1459
  • a_n_d_r_e_w
    Itt van egy március 24.-i kínai teszt.
    Teljesen új drivert használtak (6.14.10.1632 - Fam által használt: 6.14.10.1630), néhol már a 9600XT-nek is odaver, kezdi végre felvenni a mainstream+ -ban a versenyt. Ha ilyen mértékben javul a driver, még számíthatunk meglepetésekre.
    A lényeg:
    DX alatt a 325-ös Nitro átlag 16%-al (ebből a szempontból elég megbízható a 3DMark, ott a különbség 16,9%-ra jött ki), OGL alatt átlag 9%-al volt jobb a 300-as S8-nál. (egyre inkább várom a 345-ös Chaintech félét :) )
    Érdekes, mert a puszta órajelnövekedeés 8.3%-ot indokolna. Szvsz AA nélkül egyre inkább figyelemreméltó a teljesítménye (OGL jelenleg leszámítva :P )
    Úgy néz ki az Unreal 2003 a DC hazai pályája, és 2004 alatt sem túl rossz.

• mainruler
    "Teljesen egyértelmű, hogy azért (is) kerül bele, hogy bizonyos helyeken a grafikán butítva gyorsabb lehessen. Át tudja rendezni a shaderek végrehajtási sorrendjét stb. Ugyanezt csinálta az nvidia, az ATI, és az XGI is, csak éppen az ATI még azt az 3%-ot, amit elért vele, is kivette a következő driveréből, hogy ne érhesse szó miatta."

És mitől olyan egyértelmű ez számodra? Azért, mert a többiek ezt csinálták?
    Könyörgöm, ennél azért lehetnél érettebb gondolkodású. Fenti kijelentésed nélkülöz mindenféle tényszerűséget, ráadásul hárommal feljebb meg letagadod az egészet.

"Másrészt ki sem jelentettem semmit, illetve el sem könyveltem semmit. A feltételezés, kérdés, vélemény, egész más kategória."

Nos, az "Egyértelmű, hogy..." kezdetű mondatok nem éppen a feltételezés kategóriába tartoznak, ha szabad megjegyeznem. Ha pedig nem jelentettél ki semmit, akkor mit keres az a mondat a hozzászólásodban?

