DeltaChromeX9
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szal nem kell alábecsülni egy egy paraméter fontosságát. El kell ismerni, hogy nem az lett belõle, aminek készült, és még csak nem is arra az idõpontra... én a helyükben most gyorsan piacra dobnám, és a feedbackbõl jókis drivert írnék gõzerõvel. Ezzel ugyanis lehetne fogni usereket, nem is keveset. Aztán már jöhet az újabb revízió, meg kártya is.
Egy focipálya méretû hûtõbordával naná, hogy egy reaktort is le lehet hûteni.
Egyébként pedig nem desktop termékrõl beszélünk, hanem egy desktop piacon is kiadott mobil termékrõl.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
One Vision. One Purpose.
És ez az ami nem mind1 itt, mert egy kiforrott driver max az AA teljesítményen, meg a grafikai bugokon segít majd, de nem a pure power FPS-en, amiben ugyancsak nincs a helyzet magaslatán a kártya...
Amúgy nem várok nagy dolgokat tõlük, csak többet remélek, mint pl az XGI-tõl, és õket túl is szárnyalták már, szvsz. Csak egy picit be kellene tartani abból amit elõrejeleznek, tehát vagy a teljesítményt vagy legalább a megjelenés dátumát...

Pont olyan, mintha én mondtam volna (persze a gyártók neveit cserélve 😄). Te sem vagy különb nálam 😄
Csak számodra más a fontos
One Vision. One Purpose.
Jézusom, most pont neked magyarázzam?! Meglehetõs könnyedséggel elfeledkezel arról, hogy a meghajtók még erõsen fejlesztés alatt állnak és sajnos nem tudják egyik napról a másikra 100%-al növelni a teljesítményét már megbocsáss. Mindenki hajlamos megfeledkezni arról, hogy milyen utolsó trágya driverei voltak az Atinak is pl. a 8500-as idõkben aztán szép lassan hogyan lettek egyre gyorsabbak, kiforrottabbak. Az NVidia meghajtói is eléggé gyengécskék voltak a fordító beépítése elõtt, szóval nem tudom miért vársz olyan dolgokat egy most visszatérõ cégtõl, ami a nagyoknak is rengeteg idejébe és veszõdségébe került.
Ami lehúzza az S3-at, az pont a késlekedés, amin ti is bosszankodtok, nameg ezek a teszteredmények...
De nem én mentem a Radeon topicba lehúzni az ATI-t.
One Vision. One Purpose.
De ha már csak ez maradt nekünk??? 😄
One Vision. One Purpose.
Elárulom, passzív hûtéssel megy gyárilag.
Szal innentõl teljesen nonszensz az érvelés, az S3 állítólagos hõleadásáról, AMENNYIBEN a desktop termékrõl beszélünk.
Hogy értelme nincs, az más kérdés, nameghogy az S3 lemarad benne...
Én tudom mirõl beszéltek hidd el, csak kezditek túlmisztifikálni a dolgokat 😉
ez tetszik
Én is csak sajnálni tudom, hogy nem emelte duplájára az órajelet és a tranzisztorszámot, hogy aztán rárakhasson két tubinát, amik mennek 70db-lel. Tényleg, õszintén..
Kár vitatkoznunk, sztem alapvetõ nézetbeli különbségeink vannak. Én alapvetõen az intelligens megoldásokat preferálom, de tudom, hogy vannak, akiknek csak a "Brutal Force" számít.
Majd elismerem, hogy jobb az Ati, neadjisten az nVidia, ha bármelyik 300 MHz-en pörgõ, ennyi hõt leadó kártyájuk képes lesz ezzel felvenni a versenyt. Pont.
One Vision. One Purpose.
Csak azt mondtam, hogy a másik két gyártó kártyái multisampling-et használnak az S3 meg RGSS-t ezért már eleve kár összehasonlítani a teljesítményüket mivel a DeltaChrome nem is nyerhet ebben a versenyben. Ezzel azt hittem azt is sikerült kifejeznem, hogy az RGSS közel sem olyan hatékony mint a többiek megoldása ezért eleve nem illõ összehasonlítani a két eljárást -vagy legalábbis sok értelme nincs, mivel meglepõdni úgysem fog senki a végeredményen-, de úgy látszik tévedtem.
Másrészt nem gyõzzük eleget mondani Andrew-val, hogy egy mobil chiprõl beszélünk, alacsony órajeleken és soványabb maggal. Mutass nekem egy Ati vagy NVidia mobil chipet, ami akár csak megközelítõen olyan jó teljesítménnyel bír, mint a DeltaChrome...
Ugyanis a sebességet két módon lehet elérni:
Mhz - szerinted az S3 nem erre megy
pipeline, TMU, PS, VS - ez pedig tranzisztorszámot jelent, méghozzá annyival többet, amennyivel nagyobb teljesítményt akarsz
A trident is szépen megvakította a népet a 24 millió tranzisztoros csodájával, ami majd R300 szintû lesz, aztán egy nagy szar lett belõle, ahogyan azt az architektúrája elõrejelezte. Ugyanúgy, ahogy az NV30 is pl.
