_d_r_e_w
Az a qrvára relatív idõ bezony egyre lassabban telik 😄
Vagy tényleg ennyire huzzák a dolgot?
Mert a szünetem hamar elrepült 😄

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
JGC-rõl jut eszembe, évekig csinál(gat)ta az oldalt, és ekkor, a "nagy" visszatérés kapujában meg kiírja, hogy S3 is dead.

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Sajnos túl sok jó hírt ne várj. Személyes tapasztalatom szerint nincs mûködõképes D3D-OGL driver. 2D-ben még elmegy, de a 3D-t felejtsd el XP alatt. JGC foglalkozott tweakelt driverekkel több-kevesebb sikerrel, de mára már õ is bezárt. Ajánlom a Savagenews-t, azon belül is ezt.
Eljárt felette az idõ, sajnos.

One Vision. One Purpose.

Lammer
Helloka!

Egy haveromnak kéne XP alá driver Savage2000(régi kártyám 😉-hez drájver, honnan lehet leszedni a legûjabbat, esetleg van moddolt,hacolt driver ???? Sajna az s3archive már nem foglalkozik vele. Találtam egy drájvert a köv. verziószámmal:
full version 5.12.01.9016-9.21.01G :.: 04/05/2002

5let?

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

mainruler
Szerintem írt nekik és válaszoltak. 15.-én még arra panaszkodott a srác, hogy nem válaszolnak a megjelenés idõpontját firtató levelére, 16.-án meg kirakta, hogy "Inside information has the DeltaChrome S8 being shipped (in Europe anyhow) immediately after Chinese New Year."...

a_n_d_r_e_w
Elég röhejes egy feltételezés volt a deltachrome.com-tól, nem tudom honnan vették. Mi köze lenne egy holland kártyagyárnak a kínai újévhez? Még csak nem is piaca, mert az anyavállalat lefedi. Sztem inkább a powercolorra gondoltak, az sokkal valoszínûbb.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Sajnos.

Egyébként a deltachrome.com szerint a kínai újév után (Jan 22) azonnal kaphatóak lesznek a kártyák európában, tehát már két napja...
Valójában sehol semmi. 😞

a_n_d_r_e_w
Én is találkoztam vele. Percekig szugeráltam, Ha jól megnézed, az összes nagy betû, a szavak hosszúsága, elhelyezkedése és a sortörés is a megszokott formula

csak a szinezés más. Sajnos

One Vision. One Purpose.

mainruler
Tényleg szokatlan...

Jut eszembe. Ez az inquirer kép még mindig az augusztusi PCB lehet? Nekem annak tûnik, de nem tudom kivenni rendesen a feliratot.

a_n_d_r_e_w
Holnap vagy holnapután 😄

One Vision. One Purpose.

egyszer majd?😄
a_n_d_r_e_w
Én viszont rendkívül szomorú vagyok. Régen még a leggagyibb gyártó is odarakott egy rohadt nagy S3 feliratot, mert az garancia volt a termék minõségére, viszont se ezen, se a PowerColor dobozán sincs, csak a DeltaChrome felirat. Eljutottunk idáig, hogy a hajdani piacvezetõt szégyellni kell?
Borzasztó.
De kárpótlásul remélem egyszer majd az nV-t is így fogják szégyellni 😊

One Vision. One Purpose.

mainruler
Hé! Nem azt írták, hogy a háromlevelû lóhere krómmal lesz megrajzolva? 😊

De legalább 19 embernek már biztosan meglesznek...nem mintha a dobozban nem lenne driver CD... 😄

a_n_d_r_e_w
Drivers.hu:

• S3 DeltaChrome 2004-01-10 12:43:30
VGA Verzió: 15.06.33.4 WHQL

Leírás: S3 graphics DeltaChrome version 15.06.33.4 WHQL verziójú driver Windows 2000/XP alá.

Operációs rendszer: Windows 2000/XP Fájlméret: 4751 kByte Letöltések száma: 18

Elég sokan töltik (mondom én 😄 ), ahhoz képest, hogy még semmire nem jó.

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Khmmm...
Hát nem nagyon nyüzsög az élet az S3 körül.
Úgymond semmi.

Nem baj, hiánypótlónak beszúrom ezt a kis képet:

One Vision. One Purpose.

mainruler
Hehe. Lehet, hogy az S3 tud valamit a kártya tuningolhatóságát illetõleg...
Másrészt ha Nitrót veszel, akkor az azon végzett 10% emelés 10%-al nagyobb, mint a sima verziónál. 😊
Legfeljebb be kell dugnunk azt a hülye tápkábelt.

a_n_d_r_e_w
Na meg a nitro. Egy fillért se adnék érte. Sztem 10 százalékot még a leggagyibb GPU-n is lehet húzni más buherálás nélkül.

