DeltaChromeX9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A mai közép, és felsõ kategóriás kártyákon már használni akarja az ember, és joggal. Bár ha az S3 nem ezekbe a kategóriákba fejleszt, akkor bocs 😄

Szal nem kell alábecsülni egy egy paraméter fontosságát. El kell ismerni, hogy nem az lett belõle, aminek készült, és még csak nem is arra az idõpontra... én a helyükben most gyorsan piacra dobnám, és a feedbackbõl jókis drivert írnék gõzerõvel. Ezzel ugyanis lehetne fogni usereket, nem is keveset. Aztán már jöhet az újabb revízió, meg kártya is.
mainruler
De mekkora passzív hûtéssel...
Egy focipálya méretû hûtõbordával naná, hogy egy reaktort is le lehet hûteni.
Egyébként pedig nem desktop termékrõl beszélünk, hanem egy desktop piacon is kiadott mobil termékrõl.

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

Arról nem is beszélve, hogy lényegesen felgyorsítani a driver fejlesztést, a kiadott kártya, és az online feedback fórum, úgymint ATI esetében a Rage3D. Nagyon is egészséges lenne az S3 számára egy ilyen megoldás...
a_n_d_r_e_w
Tudod, aki már nem tud mibe belekötni, annak megmarad még jokernek az AA. Mindig elõveszik 😄

One Vision. One Purpose.

Ez szép és igaz, csak azt se felejtsd el, hogy noha trágya volt a 8500hoz kezdetben a driver, ezt aláírom, ugyanakkor a kiforrott driver sem hozott 10-15%-nál nagyobb gyorsulást, inkább csak bugfixet!
És ez az ami nem mind1 itt, mert egy kiforrott driver max az AA teljesítményen, meg a grafikai bugokon segít majd, de nem a pure power FPS-en, amiben ugyancsak nincs a helyzet magaslatán a kártya...
Amúgy nem várok nagy dolgokat tõlük, csak többet remélek, mint pl az XGI-tõl, és õket túl is szárnyalták már, szvsz. Csak egy picit be kellene tartani abból amit elõrejeleznek, tehát vagy a teljesítményt vagy legalább a megjelenés dátumát...
mainruler
Vagy csak inkább arról van szó, hogy megpróbálsz belemagyarázni olyan dolgokat a mondandómba, amirõl szó sem volt...

a_n_d_r_e_w
"Hol húztam én le az S3-t?😊) És ha azt tettem volna, akkor is csak azért, mert van mire fel😊 ATIt meg nincs."

Pont olyan, mintha én mondtam volna (persze a gyártók neveit cserélve 😄). Te sem vagy különb nálam 😄
Csak számodra más a fontos

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
na ja.
Kiesett 5 év
De ezt senki nem veszi számításba.

One Vision. One Purpose.

mainruler
"...minden pedig nem lehet driver gond, mert ekkora szar driverrel minek adnák ki tesztelni."

Jézusom, most pont neked magyarázzam?! Meglehetõs könnyedséggel elfeledkezel arról, hogy a meghajtók még erõsen fejlesztés alatt állnak és sajnos nem tudják egyik napról a másikra 100%-al növelni a teljesítményét már megbocsáss. Mindenki hajlamos megfeledkezni arról, hogy milyen utolsó trágya driverei voltak az Atinak is pl. a 8500-as idõkben aztán szép lassan hogyan lettek egyre gyorsabbak, kiforrottabbak. Az NVidia meghajtói is eléggé gyengécskék voltak a fordító beépítése elõtt, szóval nem tudom miért vársz olyan dolgokat egy most visszatérõ cégtõl, ami a nagyoknak is rengeteg idejébe és veszõdségébe került.

Hol húztam én le az S3-t?😊) És ha azt tettem volna, akkor is csak azért, mert van mire fel😊 ATIt meg nincs.

Ami lehúzza az S3-at, az pont a késlekedés, amin ti is bosszankodtok, nameg ezek a teszteredmények...
a_n_d_r_e_w
Nem, még nem. De hogy õszinte legyek, nem is érdekel. 😊
De nem én mentem a Radeon topicba lehúzni az ATI-t.