Az az igazság, hogy egyszerre mulattat és rendkívül bosszant is a mentalitásotok. A prohardveren ugyanazt csinálják mint te, bármilyen hírre azonnal a maximális pesszimizmussal reagálnak és sommás kijelnetéseket tesznek a még meg sem jelent kártyára és a meg sem jelent kártya béta állapotú meg sem jelent meghajtóira. Ez a rész rendkívül bosszant. Mulattató azonban, hogy mikor ezt szóvá tettem, ugyanúgy tagadták a negatív elfogultságot mint te, pedig teljesen egyértelmű volt a dolog. Érdekes dolgokat lehet megtudni az emberi viselkedésről néhanapján... :)
    Arra gondolok egyébként, hogy a hozzád hasonló emberekbe olyan mélyen beleivódott már az ellenszenv az S3 iránt, hogy észre sem veszitek hogyan írtok róla vagy a szimpatizánsairól, esetleg elképzelhető azonban az is, hogy magatoknak sem valljátok be. Ilyenkor persze meglepődtök, hogy valaki sérelmezi a csöpögő hangvételt, hisz ti nem is érzitek annak. Az előző néhány hozzászólásodon elcsámcsoghatna egy egész seregnyi viselkedéskutató, mivel tisztán látszik -ugye milyen könnyű sommás kijelentenéseket tenni ;)- hogy tompítani próbáltad a mondandód élét ugyan, meg magyarázkodsz itt a szmájlik és egyebek jelentésmódosító szerepéről de igazából mindannyian tudjuk, mit is akartál mondani.
    Mondd meg kérlek őszintén, mikor fáradtunk mi át Andrew-val a Radeonos topicba lehúzni az Atit minden lehetséges szempontból, rákapva minden egyes hírmorzsára, hátha ízekre lehetne vele szedni? Mikor hasonlítgattuk az ott lévőket optimista impotensekhez?? Szóval bármennyire is próbálod tagadni öreg, azért egy iromány stílusából, szerkesztéséből sokminden kiderül és mi sajnos elég tapasztaltak vagyunk már a te fajtád hozzászólásait illetőleg. Erre mondta Andrew, hogy úgysem érted meg, mire gondol, mivel te nem olvastál évekig a tiédhez meglepően hasonló stílusú válaszokat. Stílus alatt itt természetesen nem a szókincset vagy a mondatok szerkezetét értem, hanem egyfajta közös szabályszerűséget, ami mindig ott lappang minden ilyen hozzászólásban, legyen az illető amcsi, Kínai vagy történetesen Magyar, mint te. Ez számomra egyébként roppant érdekes, mivel ékesen bizonyítja az emberek hasonlóságát, kiszámíthatóságát. Ha megkérnének öt embert, akik közül valaki S3 ellenes, hogy írjanak pozitív kritikákat például a ProSavage-ről és ennek legjobb tudásuk szerint eleget is tennének, akkor is simán meg tudnánk mondani, melyikük a kakukktojás. Ugyanez vonatkozik a cikkírókra is, legalábbis némelyikükre. Ilyenkor érdekes figyelni, hogyan viaskodik a csávó saját magával cikkírás közben, hogy milyen felemásak, disszonánsak is az ilyen cikkek, teletömve negativitással amibe erőletett, pozitív részeket próbáltak beletuszkolni, afféle 'vazz, azér' kéne valami jót is írnom róla, ha már egyszer megkaptam előzetes tesztelésre a gyártótól' stílusban. Az Extreme Tech-es előzetesek remek példának bizonyulnak ebben az esetben, szinte ordít róluk ez a kettősség. Hja, az újságírás soha nem a tényekről szólt... :)
    Nem akarnám leszűkíteni a dolgot csak az S3 kérdéskörére, mivel az emberek bizonyos dolgokra mindig ugyanúgy reagálnak fajra, nemre való tekintet nélkül és ezen bizonyos dolkokkal foglalkozó emberek ezt persze, hogy észreveszik. A rassizmustól kezdve a meccsnézési szokásokon át egészen a váróteremben való viselkedésig minenhol megfigyelhető ez a jelenség, az csak puszta véletlen, hogy mi ezt az S3-hoz való viszo
    nyuláson tudjuk legjobban lemérni, mivel itt találkozunk a legszembeszökőbb szabályszerűségekkel.
    Nagyon kérlek gondolkodj el mindezen és döntsd el, hogy hajlandó vagy-e ellenszenv nélkül, építően hozzászólni a témához, ha viszont nem érzel magadban ennyi lelkierőt és tovább folytatnád ezt az értelmetlen kereszteshadjáratot, úgy a jelenléted itt nemkívánatos.
    Szeretném, ha nem bagatellizálnád el a dolgot az "itt ezek szerint csak jókat lehet írni, különben neked ugranak a fanatikusok" dologgal, nem erről van szó, de ugyanez vonatkozik a szokásos visszavágási sablonokra is amit minderre reagálva írnál, mert egyszerűen unom már amit csináltok, és nem a mellébeszélésre vagyok kíváncsi hanem arra, hogy érted-e a lényegét annak amit mondtam és, hogy hajlandó vagy-e elgondolkodni rajta. Továbbá, mivel egyáltalán nem dühből írtam amit írtam, ezért teljesen felesleges szenvedélyes vitát indítanod válaszul sok-sok személyeskedéssel, meg a szokásos kellékekkel.
    Köszönöm. :)
  • Borg
    Nem is a compilert vette ki, hanem csak a csalást, vagyis a shader átrendezést:) Az pedig a 3dmarkokat illette csak (valszeg..).
  • Geza ba
    [OFFTOPIC]
    Nem biztos hogy kivette a compilert az ATI...

Catalyst_43_Release_Notes.html:
    "The Pixel Shader performance of our DX9-class products has improved considerably with Catalyst 4.3."
  • a_n_d_r_e_w
    Sztem zárjuk le ezt a vitát itt és most, nem egészen tartozik ide, úgysem érted meg, mire gondolok.
  • Borg
    Egyrészt nem mondtam olyant, hogy ne ugráljatok...
    Másrészt ki sem jelentettem semmit, illetve el sem könyveltem semmit. A feltételezés, kérdés, vélemény, egész más kategória. Volt ott kérdőjel, smiley, és egyéb kiegészítő is az eddigiekben, aminek jelentésmódosító hatása van.
  • a_n_d_r_e_w
    Apexék gondoltak egyet, és kihajították a C3 procit a gépből. Csak így repült vele a Delta is cserébe lesz benne:

"At the heart of the system will be AMD's AthlonXP2000+processor chip; video will be supplied by NVIDIA's nForce2 IGP graphics processor; all of which will be integrated on a motherboard produced by Biostar. The ApeXtreme will also utilize NVIDIA's GeForce4 MX graphics card to supply smooth, crisp graphics."