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Megvan!
Az S3 megint megveszi a Diamondot 😊
Mert miért is ne, már csak presztízsbõl 😊

"Also in line for the next generation of processors was the PCI-Express, a much faster method of getting data from system memory to the card, complying almost perfectly with Moore's Law. Dual GPU's were also discussed, Nadeem telling us that we may well see more information on that in 2005."

Na ez lesz az a "Destination" szépség szerintem.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Reméljük. 😊
Bár akkor se zokognék, ha mondjuk "csak" a Gigabyte gyártana még DC-t.

a_n_d_r_e_w
Hinnye, most vettem csak észre a dátumot. Na ez se mai cikk...

'pleasantly surprised'
Diamond!
Diamond!!
Diamond!!!
plíz!!!!!

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Ennyi pénzért inkább hozatok egyet japánból 😊
De komolyan, ennyit még szerintem sem ér meg az S8, az F1 már talán, fõleg így:
A PowerColor SS8-D3L márkanéven forgalmazott termékek ára 18 000 jen (34 000 forint) körül alakul.
ez 5-10 ezerrel olcsóbb és dupla annyi mem

One Vision. One Purpose.

mainruler
Még egy elõzetes
Habár lényegében semmi újat nem mond, azért érdemes lenne kiemelni egy-két részt, mert szerintem ez tûnik az egyik legbiztosabb forrásnak, lévén Mohammad-tól származnak az infók:

"The 3D-Club card's, which will initially be available in 2 flavours, are due for release in Early 2004. The first to be released will be the DeltaChrome S8, the mainstream/performance offering, and the DeltaChrome S4, the budget solution. These will be followed a few weeks later by the DeltaChrome S8 'Nitro', which is fitted with the same GPU, overclocked to around 30Mhz faster, we're also expecting a Nitro version for the S4 working off a similar principal. These Nitro versions will cost an estimated £10/£15 extra than the standard versions, and for the tangible performance increase, I don't really see the value, especially considering the card will use more power, produce more heat and also have its working-life time decreased, although we don't expect any warranty or support penalties from the manufactures. The expected price for the S8 will be €155, that's just under £110. Another series of cards in the performance range are due to be released, but details are vague on this a the moment."

Tán ez lehet az F1?

"Also in line for the next generation of processors was the PCI-Express, a much faster method of getting data from system memory to the card, complying almost perfectly with Moore's Law. Dual GPU's were also discussed, Nadeem telling us that we may well see more information on that in 2005."

"This is not as concerning as it would be, as S3 have secured another production partner which they cannot yet announce, Nadeem telling us that we'd be 'pleasantly surprised'."

Hmmm...

Érdemes egyébként megnézni az összehasonlítást...nem is rossz!

mainruler
Lehet, hogy a RAM típusa miatt eltérõ a nyák. Az elején úgy indult, hogy az S8 négyrétegûre kerül és TSOP memóriák lesznek rajta, míg az F1 hatrétegû és BGA tokozású lesz, ez azonban a referenciakártyáknál megszûnt, mivel azok S8-asok voltak, de az F1 nyákján. Viszont lehet, hogy a tényleges gyártás mégis a fent említettek szerint zajlik és nem a referencikártyák alapján, ellenkezõ esetben viszont tényleg csak 50MHz lesz az S8 és az F1 közt a különbség, bár nem hinném, hogy az F1 is így fog kinézni.

a_n_d_r_e_w
Kösz, valami hasonlót sejtettem, de állítólag mindkettõ memóriabusza 128 bit, azaz 128 láb, tehát valami más lehet a dolog lényege.
Nem igazán találok semmit, ami ezt taglalná, az F1 kezd olyan Phantomként viselkedni, hogy ezzel a képzavarral éljek😊

One Vision. One Purpose.

Több mint valószínû, hogy a memóriabuszt takarja. Ugyanis általában minél több lába van a GPUnak (minél több bites membusz pl) annál több rétegû kártya kell hozzá. Persze nem csak a memóriabusz miatt lehet több lába / több rétege, de ez a legvalószínûbb.
a_n_d_r_e_w

Elég jellegtelen doboz, miért azon kell spórolni?

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Tudok neked ajánlani egy butterfly Virge-t, gyönyörû, tudást sugall 😄
A nyák mindkét oldala tele van zsúfolva mindenféle kütyükkel, kondenzátorok, ellenállások, ameddig a szem ellát és egy kb 4x2 centis BIOS

Sõt van egy CGA kártyám 32kbyte memória, jó 25-30 centi az egész karesz, és végig tele van IC-kkel, egyszerûen tökéletes 😊

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Sajnos vagy éppen szerencsére nem csak annyi
Az S8 4 layeres, az F1 6 layeres kártya. Hogy pontosan ez a különbség mit takar, azt nem tudom, de szvsz sajnos húzással nem lehet áthidalni
Más
anno, mikor még az elsõ A0-ás chippeket mutogatták, akkor volt F1-is köztük. Tehát az biztos, hogy nem csak kamu, de akkor hol van?