Lehet hogy vannak kimagasló fejlesztései az S3-nak, de csodákat nem kell várni tõle.😊
És az általatok belinkelt teszt is szépen mutatja, hogy bizony itt ott ha utóléri a 9600XT-t, de a legtöbb helyen még a PRO-t sem, sõt a van ahol az 5700 szintje alá is süllyed... minden pedig nem lehet driver gond, mert ekkora szar driverrel minek adnák ki tesztelni.
Szomorú, de szerintem nem lesz már nagy különbség a végleges javára...
De én nem hagyom magam 😊
Merem azt állítani, hogy az S3 technológiailag magasan a másik kettõ fölött áll, ugyanis jõval kisebb órajelen (kb, mint 33%), jóval kevesebb tranzisztorral (állítólag), és messzemenõen kevesebb foogyasztással képes majdnem olyan teljesítményt produkálni, mint egy 9600 XT. Ebbõl én arra következtetek, hogy az S3 technikailag is fel van készülve ennek a teljesítmények az elõállítására, ami mondjuk egy turbinás GeForceFX-rõl nem mondható el.
One Vision. One Purpose.
A supersampling AA ugyanaz az eset, mint 8500 vs Gef4. A 8500 ugyanugy csigalassú supersampling miatt AA-ban, viszont az ATI fel is hagyott az implementációjával, mert pl a rotated grid multisampling sokkal jobb, és szebb megoldás...
Szóval ebben az esetben a Supersampling AA alkalmazása igenis handicap az S3 számára, sõt, akár ballépésnek is hivhatnánk...
És a Firing Squad-os elõzetesben is, ami azt illeti...
De ennek ellenére azért még bizakodom, ha nem is ebben a kártyában bízok, de S3-nak van jövõje a piacon.
Nem tudom mi lesz a következõ project, vagy hogy mik a pontos terveik, de remélem a jövõben hallhatok még a cégrõl.
Na csak ennyit akartam srácok!
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Az Extreme Tech meg ugyanazt a baromságot csinálja mint Tom's-ék, bekapcsolják az AA-t mikor nagyon jól tudják, hogy a többiek multisample-t alkalmaznak míg a Delta Supersampling-et, tehát már eleve nem nyerhet, de ennek ellenére azért csak berakják. Ráadásul AA nélküli eredményeket le sem közölnek, elég amatõr módszer.
Érdekes megfigyelni ugyanakkor, hogy a Hot Hardware elõzetesben az 8x aniso-s képeknél elég feltûnõen vezet a Delta képminõségben, különösen a zoom-os képeknél figyelemremélró az eltérés. Erre legalább nem mondhatja senki, hogy csaltak volna, mint amikor korábban beraktam a Q3A-s képeket. A képhibák is megszûntek, úgyhogy meg vagyok elégedve a meghajtók fejlõdésével. Tisztán látszik, hogy nagyrészt a hibák eltûntetésével foglalkoztak és csak kisebb részben a sebesség növelésén. Ha egyszer elérnek arra a pontra, hogy a képminõség tökéletes és teljes egészében az optimalizációval foglalkozhatnak, ebbõl még akármi is lehet. A fenébe, már így is ráver itt-ott a többiekre pedig jóval kevesebb tranzisztorból áll, ráadásul jóval alacsonyabb sebességen is fut, ezeket nem lehet elégszer hangsúlyozni.
Jó lenne az az április vége...
És kb ennyi a véleményem az S3-ról, meg a hitegetéseirõl...
De volt egy mondatuk, amire felfigyeltem:
"Cards using S3's DeltaChrome S8 Nitro GPU will be shipping in Europe and the US towards the end of April."
One Vision. One Purpose.
Lelkesedésem lankad, már csak kitartásom és büszkeségem van 😊
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
jól láttam hogy ezen is van floppy tápcsati?
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Az idõ majd megmondja (remélem jó hírrel szolgál majd 😊 ).
One Vision. One Purpose.
Nem adják még mindig ki a kártyát, de kárpótlásul új teszteket mutogatnak. De ez engem nem igazán boldogít,
fõleg látva az OGL driver állapotát:
De legalább a shaderek nem bugzanak többet 😊
Íme két link a deltachrome.com-ról
Techreport
Anand
Ez meg sztem a hét vicce:
"The toughest part of the equation, though, may be getting board makers to sign up. DeltaChrome S8 Nitro boards should be available in a week or so, maybe sooner, in Europe and Asia. PowerColor is one of the few card manufacturers S3 is willing to name, but apparently several companies are preparing S8 Nitro-based products for these markets."
Borg, ha gondolod berakhatod a táblázatba az S8 Nitro-t is, de normális driver nélkül ezek a tesztek mitsem érnek.
One Vision. One Purpose.
Egy hét alatt ez már a 2. változás. Elvagyunk árasztva információkkal.

One Vision. One Purpose.
levették a régi drivert, és az újat is XP2K-nak nevezték át a rangeren.
Pedig már azt hittem, mindenkit kirúgtak a webes részlegtõl, több, mint egy hónapja semmi sem változott ott.
Csak ismételni tudom magam : Nem egy jó PR 😞
One Vision. One Purpose.