Mindjárt megfekszek a röhögéstől. "GeForce4 MX", és még 100 dolláral többet is kérnek érte. Remélem nagyot fog bukni az egész...
  • a_n_d_r_e_w
    Tudtommal ez a Deltachrome topic, nem pedig a milyen videókártyát.
    Miért ne ugráljunk?

Az meg hogy elkönyvelsz valamit csalásnak, mielőtt még látnád, az nem szép dolog sztem, főleg, hogy kapásból itt mindenféle képminőségromlást emlegetsz.
    Megint csak a sav2k-nál vagyok, de mit tegyek, ezt ismerem. Az a "csalás" amit az ő drivereiben használtak (és egyből mindenki fel is háborodott, ezért már a 2k/XP driverekben nincs is) nemhogy képminőségromlást, hanem javulást és emellett sebességnövekedést eredményezett. Nekem van okom az optimizmusra, én sokat éltem S3-mal. De sztem neked semmi okod a pesszimizmusra.

És ne érezz késztetést arra, hogy mindent megmagyarázz. Sztem sokunk érti anélkül is a hírt, hogy neked feltétlenül meg kellene magyarázni ;)
  • Borg
    Engem nem zavar, hogy ti rajongtok érte, csak általában bármi hír felmerül róla, ti rögtön túldimenzionáljátok a jelentőségét.
    A driverbe épitett compiler esete is ugyanez. Teljesen egyértelmű, hogy azért (is) kerül bele, hogy bizonyos helyeken a grafikán butítva gyorsabb lehessen. Át tudja rendezni a shaderek végrehajtási sorrendjét stb. Ugyanezt csinálta az nvidia, az ATI, és az XGI is, csak éppen az ATI még azt az 3%-ot, amit elért vele, is kivette a következő driveréből, hogy ne érhesse szó miatta.

Ha nem ugranátok minden valójában negatív hírre is az S3-al kapcsolatban ekkora lelkesedéssel, akkor nekem sem viszketne a billentyűzetem mindennek a megmagyarázására :)
  • a_n_d_r_e_w
    Nem egy-egy konkrét hozzászólásról beszélek. Nézd meg #444-et, aztán amiket mostanában írsz. Bármit beírok, ami esetleg pozitív, te egyből rákontrázol. Ha driverről van valami hír, egyből a csalást szimatolsz, ha a teljesítményről, akkor egyből hozod a rég bejáratott AA-t.
    Szerintem ez az ami merőben szubjektív (vagy egyszerűen csak azért, mert nem tetszik az itteni pozitív hozzáállás?). Nem baj ez, de akkor ne mond hogy objektív vagy ;)
    Tudom, számodra már az S3 rég 6 lábbal a föld alatt van, és azt a néhány spiritisztát, akik itt szellemet akarnak idézni, legszívesebben máglyán égetnéd boszorkányságért. ;)
    Legalábbis nekem ez jött le a hozzászólásaidból

"Lehúzni meg csak azt lehet, amit van miért..."
    De ezt egyből meg is kell tenned?
  • Borg
    Szvsz bármelyik videokártya topicról legyen szó, mindig tényszerű, és objektiv dolgokat irtam be, de ha nem igy, jelezd nyugodtan :)
    Lehúzni meg csak azt lehet, amit van miért...
  • a_n_d_r_e_w
    Khmmm...
    :)
  • Borg
    Nana, azért az dolgok objektiv mivoltát már ne vonjuk kétségbe:) S3-al kapcsolatban ez az obkejtiv, másikkal meg más.
  • mainruler
    Jó kérdés! Végülis a saját kultúrkörét és értékrendjét tekintve valóban az lehet. Kár, hogy nincs egy külső pont a társadalmunkban, ahonnan tényleg igazságot lehetne szolgáltatni helyi precedensek helyett.

Egyébként én sem emlékszem, hogy az NVidiás/Atis fórumozókat abajgattam volna valaha is...a Volari meg vicc, azt nem tudom megállni :))
  • a_n_d_r_e_w
    ...és nem lenne igaza? :D