One Vision. One Purpose.

😊) Hátja, ezért irtam lejjebb, miszerint a remény hal meg utoljára...
a_n_d_r_e_w
"csak kezditek túlmisztifikálni a dolgokat"

De ha már csak ez maradt nekünk??? 😄

One Vision. One Purpose.

Figy, láttál már Ultimate Edition 9800XT-t?😊
Elárulom, passzív hûtéssel megy gyárilag.
Szal innentõl teljesen nonszensz az érvelés, az S3 állítólagos hõleadásáról, AMENNYIBEN a desktop termékrõl beszélünk.
a_n_d_r_e_w
Francba, megelõztél 😊

One Vision. One Purpose.

Illõ, pedig, mert az AA ma már számít😊
Hogy értelme nincs, az más kérdés, nameghogy az S3 lemarad benne...

Én tudom mirõl beszéltek hidd el, csak kezditek túlmisztifikálni a dolgokat 😉
a_n_d_r_e_w
Eddig a maszlag? 😄
ez tetszik

Én is csak sajnálni tudom, hogy nem emelte duplájára az órajelet és a tranzisztorszámot, hogy aztán rárakhasson két tubinát, amik mennek 70db-lel. Tényleg, õszintén..

Kár vitatkoznunk, sztem alapvetõ nézetbeli különbségeink vannak. Én alapvetõen az intelligens megoldásokat preferálom, de tudom, hogy vannak, akiknek csak a "Brutal Force" számít.
Majd elismerem, hogy jobb az Ati, neadjisten az nVidia, ha bármelyik 300 MHz-en pörgõ, ennyi hõt leadó kártyájuk képes lesz ezzel felvenni a versenyt. Pont.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Miért ajnároztam én az S3-at? 😊
Csak azt mondtam, hogy a másik két gyártó kártyái multisampling-et használnak az S3 meg RGSS-t ezért már eleve kár összehasonlítani a teljesítményüket mivel a DeltaChrome nem is nyerhet ebben a versenyben. Ezzel azt hittem azt is sikerült kifejeznem, hogy az RGSS közel sem olyan hatékony mint a többiek megoldása ezért eleve nem illõ összehasonlítani a két eljárást -vagy legalábbis sok értelme nincs, mivel meglepõdni úgysem fog senki a végeredményen-, de úgy látszik tévedtem.
Másrészt nem gyõzzük eleget mondani Andrew-val, hogy egy mobil chiprõl beszélünk, alacsony órajeleken és soványabb maggal. Mutass nekem egy Ati vagy NVidia mobil chipet, ami akár csak megközelítõen olyan jó teljesítménnyel bír, mint a DeltaChrome...

Igen, eddig a maszlag, de jó lenne a valóságra is koncentrálni picit😊

Ugyanis a sebességet két módon lehet elérni:

Mhz - szerinted az S3 nem erre megy
pipeline, TMU, PS, VS - ez pedig tranzisztorszámot jelent, méghozzá annyival többet, amennyivel nagyobb teljesítményt akarsz

A trident is szépen megvakította a népet a 24 millió tranzisztoros csodájával, ami majd R300 szintû lesz, aztán egy nagy szar lett belõle, ahogyan azt az architektúrája elõrejelezte. Ugyanúgy, ahogy az NV30 is pl.

Lehet hogy vannak kimagasló fejlesztései az S3-nak, de csodákat nem kell várni tõle.😊

És az általatok belinkelt teszt is szépen mutatja, hogy bizony itt ott ha utóléri a 9600XT-t, de a legtöbb helyen még a PRO-t sem, sõt a van ahol az 5700 szintje alá is süllyed... minden pedig nem lehet driver gond, mert ekkora szar driverrel minek adnák ki tesztelni.
Szomorú, de szerintem nem lesz már nagy különbség a végleges javára...
a_n_d_r_e_w
Borg idejön, és minden kedvem el akarja venni 😊
De én nem hagyom magam 😊
Merem azt állítani, hogy az S3 technológiailag magasan a másik kettõ fölött áll, ugyanis jõval kisebb órajelen (kb, mint 33%), jóval kevesebb tranzisztorral (állítólag), és messzemenõen kevesebb foogyasztással képes majdnem olyan teljesítményt produkálni, mint egy 9600 XT. Ebbõl én arra következtetek, hogy az S3 technikailag is fel van készülve ennek a teljesítmények az elõállítására, ami mondjuk egy turbinás GeForceFX-rõl nem mondható el.