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Hát, nem mernék arra megesküdni, hogy az ott nem 2db S8, ugyanis mindkettõt 128 megával reklámozzák. Egyébként ez nem mond ellent annak, hogy 256 mega lesz az S8-ban? 😊

One Vision. One Purpose.

mainruler
Másra már nem tudok gondolni, minthogy az a két DC típus a Club3D oldalon az S8 és az F1, de igazán megcsinálhatnák már, mert így csak hülyítenek mindenkit. Úgy tûnik jelen pilanatban, hogy lesz F1, de ki tudja meddig. Majd jön egy hír jövõ héten, hogy mégse lesz, aztán még egy, hogy talán kiadják, stb. Nem szeretem ezt. Adják ki most, akkor nincs kavarodás.

mainruler
Ismét egy értelmes reagálás...😊
Majd máskor megválogatom a szavaim, bocs. Nem is kell nekem ez a szar, hisz mindig is csak a logó tetszett...

a_n_d_r_e_w
Na végre valami
De akkor sem tudom, hogy most lesz F1 vagy sem a közlejövõben
mert ha nem, akkor rákattanok az elsõ ilyen kártyára, ami beteszi a lábát kis hazánkba 😊

One Vision. One Purpose.

Laalee
majd ragasztasz rá ha ennyire hiányzik 😄 a gép belében van tõlem barna is lehetne lila hûtõbordával, évente kb 2 szer látnám

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

mainruler
Az, hogy túlzsúfolt a nyák inkább azt jelenti, hogy nem oldották meg a nem 3D-s funkciók chipbe integrálását, plusz a kártya egy csomó ellenállásra meg feszültségregulátorra szorul a gigászi áramfelvétele miatt, és nem éppen tudást sugall...
Szerintem.

Egyébként nekem a fekete-arany referenciakártya jobban tetszett, mint ez a piros inaktív. Ez valahogy sokkal személytelenebb nekem, ránézésre akár Ati is lehetne, nincs semmilyen DC vagy S3G logó.

btw, ez az erasmus gyerek eddig nem a hwsw-re irogatott?
Én a 8500 túlzsúfolt nyákjára mondtam anno hogy szép, mert az is😊 Tudást sugallt valahogy...

Ez meg olyan mint egy agyonbutított 9000, ami vagy félkártya méretû, vagy teljes, de a fél nyák üres, mint ezen 😄

Na persze ez csak a ránézésre benyomás... ha ez alapján venne az ember kártyát, még lehet hogy FX-em is lenne 😄 lol
ZaJanga

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Laalee
800 celeron elég a legjobb képminõségü divx kitömöritésére, ha ez a +600mhz nem ér még ennyit sem, tényleg felesleges lecserélni 😄

a_n_d_r_e_w
1.4-es AMD vagy Intel biztos. Nem láttam még C3-at, de nem esküdnék meg rá, hogy megbírkozna a feladattal 😊

One Vision. One Purpose.

Laalee
de most 100 dollárért kapok csomó tök felesleges dolgot 😄 1.4 es proci elbirja az össes codec szoftveres decodját, tök felesleges a vidkártyánek birkozni vele.

+ ez is gondolom ugy fog mûködni mint az ati féle fullstream beharangozzuk, és 1 program támogatja is...

mindegy lényegében ugysem jut el hozzánk ez a cucc... epia alaplapot is alig kapni, ez meg még ritkább lesz.

a_n_d_r_e_w
Ezért javaslom inkább a deltát a videóhoz, szerintem elég attraktív 😊

- IDCT hardware support
- Motion compensation
- S340 uncompressed format support
- Per pixel adaptive de-interlacing (PS2.0+)
- MPEG -2/-4 hardware acceleration
- Windows Media Video hardware acceleration
- 4x4 programmable kernel filter video scaling (PS2.0+)
- Microsoft Video Mixing Renderer support
- Real time post processing (PS2.0+)
- ArtisticLicense real-time video effects (PS2.0+)
- 480p/720p/1080i/1080p component (YPbPr) output
- 4:4:4 conversion with 10 bit DAC resolution
- Full desktop view in HDTV mode
- 480i standard TV output (S-video, composite)
- Macrovision enabled for 480i/p mode
- 2/3 tap flicker filter with programmable coefficients
- PC2001 specification support
- NTSC/PAL support for standard TV mode
- Vertical over-/underscan compensation
- 2x Oversampling for premium image quality
- Adaptive aperture correction
- Full range RGB to YUV color space conversion with
Hue, Saturation and Contrast adjustment
- Smooth vertical overscan compensation with
programmable contraction factor

plussz egy link

One Vision. One Purpose.

Laalee
ha a tvout minõsége megfelel a többi nem érdekel 3dt ugysem futtatok rajta.

ha a tvchip/driver tud overscant, theatre mod szerü overlayt, 1024*768/32bit es szinmélységet, nekem megfelelne.