Csak én személyszerint nem járok át más topicba lehúzni a másik GPU-ját. Még a Volarival is megpróbálok objektív lenni...
  • mainruler
    Hát épp ez az. Az NVidiások/Atisok aztán sok mindent mondhatnak az S3-ra -és abban legalább igazuk is lenne-, de csalással vádolni pont őket tényleg olyan, mintha Saddam feljelentené a pápát, mert az nem muzulmán...
  • a_n_d_r_e_w
    Ugyanmár, nem várhatod el tőle. Legalább annyira elfogult ő is, akárcsak mi. ;)
  • mainruler
    Ami tény az tény és bármennyire is elfogultnak tartasz bennünket, azokon még mi sem változathatunk. Tény, hogy az Ati, az NVidia és az XGI is csalt a meghajtókban, az S3 viszont nem. Mivel ez egyszer már előkerült, megkérdezem tőled is: Hogy mersz csalást feltételezni róluk, mikor ők az egyetlenek, akik nem csaltak? :)
    A jelen esetben ezt legfeljebb mi tehetnénk meg a többi gyártóval szemben...
  • a_n_d_r_e_w
    Hehe.
  • Borg
    Najó, de ti kb úgy vagytok az S3 cuccaival mint az optimista impotens :) Tudod, "de szépen lóg" :DD
  • a_n_d_r_e_w
    Ha pesszimista lennék, már rég ATIt használnék ;)
  • Borg
    Kérdem én, miért kell minden új kérdéshez ilyen optimista naivitással hozzáállni?:) ugyanolyan...
  • a_n_d_r_e_w
    Az S3 tudtommal egyszer optimalizált 3DMarkra, még a sav2k-nál. De ugye ott sem ment a minőség romlására. Ezzel szemben mint az ATI-nak, mind az nV-nek, sőt, az XGI-nek sem teljesen tiszta a múltja. Kérdem én: miért kell mindenbe (ami még jó is) belekötni? :)
  • Borg
    Ezzel senkit nem nyugtatsz meg, mert az ő esetükben már tisztázott ennek a mikéntje, de S3-nál még nem...
  • Laalee
    azért az az 5 fps 3dmark ban elég vérszegényen hat
  • a_n_d_r_e_w
    Megnyugtatlak, mind ATI és mind nV ilyennel próbálkozik....
  • Fam
    cebitről jött a club3d-től
  • a_n_d_r_e_w
    És kösz a drivert, meg a képeket. ;)
  • a_n_d_r_e_w
    Na ez már igen jó hír Driver téren.
    Engedelmeddel megosztom ezeket a deltachrome-os srácokkal, nem hiszem, hogy bárki látott volna közülük is CLub3D-s kártyát.

Egyébként honnan szerezted?
  • Fam
    az opengl rész ugyanazokat a beállításokat engedte, mint a d3d, felület is ugyanaz, mint d3d-s képen, csak nem direct3d, logo, hanem opengl logo díszelgett mellette

képek terén feladtam, hogy megkapom a normális géppel készült fotókat, így csak ilyen gyengébb minőségűeket tudok feltenni

driver és képek a kártyáról
  • Borg
    Tyű, ennek nagyon GeforceFX szaga van...
    Built in compiler.. avagy csaljunk a sebesség javára ahol lehet... ála nVidia?
  • a_n_d_r_e_w
    Remélem tanult az S3, és legalább 450/450-en pörgeti a gammát:)

Más:

XBit barátunknak van egy kis beszámolója.
    Számomra a legérdekesebb rész:

"S3 Graphics is currently developing a special improved compiler for shaders to incorporate it into its drivers. The new compiler will bring a performance advantage to the DeltaChrome chips"

Remélem majd ha ez kész lesz, mondhatom a kétkedőknek, hogy "Na ugye" :P
  • mainruler
    Kíváncsi vagyok mennyit megy a kicsike 375/375-ön, már persze ha kibírja. Remek képek. :)
  • a_n_d_r_e_w
    Egy kérdés:

Hogy nézett ki az OGL rész (a driverben)?

Tudnál-e egy linket adni a drivernek, mert úgy nézem fejlettebb, mint amit a rangeren van.
  • a_n_d_r_e_w
    Gondoltam :)
    Furcsa lett volna, ha Gammát vagy Omnit tesztelhetsz :D

De egyre kíváncsibbá teszel :)
  • Fam
    ami nálam járt az nem így nézett ki, agp-s volt és sotétszürke nyákos volt és ohne tuner
    vannak képek, csak a főnök benyelte őket, holnapra talán meglesz
  • a_n_d_r_e_w
    Na mit szólsz? :D

Én nagyon örülök, féltem, hogy a Gammából sem nagyon lesz semmi a következő időkben, a "nem jöttek meg a chippek a repülővel" szöveget meg kamunak tartottam. Erre itt van
  • RelakSfromhome
    Épp akartam kérdezni, hogy van-e képpelfogható infó? :D
  • a_n_d_r_e_w
    Na mit találtam:

Clubic szerint Club3D, de szerintem a EVAL felirat nem ezt tükrözi
  • a_n_d_r_e_w
    na mind1

inkább várok a Chaintech félére...