One Vision. One Purpose.

No azért a supersampling AA nem egy olyan dolog ám már, amiért ajnározni kellene az S3-at! 😊

A supersampling AA ugyanaz az eset, mint 8500 vs Gef4. A 8500 ugyanugy csigalassú supersampling miatt AA-ban, viszont az ATI fel is hagyott az implementációjával, mert pl a rotated grid multisampling sokkal jobb, és szebb megoldás...

Szóval ebben az esetben a Supersampling AA alkalmazása igenis handicap az S3 számára, sõt, akár ballépésnek is hivhatnánk...
mainruler
Mi is csak bizakodni tudunk... 😊

mainruler
Érdekes megfigyelni ugyanakkor, hogy a Hot Hardware elõzetesben az 8x aniso-s képeknél elég feltûnõen vezet a Delta képminõségben, különösen a zoom-os képeknél figyelemremélró az eltérés.

És a Firing Squad-os elõzetesben is, ami azt illeti...

Narancs
Mindíg amikor benézek ide, (mert soxor megesik) azt remélem, hogy vmi hatalmas pezsgés indul el, mert mondjuk végre kapható a kártya, és ti buzgón betesztek minden cikket ezzel kapcsolatban (ahogyan eddig is), de sajna ez a kártya nem akar kijönni...már rég kint kellene lennie, de nincs..ez elég gáz...
De ennek ellenére azért még bizakodom, ha nem is ebben a kártyában bízok, de S3-nak van jövõje a piacon.
Nem tudom mi lesz a következõ project, vagy hogy mik a pontos terveik, de remélem a jövõben hallhatok még a cégrõl.
Na csak ennyit akartam srácok!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

mainruler
A késlekedést részben megmagyarázza, hogy tényleg csináltak egy A2 revíziót. Szerintem 350/350-en simán elmegy majd, úgy meg már teljesen jó a teljesítmény is. Hát még ha majd úgy fél év múlva elég érettek lesznek a meghajtók...

Az Extreme Tech meg ugyanazt a baromságot csinálja mint Tom's-ék, bekapcsolják az AA-t mikor nagyon jól tudják, hogy a többiek multisample-t alkalmaznak míg a Delta Supersampling-et, tehát már eleve nem nyerhet, de ennek ellenére azért csak berakják. Ráadásul AA nélküli eredményeket le sem közölnek, elég amatõr módszer.

Érdekes megfigyelni ugyanakkor, hogy a Hot Hardware elõzetesben az 8x aniso-s képeknél elég feltûnõen vezet a Delta képminõségben, különösen a zoom-os képeknél figyelemremélró az eltérés. Erre legalább nem mondhatja senki, hogy csaltak volna, mint amikor korábban beraktam a Q3A-s képeket. A képhibák is megszûntek, úgyhogy meg vagyok elégedve a meghajtók fejlõdésével. Tisztán látszik, hogy nagyrészt a hibák eltûntetésével foglalkoztak és csak kisebb részben a sebesség növelésén. Ha egyszer elérnek arra a pontra, hogy a képminõség tökéletes és teljes egészében az optimalizációval foglalkozhatnak, ebbõl még akármi is lehet. A fenébe, már így is ráver itt-ott a többiekre pedig jóval kevesebb tranzisztorból áll, ráadásul jóval alacsonyabb sebességen is fut, ezeket nem lehet elégszer hangsúlyozni.
Jó lenne az az április vége...

Hát... végülis a remény hal meg utoljára.
És kb ennyi a véleményem az S3-ról, meg a hitegetéseirõl...
mainruler
Aha.

a_n_d_r_e_w
Na, amelyiket semmi pénzért nem linkelném be, az az Extreme Tech tesztje. Na õk már tényleg rosszabbak Tomnál.

De volt egy mondatuk, amire felfigyeltem:
"Cards using S3's DeltaChrome S8 Nitro GPU will be shipping in Europe and the US towards the end of April."

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Fikázzál csak, majd jól elküldünk a... 😄DDD

Lelkesedésem lankad, már csak kitartásom és büszkeségem van 😊

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Anandról annyira még annyira nem rossz a véleményem, mint Tomról. Most ráadásul kellemesen csalódtam bennük. Korrektek voltak, nem gyõzték hangsúlyozni, hogy ennél még jobb lesz, fõleg az OGL.

One Vision. One Purpose.

Laalee
viszont ez a hdr efekt pont olyan szarul néz ki mint nvidian

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Laalee
olyan lelkesek vagytok nincs szivem fikázni 😄

mainruler
Jut eszembe, hogyhogy beraktál egy Anand-os elõzetest? Azok a kedves emberek még a Tom's-nál is rosszabbak, ha S3-ról van szó... 😞

a_n_d_r_e_w

One Vision. One Purpose.

mainruler
Csak nem adod fel?

a_n_d_r_e_w
Jól, de ha el is olvasod, akkor írják, hogy nincs használva és a véglegesen rajta sem lesz 😊

One Vision. One Purpose.

Laalee
háááát, már csak a kártya kéne meg egy normális driver 😄

jól láttam hogy ezen is van floppy tápcsati?

a_n_d_r_e_w
De van remény. Mivel a hardwer ugyanaz, ezért még lehet jó. Anandék írták, hogy azért gagyi, mert nagyon a DX-re mentek rá, nem is igazán nyomták az OGL drivert.
Az idõ majd megmondja (remélem jó hírrel szolgál majd 😊 ).

One Vision. One Purpose.

Kár, hogy ilyen szar az OGL drivere, van ahol elkalapálta a 9600Pro-t vagy az 5700Ultrat 😊

a_n_d_r_e_w
Egyik szemem sír, a másik nevet.
Nem adják még mindig ki a kártyát, de kárpótlásul új teszteket mutogatnak. De ez engem nem igazán boldogít,

fõleg látva az OGL driver állapotát:

De legalább a shaderek nem bugzanak többet 😊

Íme két link a deltachrome.com-ról
Techreport
Anand

Ez meg sztem a hét vicce:
"The toughest part of the equation, though, may be getting board makers to sign up. DeltaChrome S8 Nitro boards should be available in a week or so, maybe sooner, in Europe and Asia. PowerColor is one of the few card manufacturers S3 is willing to name, but apparently several companies are preparing S8 Nitro-based products for these markets."

Borg, ha gondolod berakhatod a táblázatba az S8 Nitro-t is, de normális driver nélkül ezek a tesztek mitsem érnek.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Hehejj, észre se vettem.

a_n_d_r_e_w
666 ???

😊

One Vision. One Purpose.

mainruler
Nekem kicsit meg is feküdte a gyomrom ez a tempó, ami azt illeti. Lassíthatnának... 😊

a_n_d_r_e_w
Te jó ég!

Egy hét alatt ez már a 2. változás. Elvagyunk árasztva információkkal.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Jól néz ki az a repülõ izé. Ódarró még nöm láttam. 😊

a_n_d_r_e_w
Valami mégiscsak történik

levették a régi drivert, és az újat is XP2K-nak nevezték át a rangeren.

Pedig már azt hittem, mindenkit kirúgtak a webes részlegtõl, több, mint egy hónapja semmi sem változott ott.

Csak ismételni tudom magam : Nem egy jó PR 😞

One Vision. One Purpose.

mainruler
Velem is megesett néhányszor. Így jár az ember, ha évek óta írnak valamirõl.

a_n_d_r_e_w
De hülye vagyok. Bocs, elnéztem az évet.
Hiába, késõ van már 😊

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Tud valaki itt lengyelül?
Sûrgõs 😊
Vagy legalább egy fordító robotot? 😊

Tegnapi (!!!) hír a deltáról!
Itten

Egyébként találtam még egy tesztet. Egész jó, csak már nagyon régi 😞

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
ha mondanál egy verziót is, biztos könnyebb dolgom lenne 😊